Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

інвертор LuxPower SNA5000, особливості, налаштування

yur43

Рекомендовані повідомлення

54 минуты назад, Leader9 сказал:

На мою думку, для літніх людей чим простіше тим краже й зрозуміліше. Якщо вже й збираєте таку систему - орієнтуйтесь як на основну. Генератор теж може видавати сюрпризи, він вже на випадок тривалого і крайнього використання.

А стосовно HA - віддалений доступ і керування реально налаштувати.

Саме так і планую. Але на початковому етапі хочу зробити відключення "зайвих" споживачів через контактори з управлінням через сухі контакти. І ось і цікавить, чим керуються сухі контакти Dry port?

Змінено користувачем Алекс Н.
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Налітай!

З журналу змін:

V15.33 Журнали оновлення
1. Виправлено помилку з інвертором Victron щодо споживання енергії.
2. Виправлено помилку введення плаваючого заряду.
3. Оптимізовано логіку для скидання SOC100%, щоб вирішити проблему, пов’язану з використанням SOC у деяких інверторах для керування заряджанням.
4. Виправлено помилку, через яку DRY2 не вдавався.
5. Додайте один ключ, щоб налаштувати запис журналу Lion, LFP, LTO.

@2024-11-04 від JKBMS

JKBMS-PBXX-V15.33.rar

• Лайк 4
Посилання на коментар

2 години тому, Алекс Н. сказав:

чим керуються сухі контакти Dry port?

те що я написав, стосується JK-BMS, там свої сухі контакти, до вашого питання це повідомлення відношення не має.

• Лайк 2
Посилання на коментар

2 часа назад, Алекс Н. сказал:

Саме так і планую. Але на початковому етапі хочу зробити відключення "зайвих" споживачів через контактори з управлінням через сухі контакти. І ось і цікавить, чим керуються сухі контакти Dry port?

Ну можна й через контактори, а чому не керувати ними від гріду , через те ж реле напруги і затримку в кілька хвилин на підключення?

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

33 минуты назад, Leader9 сказал:

Ну можна й через контактори, а чому не керувати ними від гріду , через те ж реле напруги і затримку в кілька хвилин на підключення?

Від гріду зараз як раз і зроблено, при відключенні електрики відключається частина споживачів. Але зараз інвертор працює як ДБЖ в квартирі.

А на майбутнє, коли встановлю на дачі, збільшу кількість АКБ і додам панелі, хочу відключати споживачів по розряду АКБ. Боя якщо немає електрики, а від панелей йде достатньо енергії, чого її не викоистати. Щось на кшталт: бойлер відключається при розряді АКБ нижче 80%, а інші споживачі, крім освітлення та холодильника (ну ще може і насос водопостачання), відключаться при розряді нижче 60%. 

Тому і цікавить алгоритм роботи сухих контактів.

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, yur43 сказал:

Налітай

А у вас был опыт дружить 2 батареи с инверторными jk?

Я вот себе голову ломаю, извините что не совсем в той теме

1. Есть батарея с инверторной бмс она будет подключена к инвертору и к HA через есп32

2. Инвертор тоже будет в HA

3. Есть моя старая батарея там обычная jk-bms она есть в HA через есп32 хочу ее подключить паралельно новой и если будет выходить за пороги заранее из НА давать команду или не разряжай или не заряжай до срабатывания ключей бмс

В целом мне это понятно как сделать, а вот насчет дружбы 2х бмс не понятно, да еще и второй нет и стоит ли ее покупать

Насчет того что я упрусь в надежность НА я понимаю

Посилання на коментар

2 хвилини тому, mib сказав:

А у вас был опыт дружить 2 батареи с инверторными jk?

github.com/Sleeper85/esphome-yambms

отаке працює з будь-якою JK, краще неінвертор, до 16 штук

• Лайк 1
Посилання на коментар

13 минут назад, yur43 сказал:

github.com/Sleeper85/esphome-yambms

отаке працює з будь-якою JK, краще неінвертор, до 16 штук

Спасибо

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, mib сказав:

дружить 2 батареи с инверторными jk?

В мене дві інверторні, одна мастер друга слейв.

• Лайк 3
Посилання на коментар

1 час назад, Dmode сказал:

По вашему мнению есть смысл заказывать для старой батареи инверторную? Или выкручусь через HA и есп?

На сейчас я живу без связи инвертора с батареей в целом кроме удобства каких то проблем не вижу и до того как появился НА, но я могу не видеть что там за поворотом

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 години тому, mib сказав:

По вашему мнению есть смысл заказывать для старой батареи инверторную? Или выкручусь через HA и есп?

На сейчас я живу без связи инвертора с батареей в целом кроме удобства каких то проблем не вижу и до того как появился НА, но я могу не видеть что там за поворотом

Можете спробувати і так і так. Ящо Ви постійно біля інсталяції то можете експериментувати з есп. Але якщо вона мала би працювати автономно без Вас, то на надійність есп я б не полягався. І тоді рішення на лише інверторних було би кращим. Яб продав звичайну і взяв би інверторну.

• Лайк 1
Посилання на коментар

14 годин тому, Dmode сказав:

Передає в інвертор суму лімітів і ємності ?

Посилання на коментар

13 часов назад, mib сказал:

імхо звязок потрібен для складних налаштувань по гібриднику - сонце, нічний тариф, смарт лоад і тд... якщо проста система АВР+силовий інвертор, то налаштувань БМС достатньо для нормальної експлуатації

Посилання на коментар

7 годин тому, yur43 сказав:

Передає в інвертор суму лімітів і ємності ?

Передає. В обох bms ліміт на заряд 70А та 136Аг ємності, люкс показує ліміт зменшений на 5%, тобто 70*2*0.95= 133А

image.png.3f80738340be78c256eb84ae2cb5eb2f.png

Змінено користувачем Dmode
  • Лайк 3
Посилання на коментар

В 04.11.2024 в 16:15, yur43 сказал:

ця батарейка має ліміт 25А, це приблизно 1кВт потужності. Для 5кВт інвертора треба батарею з струмом 110-120А, це 4-5 штук отого.

Мій досвід каже, що ця батарея без проблем видає 50А, перевірено приблизно на 30 об'єктах. Навіть з двома батареями- SNA 6000- йде в overload, з батареєю все ОК .

А взагалі - вірно, номінал на 100Аг- це 50А, як і у всіх, плюс-мінус, і рекомендації по підбору батарей, коли ємність в кВт*г , вдвічі більша за потужність інвертора в кВт - мабуть вже загальноприйнята норма

Screenshot_20241106-214857-130.png

Змінено користувачем dnk_sergey
Посилання на коментар

46 минут назад, dnk_sergey сказал:

Мій досвід каже, що ця батарея без проблем видає 50А, перевірено приблизно на 30 об'єктах. Навіть з двома батареями- SNA 6000- йде в overload, з батареєю все ОК 

Screenshot_20241106-214857-130.png

Интересно. У китайцев как всегда в разных документах разная инфа. Но все таки и в Вашем скрине 50А это максимально, а номинальня нагрузка 25А, а по паспорту это максимальная. Если будет время, подключу завтра на выход инвертора реле ограничения тока и поэкспериментирую.Screenshot_20241106_221802_OneDrive.thumb.jpg.8c68b2bc1343f5329502b2e60048695c.jpg

Змінено користувачем Алекс Н.
Посилання на коментар

12 минут назад, Алекс Н. сказал:

Интересно. У китайцев как всегда в разных документах разная инфа. Но все таки и в Вашем скрине 50А это максимально. Но в Вашем скрине номинальня нагрузка 25А, а по паспорту это максимальная. Если будет время, подключу завтра на выход инвертора реле ограничения тока и поэкспериментирую.Screenshot_20241106_221802_OneDrive.thumb.jpg.8c68b2bc1343f5329502b2e60048695c.jpg

На Вашому скріні- не параметри батареї, а рекомендовані налаштування на інверторі, де очікувано- 0,5С.

Screenshot_20241106-223551-567.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

А для 100 Аг- вже recommended...

Screenshot_20241106-223933-402.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

Deye - те саме, 0,5С,  хоча короткочасний пік- заявлено аж +50%

Screenshot_20241106-224414-461.png

Посилання на коментар

В 04.11.2024 в 15:41, Алекс Н. сказал:

Добрий день шановне панство.
Придбав собі даний інвертор з АКБ DYNESS B4850, поки що встановов в квартирі як ДБЖ.
В майбутньому планую встановити його на дачі, додавши ще щонайменше один АКБ та сонячні панелі.

Коли читав дану тему, був у захваті від користувачів, які інтегрували інвертор в систему HomeAssistent. Однак, для мене це не варіант, оскільки я на дачі буваю не кожого дня, і якщо щось буде с сервером, то тесть та теща якщо щось не зможуть перезапустити чи завантажити сервер. Тому планую групи споживачів підключати/відключати звичайними контаторами.

І зв"язк з цим виникло питання щодо "сухих контактів". Їх у інверторі 2 пари "Dry port" та "Gen" (див.скрін з інструкції). Щодо "Gen" зрозуміло, що вони керуються по напрузі/SOC початку/кінцю заряду від генератора.
Але я не зрозумів, по якій "команді" керуються контакти "Dry port". Підскажіть, хто знає?
І друге питання як раз щодо генератора: хтось підключав до даного інвертора звичайний (не інверторний) генератор?
І хтось використуває жаний інвертор у зв"язці з сімісторно релейним стабілізатором "Алекс гібрід". Чи "дружать" вони.
Заздалегідь вдячний.

Показать контент

1065906881_.jpg.cee5783f365c39e532790908d1b3c009.jpg

Від звичайного генератора - працює норм. Навіть якщо геть дешевий- треба налаштувати так, щоб споживання було більше, ніж ліміт від генератора, тоді споживання буде сталим, і оберти не будуть скакати.  

• Лайк 1
Посилання на коментар

Для того щоб точно взнать скіки ампер може давать акб в номіналі і піках нада знать що за комірки там стоять, а знаючи начинку можна 100% по даташиту виробника комірки взнать всі її характеристики, тому що виробник(збирач) акб в одну і туж батарею з різних партій може ставить комірки різних виробників, через що в одном документі одні характеристики а в іншому на цю саму модель акб уже інше написано.

Посилання на коментар

5 хвилин тому, Mykola2024 сказав:

Для того щоб точно взнать скіки ампер може давать акб в номіналі і піках нада знать що за комірки там стоять

Акумулятор дозволяє інвертору використовувати потужність батареї згідно команд БМС, одними з найважливіших є ліміти (обмеження) струму заряду і розряду. У всіх інтерфейсах інверторів вони відображаються.

У пілонтеча, динеса, дейе і багатьох інших ліміти становлять 0,5С. При перевищенні лімітів інвертор вимикається по аварії.

Через це, підбираючи батареї до інвертору, треба забезпечити останній необхідним струмом для нормальної роботи, без виникнення аварійних ситуацій.

Якщо батарея має ліміт розряду 25А, це 1,25 кВт, з врахуванням втрат перетворення 1 кВт, цього не вистачить для запуску холодильника або насосу. Таких батарей треба 6 шт для 5 кВт інвертора, 7 шт для 6 кВт, і т.д.

Посилання на коментар

29 хвилин тому, yur43 сказав:

У пілонтеча, динеса, дейе і багатьох інших ліміти становлять 0,5С. При перевищенні лімітів інвертор вимикається по аварії.

А в jsdsolar 48V200A батареї (протокол pylontech), якась отака зрада. Чому не навпаки незрозуміло.

image.thumb.png.be36966dad8355d8f955ddf982fbd896.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, vovarpd сказав:

А в jsdsolar 48V200A батареї (протокол pylontech), якась отака зрада. Чому не навпаки незрозуміло.

особливості перекладу на китайську :)

Посилання на коментар

6 хвилин тому, yur43 сказав:

особливості перекладу на китайську :)

цей скрін насправді з пристрою GX в інверторі Victron  :)   Батарея з'єднана по CAN, кабель рекомендований JsdSolar (Victron Type B, такий самий як в малих pylontech).  Воно звичайно достатньо для інвертора 4квт, але піки в 9квт він може тримати 1-2секунди і я ще незнаю як ця батарея себе поведе.

Змінено користувачем vovarpd
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...