mib Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 15 минут назад, Допитливий сказал: Яка ваша думка зі сторони, кількість ліній мало/достатньо/багато? Або скільки добавити чи прибрати? Я бы телевизор выделил в отдельную линию так же как у вас холодилтник выделен И какие то розетки где компы/ноуты Так что бы вы потом или даже сразу выделили освещение, холодилтник, роутеры, тв, компы на резервную линию Возможно сразу 1-0-2 поставить для установки инвертора, так же продумать к нему подводящую и отводящую линию 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Допитливий Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 13 хвилин тому, smotesko сказав: Я маю лише питання-зауваження. До груп 6 та 15: бойлер+фен+тепла підлога, навіть без останньої, можуть легко перевищити 16А. І група 9: подивіться підключення вашої плити. Можливо, їй буде краще 2 фази по 16А, якщо вона має клеми L1 та L2. №6,15 - як тоді правильно? 13 кВт/3 фази = 4,3 кВт на 1 фазу №9 Варильна поверхня планується на 3 ф, для неї проведу кабель на 6 кв.мм. Ось приблизний розподіл по фазам? Як правильно розподілити? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Допитливий Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 (змінено) 34 хвилини тому, mib сказав: Я бы телевизор выделил в отдельную линию так же как у вас холодилтник выделен И какие то розетки где компы/ноуты Так что бы вы потом или даже сразу выделили освещение, холодилтник, роутеры, тв, компы на резервную линию Возможно сразу 1-0-2 поставить для установки инвертора, так же продумать к нему подводящую и отводящую линию Планував встановити вимикач 1-0-2 для інвертора і АКБ, можливо з часом (коли з'являться додаткові фінанси), а поки провести кабель для даних девайсів у шафу купе. Тому чи є зміст робити додаткові лінії і щось окремо заживлювати? Можливо простіше не вмикати потужні пристрої і подавати резервне живлення на всю квартиру? P.S. Посилання орієнтовні, детально не вникав, людина в квартирі встановила собі таке: solar-markets.com.ua/hibrydnyi-soniachnyi-invertor-deye-sun-6k-sg05lp1-eu-wifi/ solar-markets.com.ua/akumuliatorna-batareia-se-g5.1-pro-b-deye-lifepo4-512v-100ah-512kwh/ Змінено 5 липня 2024 користувачем Допитливий Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 9 минут назад, Допитливий сказал: Можливо простіше не вмикати потужні пристрої і подавати резервне живлення на всю квартиру? Обязательно или бойлер забудите выключить или жена решит погладить на разряженной батарее либо утку в духовке приготовить Либо таких акб нужно 2-3-4 11 минут назад, Допитливий сказал: Тому чи є зміст робити додаткові лінії і щось окремо заживлювати? У вас динии по сути уже есть, за исключением розетки ТВ Лучше иметь такую возможность тогда и батарейка в 5 кВт*ч будет лостаточна и инвертор можно попроще выбрать Шкаф купе не самое лучшее место, будет гретьмя, как вариант или в гардеробную или на балкон, на балконе можно и что то шумное повесить Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 14 хвилин тому, Допитливий сказав: Можливо простіше не вмикати потужні пристрої і подавати резервне живлення на всю квартиру? Так, простіше. Від 2кВт інвертора так можна робити. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 2 часа назад, Новодел сказал: Доброго дня, Порекомендуйте, будь ласка, інвертор/ДБЖ, в першу чергу для живлення холодильника. Холодильник по паспорту має потужність 150 Вт, але при запуску десь за кіловатт вискакує (плавного пуску немає), тож мабуть, інвертор треба кіловатта на півтора. З інших побажань - робота зі свинцевим акумулятором та вбудована зарядка, ну і, мабуть, чесний сінус на виході. Самий дешевий китайський інвертор на 3кВт чудово впорається з цією задачею. Мої інверторні холодильник з морозилкою не жаліються на сінусоїду. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Допитливий Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 14 хвилин тому, mib сказав: Обязательно или бойлер забудите выключить или жена решит погладить на разряженной батарее либо утку в духовке приготовить Либо таких акб нужно 2-3-4 У вас динии по сути уже есть, за исключением розетки ТВ Лучше иметь такую возможность тогда и батарейка в 5 кВт*ч будет лостаточна и инвертор можно попроще выбрать Шкаф купе не самое лучшее место, будет гретьмя, как вариант или в гардеробную или на балкон, на балконе можно и что то шумное повесить Правду кажучи ціни кусаються, інвертор і АКБ в перспективі, якщо буде потрібно. Цього року планую тільки зробити: штукатурку, електрику і сантехніку. Ось людина виклала відео змонтованої системи в шафі купе, тому із самого початку і запитував де краще планувати щит - на вході чи в шафі. Гардеробна у мене планується закритого типу, а балкон відсутній (вище прикріпляв план квартири). 1. Допоможіть мені з кількістю ліній і їх розподілом по фазам? 15 достатньо? Вище кольорами виділив фазування, воно збалансоване чи щось краще переставити? 2. З моїми даними планувати щит на 48 місць? Прикинув: 3 реле - 9 місць, перемикач 1-0-2 - 4 місця, мінімум 3 ПЗВ ("УЗО") - 6 місць, 15 АВ ... Тобто 36 буде мало? VID_20240705_195709_339.mp4.mp4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 1 час назад, smotesko сказал: ... з правильним минусом... А вам не важко поснити трохи детальніше? Бо я тупо підвів нуль до інвертору від загальної нулевої шини. Перемикач 1:0:2 в мене однофазний - тільки для фази. Все працює добре. Але бачив форумчанина, який собі щось з нулем окремим заморочувався міцно, але в нього така вдача заморочуватись з будь-якого приводу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 54 хвилини тому, Допитливий сказав: №6,15 - як тоді правильно? 13 кВт/3 фази = 4,3 кВт на 1 фазу №9 Варильна поверхня планується на 3 ф, для неї проведу кабель на 6 кв.мм. Ось приблизний розподіл по фазам? Як правильно розподілити? Ну, во первых вряд ли вы будете включать все одновременно, но имхо норм, духовка и варка часто одновременно и на отдельные линии Только момент с розетки ванной, бойлер и теплый пол. В принципе если например жена, пошла принимать ванную, включила тп, потратила горячей воды - бойлер пошел греть, и тут же высушить волосы феном - то я думаю это вполне реальная картинка и на линию будет допустим 3-4 кВт. Это 13-18А. Но бойлеры разные, хз какой мощности у вас и есть ли фен и мощность ТП. Но я бы в этом случае закинул бы АВ на 20А и 2.5 мм2 У вас таких линии 2. И с другой стороны вифи домофон и камера есть фигню, там можно и В6 (если они дешевле чем 10) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 11 хвилин тому, Vikctor сказав: я тупо підвів нуль до інвертору від загальної нулевої шини. Напевно у вашому інверторі сквозний нуль, тому все так просто. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 17 хвилин тому, Vikctor сказав: інверторні холодильник з морозилкою не жаліються на сінусоїду. Інверторні холодильники не жаліються, а класичним треба синус. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 3 минуты назад, ЯД сказал: Но я бы в этом случае закинул бы АВ на 20А и 2.5 мм2 Раніше після такого протягом хвилин п'яти вас би тут порвали. А зараз форум вже не той) 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 (змінено) 2 хвилини тому, Vikctor сказав: Раніше після такого протягом хвилин п'яти вас би тут порвали. А зараз форум вже не той) Чего, если общая нагрузка выше В16? Чтобы вырубали постоянно? Я ок с розетками, но тут же и кушающий бойлер одновременно. Но опять, если бойлер на 1квт - то 16 ок Ну гуру могут быть не согласны, если так то я не против, просто объясните почему не прав Змінено 5 липня 2024 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 2 минуты назад, smotesko сказал: Напевно у вашому інверторі сквозний нуль, тому все так просто. А це рідкість? Скажемо в deye такий само, не стикалися? Только что, smotesko сказал: Інверторні холодильники не жаліються, а класичним треба синус. Або мій дешевий must вміє робити правільний синус, бо не жаліються всі прибори заживлені від нього. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 1 минуту назад, Vikctor сказал: А це рідкість? Скажемо в deye такий само, не стикалися? Мой умеет, люкс умеет, дея скорее тоже, велика вероятность что они почти все умеют иначе бы котлы жаловались у каждого второго 2 минуты назад, Vikctor сказал: Або мій дешевий must вміє робити правільний синус, бо не жаліються всі прибори заживлені від нього. Умеет, опять таки практически все солнечные умеют, это авто каждый второй с меандром ну и старые комповые бесперебойники 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 2 хвилини тому, Vikctor сказав: А це рідкість? Скажемо в deye такий само, не стикалися? В серйозній техніці сквозного нуля вже не буде. Там вимагається відповідність стандартам безпеки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 Только что, ЯД сказал: Чего, если общая нагрузка выше В16? Чтобы вырубали постоянно? Я ок с розетками, но тут же и кушающий бойлер одновременно. Но опять, если бойлер на 1квт - то 16 ок По-перше 3*2,5мм2 для всіх розеток за замовченням, по-друге для захисту такого кабеля максимальний номінал АВ16А. Якщо даєте пораду збільшити номінал АВ, то відповідно пропонуйте кабель 3*4мм2. Але де взяти розеткі під такий кабель, якщо вони 16А))). Тому логична порада у такому випадку збільшувати кількість ліній та заживлювати потужних користувачів окремо, а не зменьшувати як сподівається автор питання))) 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 2 минуты назад, smotesko сказал: В серйозній техніці сквозного нуля вже не буде. Там вимагається відповідність стандартам безпеки. Ну вот по деи вопрос открытый 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 1 хвилину тому, mib сказав: Мой умеет, люкс умеет, дея скорее тоже, велика вероятность что они почти все умеют иначе бы котлы жаловались у каждого второго Що саме вміє? Є різниця між (1) забезпеченням нуля втупу – коли N входу та виходу завжди зʼєднані, і (2) утворенням нуля в автономному режимі спеціальною релюшкою, коли N входу і виходу розімкнені. В обох випадках котел буде щасливий. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 (змінено) 7 хвилин тому, Vikctor сказав: По-перше 3*2,5мм2 для всіх розеток за замовченням, по-друге для захисту такого кабеля максимальний номінал АВ16А. Якщо даєте пораду збільшити номінал АВ, то відповідно пропонуйте кабель 3*4мм2. Але де взяти розеткі під такий кабель, якщо вони 16А))). Тому логична порада у такому випадку збільшувати кількість ліній та заживлювати потужних користувачів окремо, а не зменьшувати як сподівається автор питання))) Все четко, спасибо. И это как раз то, что спрашивали. Значит лучше эти линии все таки поделить. Типа пол с розетками в одну сторону, бойлер в другую. И тогда 16 будет четко. Змінено 5 липня 2024 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 1 минуту назад, smotesko сказал: Що саме вміє? Є різниця між (1) забезпеченням нуля втупу – коли N входу та виходу завжди зʼєднані, і (2) утворенням нуля в автономному режимі спеціальною релюшкою, коли N входу і виходу розімкнені. В обох випадках котел буде щасливий. Мой звенит, вроде во всех режимах и в выключенном состоянии тоже, но это не точно я его как повесил так и не выключал Люкс когда выключен не звенит, но @Daletна своем канале настойчиво рекомендует ставить перемычку иначе в гарантию не берет Как у дея я не знаю, потому и спрашиваю Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 (змінено) 1 година тому, Допитливий сказав: Ось приблизний розподіл по фазам? Як правильно розподілити? Розділіть якось, але через крос модуль. І зможете надалі легко перекидувати лінії на іншу фазу до досягнення успіху. Змінено 5 липня 2024 користувачем smotesko 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 2 часа назад, igorrius сказал: если зарядка отдельно - можно баксов за сто взять , правда он шумный . дайте два на 29.2 вольта и ампер на 40 ! заплатил китайцу за такой на али экспресс ,а он сволота вернул деньги. сказал ,что уже в продаже нет такого. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 2 години тому, Допитливий сказав: При виділеній потужності на квартиру 13 кВт (АВ 20А, 3 фази) чи не забагато 15 окремих ліній? Досить нормально, не забувайте, що десь надо буде ще підключити робот пилосос, мультиварку, хлібопічку і ще купа всякої херні... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 5 липня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 липня 2024 1 годину тому, Vikctor сказав: 1 годину тому, smotesko сказав: Напевно у вашому інверторі сквозний нуль, тому все так просто. А це рідкість? Скажемо в deye такий само, не стикалися? Не треба ганятися за «сквозним нулем» при виборі інвертора. Завжди є спосіб вгодити газовому котлу навіть якщо одразу не запускається. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз