Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Рекомендовані повідомлення

А все же?

 

Порежете деревья сейчас - порежете им половину зимостойкости. Пiздно уже резать. Ждите весны. :rolleyes:

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Летнюю обрезку каких плодовых деревьев уже можно начинать, а каких немного позже?

 

Пізно пити боржомі.:beer:

 

Добавлено через 2 минуты

Ага, и как бы 34* :shock:

 

Запитання не в температурі. А в терміні.

Краще 3 місяці 20 градусів. Ніж тиждень 34 а потім через місяць 10 а через 2 можливі заморозки.

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

forum.vinograd.info/showpost.php?p=1721369&postcount=5129 прогноз В.Ф. Мартазиновой на первую половину осени.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

forum.vinograd.info/showpost.php?p=1721369&postcount=5129 прогноз В.Ф. Мартазиновой на первую половину осени.

 

То есть в очередной раз не угадала ни одной буквы :pozor::hlop:

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Это тот вариант, когда очень хочется, чтобы не совпало...

+30 в сентябре и -10 в первой половине октября мы уже видели :(

Ночью у нас до 10 опускалось(а это почти юг)

 

Дальше народ уточнял:

Уточніть, будь ласка, для якого регіону(Захід, Схід, Північ, Південь) прогноз? Для центральної частини України, тобто ранні заморозки оминуть лише південь.
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Красень в этом году похож на "порядочный" киш-миш. Грозди по килограмму с плюсом.

 

Делал вино с Красеня, не понравилось, почемуто сливой прет, а сок нравится

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Делал вино с Красеня, не понравилось, почемуто сливой прет, а сок нравится

 

В прошлом году сделал розе из Красеня, и понял, что двигаюсь в нужном направлении. Контакт с мезгой нужно минимизировать. Настаивал 2 часа, в этом году сделаю вообще по-белому. А по красной технологии вино, действительно, никакое.

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Камради.

А чи можна замінити винні дріжджі на пивні? Якось замотався й не купив винні. А чекати немає коли в п'ятницю відкриваю гуральню. :beer:. На місці винні не завжди є.

Завтра в пивовара запитаю. Може виділить мені він їх сам вирощує для пивзавода. Там є запитання яка спиртуозність на виході буде. Й чи підійде взагалі.

Плюс нагадайте температура мацерації та тихого має бути до 20 градусів?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Та уже не важно что - вредители, монилиоз либо нехватка кальция.

Дерево надо кормить и защищать несколько раз за сезон от конкурентов.

Поврежденную вершинку весной можно обрезать над здоровой почкой, расположенной на ветке в нужную нам сторону для того, чтобы из нее вырос побег продолжения.

 

Добавлено через 3 минуты

 

Спасибо! А чем/когда кормить и защищать? Укрывать на зиму?

Извините за банальные вопросы, дебютируем в этом году

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 ночью было?:shock:

 

Да, сегодня ночью как раз очень близко было - около +20... Ближайшей ночью по прогнозу будет +22. Холодрыга в общем... Автополив пора продувать и консервировать...

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А чи можна замінити винні дріжджі на пивні?

 

 

Кожний штамм дріжджів виробляє свої специфічні присмаки у вині. Тому пивні культури не підходять для виноробства. До того ж вони менш толерантні до спирту і можливий недоброд. Краще вже на власних диких працюйте. Вони завжди присутні на винограді.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Кожний штамм дріжджів виробляє свої специфічні присмаки у вині. Тому пивні культури не підходять для виноробства. До того ж вони менш толерантні до спирту і можливий недоброд. Краще вже на власних диких працюйте. Вони завжди присутні на винограді.

 

Вино не з винограду. А з малини. Плюс технологія передбачає радикальний прогрів. Тому варто внести таки дріжджі. Я раніше так робив. Але боюсь залишити процес без контролю. Раз вийшло літр другий вийшло літр. Зараз ягід літрів на 10 тому ризик справа благородна але ;)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вино не з винограду. А з малини. Плюс технологія передбачає радикальний прогрів. Тому варто внести таки дріжджі. Я раніше так робив. Але боюсь залишити процес без контролю. Раз вийшло літр другий вийшло літр. Зараз ягід літрів на 10 тому ризик справа благородна але ;)

 

Ну то зробіть закваску з винограду та й додайте до малинового сусла.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Созрела кормилица наша - Ливия. Срезал примерно половину, надавил 16 л сока и на поесть оставил. В этом году хоть и припоздала она, но своих 30-35 кг вкуснейших ягод добросовестно отдаст. Труженица :good:

IMG_20200905_131214.thumb.jpg.7b5e052fc6d913bfcd2335f32d0c3db1.jpg

  • Лайк 15
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 ночью было?:shock:

У меня под Переяславом было, часть помидоров загнулась ботва, частично востанавливается...

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

У меня один куст (уже отродивший) пошел пятнами по листу и лозе

Это он к зиме готовится или болячка?

IMG_20200907_080629_2.thumb.jpg.da18bc1f0e0aebc7a03d12d0eda8d921.jpg

IMG_20200907_080633_4.thumb.jpg.7e023eaac539f6087044a5c63ba03a98.jpg

IMG_20200907_080650_1.thumb.jpg.07a390301a8d20ae4f888dd339365a50.jpg

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

У меня один куст (уже отродивший) пошел пятнами по листу и лозе

Это он к зиме готовится или болячка?

 

Лист действительно старый уже, а на лозе оидиум.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Лист действительно старый уже, а на лозе оидиум.

 

Шо-то ты не многословный))

И шо дальше, брызгать чем? Сейчас или уже в конце зимы?

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...