k-master Опубліковано: 14 серпня Поділитись Опубліковано: 14 серпня 3 години тому, Samaritan сказав: Мені фірма, що буде встановлювати панелі, дала таке роз'яснення - що там буде встановлений відсікач напруги і в мережу не піде більш як 30 квт, щоб зимою, вранці та ввечері не так сильно просідала потужність за рахунок додаткових панелей. Вони кажуть, що ця схема робоча. Але, можливо, не всі РЕМи на це погоджуються. Я поки не питала про це в Житомиробленерго. До речі - вони були дуже привітні та прийняли заяву на збільшення потужності та документи до неї. Обіцяли за два тижні надати технічні умови. Додаткові кіловати запропонували для встановлення більш потужного автомата. Мене це влаштовує (може з 2030 р. відмінять обмеження на 30 квт - а в мене будуть ще додаткові панелі). Це в мене було негативне враження в консультаційному центрі. Для того щоб в мережу не пішло більше 30 кВт треба відсікач потужності. Реле напруги в деяких областях вимагають але то немає ніякого відношення до обмеження потужності. При поганій мережі напруга може вийти за межі допустимої набагато раніше ніж буде досягнута допустима потужність. Що буде після 2030-го року ніхто поки не знає, ЗТ діє до 2030-го року, а потім у кращому випадку буде продаж по ринковим тарифам, нет білінг чи нетметерінг. Не думаю що залишать існуючу систему бо зараз продавцю електроенергії воно не треба, їх примушують це робити. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 27 серпня Поділитись Опубліковано: 27 серпня Киевская область, пришла оплата за Июль 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Альт Опубліковано: 3 вересня Поділитись Опубліковано: 3 вересня Статистика. дСЕС. Два роки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tinka Опубліковано: учора в 14:06 Поділитись Опубліковано: учора в 14:06 Говорили сьогодні з директором місцевого РЕМУ, просила 11 квт виділити на 1 фазу, щоб підключити потім ЗТ, а він впирається що буде просадка по сусідам і буде і нам погано, і сусідам. Каже, що тільки 3 фази треба хто як це вирішував? Вінницька область Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому 4 години тому, Tinka сказав: Каже, що тільки 3 фази треба Та правильно каже. Беріть 3 фази. І в ідеалі інвертор теж на 3 фази... 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому 1 годину тому, Dmode сказав: Та правильно каже. Беріть 3 фази. І в ідеалі інвертор теж на 3 фази... Що ж тут правильного? Мене також вмовляли на три фази, послав подалі бо дуже вони у них плавають і саме головне, навіщо воно мені? Будинок готовий, розводка однофазна, стаб однофазний з великим запасом, генератори також, то нафіга козі баян? Отримав 11кВт, хоча по великому рахунку мені і 7.5 вистачало з головою. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tinka Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому (змінено) мені не вистачить менше. ну хоча б 10 квт потрбіно по моїм розрахункам. У мене 1 поле на південь 4.6 квт, може дати на піку споживання будинком 4 квт, але вдень споживання будинку 500 вт приблизно на годину. Увечері споживання більше, але західне сонце вже дає зовсім мало, будинку не вистачає і тоді тягне з акб. Хочу поставити ще один стрінг на захід, щоб проводжити сонячну генерацію увечері, але тоді генерація буде більша ніж споживає будинок ( та й зараз так є - будинок за світловий день бере від сонця 6 квт в середньому, як багато всього вмикаємо то й 15 квт може взяти вд сонця), тому хочу цього року встигнути підключити ЗТ. в мене вийде панелей на 9.6 квт. Тому й хочеться докупити до наших 5 квт ще 6 квт на 1 фазі і підключити ЗТ. а може захочу на півдні ще додати панелей згодом Змінено 18 годин тому користувачем Tinka Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому 13 минут назад, Фрай сказал: Що ж тут правильного? Мене також вмовляли на три фази, послав подалі бо дуже вони у них плавають і саме головне, навіщо воно мені? Будинок готовий, розводка однофазна, стаб однофазний з великим запасом, генератори також, то нафіга козі баян? Отримав 11кВт, хоча по великому рахунку мені і 7.5 вистачало з головою. К этому всему для ясности нужно добавить одну фразу "у меня есть газ" там где его нет чуть другая история, хотя в 11 квт в одну фазу и я бы поместился без газа разве что на котел пришлось бы больше сеяение, а так первые годы было всего 16 ампер на три фазы это как раз где то и есть 11 квт Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому Я мав на увазі себе і авторку посту, навіщо їй три фази? 6 годин тому, Tinka сказав: просила 11 квт виділити на 1 фазу А якщо комусь було шкода грошей на газ то його проблеми. У мене є такі знайомі, але тепер і вони намагаються порішати з газконторою, бо ціни у них недитячі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому 1 минуту назад, Фрай сказал: А якщо комусь було шкода грошей на газ то його проблеми. Есть такие места где его даже за большие или огромные деньги нет и не будет, хотя конечно за очень огромные все возможно но проще сразу в маями там и солнца много и газ не нужен Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tinka Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому в мене є газ, але згодом можливо я захочу тепловий насос поставити типу повітря-вода, бо не вірю що газ і надалі буде 8 грн за куб. Хотілося б більше можливостей для автономного життя, але не за всі гроші. Зараз фактично є надлишок енергії, яку можна продавати, то чому б і ні. В рем сказали що 1 квт 3 000 грн коштує щоб докупити, то так як мені треба 6 квт, це 18 000 грн для 1 фази (я поразувала), вони за 3 фази 10 квт нарахували 45 000 грн. ну якби я розумію чому рем хоче підключити мені 3 фази, не розумію для чого мені 3 фази якщо в мене немає ніякого обладнання в будинку що потребує 3 фази. як відбитися і які аргументи використати, щоб дали мені 11 квт на 1 фазу. рем вміє навішати на вуха жінці яка в цьому не розбирається Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 18 годин тому Поділитись Опубліковано: 18 годин тому 9 хвилин тому, mib сказав: Есть такие места где его даже за большие или огромные деньги нет и не будет Навіть не сперечаюсь, але все, що я бачив було у межах доступності та от жаба людей душила або банальна відсутність грошей, неважливо. Сам факт того, що ти не викрутився, послухав порадників по електроопаленню і потім чухав потилицю. Особливо мав на увазі тих хто це робив при гунявому електропостачанню, нагадаю, напруга падала до 160В, перекос по фазам скажений ще й плаваючий. 9 хвилин тому, Tinka сказав: як відбитися і які аргументи використати, щоб дали мені 11 квт на 1 фазу Шукати допомогу або скаржитись 10 хвилин тому, Tinka сказав: сказали що 1 квт 3 000 грн коштує щоб докупити Я платив по 2500грн/кВт + комісія банку, ще й здивувався, бо до війни було дорожче 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tinka Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому завтра позвоню на область запитаю як мені отримати 11 квт, може в області вийде вирішити. Я хотіла з місцевими на місці домовитися, але ну ніяк дуже 45 000 грн хочеться здерти... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 50 минут назад, Фрай сказал: Я платив по 2500грн/кВт + комісія банку, ще й здивувався, бо до війни було дорожче Совсем недавно соседу за увеличение тоже по 2500 озвучили, и я вроде в прошлом году по 2500 подключал 16 квт плюс счетчик вышли 56000, счетчик из них 16000 44 минуты назад, Tinka сказал: завтра позвоню на область запитаю як мені отримати 11 квт, може в області вийде вирішити. Я хотіла з місцевими на місці домовитися, але ну ніяк дуже 45 000 грн хочеться здерти... Вы сами планируете панели ставить? Если нет то те кто ставят все решают, у нас услуга 350-400$ за оформление ЗТ ну плюс оф платежи за повышение мощности, еще как вариант добавить тариф на отопление это грубо 200 из них оф платежей 5к грн Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 7 часов назад, mib сказал: Есть такие места где его даже за большие или огромные деньги нет и не будет, хотя конечно за очень огромные все возможно но проще сразу в маями там и солнца много и газ не нужен А є такі місця де підключення чітко за тарифами постачальника,тобто не дорого, але він принціпово не потрібен. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому (змінено) 7 годин тому, Tinka сказав: завтра позвоню на область запитаю як мені отримати 11 квт, може в області вийде вирішити. Я хотіла з місцевими на місці домовитися, але ну ніяк дуже 45 000 грн хочеться здерти... Витрачений час. Вони багато говорять, щоб ви мало писали. Вам треба встигнути до кінця року - в 26 році нові правила і там нічого гарного. Ідете в РЕМ, пишете/подаєте заяву на збільшення потужності до 10/11кВт. Вам кажуть, что не приймуть і не можна, а ви пишете і подаєте. І просите у визначений законом термін надати вам техумови або письмову вмотивовану відмову. Крити їх прокляттями чи позіхати "ага, життя таке" - на ваш вибір. Якщо отримаєте техумови і рахунок на оплату нових кВт, то я вас вітаю. Якщо відмову, то прикладаєте копію заяви, копію відмови до заяви в НКРЕКП з проханням підтвердити, що дії РЕМ обгрунтовані і законні, пояснити, як вам все ж підняти потужність до вказаних величин або до яких взагалі можливо. НКРЕКП вставить пістона куди треба ОСРу і карусель закрутиться скоріше. Все інше (розмови, сварки, телефони, бродіння по кабінетам) - марнування часу. Повірте тому, хто цей шлях пройшов. У другому сезоні "підключення" ще треба буде стежити які "обов'язкові" рахунки вам накидають до оплати. На три фази, до речі, ще і лічильник х3 ціною, обладнання дорожче і взагалі має реальний сенс з 18кВт і/або при наявності трьохфазних споживачів. В той же час, не сподівайтеся, що ви зможете продавати 10кВт. У мене навколо купа станцій, в обід влітку в мережі 250-255В. На одну мою фазу в обід дея 6кВт біля 4кВт тільки може запхнути (все інше в акум складається і ввечері продається). Змінено 9 годин тому користувачем AndryG 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 7 годин тому, Tinka сказав: завтра позвоню на область запитаю як мені отримати 11 квт, може в області вийде вирішити. Я хотіла з місцевими на місці домовитися, але ну ніяк дуже 45 000 грн хочеться здерти... Там хочеться дерти, дерти і дерти. Враження, що вони дуууже шкодують, що на вас шкіра міцно тримається 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 9 годин тому, Tinka сказав: 1 квт 3 000 грн коштує 8 годин тому, Фрай сказав: Я платив по 2500грн/кВт + комісія банку Тижні три назад підняв потужність свого 3ф вводу. 1кВт підняття у фастівському районі 2839,2грн/кВт 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Asot Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 9 часов назад, Tinka сказал: не розумію для чого мені 3 фази Бо без 3фазного лічильника не буде зел тарифу 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Asot Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 52 минуты назад, МакДо сказал: Тижні три назад підняв потужність свого 3ф вводу Ск зайняла процедура від заяви до" під ключ"? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tinka Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 8 часов назад, mib сказал: Совсем недавно соседу за увеличение тоже по 2500 озвучили, и я вроде в прошлом году по 2500 подключал 16 квт плюс счетчик вышли 56000, счетчик из них 16000 Вы сами планируете панели ставить? Если нет то те кто ставят все решают, у нас услуга 350-400$ за оформление ЗТ ну плюс оф платежи за повышение мощности, еще как вариант добавить тариф на отопление это грубо 200 из них оф платежей 5к грн в нас вже стоять панелі. самі ставили і інвертор самі підключали, настраювали. майже рік працює, а тут до мене тількидійшло що надлишки можна продати 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tinka Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) 1 час назад, AndryG сказал: Витрачений час. Вони багато говорять, щоб ви мало писали. Вам треба встигнути до кінця року - в 26 році нові правила і там нічого гарного. Ідете в РЕМ, пишете/подаєте заяву на збільшення потужності до 10/11кВт. Вам кажуть, что не приймуть і не можна, а ви пишете і подаєте. І просите у визначений законом термін надати вам техумови або письмову вмотивовану відмову. Крити їх прокляттями чи позіхати "ага, життя таке" - на ваш вибір. Якщо отримаєте техумови і рахунок на оплату нових кВт, то я вас вітаю. Якщо відмову, то прикладаєте копію заяви, копію відмови до заяви в НКРЕКП з проханням підтвердити, що дії РЕМ обгрунтовані і законні, пояснити, як вам все ж підняти потужність до вказаних величин або до яких взагалі можливо. НКРЕКП вставить пістона куди треба ОСРу і карусель закрутиться скоріше. Все інше (розмови, сварки, телефони, бродіння по кабінетам) - марнування часу. Повірте тому, хто цей шлях пройшов. У другому сезоні "підключення" ще треба буде стежити які "обов'язкові" рахунки вам накидають до оплати. На три фази, до речі, ще і лічильник х3 ціною, обладнання дорожче і взагалі має реальний сенс з 18кВт і/або при наявності трьохфазних споживачів. В той же час, не сподівайтеся, що ви зможете продавати 10кВт. У мене навколо купа станцій, в обід влітку в мережі 250-255В. На одну мою фазу в обід дея 6кВт біля 4кВт тільки може запхнути (все інше в акум складається і ввечері продається). Дуже дякую. оце і подумала, що не буду звонити в область, а напишу їм заяву на імейл на збільшення потужності з 5 до 11 квт на 1 фазному підключенні, в зв'язку з тим, що 5 квт вже не вистачає і вибиває пробки навіть з тим обладнанням яке є і це вже становить загрозу. а я хочу встановити проточний нагрівач на воду на 5 квт і мені не вистачає потужності. Додам документи на будинок, посилання на закони чи дбни і тп що там треба і почекаю офіційної відповіді. Як вам ідея? Може їх там жаба душить що я гроші лопатою буду гребти від збільшення на 6 квт для ЗТ і все мимо їхньої каси... Змінено 8 годин тому користувачем Tinka Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) 13 хвилин тому, Tinka сказав: оце і подумала, що не буду звонити в область, а напишу їм заяву на імейл на збільшення потужності з 5 до 11 квт на 1 фазному підключенні, в зв'язку з тим, що 5 квт вже не вистачає і вибиває пробки навіть з тим обладнанням яке є і це вже становить загрозу. а я хочу встановити проточний нагрівач на воду на 5 квт і мені не вистачає потужності. Додам документи на будинок, посилання на закони чи дбни і тп що там треба і почекаю офіційної відповіді. Як вам ідея? Може їх там жаба душить що я гроші лопатою буду гребти від збільшення на 6 квт для ЗТ і все мимо їхньої каси... На таку заяву я отримав відповідь "прийдіть до нас і заповніть бланк-заяву на підняття потужності". Писав я таку заяву, бо до цього мені сказали "не можна підняти бо війна". І втратив на цьому місяць. Коли прийшов заповнити той бланк (вже виявилось, що можна підняти потужність ), виявилося, що тільки до семи кВт можна. Написав в заяві вісім кВт. сказав, що я так хочу і можете письмово відмовити. Схвалили. На питання "що ж так, казали, що тільки сім" відповідь була "з'явилась техічна можливість" ))) Вам треба йти в РЕМ чи куда там і заповнювати їх стандартну заяву на підняття потужності, писати бажані числа, ігнорувати всі їх "не можна". Офіційний калькулятор вартості підняття потужності www.nerc.gov.ua/calculator-standart Змінено 7 годин тому користувачем AndryG 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 15 хвилин тому, Asot сказав: Ск зайняла процедура від заяви до" під ключ"? 12.08 в кінці робочого дня подав заявку, 03.09 приїхали монтажники ставити мені такий автомат на 17кВт замість мого 25А (було 13кВт) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 20 хвилин тому, Asot сказав: Бо без 3фазного лічильника не буде зел тарифу Це чому? ЗТ на одну фазу аж бігом оформлюється 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз