Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Росіяни принесли нам війну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

34 хвилини тому, sergio сказав:

Типа москалі не знають куди шмаляють? 

Коли ви пишете про мєдяху, ОВДП та людоловів ви такий охуєнний! ❤️
Не пишіть хyйні, будьте і надалі красавчегом! :beer:

Змінено користувачем DmiVady
  • Лайк 1
  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 хвилин тому, sergio сказав:

Цілком доступна ціна. Тому і заловили. 

На Одещині начальник ТЦК за 500 літрів дизпалива знімав з розшуку та бронював чоловіків: йому загрожує до 10 років ув’язнення — Поліція

t.me/oko_ua/100539

дивний вибір валюти. навіщо йому стільки дизпалива?  

Посилання на коментар

Тільки що, Александр Аврамчук сказав:

танк заправити в підшефній бригаді на сході :flag1:

Посилання на коментар

23 хвилини тому, Humanite сказав:

А в Украине кроме живущих в Борисполе и работающих в Киеве людей больше нет? 

Есть, конечно. Каждый может найти себе подходящий вариант.

Если конечно ДВС вообще не запретят.

Ну, некоторых хоть предупреждай хоть нет, но на 1001м километре бросят и будут на форуме рассказывать что их не предупредили. 

Причем их с самого начала предупреждали, что недомобиль оправдано иметь в качестве второго(третьего), но никак не первого и единственного авто.

А как же 4я и 5я статьи НАТО? это ж прямое нападение на одну из стран и ведь клялись что один за всех и все за одного?

Так один за всех и отдувается. А все попрятались за этого одного.

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар

Туск терміново вирушив до Люблінського воєводства, де впав невідомий об’єкт

Интересно, озабоченность будет глубокая или очень глубокая.

• Хаха 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, DmiVady сказав:

добрі люди summary зробили

Yesterday’s interview & Fedorov on his dismissal: 
“The real reason was defense procurement.”

In an interview with Ukrainska Pravda, Fedorov argues that his removal wasn’t driven by personal conflicts but by his efforts to reform Ukraine’s defense procurement system.

Key takeaways:

* He says powerful interests tied to the defense industry pushed back as procurement became more transparent and competitive.
* He denies having a personal conflict with General Syrskyi, describing the disagreement as institutional and strategic.
* According to Fedorov, President Zelensky never instructed him to favor any interests, only to “act according to your conscience.”
* He claims the government’s reshuffle served as political cover for his dismissal.
* His strategy centered on Air, Land, Economy: intercept aerial threats, halt Russian advances through asymmetric warfare, and weaken ruzzia economically through sanctions and strikes on the shadow fleet.
* He argues Ukraine must win every technological cycle by accelerating innovation, enabling rapid procurement, and fighting corruption.
* Fedorov says he is prepared to return as Defense Minister—but only if given the authority to implement reforms rather than hold a symbolic position.
* Regardless of his role, he says he will remain in Ukraine and continue working on technologies and systems that can change the battlefield.

• Дякую 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, US7IGN сказав:

добрі люди summary зробили

Yesterday’s interview & Fedorov on his dismissal: 
“The real reason was defense procurement.”

In an interview with Ukrainska Pravda, Fedorov argues that his removal wasn’t driven by personal conflicts but by his efforts to reform Ukraine’s defense procurement system.

Key takeaways:

* He says powerful interests tied to the defense industry pushed back as procurement became more transparent and competitive.
* He denies having a personal conflict with General Syrskyi, describing the disagreement as institutional and strategic.
* According to Fedorov, President Zelensky never instructed him to favor any interests, only to “act according to your conscience.”
* He claims the government’s reshuffle served as political cover for his dismissal.
* His strategy centered on Air, Land, Economy: intercept aerial threats, halt Russian advances through asymmetric warfare, and weaken ruzzia economically through sanctions and strikes on the shadow fleet.
* He argues Ukraine must win every technological cycle by accelerating innovation, enabling rapid procurement, and fighting corruption.
* Fedorov says he is prepared to return as Defense Minister—but only if given the authority to implement reforms rather than hold a symbolic position.
* Regardless of his role, he says he will remain in Ukraine and continue working on technologies and systems that can change the battlefield.

Воно без фамілій та цифр ... :oops:

Посилання на коментар

1 година тому, Бездомный сказав:

навчати бабі я не дозволяю (с) - беззаперечний постулат всіх трьох аврамічних релігій 

Брехня 

Посилання на коментар

16 хвилин тому, DmiVady сказав:

Воно без фамілій та цифр ... :oops:

я так і знав :lol:

Все через це блядство www.instagram.com/reel/DbX_izYIFOj

Змінено користувачем US7IGN
  • Хаха 1
Посилання на коментар

10 минут назад, Александр Аврамчук сказал:

В нас, років 20+тому пожежники прийшли фірму перевіряти, забігли відразу почали обладнання, електрощитки опечатуаати. Короче талонів на 200 л 95 го бензину їм дали   щоб від"їпалися. Пожежні машини мабуть не було чим заправляти. 😎 

Посилання на коментар

Kostiantyn Korsun

4 хв ·

Спостерігаю навалу федоровоботів під останніми дописами, які частенько (в основному з матюками) цікавляться: “А ти хто такий?? Чому не в окопі?”. Обурюються так, начебто ніколи не служивший в армії 35-річний Міша типу вже п’ятий рік не вилазить з того окопу. При тому, що громадянин України М. Федоров після звільнення з посади навіть не поїхав на БЗВП.

Але менше з тим, очевидно, що питання “хто такий Корсун?” мусить виникнути не тільки у хамовитих фанатів Федорова, але також у кількох тисяч нових підписників моєї сторінки у ФБ, які приєдналися останнім часом.

Так от, хто я такий і чим займаюся останні 26 років, я розказував тут: cutt.ly/BOMX5nF

У чому суть моєї давньої та стійкої антипатії до мега-афериста Федорова, я розказував тут: cutt.ly/NtLCaqKZ

І ще тут, одразу після звільнення з ЗСУ: cutt.ly/Cw4B4Rcz

Там я пояснював як Міша, з уміс підлеглим держапаратом намагалися мене знищити: причому не тільки репутаційно, але також й фінансово - і навіть фізично, під час моєї добровільної мобілізації до Збройних Сил.

Принагідно нагадаю, де мене можна читати у разі блокування у ФБ. До речі, вгадайте, хто в уряді Зеленського завжди був відповідальним за блокування у соцмережах cutt.ly/TrKkCVcA

Так от, альтернативні джерела:

Viber-канал «КіберКорсун»: cutt.ly/srwhjZkI

WhatsApp-канал «КіберКорсун» : cutt.ly/frwhkfDY

Після того, як федорівський олігарх Конотопський взяв під контроль видання “Цензор” – мої критичні дописи про “Божественного Мішу” там припинили публікувати. Жодного після 23 липня 2026.

Тому мій блог на “Цензорі” cutt.ly/3rwhjRa6 - вже кастровано, і він не містить останніх критичних до Міші статей. Наразі шукаю новий майданчик, де позиція авторів не цензурується з політичних мотивів. “Цензор” увімкнув цензуру і тепер став повністю відповідати своїй назві.

Наразі Федоров повністю випалив навколо мене землю і заблокував можливості заробляти на моїх знаннях та 26 роках досвіду, залякавши чи підкупиши колишніх колег, партнерів та однодумців. Єдине, до чого він не зміг дотягнутися – мій онлайновий відеокурс “Особистий кіберзахист” cutt.ly/2e1Zg9zS

Придбавши його, ви допоможете не тільки собі, але трошки і мені. Зовсім трошки, на жаль.

Якщо хтось має бажання підтримати мене просто так, то можна сюдой: PayPal cyber.korsun@gmail.com

Ще є Payoneer (з-за кордону, до 31.12.2026): link.payoneer.com/Token...

Українські картки не вказую, тому що вони будуть негайно заблоковані наймитами Федорова-Зеленського. Та і загалом, чинна зе-влада якось не дуже мене любить і тому практикує арешти моїх банківських рахунків– звісно, абсолютно свавільно.

І шоб два рази не вставати, одразу нагадую “Чи можна самостійно видалити свої дані з “Дії?”. Ось мої поради: cutt.ly/meM3Flbs

Як перевірити перевірити свій рівень знань про особисту кібербезпеку?

Тест на 20 питань: cutt.ly/ErmXnJ9B

Тест з 10 питань про захищені/незахищені месенджери: cutt.ly/XrWf8YIs

Звісно, це далеко не повна відповідь на питання Who Are You Mister Korsun?

Не думаю, що це важливо, хоча Зе- та Фе-фанати роками намагаються нарити на мене хоч якийсь “компромат”. Але уся президентська рать, разом з податковою, мусорами, чекістами, наружкою-прослушкою, ручними суддями та іншою “охранкою” – так і не змогли “закрити мені рота”.

Я продовжую говорити правду, особливо про те, у чому розуміюся найбільше – кібербезпека, ІТ, технології, інформаційна політика.

Якщо вам таке цікаво – залишаймося на зв’язку. Далі буде.

Are you ready?

• Хаха 1
Посилання на коментар

13 хвилин тому, hause сказав:

image.png.443d3739d0b0da381b53e78e68507328.png

🤣

але вдалося налякати і вона сама в поле впала :lol:

• Хаха 1
Посилання на коментар

29 хвилин тому, US7IGN сказав:

я так і знав :lol:

Оскільки це інформаційний шум, а не знакова інформація, яка може безпосередньо вплинути життя на коригування планів, я не витрачаю час свого життя на слухання, а довіряю такі речі опрацьовувати чатботу.
А він у мене вишколений, як у "скелі": за загальні фрази дістає пєздюлів :) 
Тож, якщо є цифри та прізвища, він не забуває їх озвучити, бо під санкції його не підведеш. :razz:

Посилання на коментар

1272801383_Screenshot_20260730-1249073.png.78326fda553944a9fa91381dd2f9fd48.png

Заганяли бідненьку ракетку "хорти" натівські-вона видохлась і впала 😆

Змінено користувачем Nikolay Cherednichenko
Посилання на коментар

22 хвилини тому, sergio сказав:

В нас, років 20+тому пожежники прийшли фірму перевіряти, забігли відразу почали обладнання, електрощитки опечатуаати. Короче талонів на 200 л 95 го бензину їм дали   щоб від"їпалися. Пожежні машини мабуть не було чим заправляти. 😎 

зараз то інша ситуація. і не думаю я що тцкашник дизпальне для підрозділу клянчив.  прям робінгуд. 

Посилання на коментар

Захід прорахувався зі стратегією тиску на Путіна - і це може призвести до ескалації у війні

informator.ua/uk/zahid-prorahuvavsya-zi-strategiyeyu-tisku-na-putina-i-ce-mozhe-prizvesti-do-eskalaciji-u-viyni

Посилання на коментар

8 хвилин тому, DmiVady сказав:

Оскільки це інформаційний шум, а не знакова інформація, яка може безпосередньо вплинути на коригування планів, я довіряю такі речі опрацьовувати чатботу.
А він у мене вишколений, як у "скелі": за загальні фрази дістає пєздюлів :) 
Тож, якщо є цифри та прізвища, він не забуває їх озвучити, бо під санкції його не підведеш. :razz:

можна вашу версію побачити?

Посилання на коментар

17 хвилин тому, US7IGN сказав:

можна вашу версію побачити?

Стисло:

Цитата

Статус джерела: FULL

Прочитано весь транскрипт інтерв’ю тривалістю 1:36:32. Це автоматична стенограма з помилками розпізнавання, тому неоднозначні цифри я окремо позначив. Нижче не фактчек, а точний стислий переказ позиції Федорова.

Найважливіші тези

Головна версія Федорова щодо звільнення: не особистий конфлікт із Сирським і не провал мобілізації, а опір перебудові оборонних закупівель. За його словами, тендери, рейтинговий розподіл замовлень і усунення ручного впливу зачепили інтереси політиків, силовиків та пов’язаних із ними виробників.

Важливе обмеження: прізвищ і доказів він не наводить. Це його інтерпретація причин звільнення, а не встановлений факт.

Відставку всього уряду він вважає можливою ширмою для власного звільнення. Про рішення президента йому повідомили лише приблизно за 30–60 хвилин до засідання фракції. При цьому він заявляє, що спокійно пішов би за прямою пропозицією президента без загальної урядової рокіровки.

Конфлікт із Генштабом він описує як інституційний і світоглядний, а не особистий. Розбіжність стосувалася темпу реформ, свободи молодих командирів, технологізації та моделі управління. За його словами, Міноборони не заблокувало жодного рішення Генштабу чи головнокомандувача.

Ключова рамка всього інтерв’ю: проблема не в Сирському, Драпатому чи іншому прізвищі, а в системі. Кадри мають підбиратися під план війни, а не навпаки. Нового міністра без власної візії, команди та повноважень він фактично вважає приреченим на ситуативне адміністрування.

Його воєнна концепція має назву Air–Land–Economy, до якої він пропонує додати Freedom/Democracy:

Air: мале ППО, виявлення кожної повітряної цілі, дрони-перехоплювачі;

Land: зупинення просування РФ, корпусна реформа, роботизація й заміна людей технологіями;

Economy: deep strike, «далекобійні санкції», тіньовий флот, економічний тиск;

Freedom/Democracy: антикорупційні й інклюзивні інституції як частина воєнної спроможності.

Його заявлені цільові показники війни:

понад 200 знищених російських військових на кожен квадратний кілометр просування;

до 50 000 знищених російських військових, але контекст періоду в стенограмі не визначений;

максимальна заміна українських військових роботизованими, автономними й дистанційно керованими системами.

Це саме цільові орієнтири Федорова, не підтверджені результати.

Найконкретніша частина інтерв’ю стосується закупівель. За його словами:

у кожній категорії дронів формувався рейтинг із 10 компаній;

спочатку 80% державного замовлення мали розподіляти за результативністю, 20% через тендери;

через два місяці планували перейти до тендерів на 100% відповідних закупівель;

перший артилерійський тендер дав економію 16%, або понад $100 млн;

другий тендер мав обсяг $2 млрд;

заявлена економія становила близько $1 000 на одному снаряді;

у тендері на дешеві mid-strike системи брали участь 59 компаній, прогнозована економія становила 20–30%;

український ринок налічує понад 500 компаній, що працюють із дронами.

Система «єБалів» подається ним як ринковий механізм швидких закупівель підрозділами:

знищений російський військовий: 12 балів;

знищений танк: 40 балів;

1 бал = 5 000 грн;

результат має підтверджуватися відео в системі DELTA;

підрозділ витрачає бали на Brave1 Market.

Його аргумент: підрозділ сам зацікавлений купувати дешевшу й ефективнішу техніку, інакше зароблятиме менше балів. Слабке місце інтерв’ю: механізми незалежної перевірки верифікації та можливих викривлень майже не розібрані.

Щодо mid-strike Федоров заявляє про різке зростання кількості підтверджених уражень на оперативній глибині: приблизно від 50 на початку року до 10 000 у червні, зокрема на дистанціях понад 20 і 50 км від лінії бойового зіткнення. Він стверджує, що удари на глибині 40–60 км безпосередньо зменшують тиск на українську піхоту.

Журналісти згадують конкурс на 150 000 mid-strike, а пізніше в стенограмі звучить 160 000 «Crime-strike». Через помилку автоматичного розпізнавання одиниця та точне число не цілком надійні.

Федоров описав дві спеціальні операції:

«Ашан»: за його словами, знищено близько 800 одиниць техніки на глибині до 50–70 км, після чого протягом приблизно пів року не було великих механізованих наступів;

«Ашан-2»: знищено 250 артилерійських систем, після чого нібито зменшилися українські втрати від артилерії.

Це сильні причинні твердження, але в інтерв’ю вони не підтверджені незалежними даними.

Мобілізацію він вважає не окремою проблемою, а останньою частиною «воронки служби». Спочатку треба змінити саму службу: строки, оплату, переведення, кар’єру, справедливість, збереження життя. Лише потім змінювати ТЦК та механізм залучення людей.

Його конкретні твердження:

у розшуку одночасно перебувало близько 2 млн людей;

реформа мала бути представлена в липні, запущена в серпні, а вже у вересні мала дати принципово інший процес;

перший пакет містив понад 10 проєктів;

окремого бюджету на нього не було, кошти шукали через внутрішню оптимізацію;

контракти для групи 18–24 роки мають продовжувати діяти.

Федоров визнав власну помилку: реформу умов служби й мобілізації розробляли надто закрито. Він вважає, що публічне обговорення навряд чи змінило б понад 90% плану, але підвищило б його якість і довіру суспільства.

Найрадикальніші пропозиції щодо людського ресурсу:

потенційно до 50% військових на першій лінії або серед штурмовиків можуть становити іноземці;

для штурмовиків і піхоти він називає виплати до $7 000, хоча зі стенограми не цілком зрозуміла структура й періодичність виплати;

операторам БПЛА планували перераховувати гроші «за кожного знищеного росіянина» безпосередньо на картку.

Щодо майбутньої технологічної війни: автономні ударні дрони зі штучним інтелектом, за його оцінкою, коштуватимуть приблизно $5 000–7 000, можливо $10 000, літатимуть без зв’язку й будуть значно менш уразливими до РЕБ. Тому потрібні нові моделі малого ППО, захист логістики, сітки, укриття та координація міст із корпусами.

Політичне майбутнє він формально не оголошує. Каже, що не відчуває себе політиком, рейтинги й протести були неочікуваними, а його роль ближча до менеджера систем. Водночас:

він на 100% готовий повернутися на посаду міністра оборони;

відмовився від посад віцепрем’єра без власного міністерства, назвавши їх декоративними;

заявив, що залишиться в Україні;

подальша робота в будь-якому статусі буде пов’язана з реалізацією його плану війни;

вважає діалог із Зеленським незавершеним;

бере на себе спільну відповідальність за всі 7 років роботи в президентській команді.

Головний аналітичний висновок

Інтерв’ю виконує дві функції.

Перша: це змістовна презентація технократичної моделі війни: дані, конкуренція виробників, швидкі закупівлі, автономні системи, оперативна глибина, вимірювані KPI.

Друга: це добре побудована лінія політичного самозахисту:

мене звільнили не тому, що система не дала результату, а тому, що реформа зачепила надто багато чужих інтересів.

Ця версія правдоподібна, але інтерв’ю її не доводить. Федоров не називає конкретних бенефіціарів, не показує документи, а більшість результативних цифр наводить сам. Тому найцінніше тут не пояснення звільнення, а опис того, яку саме модель оборонного управління він намагався побудувати.

Якщо потрібно більш докладно, чи розкласти, то можна:
лити воду нейронка вміє так, що деякі експерти з цієї теми гризуть лікті від заздрощів :lol:)))

Але, як самі бачите, в інтерв'ю нічого не сказано про Міндіча та Штілермана, а також про тиск на МО з метою максимально збільшити державні закупівлі дронів FP-1/2.  :unknown: 

Є невеличкий шанс, що нейронка це пропустила, але я давав контрольні перевірки. :pardon:

*

Цитата

Перевірив повний транскрипт окремими пошуками:

Міндіч не згадується;

Штілерман не згадується;

FP-1 / FP-2 не згадуються;

немає твердження про тиск на МО саме з метою максимально збільшити закупівлі FP-1/2.

У розмові є лише загальна рамка:

тиск через перебудову оборонних закупівель;

зв’язки високопосадовців із оборонними компаніями;

люди в МО, нібито «призначені приватними компаніями»;

неназвана компанія, яка могла недоотримати близько $100 млн;

відмова Федорова називати конкретні прізвища.

Отже, прив’язувати цю розповідь до Міндіча, Штілермана та FP-1/2 можна лише через зовнішній матеріал або розслідування, але не через саме інтерв’ю.

Мій попередній виклад був недостатньо точним: я узагальнив розмову про групи впливу, але не підкреслив головне, що конкретних людей, компанію та моделі дронів Федоров так і не назвав. А це тут не дрібниця, а центральна межа доказовості.

😉

додано)
  • Лайк 1
Посилання на коментар

30 минут назад, sergio сказал:

пожежні зіли хіба на 95 їздили ?

Посилання на коментар

11 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав:

1272801383_Screenshot_20260730-1249073.png.78326fda553944a9fa91381dd2f9fd48.png

Заганяли бідненьку ракетку "хорти" натівські-вона видохлась і впала 😆

Тим часом міністр оборони Польщі сказав, що польська ППО "пережила надзвичайно важку ніч" через масований удар русні по Україні.

якби залетіло дві ракети ? 

• Хаха 2
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...