volomoto Опубліковано: 12 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2023 3 години тому, alexfx35 сказав: Дружина назвала його франкенштейн) Воно під тиском працює? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
alexfx35 Опубліковано: 13 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2023 8 часов назад, volomoto сказал: Воно під тиском працює? Під не великим, зараз 0,2 бар пробував підняти до 1,2 пластикова бочка роздувається стало трохи лячно) скинув до 0,2 і обманув датчик Протерма (він думає що в системі 1,2бар) все працює але в мене опалюється тільки тепла підлога першого поверху. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 13 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2023 (змінено) 8 минут назад, alexfx35 сказал: Під не великим, зараз 0,2 бар пробував підняти до 1,2 пластикова бочка роздувається стало трохи лячно) скинув до 0,2 і обманув датчик Протерма (він думає що в системі 1,2бар) все працює але в мене опалюється тільки тепла підлога першого поверху. Это сколько квадратов? Так по температурам на фотке все красиво очень... А где сейчас датчики Т воздуха и фреона внутреннего блока? Змінено 13 грудня 2023 користувачем tansss Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
alexfx35 Опубліковано: 13 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2023 130кв.будинок із сіп панелей + утеплювач 50см. Теплий пол першого поверху гріє перший і другий поверх, на першому 23гр. на другому 19гр. але на другому поки що немає дверей (тільки шторки якщо хтось там ночує) і на другому в кожній кімнаті вісить керамічна панель на 600ват з електронним регулюванням температури, якщо комусь мало 19 то виставляє для себе комфортну температуру і догріває. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
alexfx35 Опубліковано: 13 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2023 Датчик той що на теплообміннику там і залишився тільки я його обмазав герметиком щоб він міряв температуру фреону а не води, а жовтий в коридорі де сходи тут найнижча температура так як тепло піднімається на другий поверх. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
apereverzev Опубліковано: 13 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2023 12 часов назад, alexfx35 сказал: Дружина назвала його франкенштейн) мне кажется, приспособить пластинчатый теплообменник, вместо конструкции с бочкой, было бы проще) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 13 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2023 2 години тому, alexfx35 сказав: скинув до 0,2 і обманув датчик Протерма (він думає що в системі 1,2бар) Воно буде працювати, але може підсасувати повітря в систему, бо насос протерма робить розрідження, яке нижче атмосферного тиску. Якщо помітите повітря в контурах, то причина в низькому тиску. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: 13 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2023 3 часа назад, alexfx35 сказал: Під не великим, зараз 0,2 бар пробував підняти до 1,2 пластикова бочка роздувається стало трохи лячно) скинув до 0,2 і обманув датчик Протерма (він думає що в системі 1,2бар) все працює але в мене опалюється тільки тепла підлога першого поверху. а не думали бочку зробити відкритою, з змієвиком, який підключений до СО? так звичайно додаткові втрати через проміжний теплоносій, але зате бочка не під тиском? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 13 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2023 (змінено) 6 часов назад, alexfx35 сказал: Датчик той що на теплообміннику там і залишився тільки я його обмазав герметиком щоб він міряв температуру фреону а не води, а жовтий в коридорі де сходи тут найнижча температура так як тепло піднімається на другий поверх. Класс! Как по мне, все работает супер. Можно по теплу спаять бочку по аналогии из металла и вааще все окейно будет. Кстати, я мотор таки заменил на обманку... , а то часто стал выпадать в ошибку. См на 30 минуте evse.com.ua/generator-pryamougolnykh-impulsov-signalov-ne555?gclid=Cj0KCQiA6vaqBhCbARIsACF9M6lPpI1g2DgGVfvDWT787fi0nqEdr52jFNIcNgjKDt7Mt3uKkRvGNMYaAr65EALw_wcB Змінено 13 грудня 2023 користувачем tansss 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
alexfx35 Опубліковано: 16 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2023 Ну обманку в мене так і не получилося поставити, як я не крутив резистори, думаю без осцилографа ніяк а його в мене немає! Та як я зрозумів з моторчиком краще так як зміною обертів я або стартую або на мінімум ставлю. В бочці зараз 0,2 бар, випробування пройшла в 1 бар нічого не підсасує все працює, тож поки що нічого міняти не буду! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
stpuh Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня Маю по темі таке запитання, а якщо внутрішній блок кондиціонера не розбирати а залишити працюючим, а до нього послідовно підключити ПТО для нагріву теплої підлоги, щоб викориистовувати бок літом для охолодження. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня 1 година тому, stpuh сказав: Маю по темі таке запитання, а якщо внутрішній блок кондиціонера не розбирати а залишити працюючим, а до нього послідовно підключити ПТО для нагріву теплої підлоги, щоб викориистовувати бок літом для охолодження. Нічого хорошого з того не вийде, бо компресору прийдеться протискати газ через тонку трубку для рідини. Воно то буде якось працювати, але ефективність сильно впаде в обидвох режимах роботи. Поставте або один 3-ховодий, або два 2-ходові соленоїдні клапани і зможете переключати потік фреону між теплообмінниками. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 22 липня Автор Поділитись Опубліковано: 22 липня (змінено) 2 часа назад, stpuh сказал: Маю по темі таке запитання, а якщо внутрішній блок кондиціонера не розбирати а залишити працюючим, а до нього послідовно підключити ПТО для нагріву теплої підлоги, щоб викориистовувати бок літом для охолодження. У меня так и сделано. Летом работает как обычный кондей. Зимой как ТН в теплый пол. Переключается вентилями по фреону, собрана отдельная схема управления. Змінено 22 липня користувачем tansss 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
stpuh Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня (змінено) Дякую. А допоможіть ще з підбором ПТО під кондиціонер Midea MB-18N1D0-I / MB-18N1D0-O (air conditioner DC-inverter). Ось такий підійде? Розмір 30х10, 50 пластин. Продавець каже що його площа 1,5 м2, і в тепло перераховується 0,1 м2 на 1 кВт Орієнтовно це 14 кВт тепла Змінено 22 липня користувачем stpuh Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня 2 години тому, stpuh сказав: Продавець каже що його площа 1,5 м2, і в тепло перераховується 0,1 м2 на 1 кВт Орієнтовно це 14 кВт тепла В мене Swep і ось що про нього каже чатжпт) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня 15 хвилин тому, МакДо сказав: каже чатжпт) Воно ще трохи нерозумне. Там площа для 1 пластини зазначена. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня 9 хвилин тому, outdoor24 сказав: Воно ще трохи нерозумне. Там площа для 1 пластини зазначена. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня 40 минут назад, МакДо сказал: В мене Swep і ось що про нього каже чатжпт) Раньше считали просто 0,2 квадрата на один квт мощности ТН На 24ке у меня стоял на полтора квадрата это из расчета мощности около 6 квт, он у меня крутился как 18ка но с испарителем 24ки 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня (змінено) 32 хвилини тому, mib сказав: Раньше считали просто 0,2 квадрата на один квт мощности ТН На 24ке у меня стоял на полтора квадрата это из расчета мощности около 6 квт, он у меня крутился как 18ка но с испарителем 24ки В мене ще нічого не крутиться. Колхожу по прикладу воломото Вирішив позбутися твердопаливного. Задовбало. Змінено 22 липня користувачем МакДо 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
stpuh Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня (змінено) Напряг ШІ і ось що він видав стосовно того ПТО Технічні дані паяного пластинчастого теплообмінника Kaori K050.pdf Змінено 22 липня користувачем stpuh Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня 1 час назад, МакДо сказал: В мене ще нічого не крутиться. Колхожу по прикладу воломото Вирішив позбутися твердопаливного. Задовбало. У меня уже не крутится Но и при тарифе на отопление пока не вижу смысла в ремонте 53 минуты назад, stpuh сказал: Напряг ШІ і ось що він видав стосовно того ПТО По площади проходит, по барам у меня вроде был такой же но я доигрался и он сделал дзынь, когда я проток уменьшил и давление поднял Но точно характеристики не помню какие были Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 23 липня Поділитись Опубліковано: 23 липня (змінено) А хтось із тутешніх власників таких саморобок пробував його використовувати на охолодження через підлогу? Про точку роси знаю, тому розглядаю в якості допоміжного варіанту на період сильної спеки з температурою подачі близько 22. І щоб 2 рази не вставати - про економіку - зараз на олх пропозицій зовнішніх блоків 24 не так уже і багато за 300$ (я б навіть сказав що інверторів взагалі 0), теплообмінник новий вийде +- 350$. Додати сюди насос, лічильники, плати, то заводські готові варіанти чи бв варіанти саме теплових насосів за +-2000$ виглядають більш цікавими. Чи я десь помиляюсь? Змінено 23 липня користувачем outdoor24 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 23 липня Поділитись Опубліковано: 23 липня 16 годин тому, stpuh сказав: Midea MB-18N1D0-I Цей ППТО по тиску не підходить для для вашого кондиціонера. Вам потрібен макс. робочий тиск хоча б 40 бар. Також така конструкція не є оптимальною для фреон-вода, бо ефективна площа буде меншою, ніж у випадку «високих і худих» ппто. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 23 липня Поділитись Опубліковано: 23 липня 2 години тому, outdoor24 сказав: А хтось із тутешніх власників таких саморобок пробував його використовувати на охолодження через підлогу? Я охолоджую через підлогу і обмежую подачу на рівні 18 градусів. При 22 охолоджувати буде хіба якщо в приміщенні +30. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 23 липня Поділитись Опубліковано: 23 липня 3 хвилини тому, volomoto сказав: Я охолоджую через підлогу і обмежую подачу на рівні 18 градусів. яка температура підлоги при цьому? як щодо конденсату? чи потрібні якісь зміни / доопрацювання до схеми саморобки для такого використання? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз