kim chen lhoran Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) Цікаві речі кояться у Європі в останнє півсторіччя - Ірландія на другому місті за ВВП. Але ще не так давненько Ірландія була дуже бідною країною - на одному історичному фото з 1970-их років зазнимковано сюжет, де ірландська дівчина збирає по дорозі вугілля, що було просипане з вантажівки. Змінено 3 години тому користувачем kim chen lhoran Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 2 хвилини тому, Бездомный сказав: просто диво , що в Києві досі не вшановано пам'ять героя киянина , який стратив мерзенну імперську потвору - вішателя Точно, треба ще його кістки викопати і притягти. Це якраз саме те, що зараз допоможе вирішити усі проблеми. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 7 минут назад, outdoor24 сказал: Точно, треба ще його кістки викопати і притягти. Це якраз саме те, що зараз допоможе вирішити усі проблеми. він страчений та похований в Києві - куди і звідки пропонуєте тягнути кістки ? Нагадаю , що Ойген Шауман , який стратив губернатора Бобрикова у будівлі сенату - національнмий герой Фінлядії . І хто такитй бобриков у порівнянні зі столипіним , якого й досі оплакує кацапоімперська наволоч Змінено 3 години тому користувачем Бездомный 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kim chen lhoran Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 1 час назад, Бездомный сказал: просто диво , що в Києві досі не вшановано пам'ять героя киянина , який стратив мерзенну імперську потвору - вішателя Той що фактично запроторив українців до Зеленого клину на колишні китайські землі. Змінено 3 години тому користувачем kim chen lhoran Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 1 хвилину тому, kim chen lhoran сказав: Ірландія на другому місті за ВВП Режим оподаткування вигідний для великих корпорацій творить дива. Але по факту ви багато речей бачили, які саме зроблені в Ірландії? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому Тільки що, Бездомный сказав: він страчений та похований в Києві - куди і звідки пропонуєте тягнути кістки ? Ви не слідкуєте за коливаннями партійної лінії - звісно що на Пантеон. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kim chen lhoran Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) Навряд чи хто таке бачив, хіба що може от, одного боксера Т. Ф'юрі. Змінено 3 години тому користувачем kim chen lhoran Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 7 минут назад, outdoor24 сказал: Ви не слідкуєте за коливаннями партійної лінії - звісно що на Пантеон. Богров не був націоналістом . Але страту столипіна - вішателя необхідно вшанувати . Змінено 3 години тому користувачем Бездомный Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому Тільки що, kim chen lhoran сказав: Навряд чи хто таке бачив Я ще бачив - ліки і пиво Гіннес. Але щось мені здається це трохи віртуальний ВВП, бо мої колеги звідти не дуже у шоколаді. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 13 минут назад, outdoor24 сказал: Режим оподаткування вигідний для великих корпорацій творить дива. Але по факту ви багато речей бачили, які саме зроблені в Ірландії? пиво Гіннес , О'Хара , віскі Джемесон , Башмілс Змінено 3 години тому користувачем Бездомный Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 2 хвилини тому, Бездомный сказав: Богров не був націоналістом Таки не слідкуєте. Пантеон видатних українців — це державний ініційований проєкт меморіального комплексу в центрі Києва, призначений для вшанування національних героїв, державотворців, діячів науки і культури від часів Русі до сьогодення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 5 минут назад, outdoor24 сказал: Таки не слідкуєте. Пантеон видатних українців — це державний ініційований проєкт меморіального комплексу в центрі Києва, призначений для вшанування національних героїв, державотворців, діячів науки і культури від часів Русі до сьогодення. ще раз - Дмитро страчував петрушку вішателя не заради української самостійної держави. Але все одно - красунчик . Змінено 3 години тому користувачем Бездомный Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 28 минут назад, outdoor24 сказал: Але по факту ви багато речей бачили, які саме зроблені в Ірландії? а ви вибагливий, хєр за мясо не рахуєте). Гінесс, Бейліс, Джеймісон - прям зараз бачу, і це в США) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kim chen lhoran Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 14 часов назад, sergio сказал: На днях дивився,,шось про індекс Бігмака. Так в Монтевідео ціна на нього на рівні між Осло і Цюріхом. Навіть в Японії значно дешевше. Школяр з Маріуполя - юний блогер Р.Шейхов перебрався з батьками із Швейцарії до Уругваю. Може комусь треба буде. Змінено 3 години тому користувачем kim chen lhoran Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 06.08.2026 в 11:29, vadimv сказав: Где вы там на болотах славян увидели? Дырявые кожаные мешки с другой ДНК 06.08.2026 в 12:10, Humanite сказав: Еще один меряльщик черепов... Пишите письма в журнал Nature мелким почерком. Змінено 3 години тому користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому ⚡️ DeepState оновили мапу бойових дій: ЗСУ звільнили Зелений Гай, Новохатське, Грушівське, Толстой, Зірку, Ялту, Піддубне, Мирне, Воскресенку, Січневе, Воронне, Тернове, Березове, Степове, Калинівське, Привілля, Злагоду, Рибне та Красногірське. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 3 хвилини тому, karlito сказав: Гінесс Не рахується, варять на 50 заводах по всьому світу. 5 хвилин тому, karlito сказав: Бейліс, Джеймісон Тут визнаю, трохи пропустив, не моя парахвія. То виходить рішення просте - робиш ставку на бухло і маєш 2й за розміром ВВП? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 3 минуты назад, outdoor24 сказал: Не рахується, варять на 50 заводах по всьому світу. чому це - роялті то їм з усього світу летить, вони платять податки, як мінімум. може ще й закордонний дохід враховується, я хз їх законодавство, то ще більше. дуже навіть рахується. 5 минут назад, outdoor24 сказал: То виходить рішення просте - робиш ставку на бухло і маєш 2й за розміром ВВП? ні. прості рішення це зло. а рецепт - вписуєшся в міжнародний розподіл праці, гарно розпорядившись при цьому людським капіталом, землею та наявними виробничими ресурсами + непрокохуєш географічну рента (якщо маєш, Київська Русь з цього жила по суті - шлях "З варягів в греки"), робиш адекватну надбудову - закони, інфраструктура і т. д. - маєш успіх. Це все на першому курсі економічного вузу проходять - Макроекономіка, Економічна георгафія. але набагато складніше зробити - хоча є гарні приклади -країни Скандінавії, Сінгапур, Швейцарія, Італія, та ж Ірландія, США та Канада, Південна Корея. всі різні але всі успішні (з нюансами) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 18 хвилин тому, karbo сказав: ⚡️ DeepState оновили мапу бойових дій: ЗСУ звільнили Зелений Гай, Новохатське, Грушівське, Толстой, Зірку, Ялту, Піддубне, Мирне, Воскресенку, Січневе, Воронне, Тернове, Березове, Степове, Калинівське, Привілля, Злагоду, Рибне та Красногірське. Спеціально не публікували дані до певного часу. Змінено 3 години тому користувачем karbo Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 1 година тому, karlito сказав: а ви вибагливий, хєр за мясо не рахуєте). Гінесс, Бейліс, Джеймісон - прям зараз бачу, і це в США) Ірландська бухашка? Скажу тільки про те, що без особливих зусиль можна знайти та спробувати в Україні. Звісно, це далеко не все, що роблять ці талановиті самогонщики. 😉 Із всесвітньо відомих та визнаних елів, окрім Guinness, є ще Murphy’s Irish Stout. І, до речі, мені він більше смакує 👍 Знаменитий Magners (Bulmers Irish Cider) - дуже смачний сухий яблучний сидр, особливо приємний у спеку. Є й більш солодкий грушевий варіант - декому саме він до вподоби. А по віскарях... З пристойних: Bushmills (якій має також і елітні релізи сінгл молтів), Tullamore D.E.W., Pogues, West Cork, Teeling, Clontarf 1014 та Writers’ Tears. Ці віскі мають як народні варіанти, так і сінгл молти. Верхня полиця: Green Spot та Yellow Spot - обидва рекомендую поціновувачам віскі; Redbreast 12 - не всім зайде, але цікавий; Connemara 12 років - торф і дим у поєднанні з ірландською потрійною дистиляцією - дуже гарно (є варіант Connemara 3 роки - молоді спирти не варті уваги та грошей, що за них просять). Вище підійматись не бачу сенсу там вже ціни більш за понт, хоч і віскі гарні. Змінено 2 години тому користувачем DmiVady 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 14 минут назад, DmiVady сказал: Вище підійматись не бачу сенсу там вже ціни більш за понт, хоч і віскі гарні. я вище джеймісона не піднімаюсь, робити варіацію коктейлю Ідіот (50 г 20річного хенессі + 100 г коли) не маю бажання, а вживаю здебільшого слабоалкоголку, тому віскі + кола 🙄. в мене відсутній нюх, тому купу нюансів з понтами дорогими парфюмами, алкоголем, сигарами, кавою і т д мені не зрозуміти. Тому і поціновувачем мене назвати неможливо, так, юзер). за наводку на сидр дякую 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 6 хвилин тому, karlito сказав: я вище джеймісона не піднімаюсь, робити варіацію коктейлю Ідіот (50 г 20річного хенессі + 100 г коли) не маю бажання, а вживаю здебільшого слабоалкоголку, тому віскі + кола 🙄. в мене відсутній нюх, тому купу нюансів з понтами дорогими парфюмами, алкоголем, сигарами, кавою і т д мені не зрозуміти. Тому і поціновувачем мене назвати неможливо, так, юзер). за наводку на сидр дякую Невже Джемісон в США перебиває ціною гарні та знамениті "вітчизняні" бурбони? Jim Beam, Evan Williams Black, Wild Turkey 81 для варіанту "лід-кола", як на мене, пристойний варіант. Вище - нема сенсу, ціна-якість. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karlito Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 3 минуты назад, DmiVady сказал: Невже Джемісон в США перебиває ціною гарні та знамениті "вітчизняні" бурбони? ні, один сегмент, 20-30 дол, пий - залийся, просто діяв по принципу - працює - не чіпай. впізнав етикетку - взяв, ще для проби брав Knob Creek (50 оборотів, трохи не розрахував як перші коктейлі робив, не звернув уваги на цифру 50) і коньяки Courvoisier (побратим такий нахвалював, вирішив спробувати, норм, жінці сподобався) і Armagnac. і ще якийсь кубинський ром брав (закінчився) - ось і весь американський досвід по важкому алко. все пристойне. ще є біля 10ки сегмент, але в пластиковій тарі - я не ризикував пробувати. хоча не думаю що дуже лютий шмурдяк - тут мережі бояться позовів за отруєння. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) Пластик це мабуть максимальне здешевлення, я б теж не ризикував. Погана дистиляція, може бути не відвертою отрутою, але навіщо організму зайві домішки та головний біль Courvoisier - гарний, сам полюбляв. До речі, чатбот непогано шарить у алко - я був здивований. Я б з ним за стійкою пристойного паба свого часу посидів, побалакав про напої Можна спитати, що воно таке у пластику, тільки назву треба дати. Хоча ні... мабуть, він "шарить" у тих видах алко, про які в мережі багато відгуків. А чи пишуть відгуки ті сомельє, що споживають алкоголь із пластику? Змінено 59 хвилин тому користувачем DmiVady Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз