Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Теплый пол - посоветуйте как сделать правильно

Prinyk

Рекомендовані повідомлення

21 минуту назад, Gons4eg сказал:

а стяжку потовщити на тіж 30мм. 

Толщина стяжки над трубой 30-70 мм

• Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 години тому, Gons4eg сказав:

Наскільки критична для ламінату (та й здоров'я) температура теплої підлоги градусів в 35?

Геть похер, я пірометром міряв наскільки нагрівається поверхня від каміну та літом на сонці, то вийшло 50° проти 70° з перевагою сонця, але клінкер від сонця нічим не смердить, а ламінат навіть через скло перегрівається і зловонює

• Лайк 1
Посилання на коментар

В мене другий плити пк та стяжка близько 70 мм. Перший поверх - еппс ті стяжка 70 мм. Підлога другого поверху прогрівається менше, ніж підлога першого. Пірометром міряю - десь пару градусів різниця. Ще не зробив роздільне опалення поверхів, поки тільки швидкість насосів  різна - другий поверх - максимальна, перший - мінімальна. Все одно різниця відчутна. Дуже інерційна підлога другого поверху вийшла.

Мабуть треба було таки еппс хоч 20 мм кинути

• Лайк 1
Посилання на коментар

15 годин тому, мастерок сказав:

Ну а подача в контур ТП може бути навіть і 50 градусів,а сама підлога буде мати лише 20,отаке кіно,це абсолютно різні речі.

А як же тоді люди визначають температуру саме підлоги? Хімічать якісь датчики? Думаю що ніхно по факту не займається замірами температури ламінату))

• Лайк 1
Посилання на коментар

12 часов назад, normal сказал:

Геть похер, я пірометром міряв наскільки нагрівається поверхня від каміну та літом на сонці, то вийшло 50° проти 70° з перевагою сонця, але клінкер від сонця нічим не смердить, а ламінат навіть через скло перегрівається і зловонює

У вас температура підлоги влітку 70 градусів а взимку біля киміну 50? Ви прямо на підлозі готувати можете напевно...

• Лайк 2
Посилання на коментар

Только что, Gons4eg сказал:

А як же тоді люди визначають температуру саме підлоги? 

Все начинается на этапе проектирования. Под теплопотери подгоняется шаг укладки трубы, температура теплоносителя и в помещении. И когда имеем ламинат то все это подгоняется под +27. Случается, что при +27 теплого пола под ламинатом не хватает.  

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

19 хвилин тому, Vikctor сказав:

У вас температура підлоги влітку 70 градусів а взимку біля киміну 50? Ви прямо на підлозі готувати можете напевно...

А шо вас дивує? Від каміну ще під стелею +57 і можна сауну приймати... На мансарді без опалення +5, але у сонячну погоду ламінат через велике вікно нагрівається значно більше ніж має тепла підлога на першому)

1.JPG

Змінено користувачем normal
Посилання на коментар

22 минуты назад, normal сказал:

А шо вас дивує? Від каміну ще під стелею +57 і можна сауну приймати... На мансарді без опалення +5, але у сонячну погоду ламінат через велике вікно нагрівається значно більше ніж має тепла підлога на першому)

1.JPG

Дивує мене те, що я знаю як сприймається стопами температура підлоги хоча б 35 градусів і не уявляю як можна фізично жити при температурі підлоги 50 чи навіть 70 градусів. Це ж не полоки в сауні (для ниж це теж сильно дохуя), а підлога в житлових приміщеннях. Ви якось зненацька на стелю перемкнулися. Наче про неї не йшлося. Ще я не розумію як в одному будинку може бути температура підлоги 70 градусів влітку і одночасно він не потребує кондиціонеру, бо в будь-яку спеку температура повітря не перевищує по пам'яті 24 градуси. Не помилився?. Я вже мовчу про те чому у вас взагалі підлога від каміну нагрівається, бо в мене навіть бічні поверхні порталу не гріються - виключно все що вище топки.

• Лайк 2
Посилання на коментар

9 хвилин тому, Vikctor сказав:

як в одному будинку може бути температура підлоги 70 градусів влітку

Ви неуважно читаєте, я ніде не казав про підлогу в будинку, цитую себе: "пірометром міряв наскільки нагрівається поверхня від каміну та літом на сонці", я міряв максимальну температуру поверхні порталу над склом і клінкер на терасі, також міряв температуру підлоги з керамограніту перед порталом і підлоги з ламінату перед вікном і вона правда не 70, але значно вище ніж температура де є тільки ТП, тобто спочатку треба перейматись іншими джерелами нагріву, аж потім ТП

23 хвилини тому, Vikctor сказав:

вже мовчу про те чому у вас взагалі підлога від каміну нагрівається

Бо скло каміну як і вікно не захищають від випромінення, а кіт в мене не дурний і лежить то перед каміном, то перед вікном

k.jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар

8 минут назад, normal сказал:

Ви неуважно читаєте, я ніде не казав про підлогу в будинку

Напевно це тому що на питання чим загрожує перегрів ламінату до 35 градусів ви відповіли що в себе бачили й 50 і 70 градусів і цим ввели в оману читачів, навіть якщо лишень мене.

Моя кішка теж біля топки лежить, коли камін працює, але підлога геть не нагрівається. Можливо тому що топка в мене розташована вище.

Посилання на коментар

Я казав, що в мене ламінат нагрівається від сонця через вікно і починає смердіти, це добре чути коли мансарда зачинена (без вентиляції), може мені не пощастило з ламінатом, а може інші з вентиліцією не чують його "екологічність", я дав привід для роздумів, а не вводив в оману, якщо комусь важлива точна температура, то можу переміряти у сонячний день

Посилання на коментар

22.02.2025 в 12:24, normal сказав:

"пірометром міряв наскільки нагрівається поверхня від каміну та літом на сонці"

Ви неправильно трактуєте покази пірометра.

Якби це дивно не звучало, але пірометр не міряє температуру. Точніше він не міряє її безпосередньо, а через випромінювання, яке є показником температури тільки при певних умовах. У вас ті умови не воконуються, тому покази є неправильними.

У вас поверхні відбивають теплове випромінювання від джерела, тобто від сонця чи каміну, а вам потрібне власне випромінювання поверхні як чорного тіла.

• Лайк 4
Посилання на коментар

Тобто показники пірометра повинні моментально скакати якщо закривати\вікривати сонце роблячи тінь? Спробував: не скачуть, навіть ногою без пірометра відчувається тепло підлоги, які умови не виконуються?

Посилання на коментар

В 21.02.2025 в 18:32, Gons4eg сказал:

Температура теплоносія і підлоги це різні поняття? Бо я чомусь вважав, що якщо вода в трубі 35 то і сама підлога 35. Питання виникло на фоні ось цього. Типу у людини різниця між кімнатною температурою і температурою теплоносія 10 градусів. Тобто виходить якщо ламінат в кімнаті то при таких умовах про +23 в кімнаті можна забути, бо на ламінат більше +27 не подаси.

Касательно подачи 34

В спальне держим 22

Это график термостата в спальне, оранжевые поля - это подача включена, и работает она навскидку процентов 20 времени

естественно она не прогревает пол до 34, а просто поддерживает его температуру 

image.thumb.png.221b410f20333b905d0aa0ad759564be.png

Санузел, та же подача в 34 градуса

Целевая 23,5

Пол в санузле заметно комфортнее и теплее, не знаю сколько, думаю градусов 28 (пирометр гдето посеял, не могу измерить)

прогреть до указанной температуры достаточно трудно, надо было "гуще" укладывать трубу ТП, т.к. площадь помещения небольшая, да еще и ванная и инсталляция какую-то площадь пола минусанули

image.thumb.png.07e3ee73528f68be37c419c63eca829d.png

Посилання на коментар

22.02.2025 в 11:21, Сергей 31 сказав:

Все начинается на этапе проектирования. Под теплопотери подгоняется шаг укладки трубы, температура теплоносителя и в помещении. И когда имеем ламинат то все это подгоняется под +27. Случается, что при +27 теплого пола под ламинатом не хватает.  

Які наслідки будуть якщо на ТП з ламінатом давати більше за 27?

І ще дилема з приводу ТП в гаражі. Хотів залити трубу ТП зичайним бетоном в якості міцної стяжки - порекомендували так не робити бо складові бетонної суміші можуть роз'їдати трубу ТП. Не знаю на скільки правда. Якщо робити звичайну напів-суху стяжку, то 15-20 см буде достатньо щоб вона не тріщала?

Посилання на коментар

1 час назад, Gons4eg сказал:

Хотів залити трубу ТП зичайним бетоном в якості міцної стяжки - порекомендували так не робити бо складові бетонної суміші можуть роз'їдати трубу ТП.

🤣:pozor:

Може час знайти адекватних виконавців. З іншого боку напевно вони за тарілку супу не погодяться працювати.

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 час назад, Gons4eg сказал:

І ще дилема з приводу ТП в гаражі. Хотів залити трубу ТП зичайним бетоном в якості міцної стяжки - порекомендували так не робити бо складові бетонної суміші можуть роз'їдати трубу ТП. Не знаю на скільки правда. Якщо робити звичайну напів-суху стяжку, то 15-20 см буде достатньо щоб вона не тріщала?

Давати можете і +50, не принципово.

Документи обмежують 27 на поверхні, наслідком чого можуть бути деформації швів покриття і решта страшилок, які з практики виникають далеко за +35.

Не бачу ніяких обмежень в залити бетоном труби та, нічого їх там не їсть, пластик інертний до цих речей.

• Лайк 1
Посилання на коментар

59 хвилин тому, Vikctor сказав:

🤣:pozor:

Може час знайти адекватних виконавців. З іншого боку напевно вони за тарілку супу не погодяться працювати.

Нагадайте яка має бути ціна щоб дійсно було ясно, що це вже адекватні або ні виконавці 🤣

Бо зараз скільки розвелося "спеціалістів" що думаю сходу давати тройний тариф щоб одразу розумнішали. Віктор, Ви як мала дитина, їй Богу. Ну немає прямої залежності ціна-якість. Ну от немає. Навіть наші місцеві (форумні) виконавці тут розписують одне, а по факту роблять по-іншому бо і так норм. Так що, думаю, ця дискусія ні про що.

Змінено користувачем Gons4eg
  • Лайк 1
Посилання на коментар

58 минут назад, Gons4eg сказал:

Нагадайте яка має бути ціна щоб дійсно було ясно, що це вже адекватні або ні виконавці 🤣

На мій погляд якщо не виглядає як бомж, то вже непогано. Просто подібний вислів про труби та бетон і років 20 тому був би дичиною, а як всі ці роки протримались і не здохли з голоду ваші виконавці з подібними поглядами - для мене зАгадка.

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, Gons4eg сказал:

Не пробовал давать больше 27. 

2 часа назад, Gons4eg сказал:

І ще дилема з приводу ТП в гаражі. Хотів залити трубу ТП зичайним бетоном в якості міцної стяжки - 

Расчет пола в гараже делается на температуру воздуха +12. (конденсат на автомобиле). По бетону, это не ко мне.

Посилання на коментар

2 години тому, Сергей 31 сказав:

Расчет пола в гараже делается на температуру воздуха +12. (конденсат на автомобиле). По бетону, это не ко мне.

Так за таку температуру знаю. Дякую. Але там треба +19 і вище. Можна назвати на половину майстернею це приміщення. +19 не гут для авто після холоду?

Посилання на коментар

• 1 місяць потому...
В 24.02.2025 в 10:38, normal сказал:

Тобто показники пірометра повинні моментально скакати якщо закривати\вікривати сонце роблячи тінь? Спробував: не скачуть, навіть ногою без пірометра відчувається тепло підлоги, які умови не виконуються?

якщо закрити штору і прикласти ртутний термометр до підлоги, він же не покаже 50 градусів? ну всім (крім пірометру) очевидно що не може на ламінаті будти ні 50 ні 70

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...