US7IGN Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому (змінено) 15 хвилин тому, sergio сказав: Та я вже пізніше прочитав, що вчити іноземна мову требас починати приблизно з 14-15, коли в дітей з"являється, щось подібне на мізки, щоб усвідомити, що вона їм знадобитися. не завжди. якщо у дитини батьки різномовні або поїхали в іншомовну країну то діти здатні вчити мову як тільки починають говорити. але повертаємося до того що вони її застосовують через необхідність. вчити щось абстрактно це та ще мастурбація... www.instagram.com/reel/DYn8xO9J-Bb/ Змінено 10 годин тому користувачем US7IGN Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sergio Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 24 минуты назад, US7IGN сказал: не завжди. якщо у дитини батьки різномовні або поїхали в іншомовну країну то діти здатні вчити мову як тільки починають говорити. але повертаємося до того що вони її застосовують через необхідність. вчити щось абстрактно це та ще мастурбація... www.instagram.com/reel/DYn8xO9J-Bb/ Та зрозуміло, що білінгви то виняток. Я середньостатистмчного бовдура мав на увазі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 5 хвилин тому, sergio сказав: Та зрозуміло, що білінгви то виняток. Я середньостатистмчного бовдура мав на увазі. ну тут загальне правило - завжди треба питати себе та інших "щоби що"? от ви кажете дитині - роби це або це. розумна дитина запитає - щоби що? а далі вже разом намагаєтеся відповісти собі на нього. якщо є відповідь яка влаштовує обох тоді вперед. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 3 години тому, vadimv сказав: До речі, банка кока-коли - червона, пепсі - синя. У концтаборах іноземці мали синю позначку, євреї - червону. Такі самі позначки на змішувачі у ванній ) Морфеус пропонував вибір з червоної і синьої пігулки. У штатах червона і синя партії. Шось занадто багато співпадінь )) Ох уїти який ти розумний 😅 Як взяти до уваги, що всього сім основних кольорів, а фон переважно темний, то залишається не так багато з чого вибирати. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 2 години тому, sergio сказав: Я англійську трохи почав вчити, коли діти почали займатися нею з репетитором. Домашку треба було робити. 😸 А ще в Албанії з господарем апартаментів якось практикувався. А зараз то вже не актуальне, + на Ютубі і в Опері хороші автоматичні перекладачі прикрутили. Лише англійська розмовна, ці всі передачі ніколи не зроблять повноцінну заміну. Не володієш розмовною - вважай, інвалід)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 1 годину тому, sergio сказав: А де дитина 9-10,років ніби буде її застосовувати?! Пи.Си. Чи я буду вчити и англійську заради того, щоб ваші інстаграмчики дивитись? 😎 Де завгодно, навіть у тому самому ютюб. Інформації на англійській на порядки більше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 1 година тому, sergio сказав: Та я вже пізніше прочитав, що вчити іноземна мову требас починати приблизно з 14-15, коли в дітей з"являється, щось подібне на мізки, щоб усвідомити, що вона їм знадобитися. Х уйня повна. Чим раніше тим краще, бо мовний центр в корі головного мозку формує мову без жодних зусиль та на рівні рідної Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 8 хвилин тому, karbo сказав: Де завгодно, навіть у тому самому ютюб. Інформації на англійській на порядки більше. саме так. мої кажуть що кацапською принципово не дивляться, а українською майже немає нічого цікавого. ну і це мабуть єдина можливість спілкуватися з тими ж корейцями... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 9 минут назад, karbo сказал: Х уйня повна. Як і решта міркувань щодо освіти цитованого Вами дописувача😅 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 1 хвилину тому, Gonchik сказав: Як і решта міркувань щодо освіти цитованого Вами дописувача😅 Це він ще після пралок до знищення книжок не дістався www.instagram.com/reel/DbRVpYgo7Fh/ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому www.theguardian.com/us-news/2026/jun/20/scott-bessent-volodymyr-zelenskyy-trump Scott Bessent, the US treasury secretary, advised Donald Trump not to host Volodymyr Zelenskyy in the Oval Office, having called the Ukrainian president a “little fucker”, a “special-needs child” and “Mr Bean on crack”, according to a new book. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
hause Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 1 час назад, US7IGN сказал: kurs.com.ua/novost/1471713-na-marshrute-ot-harkova-do-poltavi-polnostju-unichtozheni-vse-azs-–-deputat Ще взимку, тільки-но Трамп почав підбирати ключі до зачаклованої війни, вигідної всім, західні експерти прямо попереджали: кожна наступна пропозиція закінчення війни буде гіршою від попередньої. Вони казали: відмова припиняти війну на таких-то умовах тягне за собою кратне погіршення умов наступного разу. У такій динаміці все й відбувається: приміром, стамбульські умови зараз уже виглядають мега й супер, бо далі було лише поетапне погіршення всіх наступних пропозицій. І поки цар за рахунок війни збагачував свій картель і вирощував Міндіча – за цей час він скотився до схвалення заморозки як найбажанішого варіянту закінчення війни, хоча ще рік тому заморозка називалася навідріз неприйнятною. Зараз уже й заморозка не актуальна, бо умови завершення війни звелися до формули «мінус весь Донбас». Діє все та ж логіка: оскільки торік була категорична відмова заморожувати поточну лінію фронту (на що цар роздуплився троха запізно), то, за такою прогресією, наступні моделі припинення війни будуть очікувано гіршими. Гіпотетично: аж коли прифронтова зона буде перетворена в нежитлову, тоді цар (як і в випадку зі заморозкою) нарешті дозріє до чогось – то це вже знову буде (як і в випадку зі заморозкою) неактуально, адже кожна наступна пропозиція гірша від попередньої. І так далі, і так далі. Як не крути, тренд погіршення вимальовується все чіткіше: поки Бульбашка заслужено радіє діп-страйкам, у нас згоріли всі АЗС на вісі Харків-Полтава, а до зими не лишиться жодної вцілілої автозаправки у значному радіусі, люди смоктатимуть шланги й битимуться за бензин, як зараз орки б’ються, поки Бульбашка транслюватиме в етер стовпище диму десь у Красноярську, що впливає, безперечно, на задоволення піроманських емоцій, але на ділі не покращує, а погіршує умови припинення війни, адже всяка гонка ушкоджень передбачає (яка несподіванка) якраз-таки ушкодження (чим більші, тим кращі, дзеркальні та взаємні). І так далі, і тому подібне, до кращих часів, десь незабаром. Умінню уникати гіршого на трускавецьких інтенсивах не навчали. Ще й Іран для повного щастя. t.me/OstapDrozdovOfficial/5832 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
hause Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому https://www.facebook.com/share/p/18Z74MbQJC/ 🤣 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 8 часов назад, irina1969 сказал: Хуєту не пишіть, до чого тут Мадяр? Чи він буде винен в усіх обстрілах з рашестана? Как раз "до того"... Нужно меньше звиздеть Пока одни потужно надувают щеки и хлопают по ним ушами - другие просто ТОПЯТ... Что то я не нашел инфы о затоплении хоть одной лоханки из 100500 с радостным повизгванием пораженных... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) красівоє 👍 «Форпост-Р» — це російський важкий ударно-розвідувальний безпілотний апарат вартістю близько 7 мільйонів доларів, який є ліцензійною копією ізраїльського дрона IAI Searcher. Змінено 5 годин тому користувачем Бездомный Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) черговий френдлі файр літачок - л 39 з інструктором та курсантом накивав п'ятами . кажуть , під час відбиття дронової атаки Змінено 7 годин тому користувачем Бездомный 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 38 хвилин тому, Canton сказав: Как раз "до того"... Нужно меньше звиздеть Пока одни потужно надувают щеки и хлопают по ним ушами - другие просто ТОПЯТ... Что то я не нашел инфы о затоплении хоть одной лоханки из 100500 с радостным повизгванием пораженных... Як завжди, волання русні: Санкціїї росії тільки на користь -- скоріше відміняйте санкції!" Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 3 часа назад, US7IGN сказал: Прикол про домашку я взагалі не розумію. Мені здається найпростіший спосіб вивчити мову це просто її застосовувати. Правила то вже по ходу якщо цікаво можна подивитися. це працює, але не саме ефективно. я вчу вже 3тю, в процесі для мотивації купу відео передивився і чимало метод перепробував. найкраща, як на мене - спочатку скурююєш підручник з базової граматики (тут можна і домашки поробити, вправи, але не тратити дуже багато часу.) це дає змогу зрозуміти кістяк і не ламати голову над деякими базовими нюансами. (в іспанській два дієслова бути - сер і естар, наприклад, і є досить чіткі правила коли яке юзати). паралельно - ставиш собі програмку Анкі, качаєш колоду на 3-5 тисяч самих частотних слів і паралельно з граматикою - дрілиш щодня по 10-20 нових слів. після цього як скурив підручник - починаєш на Спотіфай чи Ютуб слухати запоєм щось що знайдеш по запиту Компрехенсібл інпут на цільовій мові. Набравши 200-400 часів аудіювання (найбільші фани Стіва Крашера радять 1000 год, якщо є час - можна так, буде краща вимова на старті) підключаєш співрозмовника (Преплі, Айтокі) з розрахунку 1 година спілкування на 4-5 годин аудіювання. ідеал - щодня 1 година спілкування і ті самі 4-5 годин аудіювання. мінімум - 2 години на тиждень спілкування і 10 годин аудіювання. після того як пройдеш колоду Анкі - підключаєш 30 хв в день читання на цільовій мові (бажано 2во текст - аудіо + текст), чат жпт питаєш пояснити незрозумілу граматику. результат -1- 2-3 роки і ти знаєш мову на достатньому рівні. якщо лише через застосування - то на природнє розуміння граматики піде значно більше часу, недоцільно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 11 минут назад, 7351 сказал: Як завжди, волання русні: Санкціїї росії тільки на користь -- скоріше відміняйте санкції!" Шоб оно еще умного могло придумать? Воистину тупоголовая шароварщина... Хоть где то БД прекратились по причине отсутствия бензуса? Иначе - брехло... Змінено 7 годин тому користувачем Canton Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 2 години тому, sergio сказав: вчити іноземна мову требас починати приблизно з 14-15, коли в дітей з"являється, щось подібне на мізки, щоб усвідомити, що вона їм знадобитися. Нє, якщо дід живе в штатах, присилає фотки на березі океану і шмотки з Монтаною, то тяга до англійської може з'явитися трохи раніше ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 7 хвилин тому, karlito сказав: якщо лише через застосування - то на природнє розуміння граматики піде значно більше часу, недоцільно. мабуть у кожного свій шлях. я не знаю граматики жодної з мов які знаю. автовиправлення та підкреслення навіщо придумали? до того ж у мене дуже погана пам'ять. і варіант щось запам'ятати читаючи чи слухаючи абстрактні слова не в реченні без контексту і ситуації взагалі не працює. я почав базу слів іспанської з Дуолінгво набивати і мені максимально підходить їх підхід. довго? ну так я нікуди не спішу. якщо почати зараз то через рік такого підходу буде більше результату ніж через рік з підручниками та репетиторами. а головне - все безкоштовно і ще й неабияка розвага. в цілому для мене головне суть розуміти і бути здатним пояснити що хочеш сказати. а досконалості немає і вона нах не потрібна насправді. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 1 годину тому, karbo сказав: Як взяти до уваги, що всього сім основних кольорів, а фон переважно темний, то залишається не так багато з чого вибирати. А як ще взяти до уваги дальтоників, то і залишиться всього два кольори ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 15 хвилин тому, karlito сказав: це працює, але не саме ефективно. я вчу вже 3тю, в процесі для мотивації купу відео передивився і чимало метод перепробував. найкраща, як на мене - спочатку скурююєш підручник з базової граматики (тут можна і домашки поробити, вправи, але не тратити дуже багато часу.) це дає змогу зрозуміти кістяк і не ламати голову над деякими базовими нюансами. (в іспанській два дієслова бути - сер і естар, наприклад, і є досить чіткі правила коли яке юзати). паралельно - ставиш собі програмку Анкі, качаєш колоду на 3-5 тисяч самих частотних слів і паралельно з граматикою - дрілиш щодня по 10-20 нових слів. після цього як скурив підручник - починаєш на Спотіфай чи Ютуб слухати запоєм щось що знайдеш по запиту Компрехенсібл інпут на цільовій мові. Набравши 200-400 часів аудіювання (найбільші фани Стіва Крашера радять 1000 год, якщо є час - можна так, буде краща вимова на старті) підключаєш співрозмовника (Преплі, Айтокі) з розрахунку 1 година спілкування на 4-5 годин аудіювання. ідеал - щодня 1 година спілкування і ті самі 4-5 годин аудіювання. мінімум - 2 години на тиждень спілкування і 10 годин аудіювання. після того як пройдеш колоду Анкі - підключаєш 30 хв в день читання на цільовій мові (бажано 2во текст - аудіо + текст), чат жпт питаєш пояснити незрозумілу граматику. результат -1- 2-3 роки і ти знаєш мову на достатньому рівні. якщо лише через застосування - то на природнє розуміння граматики піде значно більше часу, недоцільно. Це фактично об'єм за чотири роки університетської освіти. Чого ради? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 1 хвилину тому, vadimv сказав: А як ще взяти до уваги дальтоників, то і залишиться всього два кольори ) При чому тут це? Вибір реально мінімальний, Білий для державної символіки використовували. Яскравих кольорів не так вже і багато залишилося. Синій-червоний-зелений, але останній за природою. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз