naupv Опубліковано: 12 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 серпня 2024 12 годин тому, Сергей 31 сказав: ...... Я теж полюбляю так робити. Але..... при промивці теплообиінників, власники мені передали, що мін три сервісанти передавали "пламенный" привіт Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 12 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 серпня 2024 6 минут назад, naupv сказал: Я теж полюбляю так робити. Але..... при промивці теплообиінників, власники мені передали, що мін три сервісанти передавали "пламенный" привіт Пошли они н..... со своим приветом. Моя система кранами отсекается, котел снимается. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 12 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 серпня 2024 2 хвилини тому, Сергей 31 сказав: Пошли они н..... со своим приветом. Моя система кранами отсекается, котел снимается. Щоб промити ТО котла, не треба його знімати. Від,єднав магістралі, підключив бустер і ганяй розчин. А от така конфігурація, це квест, бо ти знаєш, що американки усі різні і сервісанти плюються, шукаючи необхідний перехідник 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 12 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 серпня 2024 23 минуты назад, naupv сказал: сервісанти плюються, шукаючи необхідний перехідник .......... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 12 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 серпня 2024 Будемо мірятись піпіськами? 🤣 Це ж не потемі.... Прихований текст 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 12 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 серпня 2024 1 час назад, naupv сказал: Будемо мірятись піпіськами? 🤣 Це ж не потемі.... Скрыть контент По теме, у сервисанта должен быть такой же ящичек. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 12 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 серпня 2024 Когда у меня бигули первой модели - тоже такой ящик был в багважнике. килограмм 30 весил Тогда каждый владелец жигулей был сервисменом 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 12 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 серпня 2024 (змінено) 1 годину тому, Dendnepr сказав: Когда у меня бигули первой модели Бигули? Были-жигули Вы в молодости подрабатывали стенографистом? Змінено 12 серпня 2024 користувачем Фрай 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
B.S.V. Опубліковано: 12 серпня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 12 серпня 2024 9 часов назад, Сергей 31 сказал: .......... Скромно промовчу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
B.S.V. Опубліковано: 12 серпня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 12 серпня 2024 Я іноді присилаю фото нашому поважному проектанту з надписом: "Це зроблено за один день." "А як другі ?" Перший день: щось роблять переписують, чого не вистачає, замовляють і після обіду їдуть купляти. Другий день: роблять основний об*єм, але все рівно чогось не вистачить. Третій день: Закінчують. Єдиний мінус: треба мати резерв в матеріалах на 2- 4 євро, і тоді можна все робити за один день. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
B.S.V. Опубліковано: 12 серпня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 12 серпня 2024 Ця паливна зроблена за один день. Електрика і автоматика забрали ще день, бо була скрита проводка електрики. Прозвонка зайняла багато часу. 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nesnakomez Опубліковано: 12 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 серпня 2024 23 часа назад, Сергей 31 сказал: ...... Я смотрю на Ваше фото и не очень понимаю. Вы написали кран- американка. А сама накидная гайка на что накручивается? Американка с ответным штуцером с наружной резьбой? У меня уже куплены угловые краны с американками. Краны типа НВ. У меня выход снизу котла нужно не вертикально вниз, а повернуть к стене. И если я вкручу наружную резьбу крана жестко в муфту, как потом перекрывать контур отопления и воду? 23 часа назад, B.S.V. сказал: 10 мм бажано не використовувати, за виключенням неординарних варіантів. А в чем с ними проблема? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
B.S.V. Опубліковано: 12 серпня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 12 серпня 2024 13 минут назад, Nesnakomez сказал: А в чем с ними проблема? Там, за звичай, виходить два витка на паковку, що небажано. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 13 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2024 10 часов назад, Nesnakomez сказал: Я смотрю на Ваше фото и не очень понимаю. Вы написали кран- американка. А сама накидная гайка на что накручивается? Американка с ответным штуцером с наружной резьбой? У меня уже куплены угловые краны с американками. Краны типа НВ. У меня выход снизу котла нужно не вертикально вниз, а повернуть к стене. Может вас запутаю еще больше? В двухконтурном котле на кафельную стенку: В стене: 2 настенных колена на 3/4 и 2 настенных колена на 1/2 по уровню кафеля. На котле на выход накручиваем 2 муфты 3/4 и 2 муфты 1/2. Угловые краны американки к котлу накидными гайками, к стене через бочонки/нипеля. Минус варианта: нужны удлинители между наст.коленами и бочонками. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 13 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2024 21 час назад, Сергей 31 сказал: Пошли они н..... со своим приветом. Моя система кранами отсекается, котел снимается. Вы учились в старой школе. Нас всех учили без вариантов С помощью одного ключа котел/бойлер уезжает в ремонт, краны остаются на системе. В противном случае, котел уезжает в ремонт с кранами, система остается нерабочей Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nesnakomez Опубліковано: 13 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2024 11 минут назад, Дорофеев Сергей сказал: настенных колена на 3/4 и 2 настенных колена на 1/2 по уровню кафеля. На котле на выход накручиваем 2 муфты 3/4 и 2 муфты 1/2. Угловые краны американки к котлу накидными гайками, к стене через бочонки/нипеля. Зачем тогда муфты, если Вы пишете американками прикручивать к котлу? Я обозначил "проблему" выше. Там и фото есть. Выходы из кранов- американок получаются на разной высоте. 3/4 выход получается ниже, чем 1/2. Из за размеров самих кранов, и выходы резьб из котла тоже имеют перепад. +-5мм. А на стене у меня все выходы на одном уровне. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 13 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2024 34 хвилини тому, Nesnakomez сказав: Зачем тогда муфты, если Вы пишете американками прикручивать к котлу? Я обозначил "проблему" выше. Там и фото есть. Выходы из кранов- американок получаются на разной высоте. 3/4 выход получается ниже, чем 1/2. Из за размеров самих кранов, и выходы резьб из котла тоже имеют перепад. +-5мм. А на стене у меня все выходы на одном уровне. Проблема вся в тому, що мені здається, ви не розрізняєте американки і не "вкурюєте" що воно таке. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nesnakomez Опубліковано: 13 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2024 4 минуты назад, naupv сказал: ви не розрізняєте американки і не "вкурюєте" що воно таке. Американка- это всего лишь накидная гайка- не важно, с ответной частью или нет. Мне нужно исходить из того, что есть. То что есть- я показал. И муфтой в этом случае не обойтись. Так зачем ставить лишние элементы?? Менять краны на другие- не вариант. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 13 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2024 (змінено) 11 годин тому, B.S.V. сказав: Там, за звичай, виходить два витка на паковку, що небажано. Де ви такі подовжувачі бачили ? Стандартна різьба в подовжувачі 10мм , а це чотири витки. І в сантиметровому подовжувачі , по-моєму , точно так же. 57 хвилин тому, Nesnakomez сказав: Зачем тогда муфты, если Вы пишете американками прикручивать к котлу? Я обозначил "проблему" выше. Там и фото есть. Выходы из кранов- американок получаются на разной высоте. 3/4 выход получается ниже, чем 1/2. Из за размеров самих кранов, и выходы резьб из котла тоже имеют перепад. +-5мм. А на стене у меня все выходы на одном уровне. А що не можна підняти котел на 5мм? Змінено 13 серпня 2024 користувачем andrey_ka Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nesnakomez Опубліковано: 13 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2024 (змінено) 10 минут назад, andrey_ka сказал: А що не можна підняти котел на 5мм? Можно. Но сколько бы я его не поднял, перепад высоты выходов останется. Я больше- про решение вопроса выравнивания. А еще и гайка на полдюймовом кране слишком глубокая, на котле не хватает резьбы около 3мм. Тут конечно было бы хорошо, как имелось в виду выше- "американку", с ответкой. Но краны уже куплены и поменять нет возможности. Змінено 13 серпня 2024 користувачем Nesnakomez Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 13 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2024 14 хвилин тому, Nesnakomez сказав: Можно. Но сколько бы я его не поднял, перепад высоты выходов останется. Я больше- про решение вопроса выравнивания. Якщо можна то які проблеми , ви ж самі вирішили її. Цитата Как вариант- на 3/4 резьбу ставить удлинитель на 15мм, а на 1/2 резьбу - 10мм. Тільки навпаки : на 3/4 10мм , а на 1/2 15мм. 17 хвилин тому, Nesnakomez сказав: А еще и гайка на полдюймовом кране слишком глубокая, на котле не хватает резьбы около 3мм. Спиляйте гайку , або поставте додаткову прокладку. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 13 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2024 54 минуты назад, andrey_ka сказал: Де ви такі подовжувачі бачили ? Стандартна різьба в подовжувачі 10мм , а це чотири витки. І в сантиметровому подовжувачі , по-моєму , точно так же. А що не можна підняти котел на 5мм? Нет. У него разница межу 3/4 ,1/2 , 5 мм. Если поднять котел разница сохранится. Хотя, вы правы. Можно поднять котел на 20 мм. И поставить удлинители: 1/2 - 20 мм. 3/4 - 15 мм. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 13 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2024 1 час назад, Nesnakomez сказал: Зачем тогда муфты, если Вы пишете американками прикручивать к котлу? Я обозначил "проблему" выше. Там и фото есть. Выходы из кранов- американок получаются на разной высоте. 3/4 выход получается ниже, чем 1/2. Из за размеров самих кранов, и выходы резьб из котла тоже имеют перепад. +-5мм. А на стене у меня все выходы на одном уровне. Да. У вас американка заканчивается накидной гайкой. Муфта не нужна. Мой вариант: Поднять котел на 20 мм. Накрутить удлинители 3/4 - 15 мм. 1/2 - 20 мм. Вы вернетесь на ту же высоту Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 13 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2024 34 минуты назад, andrey_ka сказал: Тільки навпаки : на 3/4 10мм , а на 1/2 15мм. Да, навпаки. Только без авантюры 20 и 15. Представьте, на кафеле пробурить отверстия на 15 мм выше старых Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 13 серпня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 серпня 2024 1 хвилину тому, Дорофеев Сергей сказав: Да, навпаки. Только без авантюры 20 и 15. Представьте, на кафеле пробурить отверстия на 15 мм выше старых Повірте - це не складає ніякої проблеми. Але хто сказав що потрібно свердлити плитку іменно в тому місці . Я не сантехнік , але наскільки пам'ятаю монтажну пластину котла , там можна насвердлити купу додаткових отворів , і вже під них свердлити плитку. ПС... Іще не факт , що котел взагалі вішався на сітну , може це ще стадія примірки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз