Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

57 минут назад, Simpapula сказал:

Якщо додавати цукор поступово, то буде більш контрольовані міцність і солодкість. В інеті пишуть, що смородина дуже кисла для вина, тому зручніше робити суміш смородини з іншими ягодами (виноград, вишня) чи фруктами (яблука, груші).

Дякую. А як контролювати? Органолєптічєскі? На язик? на смак?

GPT пише менше класти червоної - вона найкисліша. В мене більше чорної, білої та ще й йошта, вона солодка. Читала про йошту, так скласлось враження, що цю ягоду вивели для виробництва вина! )))

Змінено користувачем voglya
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

24 минуты назад, voglya сказал:

Дякую. А як контролювати? Органолєптічєскі? На язик? на смак?

Я б особисто на свій смак орієнтувалася. Колись в мене був вимірювач градусів алкоголю, але щось не вийшло користуватися ним. Він мені наміряв відсутність спирту в саморобній вишневій наливці.

• Хаха 1
Посилання на коментар

Я не заморочуюсь і коли є ягоди, то роблю настоянку з горілкою...для кизила, а він дуже кислий,  на 1 кг ягід 600 гр цукру, для вишні 400 гр...але це не вино

• Лайк 1
Посилання на коментар

Роки 3 тому я робила вино з чорної смородини. Дріжджі ніякі не додавала, дала працювати "диким" джіжджам, давала цукор. Рецепт вичитувала в інтернеті, зараз уже його не пам'ятаю. Щоб вино вийшло вау, то я б не сказала. Більше того, робила в два етапи, то перша банка вийшла "фігня, але шкода цукру і часу, буду пити", в друга "фігня, та ще й з гіркою", довелося вилити.

Тепер вино з смородини роблю так: взяла лопату, викопала отой дурний гектар нікому не потрібних кущів, все, вино готове! 

• Хаха 2
Посилання на коментар

8 годин тому, voglya сказав:

треба ще купу різних преператів/інгридієнтів! пектиназа, питательной солі, метабисульфит, сорбат....

Любе вино робиться елементарно і однаково (в мене тільки з деяких сортів груш не виходило - кидало слиз і з замороженої сировини не пробував), процесс зазвичай такий: все у відро (можна перечистити але не мити), далі перебиваємо шуруповертом з насадкою міксера, якщо наприклад несоковиті сливи то доливаємо трохи води, тут принцип як з блендером (він чистий творог перебити не може, тому додаються яйця\молоко), але воду я доливаю завжди, бо і вишня і виноград без неї стають потім "ядрьоні або желє", коротше на пів відра сировини кидаю до пів кіла цукру і доливаю води до 4/5 відра (точні пропорції не важливі), далі це ставимо в тінь, я закриваю кришкою наглухо (без марлі і т.і.) та перемішую 2-3 рази на добу, через 3-5 діб крізь крупне сито переливаю у бутиль під рукавичку (з проколом одного пальця зубочисткою). Потім раз у кілька тижнів переливаємо зі старого бутля у новий (без осаду) і додаємо трохи цукрового сиропу, все! З кожною такою ітерацією вино стає прозоріше та міцніше, а далі переходить з сухого у напівсухе, напівсолодке, тобто зупиняєтесь по своєму смаку

З замороженою смородиною теж повинно вийти, просто додайте кілька любої немитої ягоди чи фрукти, зараз всього навалом

Змінено користувачем normal
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...