Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Зеленый тариф в каждый дом

gespenster

Рекомендовані повідомлення

43 хвилини тому, Samaritan сказав:

Але тоді в мене не буде майже споживання - це допустимо зараз? Десь чула, що навіть у полі приєднують лампочку для імітації споживання))

У меня ЗТ и гибридный инвертор на 12кВт в доме, в котором из потребления - сам инвертор и интернет), и ночью все работает от батарейки. все равно пару кВт за месяц получается из сети

Змінено користувачем ЯД
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

21 минуту назад, mib сказал:

Потребление у вас хоть какое то но будет, к примеру той же ночью

у меня 6 квт гибрид без ЗТ, а я хочу поставить 30 квт через сетевой инвертор на ЗТ и при этом оставить старую СЭС с аккумуляторами, только переключить половину панелей на сетевой инвертор, так как мне на собственные нужды достаточно 3 квт с панелей и аккумуляторов. Мне кажется так будет экономнее (не будут пропадать лишние киловаты с гибридной СЭС без оплаты по ЗТ)

Змінено користувачем Samaritan
Посилання на коментар

11 хвилин тому, Samaritan сказав:

переключить половину панелей

Тогда вам для сетевого надо будет искать именно такие панели по характеристикам. Да еще и переключать, переподсоеденять.. но если текущий не умеет продавать - то да. 

Но есть и минус. Когда нет сети - сетевой не работает и генерации не будет. Но сейчас, слава Богу, отключений нема

• Лайк 2
Посилання на коментар

6 минут назад, ЯД сказал:

Но сейчас, слава Богу, отключений нема

Зыбкая ситуация.

Подозреваю что ху%ло пойдет во все тяжкие, если не будет капитуляции по его сценарию.

• Лайк 3
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, ЯД сказал:

Тогда вам для сетевого надо будет искать именно такие панели по характеристикам. Да еще и переключать, переподсоеденять.. но если текущий не умеет продавать - то да. 

Но есть и минус. Когда нет сети - сетевой не работает и генерации не будет. Но сейчас, слава Богу, отключений нема

Старые панели у меня есть кому отдать. Вешать буду все одинаковые. Как определить может ли инвертор продавать - я не знаю. Но инвнртор новый - современный - Daxtromn, может и умеет продавать. Насчет отсутствия генерации при отключении сети - не поняла - у меня же остается мой гибридный инвертор с аккумуляторами - он же не будет отключаться?

Посилання на коментар

1 година тому, Samaritan сказав:

Старые панели у меня есть кому отдать. Вешать буду все одинаковые. Как определить может ли инвертор продавать - я не знаю. Но инвнртор новый - современный - Daxtromn, может и умеет продавать. Насчет отсутствия генерации при отключении сети - не поняла - у меня же остается мой гибридный инвертор с аккумуляторами - он же не будет отключаться?

Погуглите модель инвертора и в описании/ руководстве пользователя будет написано что он умеет. 

И да, гибрид не отключается, просто вы панелей с него снимите большую часть. Генерировать будет меньше 

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 часа назад, DimaF сказал:

Зыбкая ситуация.

Подозреваю что ху%ло пойдет во все тяжкие, если не будет капитуляции по его сценарию.

А до цього - скажемо весь останній рік він просто не хотів чи соромився щось зробити з нашою енергосистемою? Нічого що воно майже всю манекврову генерацію нам давно знищіло і фактично працюють лишень АЕС? Все додаткове імпортуємо.

Це я до того, що не накручуйте ні себе ні інших. Все що русня здатна знищіти, то вона нищіть, але слава яйцям можливості не безмежні. Бо звучить приблизно як чергові висновки трампона, що мовляв русня захопила б Київ на 3 дні якщо б пересувалася по шосе, але вони довбні поїхали полями й застрягли.

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

47 минут назад, ЯД сказал:

Погуглите модель инвертора и в описании/ руководстве пользователя будет написано что он умеет. 

И да, гибрид не отключается, просто вы панелей с него снимите большую часть. Генерировать будет меньше 

нашла инструкцию инвертора. Есть такой пункт - 37 Операція GRID-tie Не в мережі (за замовчуванням) Інвертор працює тільки в автономному режимі. Сонячна енергія забезпечує енергію для навантажень у першому пріоритеті та заряджає другий Гібрид Інвертор працює в гібридному режимі. Сонячна енергія забезпечує живлення навантажень у першому пріоритеті та заряджає другий Надлишок енергії подається в мережу. Может это означать, что он умеет отдавать в сеть?

Посилання на коментар

Из того что я почитал про ваш инвертор, он не умеет "продавать". Все инверторы этой компании похоже не умеют.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

8 годин тому, Samaritan сказав:

Может это означать, что он умеет отдавать в сеть?

Вам би хто допоміг розібратися з інвертором. Бо не маючи ЗТ, якщо інвертор віддає генерацію в мережу,  це може рахуватися, як споживання.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, allanek сказал:

Вам би хто допоміг розібратися з інвертором. Бо не маючи ЗТ, якщо інвертор віддає генерацію в мережу,  це може рахуватися, як споживання.

Дякую. Я таке вже десь бачила на ютубі. Я буду його використовувати без продажу в мережу з мінімумом панелей та акумуляторами, на випадок відключення мережі. Сьогодні їду в обленерго писати заяву на ЗТ. Може підскажете - будинок оформлений на чоловіка. То тільки на нього можна оформити ЗТ?  Збудований у шлюбі)). Але думала оформити сумісне володіння у нотаріуса, щоб мати теж пільгу по податку на нерухомість, бо він 240м2 - як раз пільга на двох

Посилання на коментар

1 час назад, allanek сказал:

Дякую за роз'яснення. Хочу зрозуміти - може зовсім не підключати до нього той мінімум панелей (на 3 квт) а тільки акумулятори? Але не розумію, чи тоді вони будуть заряджатися від сонця - чи тільки від мережі? Вибачте за такі наївні питання

Посилання на коментар

16 хвилин тому, Samaritan сказав:

Я таке вже десь бачила на ютубі

То майте це на увазі.

17 хвилин тому, Samaritan сказав:

То тільки на нього можна оформити ЗТ? 

Нам казали, що тільки на власника. А акт на землю, бо він потрібен, на кого оформлений? Вам краще, як на мою думку, написати список питань та піти на прийом в РЕС щоб вам роз'яснили всі ці питання. Не знаю, чи дають вони роз'яснення в письмовому виді.

23 хвилини тому, Samaritan сказав:

Сьогодні їду в обленерго писати заяву на ЗТ. 

То там спитайте в них все, що стосується оформлення. 

22 хвилини тому, Samaritan сказав:

Вибачте за такі наївні питання

Питання нормальні. Ви ніколи не мали з цим спрааи, тому нема наївних питань там, де є потреба розібратись.

24 хвилини тому, Samaritan сказав:

Хочу зрозуміти - може зовсім не підключати до нього той мінімум панелей (на 3 квт) а тільки акумулятори? Але не розумію, чи тоді вони будуть заряджатися від сонця - чи тільки від мережі? 

В мене не було АКБ, але як акуми будуть заряджатися від сонця, якщо ви не підключите панелі до інвертора? Він їх не буде бачитиі не буде взаємодіяти з панелями. Але краще буде, щоб вам це роз'яснили форумчани, що мають АКБ

Посилання на коментар

2 години тому, Samaritan сказав:

будинок оформлений на чоловіка. То тільки на нього можна оформити ЗТ?  Збудований у шлюбі)).

Так, тільки на того з ким договір по енергопостачанню на будинок, шлюб значення не має, лише довіренність дає вам право вирішувати питання від його імені.

Цитата

Але думала оформити сумісне володіння у нотаріуса, щоб мати теж пільгу по податку на нерухомість, бо він 240м2 - як раз пільга на двох

Розчарую вас, пільги не сумуються, принаймі таку відповідь отримав я.

Щоправда, є якісь шпарини у законодавстві про володіння часткою, але я не став заморочуватись.

Змінено користувачем Фрай
  • Лайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, Фрай сказал:

Розчарую вас, пільги не сумуються, принаймі таку відповідь я отримав.

Щоправда, є якісь шпарини в законодавстві про володіння часткою, але я не став заморочуватися.

Мені в нашій податковій сказали, що це можливо, тільки треба оформити спільну власність у нотаріуса. Але попередили, що можуть виникнути додаткові витрати при оформлені продажу, дарування чи заповіту. Якщо не планувати це найближчим часом, то витрати окупляться за рахунок додаткової пільги

Посилання на коментар

4 часа назад, allanek сказал:

То там спитайте у них все, що стосується оформлення. 

Була в консультативному центрі Житомиробленерго. Там сказали що всі питання по підключенню до ЗТ буде вирішувати той, хто буде встановлювати СЄС і мені не треба цим перейматися. Спитала - як контролюється 30 квт в мережу - по налаштуванню інвертора? - Відповідь: по кількості та потужності сонячних батарей. Мені здається, що це неправильно. Панелей може бути більше, а зайви кіловати зрізаються в налаштуваннях інвертора. Після цього поїхала в Житомиробленерго - там дали перелік документів, які потрібні, щоб написати заяву на виготовлення технічних умов для підключення к ЗТ. Потім буду замовляти проект (не знаю, чи входить його вартість до вартості збільшення потужності  (приблизно 88 тис) і все прийдеться робити самій. Порадили повисити потужність відразу до 32 квт, щоб потім не додавати. Написала для тих, хто ще тільки збирається це робити

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...