vadimv Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 45 хвилин тому, рыбак сказав: А Бог , как был , есть так и будет вечным. Бог (по определению) - это тот, кто все создал. А если он не все создал (себя ж не создавал) - то это не бог. Л - логика! ) Змінено 2 години тому користувачем vadimv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) А давайте нашего полубитного отправим в Москву какого нибудь генерала завалить По возрасту идеально подходит, а боевой дух аж зашкаливает. Нечего ему по интернетам шарится Выхлоп то нулевой. Змінено 3 години тому користувачем Vitaliy67 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 3 минуты назад, рыбак сказал: " Век живи - век учись " или " Я есть Путь , Истина и Жизнь ". с. Ранее не обращал внимание на такую разницу в обращении , но теперь буду учитывать : нужно искоренять это выкание раболепское. Интересно , что обращение на " вы," по справочникам, возникло в то время , когда власть - государство стали "приватизировать " христианство : " Истоки: IV век, Римская империя Впервые обращение на «Вы» (vos) к одной персоне зафиксировано в IV веке н.э. во времена императора Диоклетиана и позже Константина. Это было связано с системой соправительства: Империей правили несколько человек (тетрархия). Обращаясь к одному императору на «Вы», подданный юридически обращался ко всей «корпорации» власти, ко всем соправителям сразу. Позже, когда император снова стал один, форма «Вы» закрепилась как символ его величия, его функций и божественного статуса.".. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 19 минут назад, vadimv сказал: В испанском все правильно сделано: если это _сеньор_ Педро - то к нему обращаются на "вы", а если просто Педро - то на "ты" ) А есть отличие в написании произношении Ты и Вы в испанском? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 8 хвилин тому, рыбак сказав: Ранее не обращал внимание на такую разницу в обращении , но теперь буду учитывать : нужно искоренять это выкание раболепское. Лучше всего начать с полицейских, судей и властьпредержащих ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 3 хвилини тому, Canton сказав: А есть отличие в написании произношении Ты и Вы в испанском? Конечно: "ты" - это "tu", а "вы" - это "usted". Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 9 часов назад, katso сказал: Умное государство заранее делает такой выбор чтоб угроза оккупации не возникала. Как-то Швейцари даже в ВВ2 оккупации ухитрилась избежать, и не пришлось считать "сколько тогда взяли бы налогов". А моя фраза это ответ на пугалку про 3%, вот эту вот Напугали нас тремя процентами... "особливе ставлення до ухилянтів" Если бы в банках нашей страны лежали деньги верхушки страны потенциального агрессора, то, думаю, на нас бы тоже никто не напал. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 4 минуты назад, vadimv сказал: Конечно: "ты" - это "tu", а "вы" - это "usted". "Вы" в смысле множественного числа от"ты" или уважительное обращение к кому-либо? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 6 минут назад, vadimv сказал: Конечно: "ты" - это "tu", а "вы" - это "usted". "Вы" в смысле множественного числа от"ты" или уважительное обращение к кому-либо? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Только что, sergio сказал: "Вы" в смысле множественного числа от"ты" или уважительное обращение к кому-либо? Если власть , в лице чиновника , обращается к людям на " вы" , то от этого гражданин не становится уважаемым или свободным . Форма сути не меняет . Как ты раба не называй , а от этого он не возвысится. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 10 минут назад, рыбак сказал: Если власть , в лице чиновника , обращается к людям на " вы" , то от этого гражданин не становится уважаемым или свободным . Форма сути не меняет . Как ты раба не называй , а от этого он не возвысится. Еще из справочников: " . Появление в России: Петр I В русском языке обращения на «Вы» к одному человеку не существовало до конца XVII — начала XVIII века. До Петра I: Даже к царю обращались на «ты» (например: «Помилуй, государь, ты нас...»). Это не было хамством, это была норма языка, отражавшая патриархальное единство народа. Петровские реформы: Петр I, ориентируясь на западную (немецкую и голландскую) модель, ввел «Вы» в официальный оборот.. 1722 год: «Табель о рангах» окончательно закрепила обязанность использовать «Вы» при общении с вышестоящими по чину. За нарушение могли назначить штраф."..-- --.Т.е .те кто обращаются на " вы " потакают реформе и указу Петру 1... Змінено 2 години тому користувачем рыбак Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 24.01.2026 в 20:16, karbo сказав: Та тієї армії був хрен та ніхрена. Її присутні в Києві на протязі трьох тижнів не могла принципово вплинути на ситуацію бо її погнали звідти. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 12 хвилин тому, sergio сказав: "Вы" в смысле множественного числа от"ты" или уважительное обращение к кому-либо? И то и другое. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 2 години тому, рыбак сказав: Если власть , в лице чиновника , обращается к людям на " вы" , то от этого гражданин не становится уважаемым или свободным . Форма сути не меняет . Как ты раба не называй , а от этого он не возвысится. Правильнее всего называть их свиньями и собаками ) Псами смердящими, смердами, быдлом )) 2 години тому, рыбак сказав: .Т.е .те кто обращаются на " вы " потакают реформе и указу Петру 1. Они еще небось и бороды бреют, нехристи ) Змінено 41 хвилин тому користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kim chen lhoran Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) Годину тому vadimv сказав: Все правильно розуміється Іспанією: yakshcho ce _señor_ Pedro, потім до жодного звіра на кшталт «ti», а yakshcho — це просто Педро, потім «ti») U polskij movi є Щось мій комп забагато жартує. Просто хочу написати, що в польській мові є прямий vidpovidnik zvernennyu «старший» — zvernennya «пан». І в галицьких мовах, тож це справжній звір, але декалі тут, наприкінці Українського йому, щоб надати іронічне значення, що не набагато краще, ніж просто звернутися до «ті». Змінено 1 година тому користувачем kim chen lhoran Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ozor Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 годину тому, sergio сказав: Посли в основному на контрабасі цигарок заробляють. То осли на цигарках. Про кокос читайте і послів. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ozor Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 2 години тому, рыбак сказав: Не дыкай . Шо ты дыкаешь незнакомым людям. 1 годину тому, ks6 сказав: Вы , если вступаете в разговор с незнакомым человеком на улице, тоже " тыкаете"? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 2 години тому, Canton сказав: Бога нет... 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 48 минут назад, ozor сказал: То осли на цигарках. Про кокос читайте і послів. www.eurointegration.com.ua/news/2016/05/23/7049672/ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 час назад, kim chen lhoran сказал: U polskij movi є Щось мій комп забагато жартує. Просто хочу написати, що в польській мові є прямий vidpovidnik zvernennyu «старший» — zvernennya «пан». І в галицьких мовах, тож це справжній звір, але декалі тут, наприкінці Українського йому, щоб надати іронічне значення, що не набагато краще, ніж просто звернутися до «ті». В Україні вже впроваджують написання латиницею?! Хоча в світлі всього крінжа, що робиться цілком можливо. Тільки так переможемо! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kim chen lhoran Опубліковано: 56 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 56 хвилин тому 4 минуты назад, sergio сказал: В Україні вже впроваджують написання латиницею?! Хоча в світлі всього крінжа, що робиться цілком можливо. Тільки так переможемо! У моєї жінки зламався її комп. Вона пішла на мій комп і видно щось непотрібне натиснула в браузері. Поки не маю часу налаштувати як належить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 55 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 55 хвилин тому 3 години тому, kim chen lhoran сказав: Ніякими маніпулятивними вкидами я не займався - просто реагував на допис полубітного і пригадав що нещодавно бачив якусь реляцію з Польщі саме на цю тему. Для мене було в перший раз зустріти таку тему - вона мене скоріш насмішила. Тільки і усього. Може тут на форумі такого багато, але я останній час тут нечасто буваю. Перепрошую, пане, якщо мене невірно зрозуміли. Я не звинувачував вас у маніпулятивних вкидах. Судячи з ваших дописів, у вас достатньо гідності й адекватності не лізти в цю багнюку. Тож ще раз вибачте мені. До теми вкиду: тут, на жаль, механіка типова. Можливо, зараз іде якийсь комплекс заходів... тож не дивує, що наш полубітний за невеликі гроші розносить цей інфовірус. Така в нього робота. Десь місяць тому, перед призначенням пана Буданова на нову посаду, я звернув увагу(обговорювали в цій темі) на кілька моментів в його інтерв'ю про те, як він бачить зміну української пропаганди. Того фронту, на якому Україна зараз програє РФ. Найближчі місяці покажуть, наскільки радикальними будуть зміни в інфопросторі та чи не розійдуться слова з ділами. Гарно не буде. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 44 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 44 хвилини тому 8 минут назад, kim chen lhoran сказал: У моєї жінки зламався її комп. Вона пішла на мій комп і видно щось непотрібне натиснула в браузері. Поки не маю часу налаштувати як належить. Та мені братан троюрідний передав з Данії барахла різного в тч два планшета Самсунг, там встановлена тільки латиниця +декілька скандинавських розкладок.Я, як не мудохаюсь кирилицю встановити не можу. Перти на радіобазар, щоб перепрошили неохота. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 41 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 41 хвилин тому 11 минут назад, DmiVady сказал: Перепрошую, пане, якщо мене невірно зрозуміли. Я не звинувачував вас у маніпулятивних вкидах. Судячи з ваших дописів, у вас достатньо гідності й адекватності не лізти в цю багнюку. Тож ще раз вибачте мені. До теми вкиду: тут, на жаль, механіка типова. Можливо, зараз іде якийсь комплекс заходів... тож не дивує, що наш полубітний за невеликі гроші розносить цей інфовірус. Така в нього робота. Десь місяць тому, перед призначенням пана Буданова на нову посаду, я звернув увагу(обговорювали в цій темі) на кілька моментів в його інтерв'ю про те, як він бачить зміну української пропаганди. Того фронту, на якому Україна зараз програє РФ. Найближчі місяці покажуть, наскільки радикальними будуть зміни в інфопросторі та чи не розійдуться слова з ділами. Гарно не буде. Та вони можуть там пропагувати, що завгодно все одно добровільно і з піснею в окоп не полізу. Хіба після декількох мотивуючих ударах по нирках. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 36 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 36 хвилин тому 11 годин тому, рыбак сказав: Если им угроза реальной оккупации , то какой у этого государства станет выбор ? Не у людей , а у власти ? Но тут вопрос другой , для человека проживающего на территории Украины в чем есть разница , когда ему угрожает Дощ или Дождь ? Меня забавляет цитата : "если не хочешь кормить свою армию , то будешь кормить чужую ." Почему я обязан кормить каких- "дождей- дощей- кантонов " - трутней , разрушителей и душегубов ? Эти кантоны будут служить кому придется, лишь бы платили. А можете мене не згадувати в негативному контексті, і взагалі не згадувати? Я ж вас не чіпаю, то і ви робіть так само щоб я вас нах не посилав. Чи вам то подобається і енергетично заряджає? Ну то так і напишіть - буду періодично заходити, посилати - мені не важко Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз