Vikctor Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня 13 часов назад, volomoto сказал: В мене є плани перейти на 3 зони, бо ця зима показала, що ємності акумуляторів вистачає, якщо споживати тільки з 23 до 7. Теж про це саме взимку подумав, але то ж треба лічильник знимати, платити за пломби, налаштування і все що там ще потрібно. Гімор... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня (змінено) 14 годин тому, Vikctor сказав: Теж про це саме взимку подумав, але то ж треба лічильник знимати, платити за пломби, налаштування і все що там ще потрібно. Гімор... Цікаво, чи можуть лічильник віддалено запрограмувати? Для ЗТ ж ставлять модеми. Можливо вони не лише вміють показники знімати, а й, наприклад, відключати постачання в разі заборгованості і т.д.? Змінено 26 березня користувачем МакДо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 26 березня Поділитись Опубліковано: 26 березня 13 часов назад, МакДо сказал: Цікаво, чи можуть лічильник віддалено запрограмувати? Для ЗТ ж ставлять модеми. Можливо вони не лише вміють показники знімати, а й, наприклад, відключати постачання кращі заборгованості і т.д.? непогано б, але щось є сумніви. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 26 березня Поділитись Опубліковано: 26 березня 14 годин тому, Vikctor сказав: Теж про це саме взимку подумав, але то ж треба лічильник знимати, платити за пломби, налаштування і все що там ще потрібно. Гімор... РЕМ це все сам має зробити, тільки треба заплатити за пломби та програмування. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 26 березня Поділитись Опубліковано: 26 березня 3 минуты назад, volomoto сказал: РЕМ це все сам має зробити, тільки треба заплатити за пломби та програмування. Звичайно зробить РЕМ, але навряд по місту без зняття личильника... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 26 березня Поділитись Опубліковано: 26 березня (змінено) 14 годин тому, МакДо сказав: Цікаво, чи можуть лічильник віддалено запрограмувати? Швидше за все, що ні, бо коли в мене був неправильно параметризований лічильник (все рахував по нічному тарифу), то приїжджали спеціально навчені люди і підключались до оптичного порта для зміни параметрів. Лічильник не знімали. Змінено 26 березня користувачем volomoto 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 26 березня Поділитись Опубліковано: 26 березня 24 хвилини тому, Vikctor сказав: непогано б, але щось є сумніви. 9 хвилин тому, volomoto сказав: Швидше за все, що ні Згадав за можливість запитати ДТЕК у ФБ. Не знаю, чи то правда. Щойно отримав відповідь. (вирізав всякі попередження та уточнення) 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 26 березня Поділитись Опубліковано: 26 березня 1 година тому, МакДо сказав: Згадав за можливість запитати ДТЕК у ФБ. Не знаю, чи то правда. Щойно отримав відповідь. Можливо ще залежить від лічильника, бо мій не має модема, а натомість використовує технологію PLC (Power Line Communication) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 27 березня Поділитись Опубліковано: 27 березня (змінено) У ОСР в переліку є окрема послуга параметризація лічильника на об'єкті замовника. Не думаю, що канал зв'язку (PLC, GSM) впливає на можливості керування лічильником. Це лише канал передачі даних. Змінено 27 березня користувачем AndryG 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
pavel_555 Опубліковано: 29 березня Поділитись Опубліковано: 29 березня А кто что слышал про Net Billing ? С учетом грядущего с 1 июня 2025 года повышения стоимости электроэнергии и постоянного снижения стоимости частной солнечной генерации задумался про взаимозачет, а не получение живыми деньгами. Наработка летом, и расходование наработанного зимой. Отопление тепловой насос, так что есть куда девать. А то с 1-го июня отдавать будем дешевле, чем покупаем. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 29 березня Поділитись Опубліковано: 29 березня 2 години тому, pavel_555 сказав: А кто что слышал про Net Billing ? С учетом грядущего с 1 июня 2025 года повышения стоимости электроэнергии и постоянного снижения стоимости частной солнечной генерации задумался про взаимозачет, а не получение живыми деньгами. Наработка летом, и расходование наработанного зимой. Отопление тепловой насос, так что есть куда девать. А то с 1-го июня отдавать будем дешевле, чем покупаем. Ви кажете про нетметерінг, нетбілінг це про те що будуть купувати за ринковою ціною та зараховувати гроші на рахунок, а потім цими грошима можна розрахуватись за те що спожив. Яка ринкова ціна влітку вдень та яка ринкова ціна взимку? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
pavel_555 Опубліковано: 31 березня Поділитись Опубліковано: 31 березня Да с этими названиями сам черт ногу сломит как и что работает. Вот и хотел спросить, может кто то уже пытался разбираться в этой чехарде. Стоит ли с ЗТ на него переходить, не стоит, и как оно вообще будет работать, если будет. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 31 березня Поділитись Опубліковано: 31 березня В 25.03.2025 в 23:33, МакДо сказал: Цікаво, чи можуть лічильник віддалено запрограмувати? Для ЗТ ж ставлять модеми. Можливо вони не лише вміють показники знімати, а й, наприклад, відключати постачання в разі заборгованості і т.д.? можуть. Мені віддаленно робили параметризацію та тариф день/ніч. І так само віддаленно відключили за заборгованість. Доречі, включають після погашення заборгованності (та штрафу) не одразу, а після подання заявки на протязі трьох днів. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 31 березня Поділитись Опубліковано: 31 березня 3 минуты назад, sly сказал: І так само віддаленно відключили за заборгованість. А це скільки часу повинно пройти? Місяці? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 31 березня Поділитись Опубліковано: 31 березня 1 минуту назад, Vikctor сказал: А це скільки часу повинно пройти? Місяці? якщо не помиляюсь, мене відключили у 22 році, коли зняли мораторій. Тому хз. Але минулого місяця мені прийшло повідомлення про дату запланованого відключення, бо в мене був борг більше 3 тис грн (так і було написано). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
pavel_555 Опубліковано: 31 березня Поділитись Опубліковано: 31 березня Сегодня утром написал на сайте Дтек обращение по поводу возможности перехода с 2-х зонного на 3-х зонный тариф. Ответили через 15 минут, говорят что да, возможно, но услуга платная. Если хотите - пишите заявление, выставим счет. Еще через 2 часа на почту пришел счет на 1450,12 грн. Оплатил. Посмотрим когда переведут. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 31 березня Поділитись Опубліковано: 31 березня 1 час назад, pavel_555 сказал: Посмотрим когда переведут. на день/ночь около 5 дней переводили. Я успел бесплатно, потом было 6 тыс грн Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 11 квітня Поділитись Опубліковано: 11 квітня (змінено) В 12.03.2025 в 13:09, sidus сказал: Моя епопея із ДТЕК продовжується, нагадаю я пробую через кабінет приєднать податись. Основне шо треба памятати: шо якшо шось не так, заявка висить в кабінеті із статусом: На розгляді, а по факту вона в архиві. Тому кабінет це супер-сира хрінь, хіба шо ви готові по телефону всю подальшу ситуацію моніторити. А мене виходить ще й ДТЕК надув: я в 21му році змінював лічильник, спеціально обирав модель, яка підтримує ЗТ + двозонний, обрав модель Gama 300 f27, оплатив, отримав акт приймання-передачі із цією моделлю, АЛЕ встановили по факту Gama 300 f17, дешевшу модель без підтримки ЗТ, в акті про заміну лічильника теж ця модель. І це все вспливло коли прийшли робити технічну перевірку обладнання, бо я був впевнений шо лічильник підтримує ЗТ. Якось так, тепер подав заяву, описав ситуацію і знов чекати. Грьобаний совок По заяві і помилковому встановленню іншої моделі лічильника жодної відповіді. Хоча я особливо на це не розраховував якшо чесно, тому * одразу подав заяву по новій на встановлення лічильника під ЗТ * рахунка виписали аж через 5 днів на 16т грн * одразу оплатив * сьогодні вже замінили лічильник (2.5 тижні після оплати) * одразу попросив зробити технічну перевірку. Видали один акт на все. Шо далі, шановне панство? ДТЕК робить зміни в паспорт точки розподілу і я чекаю, а потім договір із ЕК? Я вже включив режим продажу в мережу в інверторі, чи правильно я розумію шо потім перерахують? Змінено 11 квітня користувачем sidus Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 11 квітня Поділитись Опубліковано: 11 квітня (змінено) 7 хвилин тому, sidus сказав: Шо далі, шановне панство? Лічильник повинен бути зчитаним. На це в мене теж пішов деякий час. Будьте готові. Потім берете той акт і йдете в ДТЕК, прихопивши все, що у вас є. В мене також просили сертифікати на інвертор та панелі - роздрукував даташити Там потрібно буде заповнити доки про тип мережі бла-бла і заповнити лінійну схему. Потім вам дадуть новий паспорт ТР і вже тоді в ЕК за списком купки доків Змінено 11 квітня користувачем МакДо 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 11 квітня Поділитись Опубліковано: 11 квітня (змінено) 42 минуты назад, МакДо сказал: Лічильник повинен бути зчитаним. На це в мене теж пішов деякий час. Будьте готові. Потім берете той акт і йдете в ДТЕК, прихопивши все, що у вас є. В мене також просили сертифікати на інвертор та панелі - роздрукував даташити Там потрібно буде заповнити доки про тип мережі бла-бла і заповнити лінійну схему. Потім вам дадуть новий паспорт ТР і вже тоді в ЕК за списком купки доків 1) А як той акт я отримаю? По електронній пошті? Бо наче ж його віддалено зчитують той лічильник 2) Мається на увазі заявка на ЗТ? чи це в ЕК ще раз весь пакет подавати? Змінено 11 квітня користувачем sidus Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 квітня Поділитись Опубліковано: 11 квітня 14 минут назад, sidus сказал: Я вже включив режим продажу в мережу в інверторі, чи правильно я розумію шо потім перерахують? Так, але за умови що між отриманням акту про точку розподілу та зверненням в Ясно пройде не більше двох тижнів. Я не вклався в цей термін й тому весь експорт до березня (в Ясно здав документи саме в березні) не врахували. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 11 квітня Поділитись Опубліковано: 11 квітня 2 години тому, sidus сказав: А як той акт я отримаю? Мені його копію видали монтажники після встановлення лічильника. 2 години тому, sidus сказав: Мається на увазі заявка на ЗТ? Точно не памʼятаю, але вам там все дадуть. Якщо немає перешкод переміщатися містом - завітайте, розкажуть) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 14 квітня Поділитись Опубліковано: 14 квітня В 11.04.2025 в 16:50, МакДо сказал: Мені його копію видали монтажники після встановлення лічильника. Точно не памʼятаю, але вам там все дадуть. Якщо немає перешкод переміщатися містом - завітайте, розкажуть) Ну то акт про заміну лічильника / технічну перевірку - його копію дійсно одразу видають після заміни лічильника. Я відправив вже поштою. А скільки після цього у вас пройшло часу до отримання змін до паспорту точки розподілу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 14 квітня Поділитись Опубліковано: 14 квітня 13 хвилин тому, sidus сказав: Ну то акт про заміну лічильника / технічну перевірку - його копію дійсно одразу видають після заміни лічильника. Я відправив вже поштою. А скільки після цього у вас пройшло часу до отримання змін до паспорту точки розподілу? на весь процес пішов майже місяць. Після заміни лічильника до отримання змін пройшло тижні 2. ЗТ почав діяти з дати заміни лічильника. Ну а договір з КОЕК я підписував довше. Але то пофіг, я вже по-тихеньку експортував ще до підписання договору. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
pavel_555 Опубліковано: 14 квітня Поділитись Опубліковано: 14 квітня В 31.03.2025 в 16:09, pavel_555 сказал: Оплатил. Посмотрим когда переведут. По итогу 8 апреля приезжала бригада и перепрограммировала счетчик. Видимо удаленно они могут только отключать/включать. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз