Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Вопросы по сантехнике, не требующие создания отдельных тем.

B.S.V.

Рекомендовані повідомлення

2 години тому, Maryan_bhfz сказав:

ІМХО, я думаю в 99% людей, в кого є бойлер, відсутні РБ на ГВП, і це, вкупі з тонким металом баків є основною причиною виходу бройлерів зі строю. Тобто бак постійно "грає" від перепаду тиску, емаль тріскається і все, кінець. Я собі вихід з бойлера через зворотній клапан врізав в трубу холодно

Мені здається, що набагато простіше поставити не РБ, а редуктор тиску і забути про хвилювання на довгі роки.

• Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 часа назад, Maryan_bhfz сказал:

ІМХО, я думаю в 99% людей, в кого є бойлер, відсутні РБ на ГВП

У випадках з квартирами, особливо зі старого житла, то бак особливо немає куди встановити, бо бойлер частіше засовують під стелю в невеличкому санвузлі. В будинку, особливо при наявності котельні, тільки дуже економні/нерозумні власники нехтують РБ для бойлеру, якщо звичайно не йдеться про 15-20л бойлер під мийкою.

Змінено користувачем Vikctor
  • Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, Фрай сказал:

Мені здається, що набагато простіше поставити не РБ, а редуктор тиску і забути про хвилювання на довгі роки.

Геній)))

Посилання на коментар

3 часа назад, Фрай сказал:

І куди Ви його поставите так, щоб він нівелював перепади тиску в баку від нагріву ГВ?

Змінено користувачем ashim1990
Посилання на коментар

10 хвилин тому, ashim1990 сказав:

І куди Ви його поставите так, щоб він нівелював перепади тиску в баку від нагріву ГВ?

Мабуть таки я трохи некоректно висловився бо як не крути, а на баку стоїть зворотний клапан, але!

Моє зауваження про невеликі баки, у мене усюди і завжди 80 і чомусь немає ніяких гідроударів, де їм взятися якщо при вкл/вьікл 2.8-4.5 тиск подачі води на будинок постійно тримає 2.5-3?

Нагадаю, що постійно стоїть нагрів на максимумі. Так працює вже 12-й рік, взагалі не розбирав, не міняв аноди, не чистив і тд.

давно вже стоїть в упаковці новий такий самий, чекає на заміну та все ніяк не зберусь, працює і працює.

РБ у більшості випадків має бути обовʼязковою до встановлення приблудою, не буду перераховувати всі чинники і заперечувати важливість наявності,

але є й виключення, наприклад зворотня циркуляція. Ви так не вважаєте?

Посилання на коментар

На скільки практично в санвузлі встановлювати такі ДСП панелі (особливо стосується до примикань інсталяції, душової перегородки)?

По вартості з роботою коштують так само, як і плитка. Проте дозволяють зробити приховані полички.

IMG_20250705_132741_002.jpg

Змінено користувачем XL.pro
Посилання на коментар

1 час назад, XL.pro сказал:

На скільки практично в санвузлі встановлювати такі ДСП панелі

Узнаете когда повесите зеркало и искупаетесь. Если зеркало не запотеет - очень даже практично. 

Посилання на коментар

1 час назад, XL.pro сказал:

На скільки практично в санвузлі встановлювати такі ДСП панелі (особливо стосується до примикань інсталяції, душової перегородки)?

По вартості з роботою коштують так само, як і плитка. Проте дозволяють зробити приховані полички.

IMG_20250705_132741_002.jpg

На віярі вже давно є крайкування пур клеєм. Якщо йдеться не про прямий контакт з водою, а лишень про пару, іноді бризкі, то рішення цілком практичне.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

15 хвилин тому, Vikctor сказав:

На віярі вже давно є крайкування пур клеєм. Якщо йдеться не про прямий контакт з водою, а лишень про пару, іноді бризкі, то рішення цілком практичне.

З часом воно не розбухне?

Посилання на коментар

45 хвилин тому, Дорофеев Сергей сказав:

Узнаете когда повесите зеркало и искупаетесь. Если зеркало не запотеет - очень даже практично. 

Тому і задаю питання на стадії ремонту

Посилання на коментар

6 минут назад, XL.pro сказал:

Зависит от многих факторов: качества дсп, монтаж, вентиляция, расстояние до мокрых точек.....

Посилання на коментар

2 часа назад, XL.pro сказал:

Якісний ЛДСП ні. У мене наприклад декілька разів затаплювало під мийкою, коли ущільнювачі в помпі осмоса перестали бути герметичними а я не одразу це помітив. Нічого не разбухає - навіть дно, де стояла вода. Пур крайкування рулить.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...