Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

2 хвилини тому, Alvalk сказав:

Хоча боюсь, щоб війна не затягнулась ще більше, ніж на 2 роки

ну це залежить як будуть партнери допомагати. вся надія на Трампа :lol:

як на мене головне питання не в тому як і де голосувати, а за кого? особисто я не бачу кандидатів, яких би я підтримав.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 минуты назад, Evgenich сказал:

Телефонні опитування в основному проводять серед тих, хто раніше якимось чином потрапив в їхню загальну базу. 

Ааа,тоді зрозуміло у них мій телефон в базі напевно відмічений як,,посилає всіх на хер,,

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 минуты назад, US7IGN сказал:

ну це залежить як будуть партнери допомагати. вся надія на Трампа 

Сподіваюсь, в нього, як і минулого разу, передвиборчі обіцянки розійдуться з діями

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 хвилину тому, Alvalk сказав:

Сподіваюсь, в нього, як і минулого разу, передвиборчі обіцянки розійдуться з діями

якби ми ще знали кому він що обіцяв. його минуле та типаж навпаки кажуть про те що він вважає що угоди потрібно виконувати. ви знаєте випадки коли він не виконав угоду?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, Фрай сказав:

Щоправда не знаю хто ж конкретно за це має відповідати? Резнік, Умєров, Залужний чи Зеля як головний?

Я знаю.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 минут назад, US7IGN сказал:

як на мене головне питання не в тому як і де голосувати, а за кого? особисто я не бачу кандидатів, яких би я підтримав.

Буданов?

Молодий, енергійний, знищив чф рф, п**діти вміє... Що вам ще треба?

  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 минут назад, Alvalk сказал:

Сподіваюсь, в нього, як і минулого разу, передвиборчі обіцянки розійдуться з діями

10 фактів про Трампа і Україну

Сьогодні Верховний суд США дозволив Трампу брати участь у президентських виборах.

10 фактів про Трампа і Україну.

1. Трамп став першим президентом США, який надав Україні летальну зброю: снайперські гвинтівки, джавеліни, радари, все найкраще як близьким друзям. Хтось каже, що Трамп зробив це під тиском Конгресу. Конгрес був республіканським, ним тиснути не треба було. Конгрес схвалив летальну зброю ще у 2014, але Обама та Байден зброї не дали. У 2014 почалася війна, замість зброї Обама (Байден) дали нам списані шкарпетки та ковдри.

2. Трамп створив Кримську декларацію, за якої США ніколи не визнають Крим російським.

3. Трамп підписав наступний список Магнітського, що Обама (Байден) не хотіли підписувати за жодних умов.

4. Трамп закриває російські консульства (через Україну).

5. Трамп публічно принижує НАТО за несплату внесків. І вони починають платити.

6. Трамп ставить умову Меркель - закрити Північний потік, інакше виведу свої війська. Ви з росіянами бізнес зібралися робити, а ми вас від них захищатимемо? І Меркель погоджується. Але перед цим бере війська з Німеччини і заводить їх до Польщі. І ставить там ПРО. Те, що Обама відмовлявся робити і те, що Польща просила з 2014.

7. Трамп виходить із договорів про відкрите небо та ракети середньої та малої дальності, не попередивши путіна.

8. У 2008 війна в Грузії. Обама та Байден у 2010 розформують 10 флот. Трамп вводить його знову до ладу.

9. При Трампі над Україною літали стратегічні бомбардувальники В52 і "відстрілювалися" на кордоні з Кримом.

10. 2022: путін розпочинає повномасштабну війну, при владі в США демократи. 2014: путін анексує Крим і розв‘язує війну на Донбасі, при владі демократи. 1994: в нас забирають ядерну зброю і ми підписуємо Будапештський меморандум, при владі демократи. До речі, меморандум називається Будапештським, бо ця «геніальна» ідея прийшла в голову послу США в Угорщині Дональду Блінкену батьку нинішнього держсекретаря США.

Стільки фактів, але наш мудрий народ всеодно у всьому буде звинувачувати Трампа, при якому путін сидів і не висовувався. Джерело: https://censor.net/ua/b3476827

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

23 минуты назад, Alvalk сказал:

А я розумію, що нажаль, вибори провести під час війни практично нереально.

Хоча боюсь, щоб війна не затягнулась ще більше, ніж на 2 роки (бо пам'ятаєте ж  відому фразу? "якщо буди Президентом більше 7 років"...)

під час Першої світової кацапія впала на четвертому році 

 

так тоді на їхньому боці була Антанта

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Декілька важливих питань війни

Вважаю за потрібне поставити і спробувати знайти відповіді на наступні питання нашої війни:

Що буде перемогою України у поточній війні з Росією і як її досягти?

Чому народ України мусе знати свої втрати у війні?

Якщо в ЗСУ на сьогодні 820 тисяч чоловік, то, чому фронт вже другий рік тримають максимум 300 тисяч з них? Як цей факт (а, можливо, що фікція) впливає на мобілізацію?

Що означає заборона виїжджати за кордони України і які наслідки ця заборона має для нашої обороноздатності?

Оскільки ми маємо справу не з обʼєктом точної науки, а зі світом людей, а саме: з найскладніших його виявом - війною, то тут не може бути єдино правильних відповідей. Вирішення таких питань потребує не тільки інтелектуального пошуку, але і морального вибору. Ось мій вибір і мої відповіді:

Що буде перемогою України у поточній війні з Росією і як її досягти?

Чим буде наша перемога в поточній війні? В самому першому приближенні – це відновлення територіальної цілісності в кордонах 1991 року. Чи розвалиться при цьому Росія, чи буде розбита наголову її армія, чи вона згорить в ядерному вогні самознищення – все це вже другорядне, хай і таке жадане. Витіснити ворога за кордони і зайняти оборону по їх лінії – це мінімум якого ми прагнемо, і досягнувши якого, зможемо з повним правом заявити, що ми перемогли в цій війні з Росією, яку вона почала проти нас 20 лютого 2014 року.

Тут постає законе питання, чи можна вважати перемогою звільнення територій, без повного знищення армія ворога? Зрозуміло, що територіальні здобутки без знищення ворожої армії – успіх тимчасовий і не вирішальний. Це здається очевидним, але є важливі нюанси. Потрібно розрізняти армію Росії, від окупаційного контингенту, з яким ми воюємо. На нашій землі зараз приблизно 450 тисяч загарбників. Цей контингент постійно поповнюється, але він ніколи не досягне максимального мобілізаційного потенціалу Росії, який оцінюється в 10 млн. чоловік. Ми поступаємося їм в цьому в 4 рази – наш потенціал складає 2,5 млн. чоловік. І ось тут вирішальний нюанс – ми можемо й зобовʼязані реалізувати цей мобілізаційний потенціал. Вони же, при умові, що ми не почнемо наступ на Москву, ніколи не знайдуть і пари мільйонів "заробітчан", готових вмирати на українській землі. Тут річ в мотивації сторін. Вбиваючи ворога на своїй землі ми тим самим зменшуємо бажання їх населення ставати до лав окупаційної армії. Перетнувши же кордони і ступивши на землю ворога ми неминуче збудимо патріотичні настрої серед його населення і тим самим спричинимо миттєве поповнення лав його армії.

Отже уточнимо наше визначення перемоги. Перемогою в поточній війні з Росією буде розгром її окупаційного контингенту та вихід ЗСУ на кордони країни.

Як ми зможемо це зробити? Як зможемо перемогти у війні з ворогом, який в рази переважає нас у всьому? Тільки ведучи бойові дії в рази ефективніше за нього. Оскільки ми визначили ефективність ведення війни через ефективність знищення окупаційного контингенту, то керуючим принципом ведення бойових дій, за яким повинен діяти кожен наш командир, має бути наступний принцип: воювати так майстерно, щоб вбивати загарбників в рази більше, ніж втрачати своїх бійців. Якщо ми будемо таким чином нищити ворога, то з часом повністю розібʼємо його армійське угрупування на нашій території і вийдемо на законні кордони своєї держави.

Чому народ України мусе знати свої втрати у війні?

Ми знаємо скільки ворогів ми нищимо, але не знаємо наших втрат. Вірніше, влада знає, а ось народ ні, а ми, народ, маємо знати які втрати несемо у цій війні. Ми не діти, ми зможемо подивитися в очі страшній правді. А знати ми це повинні для того, щоб розуміти, краще чи гірше ми воюємо за своїх ворогів. Чи ми зараз знаходимося на шляху до перемоги, чи на шляху до поразки.

Якщо зараз ми знищуємо в рази більше ворогів, ніж втрачаємо своїх воїнів, тоді маємо шанс на перемогу. Якщо ж ні, то нам треба міняти генералів, змінювати тактику, а, можливо, і Верховного Головнокомандуючого. Ось для чого нам потрібно знати свої втрати.

Якщо в ЗСУ на сьогодні 820 тисяч чоловік, то чому фронт вже другий рік тримають максимум 300 тисяч з них? Як цей факт (а, можливо, що фікція) впливає на мобілізацію?

У жовтні 2023 року загальна чисельність ЗСУ становила понад 820 тисяч. На фронті ж з них воює не більше 300 тисяч. Де воює 2/3 нашого війська? Де ще 520 тисяч воїнів? Я беру ці цифри з відкритих джерел. Вони можуть не відповідати дійсності, але що точно відповідає дійсності, так це наявність цієї ідеї і цього питання в суспільній свідомості. А отже воно потребує відповіді та пояснення.

Якщо це так, то чому, як варіант, ми не можемо створити дві рівноцінні армії, якщо не по зброї, то по особовому складу, які б міняли одна одну на фронті? Заходити на фронт на певний термін, а потім мати час на відпочинок, поповнення, заняття, опановування нової зброї – це буде зрозуміла та ефективна практика. Тому що, наразі, ці 300 тисяч, які на фронті, відчувають себе приреченими воювати до перемоги чи смерті. В бійцях накопичується не тільки втома, але і образа за цю несправедливість. А ті, хто ще не в армії, дивлячись на ці 300 тис. "приречених", і не маючи інформації про 520 тис. "гуляючих", легко знаходять виправдовування своєму ухилянству.

Якщо ж це не так, то владі необхідно спростувати цю хибну уяву, яка шкодить мобілізації і моральному духу війська.

Що означає заборона виїжджати за кордони України і які наслідки ця заборона має для нашої обороноздатності?

Будучи суспільством вільних людей, ми, українці, передусім цінуємо свободу. Свобода – це відсутність примусу робити щось без твоєї на то волі. Отже ми не можемо примушувати, ми можемо тільки обмежувати вибір.

Під час війни з ворогом, бажаючим знищити свободу і насадити свій рабський погляд на світ, гідний громадянин України з необхідністю стає воїном. Звісно, за виключенням дітей, старих та інвалідів. Але не за виключенням жінок. В сучасній високотехнологічній війні жінка може знайти своє місце в армії. І дитинство закінчується не в 27 років, а в 21, якщо не в 18.

Кожен, хто не бажає діяти, як гідний громадянин, має право покинути цю державу, чи бути обмеженим в правах. Отже, якщо ти громадянин України, то ти воїн, захисник свободи. Якщо ти не бажаєш бути воїном, то в тебе є вибір – залишити країну, чи продовжити жити в ній, але з обмеженими правами.

Порівняно з повноцінними громадянами, - тими, хто готові ризикувати життям, захищаючи державу, - ті, хто вибирає інший шлях, обмежуються в своїх громадянських правах. Вони не будуть мати права голосу на виборах депутатів Верховної Ради і Президента, права займати будь-які державні посади, права мати приватну власність на землю, і вони будуть сплачувати окремий податок за право жити в Україні, не будучи воїнами.

Влада України, забороняючи виїзд, тим самим каже, що вважає свій народ не тільки рабами, яких можна позбавити одного з фундаментальних прав людини – свободи пересування, але і боягузами, які, дай їм волю, кинуть свою державу під час війни напризволяще та втечуть. Додайте до цього красномовний факт, що ніхто з діючої влади, - депутати ВР, міністри, члени адміністрації Президента, – включно з їх повнолітніми дітьми, ніхто з них не на фронті. Тобто боягузи – це вони. Звісно вони ховаються за постановами, які ж самі приймають, які дають їм право не бути в армії. Це, щоправда, не пояснює ситуацію з їх дітьми, але то таке.

Отже влада цією забороною каже нам, що ми боягузливі раби, які зобовʼязані їх захищати. Ми зі своєї сторони можемо сказати їм у відповідь, що вони боягузливі ідіоти, які цією забороною тільки шкодять справі мобілізації та підривають моральний дух свого суспільства.

Цей їх мотив для закриття кордонів один в один як вони пояснювали, чому не оголосили мобілізацію за кілька днів до 24 лютого, - хоча вже, начебто, знали про неминучість повномасштабного вторгнення, - тому, що, мовляв, була б паніка. І що, ви побачили паніку 24 лютого 2022 року?! Паніка, мабуть, була у вас. Народ же поїхав до військоматів, до ваших ТЦК та СП, які були напівпорожні від персоналу, чи взагалі зачинені.

Дайте відповіді на запитання про втрати та "гуляюче" півмільйонне військо. Почніть особисто приймати участь у війні. Наприклад, 20% від чоловіків у владі, які відбираються за сліпим жеребом, відправляються у бойові частини прямо зараз. Через 3 місяці їх міняє наступні 20%, і, таким чином, за 15 місяців всі з них дізнаються, що таке війна. Зробіть ці кроки. Покажіть народу, що ви не вважаєте себе окремою кастою, яка зневажає народ, а що ви з ним одне. Як це показує зараз влада Ізраїлю, як це всю свою історію робить політична еліта США.

Треба скасувати тоталітарну заборону на виїзд, яка не тільки принижує нас перед усім світом, а й, що контрпродуктивно її замислу, шкодить мобілізації української нації. Джерело: https://censor.net/ua/b3477122

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

53 хвилини тому, murava сказав:

Жодних проблем із легітимністю Зеленського після 20 травня не існує хіба що в голові самого Зеленського.

Хотів би почитати висновок конституційного суду.

 

  • Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

40 хвилин тому, Danylo Ivanov сказав:

У нас війна триває з 2014 року. Які-такі вибори?

То було ато

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 минуты назад, Vinsol2009 сказал:

Хотів би почитати висновок конституційного суду.

Звертайтесь

  • Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 хвилин тому, Alvalk сказав:

я навіть боюсь питати, хто...

Не бійтеся, все прописано в законі, варто лише прочитати.

Але хто ж його читає.

В офісі простих рішень завжди знайдеться простіше рішення, і піпл як завжди схаввє.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 хвилин тому, Alvalk сказав:

Буданов?

Молодий, енергійний, знищив чф рф, п**діти вміє... Що вам ще треба?

мені вже взагалі давно нічого не треба. ще років 20 тому я зрозумів що треба жити так щоб не залежати від мудрого наріду та його обранців.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 хвилин тому, Alvalk сказав:

Звертайтесь

www.5.ua/amp/polityka/do-konstytutsiinoho-sudu-ne-nadkhodylo-zvernennia-vid-op-shchodo-lehitymnosti-zelenskoho-323478.html

Кажуть, вже звертались, але звернення чомусь не дійшло.

Мабуть, як завжди

По вінє пєпєпісчіка....

  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 минуту назад, Vinsol2009 сказал:

Кажуть, вже звертались, але звернення чомусь не дійшло.

Так то ж ОП. Ви як хотіли? Щоб бджоли проти меда?

Тож лише на вас надія.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Семеро граждан Индии опубликовали видеообращение, в котором заявили, что их заставляют воевать в Украине на стороне рф

Сначала они приехали в россию встречать новый год. Услужливые гиды предложили съездить еще и в Беларусь. О том, что для этого путешественникам нужна виза, упомянуть «забыли».

В Беларуси граждан Индии задержала полиция и передала россии. Там их «заставили подписать документы», объяснив, что альтернативой службы в российской армии будет тюремное заключение на 10 лет.

После 15 дней обучения, по словам иностранцев, они были отправлены в «место, где идет война». Журналист индийской телекомпании, разместившая обращение в своем аккаунте в сети Х, пишет, что их «в любой момент могут направить для участия в боевых действиях».

В феврале правительство Индии заявило, что пытается обеспечить возвращение на родину около 20 граждан страны.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В Шагонаре взорвалась ТЭЦ. Тысячи людей остались без отопления

Взрыв на Шагонарской ТЭЦ в Туве произошёл сегодня утром. В результате получили ранения 22 человека. У них ожоги, черепно-мозговые травмы, сотрясения и ушибы. Из-за случившегося в регионе ввели режим ЧС. Потушить вспыхнувший на ТЭЦ пожар удалось только спустя несколько часов.

Как предполагается, взрыв прогремел в отсеке теплоподачи, но по какой причине, пока неясно. Разрушена лента для подачи угля и одна из стен здания.

После взрыва без отопления остались 62 многоквартирных и 217 частных домов, в которых проживают порядка 4 тысяч человек. При этом в Шагонаре сейчас стоят 15-градусные морозы.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

47 хвилин тому, hause сказав:

Ніколи не підтримував Пороха, але тут без слів, дивитись хоча б перші 3 хв.:

 

А є й інша думка і тут якраз про виїзд депутатів за кордон, особливо "особливих" депутатів. З 28.45 - 

 

Змінено користувачем Вячеслав63
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, Alvalk сказав:

А як ви уявляєте собі голосування на нулі?

 

45 хвилин тому, Vinsol2009 сказав:

То було ато

У 15 військові на виборах ВР були позбавлені права голосу, переселенці з Донбасу формально ні, але фактично так - іншого варіанту провести вибори не було.

Зараз цілком можливо провести вибори, принаймні місцеві, у всіх громадах західніше харкова-дніпра, наприклад у сховищах.

З легітимністю наразі проблем немає, і не буде до 20 травня. А потім будь-хто, та той же сирський, на якісь ставці може сказати "ей, хлопе, а ти хто такий?". При чому у легітимності сирського ні в кого сумніву не виникне - його призначив Президент, а от хто зніматиме, якщо виникне таке бажання?

Зараз навіть Хyйло, який воює з усім НАТО, проводить "вибори" щоб підтвердити свою легітимність, інакше "пацани не поймут", а міг би просто послать всіх - хто йому що скаже?

Рішення кс вкрай потрібне, але і його може бути замало - також потрібний суспільний договір зацікавлених - напевно буде, враховуючи рвання, яке неодмінно принесе передвиборна істерія.

Ну і щоб рухатись далі не слід відкидати варіант про перезавантаження військово-політичного командування про що заявлялось - військових вже перезавантажили, лишилось політичне. Не маю сумніву що на заході розглядають всі варіанти щоб збити градус, і якщо міль посунути нереально - на "виборах" він отримає 90+%, то зеленського цілком - часом не тому американці затримують допомогу щоб йому таку свиню підкласти 

  • Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, Alvalk сказал:

Жодних проблем із легітимністю Зеленського після 20 травня не існує, – ЦВК.

Мнение ЦВК по этому вопросу имеет вес на уровне с мнением бабы Мани с лавочки  у подъезда

  • Дякую 1
  • Дізлайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...