allanek Опубліковано: 6 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 24 хвилини тому, Сарочка сказав: А так яка була гарна ідея. Як абсолютний "чайник" в вирощуванні зі штучним освітленням, запитаю:" Хіба спеціальні лампи для рослин, не мають специфічного світла, що близько до сонячного? Чи неважливо, аби світловий час подовжити?" Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yuragon Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому В спеціальних лампах два піки в червоному та фіолетовому діапазоні які якраз найбільш потрібні рослинам. Сонячне це ввесь діапазон з якого зелений проміжок рослинам непотрібний, саме тому рослини і зелені бо відбивають його назад. Спеціальні лампи дають можливість при менших потужностях, в порівнянні з лампами повного спектру, дати максимум того що потрібно рослині. Також важливим показником є світловий потік - загальна кількість видимого світла, яке випромінює джерело. Це те що важливо окрім продовження часу підсвітки. 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 1 час назад, Сарочка сказал: Про досвічування. Зʼявилась в мене дуже божевільна ідея, що треба спробувати сонячну гірлянду вуличну, та, що працює від маленької панельки на світлодіодах. Бо в мене багато знайомих ці гірлянди від батереек правда, використовивают, як освітлення в хаті, коли світло вимикають. Взяла довгу, щоб кількість ламп була більшою. Підкупило, що вона сама вмикається, та і коштує не дуже дорого. То я подумала, що на пару годин було б добре. але ні то в мене вона бракована, а може просто не вистачає вже сонця, щоб її нормально зарядити. Працює лише 20 хв після настання темноти. А так яка була гарна ідея. Я знала що є гірлянди на батарейках, а от щоб від маленької сонячної панелькі - ні. Але мені здається, що не в світлі діло. Це дешеві китайські вироби, і цим все сказано. У мене вуличний фонарик, що в клумбу встромляється, то він літом, коли сонця доволі, теж толком не заряджається на довго. Теж хвилин 20 і все. Нема у них потужного накопичувача заряду. Ото на 20 хвилин і все Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 57 минут назад, allanek сказал: Як абсолютний "чайник" в вирощуванні зі штучним освітленням, запитаю:" Хіба спеціальні лампи для рослин, не мають специфічного світла, що близько до сонячного? Чи неважливо, аби світловий час подовжити?" Я думаю Аня цю гірлянду взяла для освітлення в хаті. Бо якщо для підсвітки рослин - то точно єрунда, навіть якщо б та гірлянда і 2 години горіла 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 4 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 4 години тому 1 година тому, Nic-олаевна сказав: Я думаю Аня цю гірлянду взяла для освітлення в хаті. Я тому і спитала, чи підходить ця гірлянда для рослин, бо Аня так і сказала, що 2 години тому, Сарочка сказав: треба спробувати сонячну гірлянду вуличну, та, що працює від маленької панельки на світлодіодах. Та я хоч і не тямлю нічого в штучному освітленні для рослин, але з'явились сумніви, чи дієва ця гірлянда для рослин. Тому і запитала. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 1 година тому, allanek сказав: Я тому і спитала, чи підходить ця гірлянда для рослин, бо Аня так і сказала, що Та я хоч і не тямлю нічого в штучному освітленні для рослин, але з'явились сумніви, чи дієва ця гірлянда для рослин. Тому і запитала. Я просто готовлюсь до нового сезону і якщо саджати в січні- лютому, то однозначно подсветка. Буде світло, чі не буде, , я міркувала, що план Б може бути такім- гірлянда. Ну такі я дійсно мала надію, що холодний свет( блакитний діапазон) підійде рослинам. В мінулому році я з подругою робила порівняння. В ней були лампи які в потолок типу Арсмстронг вструмляються, в мене фітолампи( ті що червоним світлом світяться) . Я стверджувала, що треба тількі фітолампи для рослин, а вона міркувала, що потім ці лампи можна використать за призначенням. Тож я помилялась в своєму твердженні, що фітолампи найкращі для рослин. Ми вирощували деякі сорти квіток одинаково і порівнювали десь кожних два тижня якість розвітку рослин. Добриво у нас було за однім тім самим графіком і ми його в одному магазині на двох купляли . Як би то ні било. Зростання рослин було абсолютно ідентичне. Тож холодний свет потолочних ламп працювал відмінно на рослинах. Так і з гірляндами- 200 ламп на площину в 30*100 см я думала буде норм. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 година тому, Сарочка сказав: Тож холодний свет потолочних ламп працювал відмінно на рослинах. І цей момент теж був. Бо лампи можуть бути з холодним та теплим світлом. То я отримала відповідь і на це питання. Що для рослин краще холодне світло. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз