VOV01 Опубліковано: 26 вересня 2022 Поділитись Опубліковано: 26 вересня 2022 4 минуты назад, Dalet сказал: Так. На перший погляд. Але через пів року ви забудете послідовність. Або вас не буде поряд. А шансів зробити вірно буде лиш один Я маю на увазі перекомутацію не простими автоматичними перемикачами (де ще й великими буквами написано що робити в разі пропадання струму) щоб хто захотів, прийшов і "поклацав" а наприклад з'єднанням окремими проводвми з конекторами які у звичайному стані десь лежать скручені і коли потрібно вже в ручному режимі все з'єднується. Ну і якщо не буде хазяїна поряд то вряд лі хтось буде бігти і нажимати все підряд... тільки ті люди які розуміють що потрібно розкомутувіти стірнг і половину його тимчасово приєднати до резервного інвертора. Та й цей "резервиний" інвертор бажано щоб був не в режимі прямої доступності адже поки що закон про зелений тариф ніхто не відміняв (стосується тих в кого вже діюча станція) і обленерго як би має контролювати що у вас там стоїть і бажано щоб вони не зразу ж почали задавати питання що там ще таке під'єднано. Якщо ж стоїть десь віддалік і кабелі для тимчасового під'єднання не на виду то шанси доказати в разі чого, що то джерело безперебійного живлення підвищуються. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 26 вересня 2022 Поділитись Опубліковано: 26 вересня 2022 Та не питання, собі ви маєте право робити як завгодно. Бо то ваш вибір і ваша відповідальність Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vic-Tor Опубліковано: 27 вересня 2022 Поділитись Опубліковано: 27 вересня 2022 Доброго дня, народи! Підкажіть, хто як отримує Акти! Нам на мило присилали, а зараз написали, щоб раз в місяць приходили до РЕСу й забирали. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Альт Опубліковано: 30 вересня 2022 Поділитись Опубліковано: 30 вересня 2022 В 27.09.2022 в 21:01, Vic-Tor сказал: Доброго дня, народи! Підкажіть, хто як отримує Акти! Нам на мило присилали, а зараз написали, щоб раз в місяць приходили до РЕСу й забирали. Я з 2016 у Полтаві хожу особисто бо слати на пошту вони не знають. 😂 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Альт Опубліковано: 30 вересня 2022 Поділитись Опубліковано: 30 вересня 2022 Зміни у "Зеленому тарифі" з 1 жовтня. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vic-Tor Опубліковано: 30 вересня 2022 Поділитись Опубліковано: 30 вересня 2022 9 часов назад, Альт сказал: Я з 2016 у Полтаві хожу особисто бо слати на пошту вони не знають. 😂 Дякую! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vic-Tor Опубліковано: 1 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 1 жовтня 2022 А по якій ціні ми купуємо енергію вдень та вночі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Альт Опубліковано: 2 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 2 жовтня 2022 В 01.10.2022 в 18:09, Vic-Tor сказал: А по якій ціні ми купуємо енергію вдень та вночі? Однакова. В акті що будете підписувати все буде. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vic-Tor Опубліковано: 6 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 6 жовтня 2022 В 02.10.2022 в 21:45, Альт сказал: В акті Не бачив, там тільки загальні цифри. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Альт Опубліковано: 18 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 18 жовтня 2022 Тут звісно усі специ по сонцю, але прості рішення під час війни можуть допомогти. Декілька простих порад про електрику на час аварійних відключень. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Coleso Опубліковано: 26 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2022 Постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) №1272 від 05.10.2022, яка набрала чинності 12.10.2022, затверджено зміни до Правил роздрібного ринку електричної енергії (далі – ПРРЕЕ), затверджених постановою НКРЕКП №312 від 14.03.2018. Передбачено зміни в пакеті документів, що подаються, і беруться до уваги ВСІ площадки генерації по всій Україні, що належать власнику. Це що, я маю подавати новий пакет і доводити, що я не верблюд не маю інших СЕС, окрім своєї? Навпаки, можна було б прийняти постанову, щоб не було віяльних відключень на лініях, де є СЕС , скажімо, з 8 до 18 в зимовий час... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Альт Опубліковано: 27 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 27 жовтня 2022 (змінено) 22 часа назад, Coleso сказал: Це що, я маю подавати новий пакет і доводити Не хвилюйтеся. Це не перші зміни. Я з.т переоформляв коли наша енегоконтора змінила назву коли робили розділення на постачальника та транспортувальника якось так. Мені тоді запросили до енергоконтори дали новий договір підписати й все. Все те саме, тільки назва контори та реквізити інші. Про декілька станцій не в курсі бо в мене одна, та й нащо вам доказувати, вони знають скільки і в кого. Змінено 27 жовтня 2022 користувачем Альт Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Альт Опубліковано: 27 жовтня 2022 Поділитись Опубліковано: 27 жовтня 2022 Безперебойне живлення, доробка. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vic-Tor Опубліковано: 1 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 1 листопада 2022 В 02.10.2022 в 21:45, Альт сказал: Однакова. А для чого тоді двозонний личильник? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Альт Опубліковано: 5 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2022 (змінено) В 01.11.2022 в 23:33, Vic-Tor сказал: А для чого тоді двозонний личильник? Коли ваша генерація вишче за споживання то ра***те що купуєте саме в себе. (слово р-а-х-у-й-т-е автоматично змінює на звездяпочки, це не я. довбані к-а-ц-а-п-и-...) Змінено 5 листопада 2022 користувачем Альт Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 9 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2022 Стало цікаво - хтось знає як працює GAMA 300 у випадку продажу по одній фазі та придбанні по іншій у той самий час? Рахується різниця та додається у продаж чи споживання чи окремо рахується споживання та придбання незалежно від того одночасно це чи ні? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 10 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2022 19 годин тому, k-master сказав: Стало цікаво - хтось знає як працює GAMA 300 у випадку продажу по одній фазі та придбанні по іншій у той самий час? Рахується різниця та додається у продаж чи споживання чи окремо рахується споживання та придбання незалежно від того одночасно це чи ні? Як сказав виробник GAMA 300 - лічильник має 2 незалежних канала для підрахунку продажу та споживання. Якщо йде одночасний продаж та споживання по різним фазам то одночасно рахується споживання та продаж. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Альт Опубліковано: 25 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2022 Якось так. Немає світла? Як вижити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 25 листопада 2022 Поділитись Опубліковано: 25 листопада 2022 01.11.2022 в 23:33, Vic-Tor сказав: А для чого тоді двозонний личильник? Для того, щоб споживання, яке не покриють сонячні панелі, рахувалось по "день-ніч". Прийшла платіжка за жовтень, перший раз, з травня місяця, сплатила за спожите споживання. По двозонному лічильнику. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vic-Tor Опубліковано: 6 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2022 Ми теж платимо за грудень-сичень, але в акті нема день-ніч Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 6 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2022 Платіжка за жовтень Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Альт Опубліковано: 6 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 6 грудня 2022 Що скажете про це? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dru4a Опубліковано: 17 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 17 грудня 2022 Приветствую. По видео ничего не понятно про выплаты. Я так понимаю платят просто 1.68грн за 1 квт. При условии потребления. Верно? По полному тарифу платить будут после войны. Непонятно через сколько лет это закончится. Но понятно что не скоро. У нас дали свет пару недель назад впервые в 24 февраля. Думаю есть ли смысл восстанавливать ongrid инвертор. Панели все равно давно подключены к гибридному. Кстати тема гибридных инверторов почему то на форуме не особо обсуждается, что удивительно, ввиду популярности устройств. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 17 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 17 грудня 2022 16 хвилин тому, Dru4a сказав: Я так понимаю платят просто 1.68грн за 1 квт. 1,68грн платити ви за те, що берете з мережі, якщо ваше споживання не покриває генерація. Якщо є тариф "день-ніч", то рахують по ньому. Хіба вам на пошту не присилають листа кожного місяця з формулою, по якій нараховується виплата ЗТ та прикладом такого розрахунку? Це з останнього листа від 28.11.2022р 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dru4a Опубліковано: 17 грудня 2022 Поділитись Опубліковано: 17 грудня 2022 3 минуты назад, allanek сказал: 1,68грн платити ви за те, що берете з мережі, якщо ваше споживання не покриває генерація. Якщо є тариф "день-ніч", то рахують по ньому. Хіба вам на пошту не присилають листа кожного місяця з формулою, по якій нараховується виплата ЗТ та прикладом такого розрахунку? Це з останнього листа від 28.11.2022р До февраля присылали акт сверки с суммой которую выплатят на подпись. Или мы сами ездили в РЭС. Сейчас перешли на электронный документооборот. Прислали нулевой акт "на сейчас". Никаких там формул нет. Инспектор говорит - я только документами занимаюсь, а кому сколько платят - без понятия. Знакомым в городе платят по 1.68грн за 1 квт выработанной энергии станцией. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз