Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Каминная топка/обудова из ГКЛ/отделка плиткой из красной глины

tansss

Рекомендовані повідомлення

11 часов назад, tansss сказал:

О! Тут давайте поподробней! Это мин количество как определить?

Да и всё другое о чём вы и Gonchik говорили? Ну кроме подачи воздуха...

Що саме, Андрію, Ви не можете побачити одразу з переліченого мною? Ну так, ккд не видно одразу, коли дивишся на топку. Але, гадаю, що умовному Шпатерму немає сенсу давати неправдиві цифри в своїй брошурі. Репутаційні втрати можу лише уявити. Якість виконання внутрішньої камери? Тобто, якщо, наприклад, у одного виробника це лише додаткова пластина чавуну на задній стінці, а у іншого добре підігнана конструкція з чотирьох пластин, то Ви не зрозумієте що краще? Про асортимент аксесуарів - ну відкрийте прайси Йотула, Шпатерма тощо. Купа позицій, від кількох варіантів акумуляції до решітки для смаження. Про герметичність писали вище. Так, ми це обговорюємо в Вашій темі, і я одразу сказав, що Ваш вибір має сенс. Але підтримувати дискусію на тему « ланос кращий за мерседес лише тому, що я його купив» не маю наміру. 

Змінено користувачем Gonchik
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

23 минуты назад, Gonchik сказал:

Що саме, Андрію, Ви не можете побачити одразу з переліченого мною?

Для того чтобы оценить/увидеть те или иные преимущества топки надо как минимум попользоваться оными и понять чего и как не хватает и что хотел бы получить на выходе. 

Это моя первая в жизни каминная топка не считая печки у бати на даче :)
Но какое-никакое инженерное образование и опыт подсказывает что не все от те приблуды реально нужны.

27 минут назад, Gonchik сказал:

Але підтримувати дискусію на тему « ланос кращий за мерседес лише тому, що я його купив» не маю наміру.

Тут и обсуждать нечего (в 2001 ом покупал бэху 5ку в нидерласуме в Германии обязательно хотел типтрон это ж показатель :) , так вот пользовался два раза, один когда покупал второй когда продавал)

Посилання на коментар

5 хвилин тому, tansss сказав:

Тут и обсуждать нечего (в 2001 ом покупал бэху 5ку в нидерласуме в Германии обязательно хотел типтрон это ж показатель :) , так вот пользовался два раза, один когда покупал второй когда продавал)

Если вы за тип-троник то это очень и очень неудачный пример! )

9 хвилин тому, tansss сказав:

…надо как минимум попользоваться оным

А ваш опыт два раза это «ниочём». 

Вместе с тем с интересом слежу за дискуссией

Посилання на коментар

15 минут назад, Фрай сказал:

Вместе с тем с интересом слежу за дискуссией

Вот вопрос к участникам... 

Как вы считаете, зачем стальные топки футируют огнеупором? а чугунные нет? В чём технический момент?

(у меня есть своя версия, но сначала хотелось послушать опытных)

Змінено користувачем tansss
Посилання на коментар

Наверное по сравнению с чугуном большая разница в теплоемкости, стойкости материала и тп заставляет это делать, не?

А сравнивая поведение своей чугунной вставки в камин и прежней стальной на даче отчетливо вижу разницу

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар

1 минуту назад, Фрай сказал:

Наверное по сравнению с чугуном большая разница в теплоемкости, стойкости материала и тп заставляет это делать, не?

теплоёмкость :) ну допустим (на 100 грамм больше)... а стойкость то от чего?

Посилання на коментар

Опять таки на своем маленьком примере, за 9 лет подкрашивал вставку всего два раза, стальную красить бесполезно, гораздо быстрее выгорает любая краска.

чугунную рекомендуется после первой сборки хорошо прогреть дабы все части стали на свое место и все.

стальная сварная и её крутит независимо от толщины стенки, наверное поэтому топки и предохраняют от перегрева футеровкой.

Цитата

а стойкость то от чего?

линейное расширение гораздо выше чем у чугуна, происходит деформация изделия при от перегрева, меняется внешний вид.

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар

6 минут назад, Фрай сказал:

стальная сварная и её крутит независимо от толщины стенки, наверное поэтому топки и предохраняют от перегрева футеровкой.

Абажите! а как жеж тогда топка отдаёт тепло наружу если корпус не нагрет? Всё улетает в трубу? :)

Посилання на коментар

2 хвилини тому, tansss сказав:

Абажите! а как жеж тогда топка отдаёт тепло наружу если корпус не нагрет? Всё улетает в трубу? :)

Чего-то не очень понимаю, зашел в тему почерпнуть от знатоков побольше знаний, а вы мине пытаете как препод на зачетку? ))

футеровка играет роль предохранителя от перегрева стальной поверхности и все, дальше теплоотдача идет плавнее и топка нагревается/остывает не так резко, что в свою очередь увеличивает ресурс самого изделия и комфорт для пользователя.

все шо могу )

Посилання на коментар

42 хвилини тому, tansss сказав:

Как вы считаете, зачем стальные топки футируют огнеупором? а чугунные нет?

А з  чого ви взяли , що чавунні не футерують ?

4012.thumb.png.1dc1e60f8ec885d202fdbe33c570c617.png

ІМХО. Для більш ефективного спалювання дров.

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 часа назад, tansss сказал:

Но шото мне подсказывает что полную правду никто не расскажет. :)

не думаю шо це якийсь лютий секрет. позвоніть на завод спитайте. в мене при роботі топки геометрія не гуляє, двері не клинить, герметичність присутня. більше мені від сталі нічого не треба. мова була про шви, що якщо є можливість загнути а не варити, однозначно буде краще

Посилання на коментар

2 часа назад, tansss сказал:

Это моя первая в жизни каминная топка не считая печки у бати на даче :)
Но какое-никакое инженерное образование и опыт подсказывает что не все от те приблуды реально нужны.

так у вас і приблуд то нема, як ви знаєте потрібні чи ні. 

Посилання на коментар

2 часа назад, tansss сказал:

Вот вопрос к участникам... 

Как вы считаете, зачем стальные топки футируют огнеупором? а чугунные нет? В чём технический момент?

(у меня есть своя версия, но сначала хотелось послушать опытных)

чугунка, та ще і без футеровки - це той самий ланос. а от стальна топка футерована чугуном це мерс :) 

Посилання на коментар

1 час назад, andrey_ka сказал:

А з  чого ви взяли , що чавунні не футерують ?

4012.thumb.png.1dc1e60f8ec885d202fdbe33c570c617.png

ІМХО. Для більш ефективного спалювання дров.

у футерування три функції, всі важливі
1. підвищення температури горіння (і ефективності)
2. захист топки від перегріву
3. естетичний вид камери згорання, що важливо якщо це не котел в сараї.

Посилання на коментар

15 минут назад, newbee2020 сказал:

не думаю шо це якийсь лютий секрет. позвоніть на завод спитайте.

Ви мені вже вдруге пропонуете щось спитати у виробника ВАШОІ топки :)

Воно мені потрібно?

Так випадково склалось що мій старий друг е постачальником обладненя для заготівлі деталей цього виробника. Отже про жаростійкість и тд маю точну інфу.  :)

Отаке!

9 минут назад, newbee2020 сказал:

так у вас і приблуд то нема, як ви знаєте потрібні чи ні. 

Так я ж і писав що не маючи досвіду не впевнений в необхідності. Власно як і Ви точно не знаете чи дійсно ці приблуди корисні!

Посилання на коментар

13 минут назад, newbee2020 сказал:

у футерування три функції, всі важливі

Основна - це захист топки  з НЕ жаростійкого листового металлу :) про що вам ніколи ніхто не скаже!!!!

Інекше вона б коштувала як з платіни!

От така фігня!

Закінчуемо, хлопці.

• Лайк 1
Посилання на коментар

4 минуты назад, tansss сказал:

Основна - це захист топки  з НЕ жаростійкого листового металлу :) про що вам ніколи ніхто не скаже!!!!

Закінчуемо, хлопці

Навіщо футеровка в чавунних?) Так, в йотулах, нордпейсах є футеровка. Конструкція така. І так, внутрішня камера вирішує мінімум два питання, озвучені тут - піднімає температуру в топці для кращого згорання, захищає зовнішні стінки від передчасного прогорання. І це плюс, а не мінус. Ну а власники топок без внутрішньої камери можуть тішити себе думкою, що вони купили за меншу суму продукт настільки не гірший по якості, що навіть внутрішня камера йому не потрібна)  Ну а чого ж. Подумаєш, співставний за розмірами і задекларованою ( принаймні поляки не встидаються це писати про інвікту) потужністю йотул 570 важить 220 кг проти 98 цієї інвікти 700. Подумаєш, температура газів, що виводяться, у того йотула 220 проти 320 град у інвікти (це про те, хто як те тпло відбирає). А так Ваша правда, нафіга той типтрон?) 

Посилання на коментар

31 минуту назад, Gonchik сказал:

Так, в йотулах, нордпейсах є футеровка.

В деяких! В наведеному прикладі скло - з ТРЬОХ сторін. Основна масса моделей з чавуну іде без!

35 минут назад, Gonchik сказал:

Ну а власники топок без внутрішньої камери можуть тішити себе думкою, що вони купили за меншу суму продукт настільки не гірший по якості, що навіть внутрішня камера йому не потрібна)

Це не технічне обгрунтування, мені це не цікаво. Це понти! Так само як і з різницею в Т газів.

Відбір тепла - виключно стосуеться площі поверхні топкі ззовні, її Т та швидкостю потока повітря навколо неї. Якщо огнеупор, як Ви кажите, уповільнюе прогрів металлу при згоранні той самої кількості дров то це означае що тепло пішло в трубу!

47 минут назад, Gonchik сказал:

А так Ваша правда, нафіга той типтрон?) 

Ви мені ще розкажіть що круізконтроль єкономить пальне! :)

Якщо е інші думки - аргументуйте!

Посилання на коментар

22 хвилини тому, Gonchik сказав:

піднімає температуру в топці для кращого згорання,

ІМХО. Це зовсім не так.

Хіба дрова в залізному середовищі будуть гірше горіти ніж у шамотному? Ні , а набагато краще , інтенсивніше. Футерування  скоріше всього виконує функцію збереження ефективного спалювання при довготривалому горінні (тліні) , коли температура в камері згорання падає до критичної. От для того і футерують , щоб зберегти  необхідну для ефективного спалювання температуру. Думаю , ящо глянути на печі довготривалого горіння , то вони всі в обов`язковому порядку будуть з футеровкою.

54 хвилини тому, tansss сказав:

Основна - це захист топки  з НЕ жаростійкого листового металлу :)

Думаєте футерування топки буде дешевшим , ніж виконати камеру згорання одразу із жаростійкої сталі ?

ІМХО. Сильно в цьому сумніваюсь.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, tansss сказал:

Інекше вона б коштувала як з платіни!

От така фігня!

Закінчуемо, хлопці.

а чому не прогорає теплообмінник? там футеровки нема, купа зварки.

Посилання на коментар

4 минуты назад, tansss сказал:

В деяких! В наведеному прикладі скло - з ТРЬОХ сторін. Основна масса моделей з чавуну іде без!

Це не технічне обгрунтування, мені це не цікаво. Це понти! Так само як і з різницею в Т газів.

Відбір тепла - виключно стосуеться площі поверхні топкі ззовні, її Т та швидкостю потока повітря навколо неї. Якщо огнеупор, як Ви кажите, уповільнюе прогрів металлу при згоранні той самої кількості дров то це означае що тепло пішло в трубу!

Ви мені ще розкажіть що круізконтроль єкономить пальне! :)

Не в «деяких», а в більш якісних. 570-й - топка з прямим склом. Так, відбір тепла стосується поверхні, тому у того самого 570 зовнішні ребра більші, ніж у дешевих, тому і вага більша. З температурою газів не понти. Це один з показників якості роботи топки. Тому його й винесли в основні характеристики, разом з ккд, тощо. Якраз «огнеупор» приймає на себе більшу кількість тепла. Тепло в трубу - це про інвікти)

Круіз не економить. Використовую адаптивний, коли вже зовсім замаханий. Разом з лейнасистом дає проїхати за день 1.2-1.5 ткм на одних руках коли це реально треба.

Посилання на коментар

1 час назад, tansss сказал:

Так я ж і писав що не маючи досвіду не впевнений в необхідності. Власно як і Ви точно не знаете чи дійсно ці приблуди корисні!

я можу вимкнути автоматику, вийняти футеровку, зняти шнурок щоб імітувати якусь дешеву свистячу топку і зрозуміти надо воно чи ні. короче із ауді можна ланоса зробити і порівняти, а навпаки - ні. це так само як сперечатись із прихильниками відкритого каміну, які не визнають закриті топки. але власник топки відкриє дверцята і отримує відкритий камін і може порівнювати, а а власник відкритого не відчує переваги скляних дверцях, зовнішньої подачі і т.д.

що таке колосникове горіння я знаю, бо палив грубу в діда. і точно знаю, що подове горіння це класна фішка. 

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

10 минут назад, newbee2020 сказал:

я можу вимкнути автоматику, вийняти футеровку, зняти шнурок щоб імітувати якусь дешеву свистячу топку і зрозуміти надо воно чи ні. короче із ауді можна ланоса зробити і порівняти

Так вперед. Не пагано б було щоб хтось насправді порівняв!

На ауді жом по городу розвозити - це таке собі! :)  Сорян!

Посилання на коментар

3 минуты назад, tansss сказал:

Так вперед. Не пагано б було щоб хтось насправді порівняв!

На ауді жом по городу розвозити - це таке собі! :)  Сорян!

Порівнюю. У батьків nordpeis 25 harmoni в 24-х квадратах, у мене йотул 570 в 35-ти. Перший бере повітря з кімнати, другий має підвод зовнішнього. Різниця в комфорті перебування в обох приміщеннях дуже відчутна. Далі - на 570-му в одному місці на дверцятах відклеївся ущільнювач. В тому місці утворювався нагар на склі. Що ще пробувати? 

Посилання на коментар

14 минут назад, Gonchik сказал:

Порівнюю. У батьків nordpeis 25 harmoni в 24-х квадратах, у мене йотул 570 в 35-ти. Перший бере повітря з кімнати, другий має підвод зовнішнього. Різниця в комфорті перебування в обох приміщеннях дуже відчутна. Далі - на 570-му в одному місці на дверцятах відклеївся ущільнювач. В тому місці утворювався нагар на склі. Що ще пробувати? 

За підвід повітря мовчу! Тут нема за шо казать. Ззовні то е бімба! Нажаль по моїх потребах і забаганках такої топкі не існувало.(див перший пост)

Вся канитель началась с немного другого.  :) Типа топка из листового металла гнутая лючше, а гнутая ещё лучше чем сварная.

А я говорю что фигня єто всё! Патаму шо есть техничекие (маркетинговіе) нюанси

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...