Фрай Опубліковано: В суботу в 08:26 Поділитись Опубліковано: В суботу в 08:26 2 години тому, Maryan_bhfz сказав: ІМХО, я думаю в 99% людей, в кого є бойлер, відсутні РБ на ГВП, і це, вкупі з тонким металом баків є основною причиною виходу бройлерів зі строю. Тобто бак постійно "грає" від перепаду тиску, емаль тріскається і все, кінець. Я собі вихід з бойлера через зворотній клапан врізав в трубу холодно Мені здається, що набагато простіше поставити не РБ, а редуктор тиску і забути про хвилювання на довгі роки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В суботу в 09:30 Поділитись Опубліковано: В суботу в 09:30 (змінено) 3 часа назад, Maryan_bhfz сказал: ІМХО, я думаю в 99% людей, в кого є бойлер, відсутні РБ на ГВП У випадках з квартирами, особливо зі старого житла, то бак особливо немає куди встановити, бо бойлер частіше засовують під стелю в невеличкому санвузлі. В будинку, особливо при наявності котельні, тільки дуже економні/нерозумні власники нехтують РБ для бойлеру, якщо звичайно не йдеться про 15-20л бойлер під мийкою. Змінено В суботу в 09:33 користувачем Vikctor 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В суботу в 09:32 Поділитись Опубліковано: В суботу в 09:32 1 час назад, Фрай сказал: Мені здається, що набагато простіше поставити не РБ, а редуктор тиску і забути про хвилювання на довгі роки. Геній))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: В суботу в 11:26 Поділитись Опубліковано: В суботу в 11:26 (змінено) 3 часа назад, Фрай сказал: Мені здається, що набагато простіше поставити не РБ, а редуктор тиску і забути про хвилювання на довгі роки. І куди Ви його поставите так, щоб він нівелював перепади тиску в баку від нагріву ГВ? Змінено В суботу в 11:27 користувачем ashim1990 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: В суботу в 11:52 Поділитись Опубліковано: В суботу в 11:52 10 хвилин тому, ashim1990 сказав: І куди Ви його поставите так, щоб він нівелював перепади тиску в баку від нагріву ГВ? Мабуть таки я трохи некоректно висловився бо як не крути, а на баку стоїть зворотний клапан, але! Моє зауваження про невеликі баки, у мене усюди і завжди 80 і чомусь немає ніяких гідроударів, де їм взятися якщо при вкл/вьікл 2.8-4.5 тиск подачі води на будинок постійно тримає 2.5-3? Нагадаю, що постійно стоїть нагрів на максимумі. Так працює вже 12-й рік, взагалі не розбирав, не міняв аноди, не чистив і тд. давно вже стоїть в упаковці новий такий самий, чекає на заміну та все ніяк не зберусь, працює і працює. РБ у більшості випадків має бути обовʼязковою до встановлення приблудою, не буду перераховувати всі чинники і заперечувати важливість наявності, але є й виключення, наприклад зворотня циркуляція. Ви так не вважаєте? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: В неділю в 06:44 Поділитись Опубліковано: В неділю в 06:44 (змінено) На скільки практично в санвузлі встановлювати такі ДСП панелі (особливо стосується до примикань інсталяції, душової перегородки)? По вартості з роботою коштують так само, як і плитка. Проте дозволяють зробити приховані полички. Змінено В неділю в 06:46 користувачем XL.pro Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: В неділю в 08:01 Поділитись Опубліковано: В неділю в 08:01 1 час назад, XL.pro сказал: На скільки практично в санвузлі встановлювати такі ДСП панелі Узнаете когда повесите зеркало и искупаетесь. Если зеркало не запотеет - очень даже практично. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В неділю в 08:17 Поділитись Опубліковано: В неділю в 08:17 1 час назад, XL.pro сказал: На скільки практично в санвузлі встановлювати такі ДСП панелі (особливо стосується до примикань інсталяції, душової перегородки)? По вартості з роботою коштують так само, як і плитка. Проте дозволяють зробити приховані полички. На віярі вже давно є крайкування пур клеєм. Якщо йдеться не про прямий контакт з водою, а лишень про пару, іноді бризкі, то рішення цілком практичне. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: В неділю в 08:46 Поділитись Опубліковано: В неділю в 08:46 15 хвилин тому, Vikctor сказав: На віярі вже давно є крайкування пур клеєм. Якщо йдеться не про прямий контакт з водою, а лишень про пару, іноді бризкі, то рішення цілком практичне. З часом воно не розбухне? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: В неділю в 08:47 Поділитись Опубліковано: В неділю в 08:47 45 хвилин тому, Дорофеев Сергей сказав: Узнаете когда повесите зеркало и искупаетесь. Если зеркало не запотеет - очень даже практично. Тому і задаю питання на стадії ремонту Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: В неділю в 08:53 Поділитись Опубліковано: В неділю в 08:53 6 минут назад, XL.pro сказал: З часом воно не розбухне? Зависит от многих факторов: качества дсп, монтаж, вентиляция, расстояние до мокрых точек..... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: В неділю в 11:00 Поділитись Опубліковано: В неділю в 11:00 2 часа назад, XL.pro сказал: З часом воно не розбухне? Якісний ЛДСП ні. У мене наприклад декілька разів затаплювало під мийкою, коли ущільнювачі в помпі осмоса перестали бути герметичними а я не одразу це помітив. Нічого не разбухає - навіть дно, де стояла вода. Пур крайкування рулить. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: В понеділок в 18:36 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 18:36 Для пнд труб є такі штуки як врізки. А чи є щось, щоб потім зроблений отвір закрити (наприклад не там зроблений або вже не потрібен)? Розрізати трубу і ставити муфту не вихід. Якщо такого фітінга немає, то значить просто заглушку в різьбу і на тому все? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: учора в 01:18 Поділитись Опубліковано: учора в 01:18 1 час назад, TaurosRMK сказал: А чи є щось, щоб потім зроблений отвір закрити Попробуйте описать, как должна выглядить эта деталь. Боюсь у вас получится та же врезка только без дырочки. Если вы против заглушки, разверните муфту тыльной стороной 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому 5 годин тому, Дорофеев Сергей сказав: Попробуйте описать, как должна выглядить эта деталь. Боюсь у вас получится та же врезка только без дырочки. Если вы против заглушки, разверните муфту тыльной стороной Якщо труба випадково пошкоджена (пробита цвяхом, прорізана і тд), то мабуть мав би бути спосіб її відремонтувати. Крім як розрізати трубу і ставити муфту я не знаю інших варіантів, тому і питаю. У випадку такої врізки звісно що простіше заглушку закрутити і все. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому 15 годин тому, TaurosRMK сказав: Якщо такого фітінга немає, то значить просто заглушку в різьбу і на тому все? Просто заглушку ставити і все. Ці штуки не призначені для знімання. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 8 часов назад, volomoto сказал: Просто заглушку ставити і все. Ці штуки не призначені для знімання. Она не приклеиваеься. Затянули хомут. Накрутили кран, через кран просверлили отверстие. Что мешает, прижелании их снять? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 11 часов назад, TaurosRMK сказал: Якщо труба випадково пошкоджена (пробита цвяхом, прорізана і тд), то мабуть мав би бути спосіб її відремонтувати. Порезана - только менять поврежденную часть. Если пробита гвоздем возьмите ремонтную насадку на паяльник. Вместо ППР штыря полиэтиленовую деталь и запаяйте пробоину. Кстати в начале века ДАК выпускал полиэтиленовые детали под пайку. Я даже паял полиэтиленовые трубопроводы. К сожалению номенклатура деталей была ограничена. ПРН, ПРВ и колена 90°. Синего цвета. Паять нужно было самой малой температурой и держать буквально пару секунд. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз