Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Колхозим ТН повітря-вода з повітря-повітря!

tansss

Рекомендовані повідомлення

18 минут назад, Polit Makaronov сказал:

Пластинчастий теплообмінник IMS В3-014-ZB-20 3/4 (20-30 кВт) під фреон до 45 бар

kotelzip.com.ua/ua/p843781867-plastinchatyj-teploobmennik-ims.html

Почитайте внимательно эту тему с начала. 😁 Я точно с такого же пто начинал. Валяется в подвале уже несколько лет. 

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

20 годин тому, tansss сказав:

Почитайте внимательно эту тему с начала. 😁 Я точно с такого же пто начинал. Валяется в подвале уже несколько лет. 

Ви про площу чи про виробника?

Бо про IMS ніякої інформації не знайшов. kotelzip кажуть, що на станках польського secespola (hexonic) роблять під бренд IMS з тих самих пластин. А мені здається, що то ноунейм Китай )

Змінено користувачем anabioz
Посилання на коментар

• irina1969 змінив заголовок на Колхозим ТН повітря-вода з повітря-повітря!
10 часов назад, anabioz сказал:

Ви про площу чи про виробника?

Бо про IMS ніякої інформації не знайшов. kotelzip кажуть, що на станках польського secespola (hexonic) роблять під бренд IMS з тих самих пластин.

Я про размер и ттх. Я по началу купил в котелзипе и поставил пто именно такой как по ссылке. Он, как оказалось, маломерка. Как подсказали в теме площадь должна быть прилично бОльшей. И таки да, потом купил и перепаял на больший (см. тему) и все получилось. 

Змінено користувачем tansss
  • Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

18 часов назад, volomoto сказал:

Тобто потужність ви брали з оголошення продавана, а не із даташитів виробника. Викидайте то і шукайте SWEP B25T або аналогічний на 20 пластин, якщо хочете ефективну роботу ТН.

Прийняв. У характеристиках зазначено 20 кіловат ось я і повівся. Спасибі за пораду.

Посилання на коментар

17 часов назад, tansss сказал:

Да, я почитал конечно. Нашел эту тему уже после своего первого запуска ТН, вот она меня и натолкнула на определенные размышления.

Посилання на коментар

Обратите внимание на такой параметр как площадь теплообмена. Вроде как для ТН должно быть 0,2*кВт, для 7,5 кВт должно быть 1,5. На мой взгляд это самое важное (одно из) 

Змінено користувачем tansss
  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Нагадайте, будь ласка, звичайний кондиціонер з можливістю нагрівання повітря, хоча й без використання зовнішнього повітря відносно приміщення квартири, фактично є калорифером?

Посилання на коментар

15 годин тому, Mr. D сказав:

Нагадайте, будь ласка, звичайний кондиціонер з можливістю нагрівання повітря, хоча й без використання зовнішнього повітря відносно приміщення квартири, фактично є калорифером?

ні, тепловим насосом

• Лайк 1
Посилання на коментар

17 годин тому, porterlv сказав:

Шта? Розширте думку. Що ви маєте на увазі? 

"...Калори́фер — теплообмінний апарат (пластинчастий, з гладеньких труб тощо), в якому повітря нагрівається теплоносієм через поверхню, що їх розділяє..."

uk.wikipedia.org/wiki/Калорифер

Відповідно внутрішній блок кондиціонера, мабуть, має або звичайний ТЕН (або якусь нагрівальну нитку), або радіатор, який нагріває повітря (й тоді це ТН). Додатково використовується вентилятор.

Тобто різниці з тим, що називають калориферами немає. Але, наскільки я розумію, калорифери встановлюють, наприклад, у вентиляційній системі для підігріву повітря.

Змінено користувачем Mr. D
  • Хаха 1
  • Конфуз 2
Посилання на коментар

Фактично цікава різниця між калорифером та конвектором. Й виглядає так, що різниця тільки в тому, що конвектор використовує ефект конвекції повітря, а калорифер - ні. В іншому це однакові пристрої, які можуть бути й електричні, й з якимись радіаторами з теплоносієм.

Посилання на коментар

1 час назад, Mr. D сказал:

Фактично цікава різниця між калорифером та конвектором. Й, виглядає так, що різниця тільки в тому, що конвектор використовує ефект конвекції повітря, а калорифер - ні. В іншому це однакові пристрої, які можуть бути й електричні, й з якимись радіаторами з теплоносієм.

всё тлен и сущность бытия

Посилання на коментар

Санітари! Вам поцієнт з нову втік... Думається, тут або троль або нема кому і що пояснювати... 

• Хаха 2
Посилання на коментар

Є побутовий опалювальний прилад, який використовують також інколи для опалення - побутовий кондиціонер (наприклад, типу спліт-система). Також є побутовий прилад для опалення (можливо, частіше електричний), який має назву конвектор. Та є щось, що називається калорифер, який теж нагріває повітря.

Ось й було цікаво чим всі ці прилади відрізняються один від одного принципово.

Звичайні радіатори з рідким теплоносієм теж використовують ефект конвекції повітря для кращого нагрівання повітря в приміщені або фактично самого приміщення.

Але є інфрачервоні нагрівачі, які випромінюють багато тепла. Й це теж опалювальні прилади, які дещо іншим шляхом працюють.

На мою думку, це питання не таке вже й резонансне. Звичайне побутове питання.
Для того щоб зрозуміти, що потрібно, треба зрозуміти, як працює кожен пристрій, хоча, звісно, тільки ТН здатен надати більше теплової енергії, ніж використає електричної енергії.

Посилання на коментар

1 час назад, Mr. D сказал:

Є побутовий опалювальний прилад, який використовують також інколи для опалення - побутовий кондиціонер (наприклад, типу спліт-система). Також є побутовий прилад для опалення (можливо, частіше електричний), який має назву конвектор. Та є щось, що називається калорифер, який теж нагріває повітря.

Звичайні радіатори з рідким теплоносієм теж використовують ефект конвекції повітря для кращого нагрівання повітря в приміщені або фактично самого приміщення.

Але є інфрачервоні нагрівачі, які випромінюють багато тепла. Й це теж опалювальні прилади, які дещо іншим шляхом працюють.

На мою думку, це питання не таке вже й резонансне. Звичайне побутове питання.
Для того щоб зрозуміти, що потрібно, треба зрозуміти, як працює кожен пристрій, хоча, звісно, тільки ТН здатен надати більше теплової енергії, ніж використає електричної енергії.

Уважаемый Mr.Bin

Патрика Котзаогланиана тебе в помощь

Посилання на коментар

1 годину тому, Mr. D сказав:

Будь який предмет, що тепліший абсолютного нуля- радіює. Тому, той чи інший тип переносу енергію може домунувати. Але завжди є їх суміш.

Кондиціонер не є нагріавльним приладом. Він не генерує тепла чи холоду (як калорифер чи конвектор) а лиш переносить з одної точки в іншу. Це тепловий насос, що працює на принципі циклу Карно. Його умовний ККД більший 100%. Умовно, затративши 1 кВт електрики він може перенести 2 - 5 кВт тепла.

Усі електричні джерела тепла мають ККД 100% Тому, що уся енергія перетворюється в тепло (навіть втрати на дротах, бо вони в будинку). 

Усі інші джерела мають ККД менше 100% Бо є втрати, що залишають замкнуту систему (вихлопні гази, випаровування води мокрих дров  ітд).

Є ще одни варіант халяви - конденсаційні газові котли. Їх сумарний і умовний ККД може бути більше одиниці (до 107%), бо вони енергію конденсації пари залишають в замкнутій системі (читайте верхня/нижня теплота згорання газу). * Ці моменти не суперечать фізиці і закону збереження енергії. Це не вічні двигуни.

Посилання на коментар

18 хвилин тому, porterlv сказав:

Будь який предмет, що тепліший абсолютного нуля- радіює. Тому, той чи інший тип переносу енергію може домунувати. Але завжди є їх суміш.

Кондиціонер не є нагріавльним приладом. Він не генерує тепла чи холоду (як калорифер чи конвектор) а лиш переносить з одної точки в іншу. Це тепловий насос, що працює на принципі циклу Карно. Його умовний ККД більший 100%. Умовно, затративши 1 кВт електрики він може перенести 2 - 5 кВт тепла.

Усі електричні джерела тепла мають ККД 100% Тому, що уся енергія перетворюється в тепло (навіть втрати на дротах, бо вони в будинку). 

Усі інші джерела мають ККД менше 100% Бо є втрати, що залишають замкнуту систему (вихлопні гази, випаровування води мокрих дров  ітд).

Є ще одни варіант халяви - конденсаційні газові котли. Їх сумарний і умовний ККД може бути більше одиниці (до 107%), бо вони енергію конденсації пари залишають в замкнутій системі (читайте верхня/нижня теплота згорання газу). * Ці моменти не суперечать фізиці і закону збереження енергії. Це не вічні двигуни.

Я думаю, вся плутанина питання виникла тому, що був згаданий побутовий кондиціонер, який, як мені здається, хоч й працює у разі охолодження як ТН, але я не був впевнений, що абсолютно всі моделі побутових кондиціонерів використовують ТН у зворотному напрямку для нагрівання повітря в приміщенні.
Наприклад, я маю кондиціонер Hitachi, який можливо використати як опалювальний прилад, тобто фактично ТН (які саме у моєму випадку так звані COP я не знаю; можливо, цей коефіцієнт близько 2,5 зараз за умови температури повітря близько нуля). І я розумію, що у разі нагрівання повітря мій кондиціонер працює за принципом ТН, як мінімум тому, що щось робить зовнішній блок спліт-системи. Дивлюся на це питання в цьому випадку побутово.

Але теоретично є припущення, що якісь інші простіші кондиціонери можливо не мають того самого умовно зворотного режиму ТН (або мають якісь інші перешкоди) й, скажімо, просто нагрівають повітря як побутовий фен. Не знаю існують такі кондиціонери або ні, але технічно не бачу проблеми зробити саме так. Наприклад, ті самі великі ТН, які використовують в будинках для опалення, мають звичайні додаткові ТЕНи для додатково нагрівання або для того, щоб не замерзнути (не знаю точно навіщо).

Я думаю, це питання з побутовим кондиціонером дещо другорядне, тому що фактично цікавіше було зрозуміти чому якісь опалювальні прилади називають конвекторами, а інші калориферами. Але так трапилося, що таке питання з'явилося в темі про ТН, тому, думаю, звідти, й деяка плутанина.

З інших питань ККД та інфрачервоного випромінення спору немає. Зрозуміло, що й конвектор, й калорифер є джерелами інфрачервоного випромінення, але в умовного нагрівача UFO випромінювати вдається значно краще в інфрачервоному діапазоні, ніж в деяких інших опалювальних приладів.

Підручник, який рекомендували почитати, дійсно, цікавий, але, виглядає так, що там про ТН, а не про конвектори та калорифери, які, мабуть, що одні, що інші бувають як електричні, так й з радіаторами з якимось теплоносієм.

Й тоді виходить підлоговий конвектор з вентиляторами використовує як ефект конвекції повітря, так й додатково рухає повітря вентиляторами за необхідності, але такий прилад має назву саме "конвектор", а не, скажімо, активний підлоговий радіатор.

• Хаха 1
  • Дізлайк 2
Посилання на коментар

Вас читати - то винос мозку... :( Тим більше, що ваше - по суті офтоп. Створіть собі тему і там розбирайтесь з азами а не засирайте питаннями фізики 8-го класу тему про ТН. :(

• Лайк 2
Посилання на коментар

41 хвилину тому, porterlv сказав:

Вас читати - то винос мозку... :( Тим більше, що ваше - по суті офтоп. Створіть собі тему і там розбирайтесь з азами а не засирайте питаннями фізики 8-го класу тему про ТН. :(

Той товариш такі беззмістовні опуси практично у всіх темах пише, тому я просто ігнорую.

• Лайк 2
Посилання на коментар

Тему про ТН засмічувати далі не буду.
Дякую за коментарі, щось цікаве все ж для себе отримав, хоча питання було не зовсім про ТН.

Загалом це такий стиль на форумі, коли треба почути разів 50 образи й, можливо, якусь корисну інформацію з питання вдасться отримати.
Дякую.

Посилання на коментар

8 хвилин тому, Mr. D сказав:

Загалом це такий стиль на форумі

Можливо я помиляюсь, але тепловий насос зветься насосом, бо викачує залишкове тепло/холод з оточуючого середовища. Тому при роботі на опалення біля зовнішнього блоку холодніше, ніж на вулиці, а влітку спекотніше. :) 

Посилання на коментар

16 хвилин тому, МакДо сказав:

Можливо я помиляюсь, але тепловий насос зветься насосом, бо викачує залишкове тепло/холод з оточуючого середовища. Тому при роботі на опалення біля зовнішнього блоку холодніше, ніж на вулиці, а влітку спекотніше. :) 

Ви змушуєте мене Вам відповісти.

Нещодавно я зустрів кондиціонер, який має опцію охолодження, але не має опції нагрівання. Й тут стало цікаво, чому саме та модель не має режиму нагрівання. В чому проблема змінити напрямок.

Відповідно поміркував й вирішив, що можливо існують внутрішні блоки кондиціонерів, які працюють як звичайний побутовий фен у разі нагрівання, якщо з якоїсь причини нагрівання приміщення деякі моделі не виконують за допомогою ТН. Але, виглядає так, що таких не існує.

Але зараз знову напишуть, що треба ще раз в школу сходити, бо там у 5-му класі розказують про конструкцію ТН.

Не треба коментувати.

Дякую.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...