Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

А чи відбувся повномасштабний напад рашки, якби в 19 році обрали не Зеленського?

Вомбат

Рекомендовані повідомлення

А що було б якби...???

Ну те, що наробив і робить зараз Боневтік.

Адекватні люди вже розуміють, але давайте всі разом поміркуємо щоб сталося, якби президентом залишався Порошенко і чого б не сталося з того, що трапилось зараз.

Я не ідеалізую 5-го президента, в нього помилок як і в кожного .... , але є очевидні факти, з якими складно сперечатися. Моя мета не вислухати в сотий раз що він барига, здав Донбас, Іловайськ та т.д. Цей здав в десятки разів більше, тому мова не про це. Є речі, які Порошенко робив вірно і це б повністю переломило хід війни. Розумію, що історія не знає умовного способу, але давайте трохи помріємо....

1. Ніхто б не відводив війська назад і не забороняв стріляти. Повзучий наступ тривав би й далі. Ніхто не прибирав би безпілотники та снайперські групи з переднього краю, тому загиблих було б набагато менше. Лінія розмежування була б насичена високоточною сучасною зброєю.

2. Порошенко ніколи б не відмовився від 135 млрд $ майнових претензій за Крим. Ви тільки вдумайтесь в цю суму... За такі гроші армійці були б екіпіровані як кіборги. Додайте до цього не запхані у дороги 14 млрд $ та біля мільярду списані Коломойському. Не було б мільярду гривень на незрозуміле суспільне телебачення. Не було б щорічного 40 мільярдного $ розкрадання з бюджету по даним американської розвідки.

3. Не була б зупинена жодна ракетна програма, тому на початок війни ЗСУ мали б високоточні РК Вільху та Грім з тисячами ракет до них. Тому ми давно б знищили Кримський міст.

4. Не було б поховано виробництво ПКК Нептун і на захисті країни вже б чергували 4 дивізіона, тому Москва та половина ескадри були б потоплені ще в перші дні війни нищівними ударами Нептунів. Це був би шквал ракет на весь Черноморський флот і майже повне його знищення. Відповідно тоді б героїчні прикордонники не потрапили у полон.

5. Виробництво Стугни було б доведено до декількох десятків тисяч, а може були б ще більш новітні протитанкові комплекси, тому люба ворожа техніка не почувала б себе спокійно за 5 км до лінії зіткнення і їхні спроби пройти вперед закінчувалися б повним провалом.

6. Склади та штаби окупантів вже у лютому та березні активно б хлопали від високоточних ударів Вільхи та Буревія.

7. Армія б не скорочувалася, та не продавали б величезну кількість озброєння, а навпаки розвивалась би та отримувала наше сучасне озброєння та забезпечення. Штат бригад був би повністю укомплектований. Резервісти проходили б бойове злагодження.

8. Територіальна оборона створювалась би не перед самою війною, а ще з 2020 року, коли були отримані перші попередження про напад, проходили б вишколи та активно готувались до війни.

9. СБУ та ГУР МО керували б не пройдисвіти та "друзі" на кшталт Баканова, та в структурі СБУ не сиділи б купа зрадників із ФСБ, а були патріотичні професіонали, тому на весь світ гриміла б слава про спецоперацію з затримання вагнерівців, а не відбувся її зрив.

10. Знаючи про можливий напад президент терміново послав би офіцерів на навчання за кордон та створив би нові бригади спецназу.

11. Кабінет міністрів складався б не з дилетантів та "приближенных к императору", а з професійних фахівців.

12. Ніхто б з доброї волі не розмінував Чонгар. Навпаки, його оборона надзвичайно б посилилась сертифікаційними спорудами, ракетним озброєнням та артилерією. При спробі зайти з боку Криму ворог за короткий час зазнав би таких багатотисячних втрат, що відмовився б від будь якого подальшого наступу. Херсонська, Миколаївська та Запорізька області не були б окуповані, ніхто б не захопив Енергодар. Неможлива була б трагедія Маріуполя та здача в полон 3200 кращих бійців і не було б такої великої кількості загиблих, бо президент не проігнорував би попередження бійців Азову, а навпаки озброїв би їх до зубів та закрив би їхні тили, а Нептуни повністю перекрили б Азовське море...

13. Наша славна Богдана влучними пострілами перемагала б ворожу артилерію у дуелях.

14. Президент взнавши про напад не розповідав би байки про травневі шашлики та не піддав би сумніву інформацію американської розвідки, а довіряв би та співпрацював з нашими союзниками. Тому ще до початку війни ми отримали б набагато більшу допомогу від американців і англійців. Президент своєчасно подав би заявку про вступ до НАТО, або б ми стали союзником США поза НАТО, в той час як Зе запевняв усіх, що вони підписали ще кращий договір.

15. Коли б президенту поклали на стіл карту нападу він скликав би РНБО та об'явив військовий стан і перевів би країну на військові рейки. Армія та суспільство за неділю змогли б швидко підготуватись до нападу.

16. Наші кордони були б укріплені та надійно прикриті Вільхою та Богданами.

17. Під час атаки з боку Білорусі ворог зазнавав би досить суттєвих втрат і просунувся б вглиб не далі ніж 50 - 100 км. Втрати ворога за перший місяць на цьому напрямку сягали б за 25000, тому рашисти були б змушені відступити. Не було б ні трагедії Бучі, ні знищених Бородянки та Ірпіня, тому що клістрони і далі нелегально закуповувались в раші і наша ППО була б на висоті!!! А може в цей час на озброєння поступила б вже й ППО Кільчень, яка збивала більшість ракет.

18. Коли б Порошенко побачив на карті напрямок удару на Гостомель, то там би опинились не хлопчаки строковики, а елітні підрозділи. І наша Мрія та Руслани були б своєчасно виведені за кордон та зараз би виконували рейси з постачання зброї.

19. Скоріш за все ми б вже мали свої сучасні всепогодні безпілотники Сокіл 300, які б влучно нищили ворожі тили.

20. Очевидно був би своєчасно підписаний договір стран тримор'я ( Україна, Польща, Англія, країни Балтії), якого так хотів Боріс Джонсон.

21. Порошенко як волонтер зараз завіз зброї більше, ніж нам надала Болгарія, тому для волонтерів були б відкриті всі шляхи, а не ставились б всілякі перепони як це робиться зараз. Будучі президентом він зробив би все можливе, щоб до нас йшли потоки зброї.

22. Верховна рада не голосувала б за підвищення своїх зарплат, а за вкрай необхідні закони під час війни і депутати не їздили б за кордон для піару. Ніякої оновленої ОПЗЖопи в парламенті не було б, а їхнє майно було б конфісковано.

23. Слова "не на часі" не існувало б для моцковського патріархату, тому він був би заборонений в Україні і його, точніше наше майно, яке перебуває у довгостроковій аренді було б повернуто у власність держави та передано українській церкві.

24. Все майно російських олігархів та їх гроші були б конфісковані

25. Ніяких люстрованих рашистських кротів типу Портнових, Богдан, Татарових, єрмаків та інших не було б при владі і близько.

26. Ніяке б ДБР не посміло знищити надважливі державні документи.

27. Наше скіфське золото, за яке так воювала раша та отримала ляпаса ніколи б не потрапило в руки ворога.

28. Не було б десятки тисяч депортованих в РФ, не було б фільтраційних таборів, десятки тисяч розстріляних, згвалтованих, закатованих.

29. Можна писати ще багато про що... Але вишенька на торті для лютих зелеботів - Порошенко б ніколи не втік, але б ніхто не назвав його Боневтіком і не зробив за це з нього героя.

Можливо при такому розкладі в Путлера взагалі пропала б усяка охота напасти на Україну? А якби він і напав, то на цей час отримав би такі колосальні втрати, що війна б вже закінчилась нашою перемогою.

Висновок - багатьом дуже важко собі признатися, що з-за вибору по пріколу або із-за ненависті до оббреханого коломойсько-ОПЗЖистськими ТВканалами Порошенка, ми втратили найкращих патріотичних українців просто через цих д..бів «какая разніца».

Як би там не було ми обов'язково переможемо, Україна переможе, але ж коли наш мудрий нарід нарешті почне думати і вибирати мудрих правителів, а не піар популістів? Сподіваюсь колись це станеться!!!

Всі мабуть забули, але наприкінці каденції Порошенка мова зайшла про введення миротворців ООН. При чому навіть начебто й путлер погоджувався. Спір був лише за те чи на лінії розмежування чи на кордоні України. Чи могло б тоді статися вторгнення? Думаю ні. Але при обранні ЗЕколомойських цей варіант відразу ж відкинули.

От так могло би бути... А тепер кожен, хто голосував за ЗЕ по кожному приведенному мною пункту наведіть свій контраргумент. І коли ви це зробите аргументовано по фактам я вибачусь за те, що ненавиджу цю шмарклю... Бо він як президент несе повну відповідальність перед моїм народом за цю війну і мільйони людей, які залишились без житла, рідних та переносять жахіття окупації. І я думаю що суд нам ним і його оточенням станеться обов'язково!!! Так має бути, бо ця країна заплатила і платить за свою свободу та европейський вибір дуже високу ціну, тому країною не мають права керувати московитівські кроти. Зрадники повинні сидіти у в'язниці...

Дайте мені відповідь, коли? Тільки не треба писати, їх Бог накаже, вони своє отримають, от після перемоги.....це все слова!

Олександр Суворов
1782419891_.png.3bec33ba8d5fac070fc1c708f9f3922d.png

  • Лайк 7
  • Хаха 4
  • Дізлайк 6
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Не буде вже Порошенко президентом, шукайте іншого «натхненника»

Змінено користувачем S_Vladimir_79
  • Лайк 14
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А чи відбувся повномасштабний напад рашки, якби вКравчук не віддав кацапам Севастополь і ЯЗ разом з ракетами та бомбардувальниками?

А чи відбувся повномасштабний напад рашки, якби куЧМО не почав пхати двічі несудимого на своє місце?

А чи відбувся повномасштабний напад рашки, якби ющенко не віддав двічі несудимому своє місце?

А чи відбувся повномасштабний напад рашки, якби двічі несудимий не віддав кацапам керівництво армією?

А чи відбувся повномасштабний напад рашки, якби турчинов не віддав кацапам Крим?

А чи відбувся повномасштабний напад рашки, якби шоколадний не віддав кацапам Донбас?

Змінено користувачем vadimv
  • Лайк 10
  • Хаха 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Бессмысленно даже думать на эту тему...тем более по пунктам...только комплексный анализ...

ИМХО - до 18-го был ВЕКТОР. Ясный и понятный.

После 18 - сплошное "проебали"(С) и целенаправленная деструктивная деятельность по разрушению всего, чего добились за предыдущие 4 года.

Если бы ВЕКТОР не изменился - думаю нападение случилось бы раньше, не дали бы закончить начатое.

Но в любом случае для нас было бы ТРИ плюса

1. Мы были бы лучше подготовлены (не было бы разрушения построенного)

2. Балалайня не успела бы подготовиться до сегодняшнего уровня.

3. У руля были бы ГОРАЗДО более профессиональные люди.

DIXI

Змінено користувачем Canton
  • Лайк 5
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, vadimv сказав:

А чи відбувся повномасштабний напад рашки, якби шоколадний не віддав кацапам Донбас?

Подивіться карту окупованих територій на час вступу Порошенка на посаду. І порівняйте її з картою тих же територій станом на час, коли Порошенко перестав бути Президентом. Нічого не помітили?

  • Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, vadimv сказав:

А чи відбувся повномасштабний напад рашки, якби ющенко не віддав двічі несудимому своє місце?

У нас не монархія. Мудрий наріт вирішив, що овоч краще Ющенка.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, Вомбат сказав:

У нас не монархія. Мудрий наріт вирішив, що овоч краще Ющенка.

Ніт. Якраз куЧМО спробував створити щось назразок монархії, назначивши "приёмника".

І якщо комусь хочеться доїбатися до когось із президентів, то потрібно починати з самого початку.

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

www.epravda.com.ua/rus/news/2019/06/14/648771/

6 часов назад, Вомбат сказал:

1. Ніхто б не відводив війська назад і не забороняв стріляти. Повзучий наступ тривав би й далі. Ніхто не прибирав би безпілотники та снайперські групи з переднього краю, тому загиблих було б набагато менше. Лінія розмежування була б насичена високоточною сучасною зброєю.

2. Порошенко ніколи б не відмовився від 135 млрд $ майнових претензій за Крим. Ви тільки вдумайтесь в цю суму... За такі гроші армійці були б екіпіровані як кіборги. Додайте до цього не запхані у дороги 14 млрд $ та біля мільярду списані Коломойському. Не було б мільярду гривень на незрозуміле суспільне телебачення. Не було б щорічного 40 мільярдного $ розкрадання з бюджету по даним американської розвідки.

3. Не була б зупинена жодна ракетна програма, тому на початок війни ЗСУ мали б високоточні РК Вільху та Грім з тисячами ракет до них. Тому ми давно б знищили Кримський міст.

4. Не було б поховано виробництво ПКК Нептун і на захисті країни вже б чергували 4 дивізіона, тому Москва та половина ескадри були б потоплені ще в перші дні війни нищівними ударами Нептунів. Це був би шквал ракет на весь Черноморський флот і майже повне його знищення. Відповідно тоді б героїчні прикордонники не потрапили у полон.

5. Виробництво Стугни було б доведено до декількох десятків тисяч, а може були б ще більш новітні протитанкові комплекси, тому люба ворожа техніка не почувала б себе спокійно за 5 км до лінії зіткнення і їхні спроби пройти вперед закінчувалися б повним провалом.

6. Склади та штаби окупантів вже у лютому та березні активно б хлопали від високоточних ударів Вільхи та Буревія.

7. Армія б не скорочувалася, та не продавали б величезну кількість озброєння, а навпаки розвивалась би та отримувала наше сучасне озброєння та забезпечення. Штат бригад був би повністю укомплектований. Резервісти проходили б бойове злагодження.

8. Територіальна оборона створювалась би не перед самою війною, а ще з 2020 року, коли були отримані перші попередження про напад, проходили б вишколи та активно готувались до війни.

9. СБУ та ГУР МО керували б не пройдисвіти та "друзі" на кшталт Баканова, та в структурі СБУ не сиділи б купа зрадників із ФСБ, а були патріотичні професіонали, тому на весь світ гриміла б слава про спецоперацію з затримання вагнерівців, а не відбувся її зрив.

10. Знаючи про можливий напад президент терміново послав би офіцерів на навчання за кордон та створив би нові бригади спецназу.

11. Кабінет міністрів складався б не з дилетантів та "приближенных к императору", а з професійних фахівців.

12. Ніхто б з доброї волі не розмінував Чонгар. Навпаки, його оборона надзвичайно б посилилась сертифікаційними спорудами, ракетним озброєнням та артилерією. При спробі зайти з боку Криму ворог за короткий час зазнав би таких багатотисячних втрат, що відмовився б від будь якого подальшого наступу. Херсонська, Миколаївська та Запорізька області не були б окуповані, ніхто б не захопив Енергодар. Неможлива була б трагедія Маріуполя та здача в полон 3200 кращих бійців і не було б такої великої кількості загиблих, бо президент не проігнорував би попередження бійців Азову, а навпаки озброїв би їх до зубів та закрив би їхні тили, а Нептуни повністю перекрили б Азовське море...

13. Наша славна Богдана влучними пострілами перемагала б ворожу артилерію у дуелях.

14. Президент взнавши про напад не розповідав би байки про травневі шашлики та не піддав би сумніву інформацію американської розвідки, а довіряв би та співпрацював з нашими союзниками. Тому ще до початку війни ми отримали б набагато більшу допомогу від американців і англійців. Президент своєчасно подав би заявку про вступ до НАТО, або б ми стали союзником США поза НАТО, в той час як Зе запевняв усіх, що вони підписали ще кращий договір.

15. Коли б президенту поклали на стіл карту нападу він скликав би РНБО та об'явив військовий стан і перевів би країну на військові рейки. Армія та суспільство за неділю змогли б швидко підготуватись до нападу.

16. Наші кордони були б укріплені та надійно прикриті Вільхою та Богданами.

17. Під час атаки з боку Білорусі ворог зазнавав би досить суттєвих втрат і просунувся б вглиб не далі ніж 50 - 100 км. Втрати ворога за перший місяць на цьому напрямку сягали б за 25000, тому рашисти були б змушені відступити. Не було б ні трагедії Бучі, ні знищених Бородянки та Ірпіня, тому що клістрони і далі нелегально закуповувались в раші і наша ППО була б на висоті!!! А може в цей час на озброєння поступила б вже й ППО Кільчень, яка збивала більшість ракет.

18. Коли б Порошенко побачив на карті напрямок удару на Гостомель, то там би опинились не хлопчаки строковики, а елітні підрозділи. І наша Мрія та Руслани були б своєчасно виведені за кордон та зараз би виконували рейси з постачання зброї.

19. Скоріш за все ми б вже мали свої сучасні всепогодні безпілотники Сокіл 300, які б влучно нищили ворожі тили.

20. Очевидно був би своєчасно підписаний договір стран тримор'я ( Україна, Польща, Англія, країни Балтії), якого так хотів Боріс Джонсон.

21. Порошенко як волонтер зараз завіз зброї більше, ніж нам надала Болгарія, тому для волонтерів були б відкриті всі шляхи, а не ставились б всілякі перепони як це робиться зараз. Будучі президентом він зробив би все можливе, щоб до нас йшли потоки зброї.

22. Верховна рада не голосувала б за підвищення своїх зарплат, а за вкрай необхідні закони під час війни і депутати не їздили б за кордон для піару. Ніякої оновленої ОПЗЖопи в парламенті не було б, а їхнє майно було б конфісковано.

23. Слова "не на часі" не існувало б для моцковського патріархату, тому він був би заборонений в Україні і його, точніше наше майно, яке перебуває у довгостроковій аренді було б повернуто у власність держави та передано українській церкві.

24. Все майно російських олігархів та їх гроші були б конфісковані

25. Ніяких люстрованих рашистських кротів типу Портнових, Богдан, Татарових, єрмаків та інших не було б при владі і близько.

26. Ніяке б ДБР не посміло знищити надважливі державні документи.

27. Наше скіфське золото, за яке так воювала раша та отримала ляпаса ніколи б не потрапило в руки ворога.

28. Не було б десятки тисяч депортованих в РФ, не було б фільтраційних таборів, десятки тисяч розстріляних, згвалтованих, закатованих.

29. Можна писати ще багато про що... Але вишенька на торті для лютих зелеботів - Порошенко б ніколи не втік, але б ніхто не назвав його Боневтіком і не зробив за це з нього героя.

 

1). "Ніхто б не відводив війська назад і не забороняв стріляти. Повзучий наступ тривав би й далі. Ніхто не прибирав би безпілотники та снайперські групи з переднього краю, тому загиблих було б набагато менше. Лінія розмежування була б насичена високоточною сучасною зброєю." Где результаты "повзучого наступу" на конец 2019 г.?!? Только Вобмат может считать, что отвод (с чего вдруг взяли, что вообще был какой-то отвод?!?) беспилотников и снайперских груп вообще может что-то решать против артилерии, танков и авиации противника?!? Вомбат видимо не знает, что самолеты летают по воздуху и сбрасывают бомбы/ракеты, поэтому снайперские групы авиации и артелерии точно не помеха. Относительно "Лінія розмежування була б насичена високоточною сучасною зброєю", с чего вдруг? если она не была насыщена до 2019 г. (именно при правлении Порошенко) с чего вдруг она должна была быть насыщена после 2019 г.?!? Ольха (например) - это модернизация 9К57 (Ураган) - (разработка 1975 г. Вот на такую "современнрое" вооружение и планировал потратить деньги Порошенко). Что за бред?

2). "Порошенко ніколи б не відмовився від 135 млрд $ майнових претензій за Крим." Откуда этот бред? Вомбат выдумал какую-то цифру, привязал ее каким-то образом к Крыму и упомняул Порошенко :). Но если рассуждать в рамках этого вброса, то Порошенко отказался от Крыма просто так (отдал даром как и ОРДЛО) :), а сколько он денег из бюджета вытянул так вообще еще никто не считал поскольку военный бюджет засекречен. Чем занимались его ставленники Свинарчуки в Укроборонпроме, Гонтарева в НБУ (только на падении курса гривни до 39 грн. за 1 у.е. украдены миллиарды у обучных людей и наоборот экспортеры олигархи заработали на падении курса нац. валюты) и бизнес партнеры Медведчук с Ахметовым даже сейчас трудно посчитать... например Ротердам+ нанесла ущерб - 4,4 млрд грн, газовую реформу с привязкаой к цене нашего газа к цене в ЕС вообще никто не считал (там сумма больше будет, чем с Ротердам+). Или провал программы 20/20 Порошенком привел к тому, что страна в 2021 г. потеряла - 42 млрд грн. Сколько потеряем еще в 2022 г. и последующих годах не известно... сколько у евробляхеров денег Порошенко вытянул заставляя их растамаживать авто? Сколько вообще денег было вытянуто за незаконный рост тарифов до 2018 г., который утвердил незаконным способом созданный лично Порошенко НКРЕКП?!?

3). "Не була б зупинена жодна ракетна програма, тому на початок війни ЗСУ мали б високоточні РК Вільху та Грім з тисячами ракет до них. Тому ми давно б знищили Кримський міст". Во-первых надо задаться вопросом почему Порошенко переложил производство ракет на 2019 г. (а не как планировал завершить проект «Ольха» до конца 2017 года и серийное производство начать в 2018 году . Там же указано количество ракет произведенных уже после Порошенко в конце 2019 года в войска была поставлена первая серийная партия из 100 ракет. Вторая партия из 28 ракет поставлена в марте 2020 года)? Во-вторых надо задаться вопросом почему порохоботы утверждают, что ракетная программа была прекращена? Контрольный вопрос, чем поразили крейсер Москва и сейчас взрывали в Крыму? Ну и в-третьих надо задаться вопросом на, что тратились вообще деньги? т.к. Ольха - это модернизированный Ураган (это точно не современное высокоточное оружие, которое мы сейчас получаем от союзников) :)

4). "Не було б поховано виробництво ПКК Нептун і на захисті країни вже б чергували 4 дивізіона, тому Москва та половина ескадри були б потоплені ще в перші дні війни нищівними ударами Нептунів. Це був би шквал ракет на весь Черноморський флот і майже повне його знищення. Відповідно тоді б героїчні прикордонники не потрапили у полон." Какая-то вомбатовская логика :). Так, а почему Порошенко не сделал до 2019 г. ракеты способные потопить всю эскадру и не потопил всю эскадру еще до 2019 г.? :) Если он ничего не сделал до 2019 г., с чего вдруг взяли, что он что-то собирался делать после 2019 г.?!?

5). "Виробництво Стугни було б доведено до декількох десятків тисяч, а може були б ще більш новітні протитанкові комплекси, тому люба ворожа техніка не почувала б себе спокійно за 5 км до лінії зіткнення і їхні спроби пройти вперед закінчувалися б повним провалом." До миллиарда бы довели 🤣 и только несколько бы тысяч попало в ВСУ т.к. все остальное бы продали зарубеж (в Алжир, Турцию и саудовскую Аравию)... а если серьезно, смотрим на статистику и анализируем. Стугна принята на вооружение еще в 2011 г., а в 2018 г. ВСУ получила всего лишь 2500 единиц (больше данных из открытых источников я не нашел т.е. это весь вклад Порошенко в оброну страны).

6). "Склади та штаби окупантів вже у лютому та березні активно б хлопали від високоточних ударів Вільхи та Буревія". Бред т.к. склады окупантов не хлопали до 2019 г. Порошенко в 2018 г. ввел военное положение на 1 месяц. За этот месяц ни один склад не хлопнули... вообще ничего не делали.

7). "Армія б не скорочувалася, та не продавали б величезну кількість озброєння, а навпаки розвивалась би та отримувала наше сучасне озброєння та забезпечення. Штат бригад був би повністю укомплектований. Резервісти проходили б бойове злагодження". На конец правления Порошенко численность армии 2019 г. - 246 тыс. человек и расходы 106 млрд. грн., в 2021 г. - те же 246 тыс. человек и расходы 120 млрд. грн. Современное оружие в количестве аж 37 джавелинов мы стали получать только весной 2018 г.

8). "СБУ та ГУР МО керували б не пройдисвіти та "друзі" на кшталт Баканова, та в структурі СБУ не сиділи б купа зрадників із ФСБ, а були патріотичні професіонали, тому на весь світ гриміла б слава про спецоперацію з затримання вагнерівців, а не відбувся її зрив". Ну да там бы были жулики Порошенко (скандал с Семочко, да и в целом ген. прокурор при Порошенко - Луценко который был в отличии от Баканова без юридич. образования вообще! Или посмотрите кто военную прокуратуру возглавлял Матиус - где наказанные за взрывы складов в Украине до 2019 г.?!?)  :) СБУ в период с 2014 по 2019 г. просшуливало Медведчука, НО его даже не задерживали, хотя тот 5 лет при Порошенко трудился на разрушение Украины изнутри. Т.е. все претензии сводятся к тому, что гос. органами руководят не жулики Порошенко (в этом вся обида) :)

9). "Знаючи про можливий напад президент терміново послав би офіцерів на навчання за кордон та створив би нові бригади спецназу." Что за очередная тупость? Война идет с 2014 г.? Где бригады спецназа созданные с 2014 по 2019 г.? Почему надо непременно отправлять бригады на обучение "терминово", а не в течении 5 лет?!? Я так понимаю Вомбат в очередной раз показывает, что ничего не делалось в период с 2014 по 2019 г.?

10). "Кабінет міністрів складався б не з дилетантів та "приближенных к императору", а з професійних фахівців." Профессиональные специалисты при Порошенко подняли тарифы для населения например для населения с 36,6 коп. до 100 кВт до 90,0 коп. до 100 кВт т.е. почти в 3 раза (5 раз повышали цену)! :) При этом именно при Порошенко убрали ночной тариф и тариф на электроотопление для юр. лиц. Т.е. сначала объясняли повышение тарифа до эконом. обоснованного уровня, чтобы убрать кроссубсидирование, а затем повысив-снова ввели кроссубсидирование :). Цена газа при Порошенко возрасла с 1,197 грн. для потребителей без счетчика до 2500 кубов в год. до 8,23 грн. за куб (я так платил) т.е. рост почти в 7 раз! При Зеленском я почти целый год платил по 5,24 гр. + траспортировка пусть будет гривна (на самом деле дешевле).  При этом при Зеленском гривна в 2019-2020 г. укреплялась до 24 грн. за 1 у.е. Поэтому смешно читать про профессионалов у Порошенко (при Порошенко были профессиональные жулики). При Порошенко обворовали евробляхеров (при Зеленском дали завозить машино с 0 растаможкой), при Порошенко безтаможенный лимит на покупки из-за рубежа для физ. лиц были 100 евро, сейчас в 2022 г. сделали 150 евро.

11). "Ніхто б з доброї волі не розмінував Чонгар." Мне это смешно читать т.к. во-первых где документальное подтверждение вообще минирования Ченгара времен Порошенко? Он вообще не строил никаких укрепрайонов на юге, зачем ему было минировать что-то?!? Во-вторых авиация летает по воздуху и то количество техники которое пошло в блицкриг даже сотней мин было не остановить для этого нужны именно доп. препятствия в виде укреп. районов (рвы, насыпь, ПВО  и т.п.), все то, что должен был сделать Порошенко, но не сделал.

"Неможлива була б трагедія Маріуполя та здача в полон 3200 кращих бійців" При Порошенко например просто в наших водах захватили моряков. Кому вы это рассказываете?!? Пленных при Порошенко не брали? не смешите людей... Порошенко полностью сдал ОРДЛО (там миллионы людей) врагу, который сейчас использует эти миллионы людей против нас как пушечное мясо.

12). "Наша славна Богдана влучними пострілами перемагала б ворожу артилерію у дуелях." Очередная ложь т.к. первый образец Богданы был изготовлен в октябре 2019 г. уже не при Порошенко. Вообще если посмотреть в целом все, что нужно было сделать до 2019 г. было отложено руководством на период после 2019 г. т.е. был какой-то договорняк с врагом, что не дало нам нормально подготовиться, но дало возможность подготовиться для полномаштабного вторжения врагу после 2019 г. 

13). "Президент взнавши про напад не розповідав би байки про травневі шашлики..." Порошенко нам рассказывал байки, что Украина готова к вторжения врага еще в 2018 г. вот его слова: "Я хочу підкреслити, що Україна вже готова надати жорстку військову відсіч агресору в разі його спроби піти в наступ..." поэтому к тому, что произошло в 2022 г. Порошенко точно не был готов и не надо дурить людей.

14). "Коли б президенту поклали на стіл карту нападу він скликав би РНБО та об'явив військовий стан і перевів би країну на військові рейки. Армія та суспільство за неділю змогли б швидко підготуватись до нападу." Надо быть полным Вомбатом, чтобы допускать, что перед Порошенком не было такой карты еще в 2014 г. :) Порошенко не способен был ввести военное положение до 2018 г., и ввел его только на один месяц при этом не производя никаких боевых действий, поэтому очень смешное подобное читать :)

15). "Наші кордони були б укріплені та надійно прикриті Вільхою та Богданами." Чтобы это сделать, надо было во-первых за 5 лет вернуть контроль над ОРДЛО (Порошенко создал ОРДЛО), во-вторых ну и если это не было сделано до 2019 г. с чего вдруг это было бы сделано после 2019 г.? 

16). "Під час атаки з боку Білорусі ворог зазнавав би досить суттєвих втрат і просунувся б вглиб не далі ніж 50 - 100 км." Вамбат видимо все пропустил т.к.  враг на столько же и просунулся т.к. Бои были под Киевом.

17). "Коли б Порошенко побачив на карті напрямок удару на Гостомель, то там би опинились не хлопчаки строковики, а елітні підрозділи. І наша Мрія та Руслани були б своєчасно виведені за кордон та зараз би виконували рейси з постачання зброї." Руслан и Мрией управляют директора Антонова, а не Порошенко или Зеленский. И я в шоке т.к. Порошенко должен был предвидеть нападение на аэрадромы т.е. купите уже Порошенко очки, чтобы он хоть что-то смог был увидеть в период с 2014 по 2019 г., а то такое чувство, что этот человек был где-то вне Украины все это время.

Все устал... потом остальное прокоментирую (тут накидано с запасом).

 

  • Лайк 3
  • Хаха 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Скажу так - підготовка при Порошенко ЗСУ явно йшла краще, але не факт що достатньо щоб запобігти вторгненню. Ще був більший шанс на ПДЧ в НАТО, це була програмна ціль і фактично основним моментом чому я особисто був за нього. Порошенко вмів пропихнути важкі цілі, типу томоса і безвізу. ПДЧ - можливо знизив би вірогідність нападу (це вже не перевірити). Також Зеленський виглядав явно слабшим для ворога, він намагався дружити, домовитись і тп, масса зрадників типу Портнова вільно себе тут почували - це могло провокувати ворога. Всі інші пункти - багато фантазій і ідеалізації, очевидно що темпи розвитку були не достатні щоб радикально змінити перебіг такого вторгнення, при Порошенко також будували дороги і не було все кинуто на ВПК.  Очевидно що факапи в кадрових питаннях також у нього були.

А от з початком вторгнення - допускаю що ми виграли від Зеленського, він прямолінійно вимагав конкретної допомоги заходу, продавлював, очевидно що пророблено колосальну роботу на рівні президента, МО, МЗС. Порошенко більш дипломатичний і це могло таки грати в мінус. Ще є ризик що Порошенко більше б впливав на військове керівництво, що могло десь також грати проти нас, більше прогнозованості давати противнику.

Вцілому тема вже по суті неактуальна. Вибір зроблено, історія пішла певним шляхом. Зеленський має привести Україну до перемоги.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, loader сказал:

Ще був більший шанс на ПДЧ в НАТО, це була програмна ціль і фактично основним моментом чому я особисто був за нього.

Не выполнен при Порошенко. Мы не обучались на техники НАТО (иначе не было бы таких проблем как сейчас, когда нам передают оружие, а нам требуется время на обучение персонала, чтобы им пользоваться. Пилота Ф16 можно обучить за пол года, а обслуживающий самолет персонал техников не менее года), не переходили на натовские стандарты даже в вооружении (Ольха - это совковые Ураганы или стрелковые боеприпасы которым воюют сейчас наши солдаты). Более того начальником Генерального штаба ВСУ был назначен Муженко человек который даже английского не знает (кстати член Партии Регионов 2010—2014 г. Всем же известно, что Партия Регионов всегда была за НАТО, правда? 😂). Главное, что не было сделано при Порошенко, по понятным причинам (привет Свинарчукам!) это процедура закупок. Закон Украины «Об оборонных закупках» был принят Верховной Радой Украины только 16 июля 2020 (276 голосами), а уже 17 июля 2020 он был подписан Президентом Украины (и это не Порошенко). Вступил в силу 1 января 2021. Закон «Об оборонных закупках» коренным образом меняет законодательство в сфере оборонных закупок с советского на европейское. Переход на новые процедуры существенно приближает Украину к стандартам стран-членов НАТО. Теперь оборонные закупки будут более открытыми — без лишней засекречивания. План закупок, который заменяет Государственный оборонный заказ Украины, будет разрабатываться на три года, а отечественная продукция, как государственного, так и частного сектора будет иметь преимущество перед иностранным (Порошенко например имея гос. компании КБ Луч или Антонов не разрабатывал программу отечественных безпилотников).

2 часа назад, loader сказал:

Порошенко вмів пропихнути важкі цілі, типу томоса і безвізу.

Безвиз давали народу Украины, а не Порошенко который лишь имитировал реформы (особенно создание антикоррупционных органов) и как в случае с томосом приписывал себе чужие заслуги (еще бы при Ющенко дали, если бы тогда не вмешалась секта РПЦ, а в 2018 г. она просто не вмешалась)... да и то на томос была отсылка, чтобы хоть какую-то работу за 5 лет показать (церковь у нас отделена от государства :), причем тут должность президента к сфере которой государство в принципе по конституции не руководит?).

2 часа назад, loader сказал:

Також Зеленський виглядав явно слабшим для ворога, він намагався дружити, домовитись і тп, масса зрадників типу Портнова вільно себе тут почували - це могло провокувати ворога.

Ну-да Медведчука под арест посадил :), закрыл все медиа площадки Медведчука которые 5 лет безнаказанно промывали мозги Украинцам. Анатолий Шарий при Порошенко даже свою партию в верховную раду подготовил :), где сейчас при Зеленском - Шарий и его партия? Где при Зеленском партия ОПЗЖ? Порошенко отдал Медведчуку нефтебизнес, позволил Коломойскому вывести 4 млрд. у.е. из страны (государство из бюджета профинансировала разницу Приватбанка). Порошенко лично на неделю в июле 2014 г. приостановил АТО (когда большая часть территории уже была освобождена и РФ не успевала перебросить силы на подкрепление Гиркину)... как результат мы потеряли территории с миллионным населением. Порошенко позволил РФ построить Крымский мост и северный поток 2 (Зеленский добился, чтобы этот проект закрыли). Порошенко торговал углем в ОРДЛО (до блокады депутатами Самопомощи) и не взрывал вышки которые подавали электроэнергию в Крым (взорвали крымские татары). Главное, что сделал Порошенко и не сделал Зеленский - это подписал Минские соглашения. Враг пришел на территорию Украины убил людей, захватил территории, а Порошенко с ним договора подписывает, вместо того, чтобы ввести военное положение и уничтожать! Так кто удобный для врага тот кто с ним договора подписывает или тот кто вышел из Минских соглашений?

2 часа назад, loader сказал:

Всі інші пункти - багато фантазій і ідеалізації, очевидно що темпи розвитку були не достатні щоб радикально змінити перебіг такого вторгнення, при Порошенко також будували дороги і не було все кинуто на ВПК.

Я ездил по тем дорогам которые делались при Порошенко, у меня отец в аварию попал т.к. въехал в яму, когда в 2018 г. правительство отчиталось о рекордном финансировании в ремонте дорог за всю историю страны (дороги были хуже, чем даже сейчас при войне. Деньги просто были разворованы). А, что касается темпов развития. Ничего не мешало принять законы которые не требуют финансирования, например свободное владение оружием где человек сам может купить себе любое оружие за свои деньги и встречать врага не с бандеровским смузи или арматурой в руках (в Буче бы палили из каждого окна, не было бы этих массовых захоронений со связанными руками). Или закон про ТРО должен был быть принят еще при прежней власти (не важно когда бы на это выделялись деньги, закон должен был быть принять еще в 2014 г.). Про общую воинскую обязанность тоже можно было принять закон в 2014 г. А темпы развития это не профессиональная экономическая политика прежней власти (надо было уменьшать налоги, а не повышать заганяя людей в теневой сектор + коррупция + финансирование олигархата... ж-д работала на Ахметова, Ротердам+, Косюк сколько денег из бюджета получил... провал программы 20/20 и т.п.).

2 часа назад, loader сказал:

Зеленський має привести Україну до перемоги.

Народ Украины приведет эту страну к победе при любом президенте, но при Зеленском еще развалят РФ и создадут новый коллективный договор о безопасности. Роль Зеленского не сравнима с Порошенко т.к. Порошенко не требовал от запада переустройства, он надеялся на ООН и пр. архаичные международные структуры которые пассивны... Зеленский же пытается создать объединение которое бы не позволило любому агрессору начать войну в 21-ом веке (это существенное отличие т.к. тот кто ставит более глобальные цели всегда достигает большего чем тот кто вообще эти цели не ставит). 

 

  • Лайк 2
  • Хаха 3
  • Дізлайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Політичка відпочиває! Досить, друзі. Війна в країні, а ви роздмухуєте хто кращий гетьман. Не соромно? 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Війни не було б якби лишився яник, але і це не точно. Чи думаєш путін вмер би чераючи коли в нас президентом буде не гетьман 

  • Хаха 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Гість
Ця тема закрита для публікації повідомлень.
×
×
  • Створити...