Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

24 хвилини тому, Сарочка сказав:

А так яка була гарна ідея.

Як абсолютний "чайник" в вирощуванні зі штучним освітленням, запитаю:" Хіба спеціальні лампи для рослин, не мають специфічного світла, що близько до сонячного? Чи неважливо, аби світловий час подовжити?"

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В спеціальних лампах два піки в червоному та фіолетовому діапазоні які якраз найбільш потрібні рослинам. Сонячне це ввесь діапазон з якого зелений проміжок рослинам непотрібний, саме тому рослини і зелені бо відбивають його назад. Спеціальні лампи дають можливість при менших потужностях, в порівнянні з лампами повного спектру, дати максимум того що потрібно рослині. Також важливим показником є світловий потік - загальна кількість видимого світла, яке випромінює джерело. Це те що важливо окрім продовження часу підсвітки.

• Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар

1 час назад, Сарочка сказал:

Про досвічування. Зʼявилась в мене дуже божевільна ідея, що треба спробувати сонячну гірлянду вуличну, та, що працює від маленької панельки на світлодіодах. Бо в мене багато знайомих ці гірлянди від батереек правда, використовивают, як освітлення в хаті, коли світло вимикають. Взяла довгу, щоб кількість ламп була більшою. Підкупило, що вона сама вмикається, та і коштує не дуже дорого.  То я подумала, що на пару годин було б добре.  
але ні то в мене вона бракована, а може просто не вистачає вже сонця, щоб її нормально зарядити. Працює лише 20 хв після настання темноти. А так яка була гарна ідея.

Я знала що є гірлянди на батарейках, а от щоб від маленької сонячної панелькі - ні. Але мені здається, що не в світлі діло. Це дешеві китайські вироби, і цим все сказано. У мене вуличний фонарик, що в клумбу встромляється, то він літом, коли сонця доволі, теж толком не заряджається на довго. Теж хвилин 20 і все. Нема у них потужного накопичувача заряду. Ото на 20 хвилин і все

Посилання на коментар

57 минут назад, allanek сказал:

Як абсолютний "чайник" в вирощуванні зі штучним освітленням, запитаю:" Хіба спеціальні лампи для рослин, не мають специфічного світла, що близько до сонячного? Чи неважливо, аби світловий час подовжити?"

Я думаю Аня цю гірлянду взяла для освітлення в хаті. Бо якщо для підсвітки рослин - то точно єрунда, навіть якщо б та гірлянда і 2 години горіла 

• Лайк 3
Посилання на коментар

1 година тому, Nic-олаевна сказав:

Я думаю Аня цю гірлянду взяла для освітлення в хаті.

Я тому і спитала, чи підходить ця гірлянда для рослин, бо Аня так і сказала, що

2 години тому, Сарочка сказав:

треба спробувати сонячну гірлянду вуличну, та, що працює від маленької панельки на світлодіодах.

Та я хоч і не тямлю нічого в штучному освітленні для рослин, але з'явились сумніви, чи дієва ця гірлянда для рослин. Тому і запитала.

Посилання на коментар

1 година тому, allanek сказав:

Я тому і спитала, чи підходить ця гірлянда для рослин, бо Аня так і сказала, що

Та я хоч і не тямлю нічого в штучному освітленні для рослин, але з'явились сумніви, чи дієва ця гірлянда для рослин. Тому і запитала.

Я просто готовлюсь до нового сезону і якщо саджати в січні- лютому, то однозначно подсветка. Буде світло, чі не буде, , я міркувала, що план Б може бути такім- гірлянда.  Ну такі я дійсно мала надію, що холодний свет( блакитний діапазон)  підійде рослинам. В мінулому році я з подругою робила порівняння. В ней були лампи які в потолок типу Арсмстронг вструмляються, в мене фітолампи( ті що червоним світлом світяться) . Я стверджувала, що треба тількі фітолампи для рослин, а вона міркувала, що потім ці лампи можна використать за призначенням. Тож я помилялась в своєму твердженні, що фітолампи найкращі для рослин. 

Ми вирощували деякі сорти квіток одинаково і порівнювали десь кожних два тижня якість розвітку рослин. Добриво у нас було за однім тім самим графіком і ми його в одному магазині на двох купляли . Як би то ні било. Зростання рослин було абсолютно ідентичне. Тож холодний свет потолочних ламп працювал відмінно на рослинах. Так і з гірляндами- 200 ламп на площину в 30*100 см я думала буде норм.  

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...