Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

інвертор LuxPower SNA5000, особливості, налаштування

yur43

Рекомендовані повідомлення

14 часов назад, yur43 сказал:

вони можливо захистять від пошкодження інвертор

Це точно що можливо. Принесли в ремонт Growatt 6000.
Як раз коротнули сонячним кабелем на корпус.
Згоріло по виходу сінус мост вихідний , транзистори по низу DC/DC

А що з сонцем ? З сонцем все ок , ЗБС 😁

Упс - вишенька на торті - запобіжника по сонцю не стояло - це якась магія виходить 🦄

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Доброго дня. Потрібна порада від спільноти. 

Знайомий продає свій Solis S6-EH1P8K02-NV-YD-L - 8 кіловатний  за 28 000 грн. Чи вартро міняти на нього свій LuxPower SNA5000. 

Посилання на коментар

12.06.2026 в 18:06, Bogdan Saychuk сказав:

Чи вартро міняти

Варто. Потужність більша. Має бути тихішим за SNA. Вміє V(W) залежності, чого не вміє жоден люкс. А під експорт в мережу, на місці ОСР заборонив би взагалі використання інверторів які того не вміють.

Змінено користувачем Dmode
Посилання на коментар

Цікаво, хто бреше? По ПДФу макс. пожнусть по PV у SNA6000 дорівнює 4800+4800=9600. 

А ось що бачив сьогодні.

142.jpg

Посилання на коментар

9 годин тому, Автоматчик сказав:

А ось що бачив сьогодні.

Короткочасно може бути і понад 10, але не довго.

IMG_20260615_051435_323.jpg

Змінено користувачем Dmode
  • Лайк 1
Посилання на коментар

image.png.2d2d606d98e47a650e93376f00a2419c.png

SNA6k теж працює ця опція. Крім Люкса більше ніде такого не бачив.

image.thumb.png.c64631ee3b837280d4a7b83640911ddb.png

Змінено користувачем yur43
  • Лайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, yur43 сказав:

image.png.2d2d606d98e47a650e93376f00a2419c.png

SNA6k теж працює ця опція. Крім Люкса більше ніде такого не бачив.

image.thumb.png.c64631ee3b837280d4a7b83640911ddb.png

а яка функція,тобто що дає ця функція ? калібрує комірки чи як ? просто не зрозуміло до кінця що воно повинно робити і як на це буде реагувати БМС батарей 

Посилання на коментар

32 хвилини тому, 0980128566 0980128566 сказав:

яка

ця функція базується на необхідності періодичного приведення комірок LFP до однакового стану (балансування), і періодичному калібруванню кулонметра БМС (аналізує рівень заряду - SOC). І перший і другий процес шкідливий для батареї, через це бажана певна періодичність їх проведення. Хтось встановить тиждень, комусь підійде місяць.

Інвертор рахує тривалість роботи батареї без калібрування, а при спрацьовуванні таймера автоматично заряжає батарею до 100% (балансує і калібрує), потім таймер починає новий відлік.

Для БМС це штатний режим роботи.

Посилання на коментар

7 хвилин тому, yur43 сказав:

ця функція базується на необхідності періодичного приведення комірок LFP до однакового стану (балансування), і періодичному калібруванню кулонметра БМС (аналізує рівень заряду - SOC). І перший і другий процес шкідливий для батареї, через це бажана певна періодичність їх проведення. Хтось встановить тиждень, комусь підійде місяць.

Інвертор рахує тривалість роботи батареї без калібрування, а при спрацьовуванні таймера автоматично заряжає батарею до 100% (балансує і калібрує), потім таймер починає новий відлік.

Для БМС це штатний режим роботи.

майже зрозумів. Тобто якщо в мене будинок висить на батареях і панелях ( тобто акуми туди сюди дьоргаються) то мені краще таку штуку запускати раз в тиждень. вірно ? Чи як краще ?  

Посилання на коментар

2 години тому, 0980128566 0980128566 сказав:

Чи як краще ?  

Логічно, маючи таку функцію, не заряжати батарею до 100%, а наприклад до 98. А функція буде вмикати заряд до 100% з встановленою періодичністю. Якщо SOC визначається точно, можна раз на місяць.

Посилання на коментар

15 годин тому, yur43 сказав:

Логічно, маючи таку функцію, не заряжати батарею до 100%, а наприклад до 98. А функція буде вмикати заряд до 100% з встановленою періодичністю. Якщо SOC визначається точно, можна раз на місяць.

Ну тут трохи губиться логіка. Я звісно не сперечаюсь, але якщо батареї цілий тиждень працюють в режимі розряд-заряд і  не дозаряджаються до 100 а примусово тільки до 98, то це не дуже добре ( розбаланс по коміркам) . Якщо потім батарея доганяється за допомогою даної функції до 100 % , то це може і виправляє ситуацію, але чи вистачає цього часу ( в нічний час ) щоб батареї ( комірки ) нормально відбалансувались . ?? 

Посилання на коментар

2 години тому, 0980128566 0980128566 сказав:

чи вистачає цього часу

балансування моєї батареї після місячного користування займає 15 хвилин.

Розбаланс залежить більше від налаштувань і правильності роботи БМС. Калібрування SOC частіше упливає, ніж баланс.

Посилання на коментар

Може комусь буде до нагоди.
Інвертор в мене далекувато від роутера, навіть в іншій будівлі. Тому логер регулярно "відвалювався". Все ж таки місце розташування в нього не саме продумане - серед проводів та кабелів, там де максимум перешкод.
Замовив два роз'єма та зробив подовжувач на півтора метра, виніс логер в місце де і перешкод від самого інвертора менше і сигнал роутера вище. 
Цокольовку роз'єма прийшлось визначати самому, варіанти запропоновані Гуглом та нейромережами для мого інвертора (SNA6000)не підійшли.

мама.jpg

папа.jpg

схема.jpg

HDMI.jpg

• Лайк 3
Посилання на коментар

38 хвилин тому, yur43 сказав:

балансування моєї батареї після місячного користування займає 15 хвилин.

Розбаланс залежить більше від налаштувань і правильності роботи БМС. Калібрування SOC частіше упливає, ніж баланс.

Згоден, SOC також може плисти . Тому і питаю ( я просто не вкурсі до кінця і не хочу сперечатись ) чи постійний недозаряд і потім калібрування не буде спонукати щоб SOC точно поплив. 

Посилання на коментар

2 хвилини тому, 0980128566 0980128566 сказав:

чи постійний недозаряд і потім калібрування не буде спонукати щоб SOC точно поплив. 

SOC пливе між калібруваннями неминуче. В мене за місяць на 8% сповзає. Зате я не кипячу електроліт в комірках. І раніше мої батареї працювали за цим принципом, але через автоматизацію розумного будинку. Зараз її додали в прошивку люкса.

Кожен вибирає свій шлях.

• Лайк 1
Посилання на коментар

18.06.2026 в 14:53, yur43 сказав:

автоматично заряжає батарею до 100% (балансує і калібрує),

зарядка до 100% це умова для балансування,

а от щоб відкалібрувати потрібно розрядити хоча б до 10%. Так ? Цікаво як це досягається ?

Посилання на коментар

2 години тому, DraVVa сказав:

Цікаво як це досягається ?

При заряді до 100%, або розряді до 0% відбувається калібрування кулонметра БМС.

Посилання на коментар

Доброго вечора. Підключив послідовно в один стрінг 7 панелей по 620 ват в один стрінг і максиму 3,2 Кв. видае сонце а мало б бути більше. Пршивку поставив осатанню - cBaa-33919A. Ініертор SNA5k купляв ще в 2023 році. Підскажіть як виправити і що максимум можна із панелей взяти.

Посилання на коментар

11 годин тому, Bogdan Saychuk сказав:

Доброго вечора. Підключив послідовно в один стрінг 7 панелей по 620 ват в один стрінг і максиму 3,2 Кв. видае сонце а мало б бути більше. Пршивку поставив осатанню - cBaa-33919A. Ініертор SNA5k купляв ще в 2023 році. Підскажіть як виправити і що максимум можна із панелей взяти.

Написати в люкспавер прохання вернути 31 прошивку МРРТ. 

Та працює без обмежень, десь до 4,6 kW.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

24.06.2026 в 07:03, yur43 сказав:

Написати в люкспавер прохання вернути 31 прошивку МРРТ. 

Та працює без обмежень, десь до 4,6 kW.

Можна підсказку адресу підтримки і зразок  тексту для повернення 31 прошивки. 

Посилання на коментар

5 годин тому, Bogdan Saychuk сказав:

Можна підсказку адресу підтримки і зразок  тексту для повернення 31 прошивки. 

info@luxpowertek.com

текст довільний, англійською

Посилання на коментар

Десь в році так 2024-му, памятаю я боровся з перенапругою при експорті СЕС. Тоді згоріла тільки автоматика воріт.

А це аж зараз, разом перестали працювати варильна поверхня і мультиварка. В обох проблеми з конденсаторами, у варильній - обрив, в мультиварці збільшений ESR. Думаю що причини цього були тоді, два роки тому, коли напруга часто була 270v. Отож думайте про безпеку своєї побутової техніки.

Зараз все виправлено.

image.thumb.png.59e831767fe695d58001c7c851ce3dfb.png

• Сумно 1
Посилання на коментар

22.06.2026 в 19:13, yur43 сказав:

При заряді до 100%, або розряді до 0% відбувається калібрування кулонметра БМС.

тут "або" не працює - для калібрування потрібно заміряти скільки зайде при заряці від 0% до 100%

Посилання на коментар

2 години тому, DraVVa сказав:

тут "або" не працює - для калібрування потрібно заміряти скільки зайде при заряці від 0% до 100%

В JK вимірювальна частина калібрується з допомогою налаштувань калібрування напруги і струму.

А кулонметр калібрується пунктами SOC 0% і SOC 100% кожного разу, коли напруга досягає цих значень.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...