Андрій Миколайович Опубліковано: 17 червня Поділитись Опубліковано: 17 червня Привіт! Якщо готувати стіни під декоративну бюджетну штукатурку (наприклад із старт+фініш штукатурки). Чи потрібно попередньо проходити гіпсову штукатурку жирафою, і чи потрібно після штукатурки проходити шпаклівкою стіни? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 17 червня Поділитись Опубліковано: 17 червня 7 годин тому, Андрій Миколайович сказав: Привіт! Якщо готувати стіни під декоративну бюджетну штукатурку (наприклад із старт+фініш штукатурки). Чи потрібно попередньо проходити гіпсову штукатурку жирафою, і чи потрібно після штукатурки проходити шпаклівкою стіни? Все залежить від типу і якості штукатурки та очікуваного результату: 1. Якщо цементно-піщана, то шпаклюють двічі стартом 2. Якщо гіпсова, достатньо нанести один шар старту Шліфувати потрібно 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 21 липня Поділитись Опубліковано: 21 липня (змінено) 17.06.2026 в 21:43, XL.pro сказав: Все залежить від типу і якості штукатурки та очікуваного результату: 1. Якщо цементно-піщана, то шпаклюють двічі стартом 2. Якщо гіпсова, достатньо нанести один шар старту Шліфувати потрібно Гапсову штукатурку шліфую, щоб простіше було потім шпаклювати. Вирішив пройти 60кою по цементно-вапняній. Чи то через те що жираф трохи скаче, диск криво ходить чи то що, одним словом на штукатурки беруться відразу тріщинки , прямо павутинка( Змінено 21 липня користувачем Андрій Миколайович 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня 11 годин тому, Андрій Миколайович сказав: Гапсову штукатурку шліфую, щоб простіше було потім шпаклювати. Вирішив пройти 60кою по цементно-вапняній. Чи то через те що жираф трохи скаче, диск криво ходить чи то що, одним словом на штукатурки беруться відразу тріщинки , прямо павутинка( Ніхто цпш ,цвш не шліфує кругами для жирафу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня (змінено) 15 хвилин тому, МаТраС сказав: Ніхто цпш ,цвш не шліфує кругами для жирафу. Я це вже зрозумів ) Тоді йду шукати матеріал як підготовити стіни з цвш для шпаклювання ) Змінено 22 липня користувачем Андрій Миколайович Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня 10 хвилин тому, Андрій Миколайович сказав: Я це вже зрозумів ) Тоді йду шукати матеріал як підготовити стіни з цвш для шпаклювання ) Зчісуються горби більше 3 мм. Все. Да і їх не повино бути теж, бо робиться підрізка після штукатурки Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня 43 хвилини тому, МаТраС сказав: Зчісуються горби більше 3 мм. Все. Да і їх не повино бути теж, бо робиться підрізка після штукатурки Які на сьогодні шпаклівки є нормлаьні ціна / якість?. Цікавлять полімерні для житлових кімнат як по ЦВШ так і по гіпсовій штукатурці. Бо щось в інтернеті очі розбігаються. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня 32 хвилини тому, Андрій Миколайович сказав: Які на сьогодні шпаклівки є нормлаьні ціна / якість?. Цікавлять полімерні для житлових кімнат як по ЦВШ так і по гіпсовій штукатурці. Бо щось в інтернеті очі розбігаються. я давно вже не займався. для старта брав снежка 2 в 1 старт + фініш. для фініша кнауф суперфініш, семін у відрах. дешевші аналоги дюфа, д 60. дюфа саму більшу усадку давала. д 60 гірше тягнулась. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 3 серпня Поділитись Опубліковано: 3 серпня (змінено) 22.07.2026 в 00:01, Андрій Миколайович сказав: Гапсову штукатурку шліфую, щоб простіше було потім шпаклювати. Вирішив пройти 60кою по цементно-вапняній. Чи то через те що жираф трохи скаче, диск криво ходить чи то що, одним словом на штукатурки беруться відразу тріщинки , прямо павутинка( Наразі шліфую гіпсову штукатурку жираформ. 1. У мене вона якісно зроблена, потрібно прибрати "молочко" та горби. 2. Жираф початкової цінової категорії, на його тарілку встановлена тверда проставка, щоб не загладжувало нерівності, а зрізало їх. 3. Роботи виконую під проявочне освітлення, лампа Garba. Виводжу площину стін, без тіней. 4. Наразі використовую Mrika Galaxy 225 p 60 Стосовно Вашої ситуації, у мене досвід і знання малі, але: - щоб не "скакав" жираф, притискайте його до стіни, - може скакати від кривизни (або м'якості) самої тарілки, її потрібно замінити (або встановити жорстку проставку) Змінено 4 серпня користувачем XL.pro 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 3 серпня Поділитись Опубліковано: 3 серпня 22.07.2026 в 13:03, Андрій Миколайович сказав: Які на сьогодні шпаклівки є нормлаьні ціна / якість?. Цікавлять полімерні для житлових кімнат як по ЦВШ так і по гіпсовій штукатурці. Бо щось в інтернеті очі розбігаються. Якщо готуєте пиріг під фарбування, то: - для бази підійде Knauf Polimer Finish, - для фінішу Knauf Super Finish (2 шари) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому Привіт! А порадье ще технологію формування відкосів (стіни з газоблоку, вікно встановлено в пложині з зовнішньою стіною). Я планую так (з середини): 1. Підрізати піну десь на пів сантиметра від палощини вінка, і заробити герметиком. 2. Погрунтувати газоблок на відкосі і наклеїти на мінеральний клей ЕППС. Тут не знаю якої товщини - чи потрібно щоб ЕППС находив трохи на раму, чи якраз встик, щоб тільки закривав шоб. 3. Потім той ЕППС поштукатурити (шпаключати) полімер цементними сумішами. Ну і тоді вже шпаклівка фінішна. Так? не так? ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 3 години тому, Андрій Миколайович сказав: Привіт! А порадье ще технологію формування відкосів (стіни з газоблоку, вікно встановлено в пложині з зовнішньою стіною). Я планую так (з середини): 1. Підрізати піну десь на пів сантиметра від палощини вінка, і заробити герметиком. 2. Погрунтувати газоблок на відкосі і наклеїти на мінеральний клей ЕППС. Тут не знаю якої товщини - чи потрібно щоб ЕППС находив трохи на раму, чи якраз встик, щоб тільки закривав шоб. 3. Потім той ЕППС поштукатурити (шпаключати) полімер цементними сумішами. Ну і тоді вже шпаклівка фінішна. Так? не так? ) Еппс до рівня рами. Можна клеїти і на клій-піну. Потім спец планка примикання. Штукатурку можна гіпсову. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Миколайович Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому Якщо буду використовувати герметик для закриття швів, то треба ще потім оцю пароізоляцію чи ні? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 6 хвилин тому, Андрій Миколайович сказав: Якщо буду використовувати герметик для закриття швів, то треба ще потім оцю пароізоляцію чи ні? Якщо знайдете спосіб, як її надійно закріпити, та потім наклеїти еппс, щоб не заважала ця стрічка, то можна. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз