Бездомный Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) 13 часов назад, рыбак сказал: Меня забавляет цитата : "если не хочешь кормить свою армию , то будешь кормить чужую ." бо чужа армія захоче згодувати твоїх дітей власним - це ж вже було (с) з.і. доречі годувати не можна не лише чужу армію - чужих кшатріїв , а чужих брахманів годувати не можна годувати й поготів - попів -вчителів - пропагандистів-митців . бо це суть та сама ворожа армія - что не доделал русский штьік , доделает русский поп и русский учитель (с) муравйов віленський вішатель Змінено 4 години тому користувачем Бездомный 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) всього лишень одна пісенька - в жанрі "квн пародії" а капелюх горить-палає разом з дупою ? Московское управление прокуратуры направило в СКР материалы для возбуждения дела против певца и комика Семена Слепакова (признан в России иностранным агентом). Ему инкриминируют уклонение от исполнения обязанностей иноагента. одна ця пісня виправдала жанр "квн пародія" від "людина року" до кримінальної справи - одна пісенька Змінено 4 години тому користувачем Бездомный 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
рыбак Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) 24 минуты назад, Дощ сказал: А можете мене не згадувати в негативному контексті, і взагалі не згадувати? Я ж вас не чіпаю, то і ви робіть так само щоб я вас нах не посилав. Чи вам то подобається і енергетично заряджає? Ну то так і напишіть - буду періодично заходити, посилати - мені не важко Ок , договорились. Буду стараться удерживаться от негатива. .иногда это такой способ показать собеседнику , что значит " справедливость" . Ты мне наступил на ногу и я тебе - это не по христиански. Змінено 5 годин тому користувачем рыбак Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kim chen lhoran Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 47 минут назад, DmiVady сказал: Перепрошую, пане, якщо мене невірно зрозуміли. Я не звинувачував вас у маніпулятивних вкидах. Судячи з ваших дописів, у вас достатньо гідності й адекватності не лізти в цю багнюку. Тож ще раз вибачте мені. Дякую за Ваше ставлення до епізоду, тим більше ми не опоненти. Смайлик зараз не можу поставити через чудернацькій ліміт. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) 28 хвилин тому, Бездомный сказав: уклонение от исполнения обязанностей иноагента. Носити жовту зірку? ) Цікаво, кацапи свідомо косплеять фюрера, чи це в них генетичне?)) Змінено 4 години тому користувачем vadimv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) 4 минуты назад, vadimv сказал: Носити жовту зірку? ) носити "цак" в носі і казати "ку", присідаючи перед чатланами Змінено 4 години тому користувачем Бездомный 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому Що він несе... Перед ким він понтується? Є експерти з цього? Це комплекс Бога чи комлекс Наполеона? Бо коли він каже, що в нього немає часу, то це виглядає, як цинічна та зухвала брехня, після інформації, що він з Єрмаком регулярно грав в теніс, пив вино і дивився старі класичні фільми. Ну, так забезпечити децентралізацію енерго та теплопостачання він не зміг, а напіздюкати вдалося. Хоча, схоже, що це заготовка від творців "Татаров вбивав чеченців" і "Він жер лише мевіну". Якщо б не він, то світла б не було. Розумієте? А завдяки кому немає 3000 ракет до кінця 2025 року але є "двушечка на Москву"? Схоже, що шоумен швидко трансформувався в блазня і замість чесної розмови з суспільством пропонує відсмаковати чергові травневі шашлики. (С) video_2026-02-09_04-02-35.mp4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому Только что, Canton сказал: Що він несе... Перед ким він понтується? Є експерти з цього? Це комплекс Бога чи комлекс Наполеона? Бо коли він каже, що в нього немає часу, то це виглядає, як цинічна та зухвала брехня, після інформації, що він з Єрмаком регулярно грав в теніс, пив вино і дивився старі класичні фільми. Ну, так забезпечити децентралізацію енерго та теплопостачання він не зміг, а напіздюкати вдалося. Хоча, схоже, що це заготовка від творців "Татаров вбивав чеченців" і "Він жер лише мевіну". Якщо б не він, то світла б не було. Розумієте? А завдяки кому немає 3000 ракет до кінця 2025 року але є "двушечка на Москву"? Схоже, що шоумен швидко трансформувався в блазня і замість чесної розмови з суспільством пропонує відсмаковати чергові травневі шашлики. (С) video_2026-02-09_04-02-35.mp4 Я все думав, що саме мені нагадує вчорашні слова Зеленського про те, що часу в нього немає навіть на чай чи каву. І згадав. Це ж класика. Це ж калька з образу рузького царя з казки Леоніда Філатова про Федота-стрільця. Вранці мажу бутерброд - Відразу думка: як народ? І ікра не лізе в горло, І компот не ллється в рот! Ну, відчуття, що прям малювали з нашого Володимира Олександровича.(С) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
юра84 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 1 час назад, Бездомный сказал: бо чужа армія захоче згодувати твоїх дітей власним - це ж вже було (с) Синів добре сховав? бо своі з цим теж непогано справляються. Недавно писали в Дніпрі до смерті забили і ось знов Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) анекдот про будьоновку та парашут Штірліца - виявляється , не анекдот джеффрі епштейн робив візу на кацапію на запрошення організаці вететеранів кдб/фсб "вимпел" Змінено 3 години тому користувачем Бездомный 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) ФСБ утверждает, что Корба действовал якобы по заданию Службы безопасности Украины, которая пообещала ему 30 тысяч долларов вознаграждения. вайт рекс вартує 17 алєксєєвих ? чи там було "що , за це ще й гроши заплатять ?" Змінено 3 години тому користувачем Бездомный Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Є така народна мудрість, «Якщо треба щось пояснювати, то… пояснювати не треба». Але ж де ми, а де мудрість? Тому ще раз поясню. Вірніше спробую. Одразу зазначу, що я не командир батальйону чи бригади. І не потужний військовий експерт. Тим паче, не на кого не збираюсь накидати з генералів, які не зассали брати на себе відповідальність тоді, в лютому 2022 року. Накидати, як зненацька, останнім часом почали робити дєякі комбати минулого. Я звичайний капітан. А тоді, в квітні 2017 року, я взагалі був молодшим лейтенантом. В той час, наш 37 омпб (після полігону на Ширлані), отримав задачу зайняти позиції в районі кордону із тимчасово окупованим АР Крим. Тобто, прийняти оборонні позиції від попередників в районі Сальково, Чонгара і так далі. (Сідайте зручніш, бо це буде довгий допис. Інакше ніяк) Як начальник зв’язку батальйону, я разом із Начальником штабу та начальником розвідки, виїхав на рекогносцировку і вже потім безліч разів об’їздив всі позиції батальйону. Всі. Без виключень. Позиції, себто ВОПи де були закладені мінно-вибухові заряди: Чонгар (і правіше), перешийок в Сальково плюс мости в районі Генічеська. Також познайомився із десантниками які стояли аж за Стрєлкове. І декілька разів заїджали на каву до артилеристів, попутно налагодивши комунікацію. Артилеристи, це дивізіон берегової оборони озброєний гаубицями «Гіацинт-Б». Здоровенна така хреновина, яка може вести ефективний вогонь на десятки кілометрів. Вони прикривали Чонгар і базувалися на північний схід від Новоолексіївки. Я і зараз покажу позиції, де були закладені дуже потужні заряди… Також, коли під час чергових навчань наносили «обстакановку» на карту комбата у високому штабі, на власні очі бачив задум командування на випадок… якщо що. Кількість сил та засобів і так далі. Задача у батальйону була одна. Отримавши наказ (це ключове слово), здійснити підрив мостів в районі КПВВ «Чонгар», (та правіше від нього) і відходити до перешийку в Салькове. А вже потім підірвати той перешийок. Це якщо просто. Але підрив ми мусили робити виключно після отримання наказу, а не через те, що повз кордон пролетів російський гвинтокрил. А той наказ, формувався на підставі іншого наказу, який в свою чергу формувався на підставі… Нашу готовність до таких дій перевіряли постійно. Але ж судячи з усього мова не в цьому, так? А в тому… (Піду ще раз подивлюсь інтерв’ю колишнього комбата Юрія Берези яке він дав Наталі Мосійчук). Подивився… Так ось, питання в тому, що пан Залужний мусить відповідати за здачу півдня України, як каже колишній комбат. Та ви що, серйозно? Мова саме про того генерала Валерій Залужний, який був призначений Головнокомандувачем ЗСУ лише 27 липня 2021 року? І як філігранно, пан Юрій Береза, викреслює з історії іншого генерала, а саме Руслана Хомчака, який фактично був Главкомом (поєднуючи посаду НГШ) з травня 2019 року. Наче його і не існувало. А чому не згадує? Дуже цікаво було б послухати, як потужно та незламно Хомчак та Таран, зміцнювали обороноздатність країни з травня 2019 року по липень 2021. Які нові інженерні та мінно-вибухові загородження були обладнанні за цей час на напрямках вірогідного удару? Як посилили мінування акваторії Азовського моря біля Маріуполя, тощо? (До речі! Я тільки спитати, доки є час! Це ж напевне генерал Валерій Залужний, призначив на посаду Олега Кулініча? Ну він же. Сто пудоффф… Ні? Хм)! Гаразд! Давайте припинимо йорничати та грати в шпіонські ігри і звернемось до суто військової мови. Можна довго парирувати накиди колишнього комбата проти генерала Валерія Залужного, але варто пояснити прописні істини. А саме те, що рішення про застосування військ, (зокрема підрив мостів на кордоні із окупованим Кримом), приймає Верховний Головнокомандувач ЗСУ, себто Президент України! Не Залужний із Наєвим. Ні вони плюс Начальник Генерального штабу генерал Сергій Шаптала! А саме та людина, яка отримала від народу України булаву. (Продовження) Упс… Буває ж таке? І лише потім, після рішення Президента, яке ще мусить бути затверджено Верховною Радою, починають працювати механізми військової системи, коли врешті решт бригада, а потім вже батальойн отримує беерку в якій сказано, "здійснити підрив мостів та таими кординатами". Так і ніяк інакше! А це все… час! Ба більше. Головнокомандувач ЗСУ не може власноруч прийняти рішення, що в країні ось вже потрібно вводити правовий стан – воєнне положення. Навіть, якщо дуже сильно захочеться! НЕ МО-ЖЕ! Бо це виключно прерогатива Президента України, себто… Верховного Головнокомандувача. І то, із цією пропозицією він мусить звернутися до Верховної Ради України! Чи знав про це колишній комбат Юрій Береза який був депутатом Верховної Ради? Ну мусив ж знати! Але чомусь промовчав. Чому? На це питання відповідь знайдіть самі. І ось лише потім, після отримання відповідного рішення, коли з Банкової полетять відповідні «цидулі», війська отримують Накази та починають рух. Так… І НІЯК ІНАКШЕ! Не можуть війська, ну наприклад якась бригада ДШВ, (самостійно, бо їм так захотілося) знятися з полігону, примчатися в район мого рідного Мелітополя, зайняти оборону та замінувати міст через Каховський магістральний канал в районі вже колишньої АЗС «Паралель». Міст по якому постійно йде рух цивільного транспорту… А ось якщо б ХТОСЬ дуже потужний та незламний, знайшов в собі політичні яйця, та виніс на розгляд Верховної Ради пропозицію про введення воєнного стану не 24 лютого 2022 року, а хоча б 24 січня, того ж самого року, все було б для російських окупантів… набагато складніше. В рази! (Той міст, дуже важливий, так і не встигли замінувати і відповідно підірвати тому що… речення закінчить самі). Повертаючись думками в минуле, я постійно згадую події листопада 2018 року, коли після захоплення росією двох катерів та буксира, тодішній президент Петро Порошенко одразу виніс на розгляд ВР ту саму пропозицію. Що тоді тільки не лунало на його адресу, але Порох діяв навипередки! Хоча мова тоді йшла про інцидент в Керченській протоці, а не про накопичення російських військ на кордонах з Україною і постійних закликів союзників рити окопи та готуватися до війни. По різному українці ставляться до Порошенка, але все ж таки тоді, у 2018 році рішення було прийнято! Правильне рішення! А ось у 2022-му, вже іншому президенту на це не вистачило сміливості. Наприкінці цього допису, усім своїм читачам, я наполегливо РАДЖУ подивіться інтерв’ю, яке генерал Сергій Наєв (у 2022 Командувач сил оборони України), дав «Українській правді». Там він максимально доступною мовою розклав по полицях, як все мусило бути і у відповідності до чого?! Пояснив скільки часу потрібно на розгортання військ? Як швидко бригада висувається у визначений район та займає позиції? Після чого, себто після яких рішень вищого політичного керівництва країни, в районі із тимчасово окупованим Кримом мусило б початися нарощування мінно-вибухових загороджень, тощо. Генерал також навів приклад та пояснив, чому перед самим початком повномасштабного вторгнення, в районі Чернігова підрозділи змушені були займати позиції не згідно військових планів «задумів», а там де прийшлось. Також він чітко каже про те, що до самого початку повномасштабного вторгнення, він ЧОМУСЬ так і не отримав офіційні данні від розвідки. Подивіться… Гарне інтерв’ю, яке дає відповіді на купу питань. Інтерв’ю людини, яка ВЗЯЛА на себе відповідальність тоді, а не стала військовим експертом в студії потім. (Закінчення) Я жодним чином огульно не звинувачую генералів які ТОДІ взяли на себе відповідальність приймати РІШЕННЯ в усіх можливих гріхах. Я не суддя і не адвокат. Але щось мені підказує, що накиди на Валерія Залужного та зокрема Сергія Наєва будуть лунати до того часу, коли вони почнуть… ГОВОРИТИ! А ось тоді охує... охрєніють всі. Маленький тому приклад, це інтерв’ю генерала Наєва, який лише привідкрив щільну штору за тим, що відбувалося насправді. І після цього, хвиля хейту на його адресу дивним чином припинилася… Буває ж таке?! Фото просто так! Хоча, ті хто неодноразово їздив від Геничеська до КПВВ «Чонгар», знають, звідки воно… А. Петров, позывной Кот 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 5 годин тому, vadimv сказав: Ахаха Вадим фейкомет 😂 ..... Ви абсолютно праві! Дякую за детальне роз'яснення. 1. Перша частина про «завоевание Украины», хліб, Донбас, переселення – дійсно достовірна. Це частина промови Леніна від 16 квітня 1919 року, виголошеної в Москві перед залізничниками. Вона відображає його погляди на Україну як на джерело ресурсів та необхідність її контролю. 2. Фраза «надо расширить применение расстрелов…» – тут ви також влучно помітили. Хоча сама практика масових розстрілів і репресій була характерною для ленінського режиму та згадувалася ним в інших контекстах, знайти точний дослівний уривок саме в такій формі, що стосується України, може бути складно. Тому, як ви слушно зазначили, це, найімовірніше, стислений переказ або узагальнення , яке ідейно відповідає політиці, але не є прямою цитатою в такому вигляді. Отже, підсумовуючи: Частина про ресурси та завоювання України – достовірна цитата з промови. Частина про розстріли – ідейно відповідає практиці, але, ймовірно, не є дослівним уривком, а скоріше узагальненням чи переказом, що робить її «фейковою» в сенсі точного цитування. Дякую, що допомогли розставити крапки над «і»! Це важливе уточнення для розуміння історичного контексту. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Ви головне донатьте, не розслабляйтесь:. prozorro.gov.ua/uk/contract/UA-2025-04-16-005409-a-b1/specification Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 5 годин тому, vadimv сказав: Щодо фрази «разместить полтора миллионной армию» (розмістити півторамільйонну армію) в контексті України, то така точна цитата з промови Леніна від 16 квітня 1919 року відсутня . Ахаха Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав63 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 28 хвилин тому, sergio сказав: Ви головне донатьте, не розслабляйтесь:. prozorro.gov.ua/uk/contract/UA-2025-04-16-005409-a-b1/specification Ну, народ є різний. Навіть у Львові. А ви, особисто, донатите? Змінено 1 година тому користувачем Вячеслав63 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 2 минуты назад, Вячеслав63 сказал: А ви, особисто, донатите? 🤣🤣🤣 Серджио за гривну, воробья в поле загоняет)) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав63 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 29 хвилин тому, karbo сказав: Щодо фрази «разместить полтора миллионной армию» (розмістити півторамільйонну армію) в контексті України, то така точна цитата з промови Леніна від 16 квітня 1919 року відсутня . Ахаха Зате там є про розбій і пограбування українців - Мы должны не менее 3 тысячами рабочих железнодорожников, частью крестьян из северной голодной России, двинуться в Украину. Правительство (Советской России, – ред.) уже провело декрет о точной разверстке того количества хлеба, которое можно взять сейчас в размере 100 миллионов пудов. В одном из округов Донецкого бассейна, по полученным данным, также имеется 1 миллион пудов хлеба на расстоянии не более 10 верст от железной дороги. Мы рассчитываем, что мобилизация при быстром движении на фронтах позволит улучшить и продовольственное положение. Уменьшит количество едоков в неземледельческих, наиболее голодных губерниях (России, – ред.). На фронте - а мы ведем войну в наиболее хлебородных и сытых местностях - люди, двинувшиеся туда десятками тысяч, будут иметь возможность прокормиться и, что важно, путем развития почтовых посылок, они будут иметь возможность немедленно помочь оставшимся дома семьям". 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 6 хвилин тому, Вячеслав63 сказав: Зате там є про розбій і пограбування українців - Мы должны не менее 3 тысячами рабочих железнодорожников, частью крестьян из северной голодной России, двинуться в Украину. Правительство (Советской России, – ред.) уже провело декрет о точной разверстке того количества хлеба, которое можно взять сейчас в размере 100 миллионов пудов. В одном из округов Донецкого бассейна, по полученным данным, также имеется 1 миллион пудов хлеба на расстоянии не более 10 верст от железной дороги. Мы рассчитываем, что мобилизация при быстром движении на фронтах позволит улучшить и продовольственное положение. Уменьшит количество едоков в неземледельческих, наиболее голодных губерниях (России, – ред.). На фронте - а мы ведем войну в наиболее хлебородных и сытых местностях - люди, двинувшиеся туда десятками тысяч, будут иметь возможность прокормиться и, что важно, путем развития почтовых посылок, они будут иметь возможность немедленно помочь оставшимся дома семьям". Мені давно зрозуміло, що тут відбувається перманентний парад неадекватів)) Викривлення фактів, насмикування висловів різних періодів та без контексту, власні фейки і це все в кращих традиціях гебельса))) Змінено 1 година тому користувачем karbo 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав63 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 хвилину тому, karbo сказав: Мені давно зрозуміло, що тут відбувається перманентний парад неадекватів)) А може треба іноді і в дзеркало дивитися? 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 хвилину тому, Вячеслав63 сказав: А може треба іноді і в дзеркало дивитися? Я тобі не забороняю Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Яким хреном цитата Леніна періоду 21-22 років до походу муравйова на Київ?😂😂😂 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) Доведений факт що в Україні перемогла версія злуки з Росією, а не панської Польщі чи Антанти. Всі вони грунтувалися на воєнній інтервенції та фінансуванні зовні. Переміг більшовицький проект при підтримці солдатів, селян та робітничого класу За УНР заступилася купка студентів при наявності мільйонів солдатів. Змінено 1 година тому користувачем karbo Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 59 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 59 хвилин тому 4 години тому, sergio сказав: Та вони можуть там пропагувати, що завгодно все одно добровільно і з піснею в окоп не полізу. Хіба після декількох мотивуючих ударах по нирках. А начальником продовольчої чи речової служби тилу військової частини? 😁 Не варто недооцінювати ефективність технологій держави, якщо за діло візьмуться професіонали, а не полубітні) Тим більше, що у вас вже є кейс 2019) (коли ви перехворіли від інфовірусу). Можливо, імунітет до популізму став міцнішим, але не факт, що притямні вірусмейкери його знову не проломлять 😉 А на цьому етапі ресурс на професіоналів є, і так збіглося, що, можливо, з’явилася й політична воля (боневтік: зараз уже, можливо, нема куди). Тож чекайте (або спостерігайте, бо воно вже працює) на збільшення статей та дописів: про героїчне утримання на позиціях по 50 діб (але не ставте питання, що то за уйобан-командир протримав там 50 діб бійця без ротації); про сміливих дівчат і жвавих 59-річних дідів-піхотинців, що безжально нищать ворогів; про те, які гарні ніштяки отримають герої після війни; про те, як в інших країнах погано ставляться до ухилянтів тощо. Те, що треба (якщо воювати збирались серйозно), було робити ще у 22–23 роках, але проєбалі. Тож подивимось: зараз усі процеси йдуть швидко. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 31 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 31 хвилин тому (змінено) 50 хвилин тому, Вячеслав63 сказав: Зате там є про розбій і пограбування українців - Мы должны не менее 3 тысячами рабочих железнодорожников, частью крестьян из северной голодной России, двинуться в Украину. Правительство (Советской России, – ред.) уже провело декрет о точной разверстке того количества хлеба, которое можно взять сейчас в размере 100 миллионов пудов. В одном из округов Донецкого бассейна, по полученным данным, также имеется 1 миллион пудов хлеба на расстоянии не более 10 верст от железной дороги. Мы рассчитываем, что мобилизация при быстром движении на фронтах позволит улучшить и продовольственное положение. Уменьшит количество едоков в неземледельческих, наиболее голодных губерниях (России, – ред.). На фронте - а мы ведем войну в наиболее хлебородных и сытых местностях - люди, двинувшиеся туда десятками тысяч, будут иметь возможность прокормиться и, что важно, путем развития почтовых посылок, они будут иметь возможность немедленно помочь оставшимся дома семьям". 1) Wikisource (Викитека): «Речь на конференции железнодорожников московского узла (1919, Ленин)» https://ru.wikisource.org/wiki/Речь_на_конференции_железнодорожников_московского_узла_(1919,_Ленин) 2) Marxism.online (дзеркало ПЗТ, т.38, стор.310): «РЕЧЬ НА КОНФЕРЕНЦИИ ЖЕЛЕЗНОДОРОЖНИКОВ МОСКОВСКОГО УЗЛА. 16 АПРЕЛЯ 1919 г.» https://marxism.online/lenin-v-i/volume-38/310/ 3) Publ.lib.ru (каталог ПЗТ 5-го видання, т.38 з пунктом “Речь…” 310–315) https://publ.lib.ru/ARCHIVES/L/LENIN_Vladimir_Il%27ich/_Lenin_V.I._PSS5_.html Цитата Мы должны не менее трех тысяч рабочих железнодорожников, частью крестьян из северной голодной России, двинуть на Украину. Украинское правительство уже провело декрет о точной разверстке того количества хлеба, которое можно взять сейчас в размере 100 миллионов пудов. "Речь" 1919 рік Украї́нська Наро́дна Респу́бліка (УНР; у тодішній ортографії Українська Народня Республіка) — українська держава зі столицею в Києві, яка постала на місці південно-західних губерній Російської імперії і в 1917—1921 роках контролювала території нинішньої України. Змінено 26 хвилин тому користувачем DmiVady Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз