Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

качество продуктов питания

igorrius

Рекомендовані повідомлення

Та я ж про кАкоси)

 

Да бросьте - чуваку жалко денег на нормальный сахар. Какосовое молоко точно не потянет.:)

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Або горілка ...:o

 

Кстати и тема пива не раскрыта...

:beer:

Я вот уже 3 точки надыбал с норм. чешским ( 2-3 сорта всегда в холодильнике) от пражечки до будвайзера.

При этом народ дальше гребет чернигівське по 25 за 2л.:pozor:

И вот чего им сахар не такой после этого?

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Реальное домашнее молоко - когда покупаешь у хозяйки дома сразу после дойки еще теплое с пенкой.

Ибо бывали случаи, когда хозяйка делала небольшой гешефт - ставила молоко в холодильник, собирала вершок, потом на следующий день подогревала и пыталась продать типа как свежевыдоенное, а не обезжиренное. И это в селе где все друг друга знают и в качестве молока понимают и соседка через 3 дома - но в погоне за заработком это не останавливало. Естественно номер не удавался, но попытки были. А что там химичит фермер - одному Богу известно.

 

Якщо у молоко прямо на ринку, на морозі додати соду, воно теж стане "парним"...

 

Скажу більше, деякі купують курячі яйця на оптових ринках чи зі знижкою в супермаркетах, марають у курнику г ....ом і продають як домашні

 

 

Як перевірити якість молока в домашніх умовах:

 

Як перевірити якість молока в домашніх умовах?

 

 

Як перевірити якість молока в домашніх умовах? Як дізнатися, чи не додали в нього антибіотики, пальмову олію та інші шкідливі домішки? І що нечесні виробники та бабусі на базарах продають нам під виглядом натурального свіжого молока?

 

Ранок у Великому Місті зібрав прості способи перевірки молока, аби ви були впевнені, що п’єте корисний та безпечний продукт.

 

Як перевірити, чи не розбавили молоко водою?

Перевірка молока йодом

йод фото

Фото: Pixabay

 

Аби отримати більше товару, недобросовісні виробники розводять молоко водою. А щоб воно не виглядало неприродньо рідким – штучно загущують крохмалем.

 

На щастя, виявити цю маніпуляцію доволі просто.

 

Достатньо налити трішки молока в чашку й додати туди кілька крапель йоду. Якщо молоко натуральне – то воно трішки пожовтіє. А от загущене крохмалем – стане синім.

 

Перевірка молока спиртом

Чи розбавлене молоко водою, можна перевірити і за допомогою спирту.

 

Змішайте в пляшці молоко і спирт у пропорції 1:2. Ретельно збовтуйте протягом 3 хвилин. Після цього вилийте суміш у глибоку тарілку та спостерігайте, коли у ній з’являться пластівці.

 

Якщо їх стало видно вже за 2-3 секунды – продукт не розбавлений. А от якщо вони з’являться лише через 20-30 хвилин, справжнього молока у такому «молоці» – близько половини.

 

Як перевірити молоко на хімічні домішки?

хімічні добавки фото

Фото: Pixabay

 

Аби перевірити молоко на наявність лужних або кислотних домішок (наприклад, аби надати молоку апетитного вигляду, деякі бабусі на ринках додають у нього… відбілювач для білизни!), доведеться сходити в аптеку за лакмусовим папірцем.

 

Опустіть лакмусовий папірець у молоко. В ідеалі його колір має залишитися незмінним.

 

Якщо папірець набув рожевого відтінку – у продукті присутня сода або інші лужні домішки.

 

Якщо папірець став синім – до молока додали відбілювач чи іншу кислу речовину. Або молоко просто несвіже і вже почало скисати.

 

Як перевірити молоко на антибіотики?

антибіотики фото

Фото: Pixabay

 

Щоб перевіри молоко на антибіотики, зверніть увагу, як воно скисає. У нормі натуральний продукт при кімнатній температурі перетворюється на кисляк за 3 дні.

 

Якщо ви хочете пришвидшити перевірку – додайте в стакан молока дві чайних ложки сметани і залиште в теплому місці на 4-5 годин. Скисло? Скоріше за все, перед вами натуральний продукт.

 

Також по темі: Увага на склад. Як вибрати якісні макарони Як обрати якісне морозиво – поради експерта Технологи розповіли, як обрати якісну рибу

Якщо ж молоко залишилося в первозданному вигляді або прогоркло – у ньому можуть бути антибіотики, які перешкоджають розвитку.

 

Втім, остаточно спростувати або підтвердити наявність антибіотиків у молоці можуть лише лабораторні дослідження.

 

Як перевірити молоко на наявність пальмової олії?

Виявити наявність пальмової олії в молоці в домашніх умовах непросто. Втім, аби убезпечити себе від підробки, звертайте увагу на такі показники:

 

Ціна. Якісне молоко не може коштувати значно дешевше, ніж інші марки.

Склад. Зверніть увагу на етикетку. У складі не повинно бути вказано нічого, окрім натурального коров’ячого молока.

Колір. Придивіться до кольору молока. Напій, що містить пальмовий жир, часто має легкий блакитний відтінок.

Скисання. Молоко, що містить пальмову олію, не змінює свою консистенцію навіть після закінчення терміну придатності.

Як перевірити свіжість молока?

молоко фото

Фото: Pixabay

 

Спосіб 1 – закип’ятити

Найпростіший спосіб перевірити свіжість молока в домашніх умовах– закип’ятити.

 

Налийте невелику кількість молока в каструльку та доведіть до кипіння. Якщо воно вже почало скисати, то неодмінно звернеться. Такий продукт вживати не варто.

 

Спосіб 2 – додати соду

Визначити свіжість молока можна і за допомогою харчової соди.

 

Налийте в склянку 50 грамів молока, додайте ¼ чайної ложки соди і перемішайте. Якщо з’явилася піна або бульбашки – у молоці надмірна концентрація кислоти. А отже – воно вже несвіже і ось-ось скисне.

 

Тож, друзі, бережіть себе і пийте лише якісне молоко!

 

 

Добавлено через 7 минут

Да бросьте - чуваку жалко денег на нормальный сахар. Какосовое молоко точно не потянет.:)

 

Кокосове молоко робиться із звичайного магазинного кокоса за 10 хвилин, погугліть рецепт:oops:

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Якщо у молоко прямо на ринку

Читайте уважніше. Безпосередньо біля корови молоко потрібно купувати. На базарі немає вже ніяких гарантій що то молоко.

деякі купують курячі яйця на оптових ринках чи зі знижкою в супермаркетах, марають у курнику г ....ом

Замарані яйця можна відразу в супермаркеті знайти.

Достатньо налити трішки молока в чашку й додати туди кілька крапель йоду. Якщо молоко натуральне – то воно трішки пожовтіє. А от загущене крохмалем – стане синім.

Цікаво звідки у воді взявся раптом крохмаль.

 

Ці всі народні методи не потрібні, якщо купувати молоко прямо біля виробника. Усі інші способи є неприйнятними, окрім заводського молока в герметичній упаковці в супермаркеті. Тобто або купуємо безпосередньо біля корови, або в магазині. Звісно корова має проходити регулярні перевірки на лейкоз.

Ще один спосіб перевірки якості - це скільки з трилітрової банки виходить вершків.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Кстати и тема пива не раскрыта...

:beer:

Я вот уже 3 точки надыбал с норм. чешским ( 2-3 сорта всегда в холодильнике) от пражечки до будвайзера.

При этом народ дальше гребет чернигівське по 25 за 2л.:pozor:

И вот чего им сахар не такой после этого?

 

В чехии давно санинтербрю убило большинство пивоварен и теперь как и черниговское гонеться из порошка

Единственные кто еще держится -это немцы

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Интересно посмотреть статистику по потреблению хлеба.

с хлебом тоже траблы :

 

"Существенно снизилось качество зерна и соответственно, хлебопекарские свойства муки. По истечении 36 часов хлеб "Украинский" становится крошковатым, из-за того, что в зерне ржи совсем мало сахаров", — пояснил председатель правления "Киевхлеба" Владимир Череда.

 

В то же время потребители иногда сталкиваются с "гниением" хлеба, по-народному, картофельной болезнью. Мука, сделанная из зараженного зерна, ничем не отличается от нормальной, и никто из производителей не застрахован от риска ее купить.

economics.segodnya.ua/economics/business/hleb-stanovitsya-nevkusnym-chto-tvoritsya-na-rynke-vypechki-v-ukraine-1007083.html

 

Растительный СПИД

Именно так называют сегодня грибковые заболевания растений. Зараженными могут быть и семена, и почва – в таких случаях обнаружить болезнь возможно лишь после микробиологических исследований, а вот в ростках пшеницы появляются розовые зерна. Если из такого зерна все же был приготовлен хлеб – на нем начнут появляться розовые пятна плесени. Но внешне такой хлеб не отличается ничем от любого другого в магазине.

 

Опасность: при попадании через пищеварительную систему в кровь действует как яд, парализуя иммунную систему организма. Симптомы после употребления испорченного продукта схожи с опьянением, поэтому иногда такой хлеб называют "пьяным".

 

kp.ua/life/597853-bolezny-ukraynskoho-khleba-pochemu-on-tak-bystro-plesneveet

 

Добавлено через 6 минут

великий гріх жалітись з приводу якості

большой грех- врать.

или Вы просто не в курсе ?

 

Качество куриного мяса в Украине оставляет желать лучшего

www.epravda.com.ua/rus/press/2011/07/18/292100/

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

.

 

Цікаво звідки у воді взявся раптом крохмаль

 

Багато хто має у господарстві сепаратор, і відразу відділяє частину вершків від молока. Воно стає рідкішим, майже як вода. Щоб це компенсувати, у молоко на продаж додають крохмаль

 

Добавлено через 5 минут

с хлебом тоже траблы :

 

"Существенно снизилось качество зерна и соответственно, хлебопекарские свойства муки. По истечении 36 часов хлеб "Украинский" становится крошковатым, из-за того, что в зерне ржи совсем мало сахаров", — пояснил председатель правления "Киевхлеба" Владимир Череда.

 

/

Житній непроданий хліб повертається на завод. Його сушать, мелять і знову додають у тісто і печуть ті ж соціальні сорти житнього хліба.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

великий гріх жалітись з приводу якості чи кількості продуктів харчування сьогодні :)

є все на любий смак,любої якості,на різні гроші і доступні майже цілодобово які тільки забажає душа продукти .

У принципі?

Была такая хохма в Советском союзе, когда пропагандист заявил, что у нас в принципе есть всё!

Его спросили, а не подскажите где магазин "Принцип" находится? :grin:

про що взагалі мова !?

Про те, що одні їдять все підряд, а інші не можуть.

Мій організм чомусь курятину з магазину взагалі не приймає, ригаю. Ж-)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Багато хто має у господарстві сепаратор, і відразу відділяє частину вершків від молока.

Треба купувати молоко свижовидоїне, щоб не було можливості його через сепаратор пропустити.

Житній непроданий хліб повертається на завод. Його сушать, мелять і знову додають у тісто і печуть ті ж соціальні сорти житнього хліба.

Звичайно. Ніхто ж не буде викидати продукти.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

У

Про те, що одні їдять все підряд, а інші не можуть.

Мій організм чомусь курятину з магазину взагалі не приймає, ригаю. Ж-)

 

Може з органiзмом проблеми,а не з курятиною?

Я,наприклад,не страждаю,коли вживаю курятину з магазину. Але i не беру найдешевшу.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я так поняла, кроме воплей про зраду и нагнетания недовольства госструктурами, как и вообще страной, предложить нечего?

Правильнее закрыть эту тему, как провоцирующую расшатывание обстановки для неких целей.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я так поняла, кроме воплей

если бы вопящие в тему не заходили- то и воплей бы не было

 

Добавлено через 1 минуту

Я,наприклад,не страждаю,коли вживаю курятину з магазину. Але i не беру найдешевшу.

так в том то и проблема, что зачастую, покупая в магазине более дорогой продукт- получаешь продукт более низкого качества , принцип дороже- значит лучше- к сожалению, не работает

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

если бы вопящие в тему не заходили- то и воплей бы не было.

 

так в том то и проблема, что зачастую, покупая в магазине более дорогой продукт- получаешь продукт более низкого качества , принцип дороже- значит лучше- к сожалению, не работает

 

Улыбнуло.

Ок, допустим что нормальные продукты невозможно найти в магазинах и все согласятся с вашими доводами. Что предлагаете делать со всеми этими знаниями и пониманием? Для чего вами создавалась данная тема? Есть какие пути решения проблемы, раз вы ее видите?

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Улыбнуло.

Ок, допустим что нормальные продукты невозможно найти в магазинах и все согласятся с вашими доводами. Что предлагаете делать со всеми этими знаниями и пониманием? Для чего вами создавалась данная тема? Есть какие пути решения проблемы, раз вы ее видите?

 

ждем, пока придет Мессия и разрулит наши проблемы. Внедрит контроль государством за тем, что едят ее граждане . Возможно , будут созданы все условия, чтобы молочная отрасль не разваливалась , за ней и мясная .

Но мы еще не разобрались, у нас все в шоколаде, или полная опа,

а мнения расходятся.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Меня уже ужаснуло

Только грибы в лесу собирать с ягодами и охотится на дичь

 

Тихо, тихо. Грибы пропитаны пестицидами, ягоды радиоктивные а дичь болеет лептоспирозом. Как-то так :shock:

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Когда-то давно, слышала о существовании солнцеедов Ж-)

 

эта ниша тоже занята ахметовскими СЭС:lol:

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

ждем, пока придет Мессия и разрулит наши проблемы. Внедрит контроль государством за тем, что едят ее граждане . Возможно , будут созданы все условия, чтобы молочная отрасль не разваливалась , за ней и мясная ..

 

Ну нафиг ваших мессий. Я уж лучше сам себе выберу что где и когда покупать. При мессиях только ментам и приближенным по кайфу будет. Вас же спекулянтов кабелями первых и прикроют после пищевиков, ибо нефиг пожарную опасность нарушать несертифицированным двадцатью конторами оборудованием.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А ещё надо чтобы государство запретило прорабские скидки, когда прораб заинтересован напарить то где у него выше скидка, а не лучше качество. Чтобы была единая цена, а не как сейчас для розницы х2 от продажной цены прораб.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...