ЯД Опубліковано: 13 березня Поділитись Опубліковано: 13 березня А з чого стійку робили? Є хфотка? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 13 березня Поділитись Опубліковано: 13 березня А чому не перфом забивали заземлення? Теж купив такий набір, але щє руки не дійшли встановити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 13 березня Поділитись Опубліковано: 13 березня А чому не перфом забивали заземлення? Теж купив такий набір, але щє руки не дійшли встановити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 14 березня Поділитись Опубліковано: 14 березня 1 годину тому, BAV_Lug сказав: А чому не перфом забивали заземлення? Теж купив такий набір, але щє руки не дійшли встановити. Я також хотів сам забити перфом 15 метрів. Але продавець сказав, що без відбійного молотка не вийде. Тому прийшла спеціально навчена людина з відбійником та все зробила, включаючи виміри опору. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 14 березня Поділитись Опубліковано: 14 березня (змінено) 9 часов назад, BugS сказал: Я також хотів сам забити перфом 15 метрів. Але продавець сказав, що без відбійного молотка не вийде. Тому прийшла спеціально навчена людина з відбійником та все зробила, включаючи виміри опору. Ну прибор я знайшов де взяти для виміру. І глибина в мене планується до 6 метрів. Тож розраховую сам впоратись. Тільки перфа великого немає. Якщо не вийде звичайним, планую взяти в аренду великий. Змінено 14 березня користувачем BAV_Lug Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 14 березня Автор Поділитись Опубліковано: 14 березня (змінено) Спробував підручними засобами оцінити опір. З лампою 40Вт опір вийшов 22Ом, з чайником - 20Ом. Сонечко за хмарами - напруга скаче постійно в мережі, незручно виміри робити. Вирішив, як результати схожі на притомні, то покликати пана з приборчиком. За три хвилини часу і 550 гривень наміряв 21.7 Ом. ПУЕ хоче опір заземлення до 30 Ом. Я задоволений. Змінено 14 березня користувачем AndryG Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 14 березня Автор Поділитись Опубліковано: 14 березня (змінено) 17 годин тому, ЯД сказав: А з чого стійку робили? Є хфотка? Рама з кутника 50х50х4, окремо труби для кабелів і ще один кутник на болтах вгору буде. Зробив розбірну, бо тяжке. Змінено 14 березня користувачем AndryG 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 14 березня Автор Поділитись Опубліковано: 14 березня 14 годин тому, BAV_Lug сказав: А чому не перфом забивали заземлення? Теж купив такий набір, але щє руки не дійшли встановити. Перфоратор бочковий Дніпро-м забивав потехеньку. Та руками вийшло скоріше. Насправді там все не так страшно, як здається. Я більше возився з муфтами, що розкручуються і болтом, який заїло. А прути хвилин по п'ять-вісім на кожен. Однією рукою тримав прут, іншою несильно - не замахнутись - бив. В наш чернозем і глину полізло. Я ж не в Ужгороді Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 14 березня Автор Поділитись Опубліковано: 14 березня 3 години тому, BAV_Lug сказав: Ну прибор я знайшов де взяти для виміру. І глибина в мене планується до 6 метрів. Тож розраховую сам впоратись. Тільки перфа великого немає. Якщо не вийде звичайним, планую взяти в аренду великий. Як показує експеримент, вимір опору лампочкою теж дає співставні результати. Я міряв побутовим ватметром. Перед цим перевіряв його нормальним тестером, щоб не сильно брехав. Включаю лампу через подовжувач і ватметр, записую напругу U1. Потім підключаємося до фази і заземлення. Міряємо U2 та струм I2 R = (u1 - u2)/i2 Здається, не наплутав. У мене вийшло (227 - 223) / 0.18 = 22 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 19 березня Автор Поділитись Опубліковано: 19 березня (змінено) Люблю я інструмент. Приємно роботу робити, коли є підходящий інструмент, а не один напилок загострений для пробивання дірок. І не важливо, що через тиждень-три він ляже в ящик на роки. У мене ще кум будуватиметься... Оригінальну штуку тесть подарував: "Ти ж проводку сам робитимеш, тримай". Впевнений, що 99% місцевих на форумі і не бачили такого Перший акт п'єси з обленерго наближається до завершення. Приїхали дядьки, залишили старий ввід на місці і підкинули ще один новий. Відкинули в сторону мій автомат "в проекті вказана інша марка". Сказали, що далі я підписую договір на нову потужність і тільки потім! вони приїдуть ще раз і знімуть старий ввід та підключать на новий лічильник. Я так розумію, що тепер вони мені "по факту" виставлять ще один рахунок на матеріали і роботи. І нас**ти їм на кодекси і т.ін. Спочатку виписали мені листа купити п'ять метрів гофри, а потім приїхали зі своєю. Попередив, що купив наконечники щоб обтиснути СІП, не забудьте, мол, прес взяти. Підняли насміх "у нас прес завжди в машині". Думаєте приїхали з пресом? "Він в іншій машині!" Виставив на стіл власний прес, так ще почали мурижити, що наконечник не влазить, виглядатиме з боксу для пломбування і взагалі вони їх не ставлять і все працює у всіх. Запропонував трохи його підрізати і поставити, бо почне горіти, я ж вам же дзвонитиму і не раз. "Ріж" - здався повелитель пломб Дзвонив, спеціально питав на який струм автомат купляти, сказали купити на 40 ампер і привезли свій enext. Замість тупо перекинути існуючий сіп, вліпили новий. І так все інше. Подивимось, як воно буде. Змінено 19 березня користувачем AndryG 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня А инструмент для обжимки гильз что на первой фотке - как выглядит? И что за гильзы? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 19 березня Автор Поділитись Опубліковано: 19 березня (змінено) 8 годин тому, ЯД сказав: А инструмент для обжимки гильз что на первой фотке - как выглядит? И что за гильзы? Інструмент обтискний HS-16 (0.5-16 мм²) для опресування проводів Капець яка незручна штука. Долоня у мене зовсім не маленька, та він так широкого розкривається, що я однією рукою можу його втримати тільки "за горло". Один раз проводку в хаті зробити можна, та на роботу я би такий не взяв. І гільзи в тому ж магазині на промі А отой артефакт від тестя працює Думав тільки пограюся з ним, а виявилася робоча штучка. Змінено 19 березня користувачем AndryG 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 10 хвилин тому, AndryG сказав: Інструмент обтискний HS-16 (0.5-16 мм²) для опресування проводів Капець яка незручна штука. Долоня у мене зовсім не маленька, та він так широкого розкривається, що я однією рукою можу його втримати тільки "за горло". Один раз проводку в хаті зробити можна, та на роботу я би такий не взяв. І гільзи в тому ж магазині на промі А отой артефакт від тестя працює Думав тільки пограюся з ним, а виявилася робоча штучка. У меня уже столько обжимок за время стройки появилось, а тут ещё одна) А штука для снятии изоляции - то наверное из первых версий? Главное что хорошо работает) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня (змінено) 1 час назад, ЯД сказал: У меня уже столько обжимок за время стройки появилось, а тут ещё одна) Так надо было брать со сменными губками чтобы на все случаи жизни (включая МС4 для солнечных панелей). Удобно. Змінено 19 березня користувачем eam 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня Есть со сменными, как раз для мс4 брал. Но я не помню шли ли там дополнительные "губы" в комплекте Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 21 березня Автор Поділитись Опубліковано: 21 березня (змінено) Про ввідний кабель. Спочатку купив і закопав, а тепер почав рахувати. Спочатку планувалось, що 5кВт (одна фаза) халявних нам вистачить. Влітку через блекаути і слова дружини "а як же онлайн навчання дітей" поліз читати, що таке інвертори. В квартирі зараз 3кВт 24В інвертор пил збирає. В сараї стоїть палета панелей, Deye 6кВт спить в коробці. І потреби в потужності підросли до 6кВт. Під час бодання з обленерго шість перетворились на вісім. А дротину на ввід я, по старій пам'яті про 5кВт, взяв 6мм². Сіли разом з gpt під 📻 рахувати наскільки велику дурницю я зробив. Заспокоюю себе, що вісім кВт я фіг коли навантажу, на звичайні "комп, котел, мультиварка" вистачить і шість квадратів. А як будуть продажі "надлишків" на всі 6кВт, то кабель витримає. А втрати... ну, втрачатимуться. Не міг спокійно дивитись на купу вільного місця у гофрі з ввідним кабелем. Засунув туди ще ВВГ 3х2,5 і дві пари витих пар 2х2х0,5. Одна буде для лічильника для інвертора (замість трансформатора струму). Друга... щоб була. Тепер думаю підключити 2,5мм (через окремий автомат 16А) паралельно до 6мм Рукожопство третього ступеню. Згадуючи анекдот "ти кому кум, мені чи ведмедеві", GPT на моїй стороні Змінено 21 березня користувачем AndryG 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 21 березня Поділитись Опубліковано: 21 березня 47 минут назад, AndryG сказал: А дротину на ввід я, по старій пам'яті про 5кВт, взяв 6мм² Мова ж про три фази, я так розумію... В мене на будинку при потужності 13,5 кВт ввод зроблений кабелем ВВГ 5х6. Але це не тому, що я олень, а тому що забудовник зекономив... Хоча мені казали, що там 10 мм, але ніт. Використовую всю дозволену потужність, іноді навіть обмеження спрацьовує. Так от проблем немає, принаймі поки що. Але в своєму випадку щось з цим робити буду. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 21 березня Автор Поділитись Опубліковано: 21 березня 8 хвилин тому, sly сказав: Мова ж про три фази, я так розумію... В мене на будинку при потужності 13,5 кВт ввод зроблений кабелем ВВГ 5х6. Але це не тому, що я олень, а тому що забудовник зекономив... Хоча мені казали, що там 10 мм, але ніт. Використовую всю дозволену потужність, іноді навіть обмеження спрацьовує. Так от проблем немає, принаймі поки що. Але в своєму випадку щось з цим робити буду. У мене одна фаза. Якщо у вас 5кВт на фазу, то не бачу проблем з перерізом. Шістка саме підходяща. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andry07 Опубліковано: 22 березня Поділитись Опубліковано: 22 березня 15 часов назад, AndryG сказал: Тепер думаю підключити 2,5мм (через окремий автомат 16А) паралельно до 6мм Якщо не помиляюся, В ПУЕ не допускається паралельне підключення кабелями різного перетину. Там струм нерівномірно розподіляється, чи щось таке.... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Куркуль Опубліковано: 22 березня Поділитись Опубліковано: 22 березня 3 години тому, andry07 сказав: Якщо не помиляюся, В ПУЕ не допускається паралельне підключення кабелями різного перетину. Там струм нерівномірно розподіляється, чи щось таке.... Можна на меншому перетині зробити окрему лінію, від лічильника наприклад для бойлера. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 28 березня Автор Поділитись Опубліковано: 28 березня (змінено) Завжди тихенько посміювався з тем, де викладали на обговорення схеми щитів електричних. Що там такого складного? Ось Буду радий почути ваші думки. Щит збирається відразу навколо інвертора Deye 6кВт. Буде три зони на лічильнику, акумулятор і ЗТ/активний споживач. Після інвертора вмикаємо житлові кімнати і "приоритетні" споживачі: холодильник, морозилка, світло, сервер. Ще одна група "тільки мережа" для прожерливих. І окрема група "з інвертору при блекауті", яка по замовчуванню висить на мережі бо потенціно може перевантажити інвертор. На випадок блекаутів є можливість перемкнути цю групу на інвертор, але тоді треба вже слідкувати за споживанням. Також окремий перемикач "інвертор/мережа" для хозблоку. Групу "з інвертору при блекауті" можна було увімкнути однополюсним перемикачем і окремим ПЗВ. Та двополюсний перемикач у мене вже був, а четвертий ПЗВ то вже передоз, за моїм переконанням. Змінено 28 березня користувачем AndryG 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 28 березня Поділитись Опубліковано: 28 березня Первый вопрос - а навишо 2 РН? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 28 березня Автор Поділитись Опубліковано: 28 березня (змінено) 34 хвилини тому, ЯД сказав: Первый вопрос - а навишо 2 РН? В ящику біля лічильника я хочу "для себе" на 190-253. Не дуже мені хочеться віддавати його під пломбування на 198-242, бо буду я майже без світла. Пишуть люди, що ставлять РН саме перед інвертором. Але я не розумію, як його РЕМівці ставлять і не пломбують інвертор. Змінено 28 березня користувачем AndryG Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Energon Опубліковано: 28 березня Поділитись Опубліковано: 28 березня 2 часа назад, AndryG сказал: Щит збирається відразу навколо інвертора Deye 6кВт. Це у Вас вже така Дея придбана? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 28 березня Автор Поділитись Опубліковано: 28 березня Тільки що, Energon сказав: Це у Вас вже така Дея придбана? Так. Шістка. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз