Vitaliy67 Опубліковано: 6 вересня 2025 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2025 Кёрлингу подвержены все стяжки, вне зависимости от фамилии исполнителя. Ваши 5ми это ни о чем. Просто, потому что на каждые работы есть свои допуски. Все остальное называется никому не нужное задротство. П.С .померяйте Вашу стяжку через годик. Будете удивлены 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oleksiy Chechet Опубліковано: 6 вересня 2025 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2025 (змінено) 8 часов назад, andrey_ka сказал: Десь , щось , ви плутаєте. Якщо на 5,5м. довжини краї піднімуться на 5мм. , то це ні про що. В такому варіанті якщо на край поставити правило 2м то максимальний зазор буде 0,7мм. А щоб зазор відповідав нормативу 2мм на 2м. то краї стяжки повинні піднятись на 15мм. Тобто , навіть якщо краї стяжки піднімуться на 15мм то стяжка проходить по нормативу для вкладання СПС ламіната. ПС.. ІМХО. Просісти стяжка під дією власної ваги , могла , із за неміцної основи. Просісти під час висихання , могла. Попередньо залити криво , могли. Задертись краями "керлінг" до якихось значних величин , які б хоч на щось впливали не могла. "...Якщо на 5,5м. довжини краї піднімуться на 5мм..." - у меня вот как раз "длинные" края равномерно поднялись вверх. И если я при своих размерах комнаты 5.5 на 3 м, ставлю 3-х метровое правило от стены до стены - то в середине получил яму 5-6 мм по всей 5-ти метровой длине. Vitaliy67 "...П.С .померяйте Вашу стяжку через годик. Будете удивлены ..." - спасибо за совет, самому стало интересно. Я уже SPC планирую через нежелю ставить... Так шо? Поинтуса лучше пока не устанавливать ? Змінено 6 вересня 2025 користувачем Oleksiy Chechet Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: 6 вересня 2025 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2025 Ставьте. Аж интересно стало, кто Вы по профессии. У Вас система ровно-криво, плохо-хорошо, не про стройку 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 6 вересня 2025 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2025 42 хвилини тому, Oleksiy Chechet сказав: "...Якщо на 5,5м. довжини краї піднімуться на 5мм..." - у меня вот как раз "длинные" края равномерно поднялись вверх. И если я при своих размерах комнаты 5.5 на 3 м, ставлю 3-х метровое правило от стены до стены - то в середине получил яму 5-6 мм по всей 5-ти метровой длине. Vitaliy67 "...П.С .померяйте Вашу стяжку через годик. Будете удивлены ..." - спасибо за совет, самому стало интересно. Я уже SPC планирую через нежелю ставить... Так шо? Поинтуса лучше пока не устанавливать ? ну і шо?) якщо плавні перепади,то плювати на них. плінтуса краще роки через 3-5 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 6 вересня 2025 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2025 (змінено) 47 хвилин тому, Oleksiy Chechet сказав: "...Якщо на 5,5м. довжини краї піднімуться на 5мм..." - у меня вот как раз "длинные" края равномерно поднялись вверх. И если я при своих размерах комнаты 5.5 на 3 м, ставлю 3-х метровое правило от стены до стены - то в середине получил яму 5-6 мм по всей 5-ти метровой длине. А... , то це міняє справу. Якщо у вас стяжка "вигнулась" по короткій стороні , то за таких умов (прогин 5мм на 3м) максимальний зазор під правилом 2м буде 2,2мм. І це ви заради 0,2мм бавились з нівеліркою ? Змінено 6 вересня 2025 користувачем andrey_ka 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Миколайчик Опубліковано: 11 вересня 2025 Поділитись Опубліковано: 11 вересня 2025 В 05.09.2025 в 22:41, Oleksiy Chechet сказал: Купил Kreisel S44 по акции в Эпицентре. Решился залевать. Яка дата виробництва, дозвольте поцікавитись? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oleksiy Chechet Опубліковано: 16 вересня 2025 Поділитись Опубліковано: 16 вересня 2025 (змінено) В 11.09.2025 в 11:49, Миколайчик сказал: Яка дата виробництва, дозвольте поцікавитись? 28.01.2025 Спойлер Змінено 16 вересня 2025 користувачем Oleksiy Chechet Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому (змінено) Почитав тему УВАЖНО, бачу тут батл серйозний. Теж потрібно зробити вибір. Бо планую 2 поверхи тепла підлога (новий будинок взяв сирець). В даний момент живу в будинку і маю 100м2 ТП по ламінату Quick step. Робилось ще 11р тому! Доречі Вася заливав Мастерок (окреме дякую і привіт з Франківська). То я дуже задоволений в даний момент. Прогрівається норм бо підкладка пориста типу пінопласту екструдованого тонкого. Літом кайф, приємно босому ходити+малі діти на ньому виросли та повзали. Єдине з мінусів, ламінат в мене і на кухні. За 11р є кілька ямок від падінь посуду (доречі майж нічого не розбивається при падінні на ламінат) та розійшлись 2-3 замки, бо потекла була посудомийка. А так непоганий варіант. В ванній плитка, і літом як з ламінату ступаєш на неї, дуже не приємно. Але думаю на нову хату, може все таки плитка перший поверх, ламінат, або вініл другий... з цієї теми більше питань ніж відповідей )) Піду мабуть сам помацаю той матеріал. Змінено 23 години тому користувачем ambaluk Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому 13 минут назад, ambaluk сказал: Але думаю на нову хату, може все таки плитка перший поверх, ламінат, або вініл другий... Берете теплопотери нового дома и расчет теплого пола. Увидите какая максимальная температура пола и принимаете решение ламинат или плитка. +27 град. для ламината нормально. Если больше, добавляете к теплому полу радиаторы или переходите на плитку. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 15 часов назад, Сергей 31 сказал: Берете теплопотери нового дома и расчет теплого пола. Увидите какая максимальная температура пола и принимаете решение ламинат или плитка. +27 град. для ламината нормально. Если больше, добавляете к теплому полу радиаторы или переходите на плитку. ніколи такого ще не робив. але знайшов калькулятор. ввів дані, стіна в мене з цегли пустотілої півторачки+10см пінопласту 25ки. Стіни показало 30вт втрати Вікна 1500 Стеля 11 Підлога 17 що з тим далі робити? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому Найдите, кто сделает такой расчет. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ambaluk Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 4 часа назад, Сергей 31 сказал: Найдите, кто сделает такой расчет. Я друже мабуть піду іншим шляхом. Покладу покриття яке мені подобається. І доставлю камін+виводи на другий поверх. І не буду собі голову ламати. + конденсаційний котел. Все таки утеплення достатньо, дах 30см вата, стіни 10см піно. Вікна якісні. Світло буде бо інвертор+панелі будуть. Є генератор також на край. Тому, ЇБАВЯТОРАХУВАТИ )) Змінено 1 година тому користувачем ambaluk Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз