voglya Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) 57 минут назад, Simpapula сказал: Якщо додавати цукор поступово, то буде більш контрольовані міцність і солодкість. В інеті пишуть, що смородина дуже кисла для вина, тому зручніше робити суміш смородини з іншими ягодами (виноград, вишня) чи фруктами (яблука, груші). Дякую. А як контролювати? Органолєптічєскі? На язик? на смак? GPT пише менше класти червоної - вона найкисліша. В мене більше чорної, білої та ще й йошта, вона солодка. Читала про йошту, так скласлось враження, що цю ягоду вивели для виробництва вина! ))) Змінено 5 годин тому користувачем voglya Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Simpapula Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 24 минуты назад, voglya сказал: Дякую. А як контролювати? Органолєптічєскі? На язик? на смак? Я б особисто на свій смак орієнтувалася. Колись в мене був вимірювач градусів алкоголю, але щось не вийшло користуватися ним. Він мені наміряв відсутність спирту в саморобній вишневій наливці. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому Я не заморочуюсь і коли є ягоди, то роблю настоянку з горілкою...для кизила, а він дуже кислий, на 1 кг ягід 600 гр цукру, для вишні 400 гр...але це не вино 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 42 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 42 хвилини тому Роки 3 тому я робила вино з чорної смородини. Дріжджі ніякі не додавала, дала працювати "диким" джіжджам, давала цукор. Рецепт вичитувала в інтернеті, зараз уже його не пам'ятаю. Щоб вино вийшло вау, то я б не сказала. Більше того, робила в два етапи, то перша банка вийшла "фігня, але шкода цукру і часу, буду пити", в друга "фігня, та ще й з гіркою", довелося вилити. Тепер вино з смородини роблю так: взяла лопату, викопала отой дурний гектар нікому не потрібних кущів, все, вино готове! 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз