Васус Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому з підвищенням потужності можна і не встигнути оформити ЗТ до кінця року Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 3 хвилини тому, Васус сказав: з підвищенням потужності можна і не встигнути оформити ЗТ до кінця року Зміну лічильника треба запустити паралельно підняттю потужності. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Asot Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 45 минут назад, МакДо сказал: Це чому? ЗТ на одну фазу аж бігом оформлюється Мабудь е двонаправлені 1 фазні ,не знаю ,в 2021р казали в ресу ,що не мае таких ,може й змінилось щось Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Asot Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 45 минут назад, МакДо сказал: Це чому? ЗТ на одну фазу аж бігом оформлюється Мабудь е двонаправлені 1 фазні ,не знаю ,в 2021р казали в ресу ,що не мае таких ,може й змінилось щось Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 4 хвилини тому, Asot сказав: Мабудь е двонаправлені 1 фазні ,не знаю ,в 2021р казали в ресу ,що не мае таких ,може й змінилось щось 4200 грн Такий зараз працює. І в 21 році були... Змінено 7 годин тому користувачем AndryG 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 11 годин тому, Фрай сказав: Що ж тут правильного? Правильно бо: Стабільність: Рівномірний розподіл навантаження по фазах Безпека: Менша сила струму на кожній фазі Ефективність: Менші втрати, бо менший струм Надійність: Можливість роботи навіть при відключенні однієї фази Перспективність: Легше нарощувати потужність у майбутньому Притомний ОСР буде уникати 11кВт на одну фазу, і це норм, бо йому відповідати потім за стабільність, і стріляти собі в ногу йому не треба. В мене є досвід спостережень за приватною мережею, з понад 100 абонентів. І я точно знаю що такі однофазні підключення це зло для мережі, і відповідно для сусідів, як при споживанні, так і в подальшому для генерації. Змінено 7 годин тому користувачем Dmode 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 8 хвилин тому, Dmode сказав: Правильно бо: Стабільність: Рівномірний розподіл навантаження по фазах Безпека: Менша сила струму на кожній фазі Ефективність: Менші втрати, бо менший струм Надійність: Можливість роботи навіть при відключенні однієї фази Перспективність: Легше нарощувати потужність у майбутньому Притомний ОСР буде уникати 11кВт на одну фазу, і це норм, бо йому відповідати потім за стабільність, і стріляти собі в ногу йому не треба. В мене є досвід спостережень за приватною мережею, з понад 100 абонентів. І я точно знаю що такі однофазні підключення це зло для мережі, і відповідно для сусідів, як при споживанні, так і в подальшому для генерації. Всі ці правильніслова перекреслюються відношенням ОСР до своїх обов'язків і своїх клієнтів. 10 кВт - це та сама незручна середина (для приватного будинку), яка і для однієї фази багато і для трьох мало. Велике щастя мати на кожній фазі дозволену потужність три кВт. Замучаєшся розкидувати споживачів по фазах. Тим паче, обмеження потужності зараз не в інерційних автоматах, а в електронних лічильниках. Повісили на одну фазу чайник і мультиварку - отримайте блекаут. Автору питання можна порекомендувати підняти потужність швиденько "потужність інвертора + 1кВт", оформити ЗТ, а потім вже дивитись по обставинах. Змінено 7 годин тому користувачем AndryG 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 1 хвилину тому, AndryG сказав: Замучаєшся розкидувати споживачів по фазах От саме тому треба брати більше ніж 11кВт (поки дають) і буде спокій. 2 хвилини тому, AndryG сказав: Тим паче, обмеження потужності зараз не в інерційних автоматах, а в електронних лічильниках. Ми в своїй мережі використовуємо НІКівські лічильники, у них можна параметризувати як омеження по фазах так і загальне обмеження потужності. Час за який усереднюється значення струму, теж параметризуєтся. Тож для короткочасних перевищень струму по фазі може бути прийнятий відповідний час усереднення, чи взагалі використовувати лише обмеження по потужності, яке слідкує за сумою фаз. Але замість того щоб вникати в такі нетрі і пробувати їх узгоджувати з постачальником, правильніше просто взяти більшу трьохфазну потужність. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 4 хвилини тому, Dmode сказав: правильніше просто взяти більшу трьохфазну потужність. І заплатити 44 тисячі... 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 6 хвилин тому, AndryG сказав: І заплатити 44 тисячі... Це інвестиція в майбутнє. В 2011 платив 7.5к.у.о. за свої 15кВт бо то був єдиний варіант в цьому місці. На фоні тодішніх цін, поточні виглядають дуже помірно. Підключення це частина загального бюджету на будинок і землю. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tinka Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому можна мені на пальцях як не електрику в двох словах - якщо я підключу 3 фази 11 квт наприклад. в мене проводка розрахована на 1 фазу на 5 квт (мідь 2.5 переріз), мені цих 11 квт розділять на 3 фази і вийде 3.5 квт на 1 фазу? а в мене кухня бере з обладнанням 4.5 квт - якщо увімкнена електродуховка, скороварка, і увімкнути електрочайник і не дай Боже я ще воду включу (шнековий насос) і пусковий ток у всіх високий. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому (змінено) 16 хвилин тому, Tinka сказав: мені цих 11 квт розділять на 3 фази і вийде 3.5 квт на 1 фазу? Так, особливо якщо в лічильнику параметризують пофазне обмеження струму, буде незручно. 16 хвилин тому, Tinka сказав: а в мене кухня бере з обладнанням 4.5 квт - якщо увімкнена електродуховка, скороварка, і увімкнути електрочайник і не дай Боже я ще воду включу (шнековий насос) Саме тому краще одразу брати 15кВт, а ще краще 18 кВт, тоді вам вистачить навіть з пофазним обмеженням. 16 хвилин тому, Tinka сказав: пусковий ток у всіх високий Пусковий тут немає значення. Бо це перші мілісекунди, а в лічильниках усереднення ставлять в секундах, тож в даному випадку має значення робочий струм, а не пусковий. Змінено 6 годин тому користувачем Dmode Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tinka Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому не знаю як там в лічильнику, але я до того, що в мене на 1 фазі виділено 5 квт і коли на кухні вмикаю все вищеперераховане, то автомати вибиває. та якби ж були гроші не проблемою, то я б і 30 квт підключила, але є але 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) 1 годину тому, Tinka сказав: кухня бере з обладнанням 4.5 квт - якщо увімкнена електродуховка, скороварка, і увімкнути електрочайник і не дай Боже я ще воду включу Зауважу, на електродуховку у вас має бути окрема подача живлення через свій автомат і тоді у вас на 2.5 квадрати не буде ніякого перевантаження. Але от на щиток від лічильника перетин дроту має повністю відповідати сумі вашої загальної потужності, це обовʼязково За три фази забудьте, воно вам зайвий клопіт і витрати, достатньо почитати про пошуки місцевих трифазників як обійтись одним стабом на три фази, як підʼєднати однофазний генератор на трифазний інвертор і тд. 2 години тому, Dmode сказав: 2 години тому, AndryG сказав: І заплатити 44 тисячі... Це інвестиція в майбутнє. Це не інвестиція, а викинуті гроші! Бо що воно дають ті так незайві 44000 Tinka? Зайві витрати на 3-и фази? А що отримає натомість? Ілюзорну вигоду. Якби я погодився на 5тис $ у 2014році то мав би 10кВт, а так я отримав 11кВт зараз і зовсім за інші гроші, на порядок інші, але нестачі потужності за цей період ні разу не відчув. зате неодноразово мені перекидали підключення з фази на фазу. От дурні гроші викинуті на СЕС то дійсно інвестиція, світло вчора вирубили і зʼявилось лише сьогодні об 11-й годині. І тому на тлі пережитих блекаутів я вже забув як дорого воно коштувало, комфортний побут вартий того. І зауважу, що це лише моє особисте бачення з мого власного чималого споживання без електроопалення, але з болгарками, зварювальними апаратами та іншими споживачами. Також розумію, що комусь три фази дійсно потрібні інакше ніяк. Змінено 4 години тому користувачем Фрай 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tinka Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 4 минуты назад, Фрай сказал: Зауважу, на електродуховку у вас має бути окрема подача живлення через свій автомат і тоді у вас на 2.5 квадрати не буде ніякого перевантаження. Але от на щиток від лічильника перетин дроту має повністю відповідати сумі вашої загальної потужності, це обовʼязково За три фази забудьте, воно вам зайвий клопіт і витрати, достатньо почитати про пошуки місцевих трифазників як обійтись одним стабом на три фази, як підʼєднати однофазний генератор на трифазний інвертор і тд. Це не інвестиція, а викинуті гроші! Бо що воно дають ті так незайві 44000 Tinka? Зайві витрати на 3-и фази? А що отримає натомість? Ілюзорну вигоду. От якби я погодився на 5тис$ у 2014році то мав би 10кВт, а так я отримав 11кВтзараз зовсім за інші гроші, на порядок інші, але нестачі потужності за цей період ні разу не відчув. От дурні гроші викинуті на СЕС то дійсно інвестиція, світло вчора вирубили і зʼявилось лише сьогодні об 11-й годині. І тому на тлі пережитих блекаутів я вже забув як дорого воно коштувало, комфортний побут вартий того. ми купили аненджі 6.2 квт 48 в на алі за 10 000 грн минулого літа, потихеньку панелі купували на 585 вт і комірки lifepo, самі складали, самі встановлювалию трохи напряжно було по грошам, але так як брали все розтянуто в часі, то норм. в мене робота онлайн і світло та інтернет повинні бути, ну і комфорт теж. зараз дуже рада, що не знаю чи є те світло від мережі, чи ні. ну і зекономлені гроші, вважай зароблені гроші шкода що мій гібридник не підтримує ЗТ та і хочу ще поле додати, тому новий гібриник буде залежати від того скільки вигризу доданої потужності у РЕМу 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 16 хвилин тому, Tinka сказав: ми купили аненджі 6.2 квт 48 в на алі за 10 000 грн минулого літа, потихеньку панелі купували на 585 вт і комірки lifepo, самі складали, самі встановлювалию трохи напряжно було по грошам, але так як брали все розтянуто в часі, то норм. в мене робота онлайн і світло та інтернет повинні бути, ну і комфорт теж. зараз дуже рада, що не знаю чи є те світло від мережі, чи ні. ну і зекономлені гроші, вважай зароблені гроші шкода що мій гібридник не підтримує ЗТ та і хочу ще поле додати, тому новий гібриник буде залежати від того скільки вигризу доданої потужності у РЕМу Вже нема сенсу купувати обладнання під ЗТ. Візьміть собі дея 8кВт як хочеться продавати. Можливо, відіб'єте його вартість на ЗТ і далі будуть капати монетки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому Тільки що, AndryG сказав: Можливо, відіб'єте його вартість на ЗТ і далі будуть капати монетки. А правду пишуть інсталятори, що СЕС до 16кВт термін окупності десь 5 років, до 30кВт 4 роки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) 10 хвилин тому, Фрай сказав: А правду пишуть інсталятори, що СЕС до 16кВт термін окупності десь 5 років, до 30кВт 4 роки? Не знаю. Суми, 10.8кВт панелей сх-зх 15гр, дея 6кВт. Із власного споживання тільки морозилка. Червень, липень було 6200, 6400. За серпень буде біля 6000. Повний травень був би біля 4500. Вересень порахуємо як травень. Жовтень, квітень по 3000, зі стелі. Виходить шось біля 30к за рік. Множимо на чотири роки, що залишилися = 120к. Якось дуже оптимістично вийшло Змінено 4 години тому користувачем AndryG Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 час назад, Фрай сказал: А правду пишуть інсталятори, що СЕС до 16кВт термін окупності десь 5 років, до 30кВт 4 роки? Пока по моим расчетам выходит 6-7 лет но если заменить дею и акб на сетевой инвертор то выйдет 4, но пропадет комфорт Так же все может измениться при повышении тарифа 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tinka Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 50 минут назад, mib сказал: Пока по моим расчетам выходит 6-7 лет но если заменить дею и акб на сетевой инвертор то выйдет 4, но пропадет комфорт Так же все может измениться при повышении тарифа написано, що така вартість на електрику населенню як зараз діє по 31 жовтня. Тому окупність буде скоріше, бо за кілька років вартість точно не буде така як зараз, та й коли не залежиш від блекаутів теж добре. Вкладатися в 30 квт не буду однозначно, якби була така можливість. то давно б вклалась. Зараз хоча б 10 дали... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 11 минут назад, Tinka сказал: написано, що така вартість на електрику населенню як зараз діє по 31 жовтня. Тому окупність буде скоріше, бо за кілька років вартість точно не буде така як зараз, та й коли не залежиш від блекаутів теж добре. Вкладатися в 30 квт не буду однозначно, якби була така можливість. то давно б вклалась. Зараз хоча б 10 дали... У меня 12, летом половину используем половину по ЗТ отдаем В начале августа выработка привысила потребление если считать за год В моих надеждах, закрыть год с 0 по деньгам, тоесть то что мне заплатили по ЗТ должно покрыть отопление Как будет по факту, самому интересно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз