Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

12 годин тому, Сарочка сказав:

 

  Дуже вибачаюсь 

От цього робити зовсім не треба ! Будь яке намагання/бажання спілкуватись українською це такий великий жирний плюс, що все інше не має жодного значення.... якщо так вже засмучує суржик, то згадуємо народну мудрість - розмовляючі суржиком ви гвалтуєте російську мову, не зупиняйтесь🙃

А якщо серьозно то по-перше, в Ваших дописах мене особисто нічого не бентежить🤝і по-друге, бажанню розмовляти українською я  можу тільки:hlop:

 З "суржиком" також все цікаво, одна справа русізми, а інша місцевий діалект

 

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

15 хвилин тому, irina1969 сказав:

одна справа русізми, а інша місцевий діалект

Так, це слушне зауваження. Тому що є таке- те, що вважається русизмами, насправді може бути місцевим діалектом. В будь якому разі, бажання та намагання говорити українською може викликати лише повагу.

 

 

 

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Сарочка, дівчата, це я писала щодо мови. Якщо когось зачепила, вибачаюсь. Я пояснювала, що мала на увазі. Давайте припинемо ображатися, будьласка.

Я теж з російськомовного середовища. У нас все місто розмовляє на кацапській мові. Я вам більше скажу, на роботі (а я працюю в освіті) майже всі між собою розмовляють російською. Повністю спілкується українською лише 3 працівника з 100 з чимось осіб. Багато хто намагається перейти на рідну українську хоча б під час робочого процесу, але поки що марно. І це ніяк не змінюється. Ми - (наше місто) нЄпрошибаємі! Чому? Тому що ми майже кацапія, як не прикро це розуміти. Бо 50-60 км і кордон. І "очікувачів" у нас багато. Просто тихенько всі мовчать, "аби чого не вийшло". Це багаторічна асиміляція, тому швидкої сепарації не буде, повинен пройти такий самий час.

Рік мого народження - СРСР(івський), тому октябрятія, піонерія, до комсомолу правда  діло не дійшло. Школа, університет - все на російській мові. Де народилася, там і живу (Сумська обл). То я теж не з Львівщини чи Закарпаття, якщо що)))

Змінено користувачем Nic-олаевна
  • Лайк 5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

41 хвилину тому, Nic-олаевна сказав:

Сарочка, дівчата, це я писала щодо мови. Якщо когось зачепила, вибачаюсь. Я пояснювала, що мала на увазі. Давайте припинемо ображатися, будьласка.

Я теж з російськомовного середовища. У нас все місто розмовляє на кацапській мові. Я вам більше скажу, на роботі (а я працюю в освіті) майже всі між собою розмовляють російською. Повністю спілкується українською лише 3 працівника з 100 з чимось осіб. Багато хто намагається перейти на рідну українську хоча б під час робочого процесу, але поки що марно. І це ніяк не змінюється. Ми - (наше місто) нЄпрошибаємі! Чому? Тому що ми майже кацапія, як не прикро це розуміти. Бо 50-60 км і кордон. І "очікувачів" у нас багато. Просто тихенько всі мовчать, "аби чого не вийшло". Це багаторічна асиміляція, тому швидкої сепарації не буде, повинен пройти такий самий час.

Рік мого народження - СРСР(івський), тому октябрятія, піонерія, до комсомолу правда  діло не дійшло. Школа, університет - все на російській мові. Де народилася, там і живу (Сумська обл). То я теж не з Львівщини чи Закарпаття, якщо що)))

 Взагалі я зрозуміла то, що ви написали. Ні яких образ.Не сприймайте особисто.

Розповідаю про свій шлях. Якщо зима, то це час офігітельних історій( так мій чоловік каже😀) , і часу в нас зараз більше ,аніж ми витрачаємо на сад-город.

Цікаво, якщо діло не дійшло до комсомолу, то , мабуть, ми однолітки. Десь плюс -мінус пару років.

В мене свій шлях до мови в вас буде свій.

Але він буде,100% ,так думаю.  Не «прошібаємо» зараз наше місто, бо це маленьке містечко біля столиці, в яке заїхало переселенців с східу більше,  ніж було мешканців  цього місту, яке до війни було не дуже україномовним, ( 90% розмовляли російською в побуті ) маю на увазі до  2022.

. С початку війни іноді ходжу плести сітки. Ну кажу скільки  я туди хожу і навіщо, але , цікава тенденція.
Сітки ,плетуть майже виключно ті жінки, родичі яких призвали на війну

Деякі проводять там усі вільні часи життя. Я не дратую, не чіпаю: тому не знаю чому людина може бути роботом. Для мене 2-3 години на день , це все- спина хоче до дому. Плести сітки , то дуже важко. Але вони дуже повільно плетуть десь 100_-150 годино/ людино в великому розмірі. Але  їх потрібно богато. Тому в нас дуже богато ярмарок на якіх збирають гроші на матеріали,потім купа людей їх вʼяжуть. Але це не про тє, що це важко.

Це про те, що це повільна подія. Нагадує прадавні часи, коли жінкі гуртом красили вовну, або шкіру гуртом мялі. Антураж теж самий. Якщо хтось не разу не долучався, я дуже рекомендую. Там можно знайти і сенс жіття і новий рецепт , нову подругу, оооо джерело всего нового до кінця не досяжно.  Це важко, і весело .і богато всего одночасно. Дуже раджу спробувати цю спільноту.
В цей час спільної справи плетіння всі , абсолютно всі ,спілкуються українською. Як хто може. Якщо це буде слово 1 на 5 російських. Всім пофіг. Але в час одной справи усі жинкі спілкуються сумішшю мов між російською, і українською . Зараз я свідок, як зароджується новий діалект, тому що і не важно звідкі людина, що і скільки вона знає і помьятає . Як правіло 90% це переселенці, зі східу. Які вимовляють а ні разу ні краще аніж я) тому що мова це якісь тригер, це якась спілка.  Так, потім с часом весь той містечковий говор трансформується, частина слів зникне, частина приживеться. Мова жива, тому с часом поглине нови / стари / іноземни слова. 

Потім, коли богато часу проводиш в такому  середовищі , то почінаєшь хоть  якось не турбуватись за свою українську, як вона виглядає , все таке інше. Ти просто почінаєшь жити в тому. Це я описала дуже маленькій сполах, такіх зараз дуже , дуже богато. Якщо не обмежувати себе , Коли я зараз чую, що всі досі російськомовні….Невже в вас такого немає? В магазине,в побуті  зараз чую 60/40 суржік, Але чістой, гарной не чую.Тобто от то що ви назвали- глвалтування російської мови от то -100%

  • Лайк 2
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

10 годин тому, Nic-олаевна сказав:

І "очікувачів" у нас багато. Просто тихенько всі мовчать, "аби чого не вийшло". Це багаторічна асиміляція, тому швидкої сепарації не буде, повинен пройти такий самий час.

Наташа, до вас що, жодного разу не прилітало? Не було такого, щоб від кацапні прилетіло по жилих будинках-садочку-лікарні-школі? Чи люди не підписані на Телеграм, ютуб чи щось таке? Я навмисно не згадала про Єдиний марафоні на що він перетворився. Невже 24.02.2022р. в вас не вибухало та не літали літаки з гелікоптерами? Невже ціле містечко позбавлено критичного мислення?

10 годин тому, Nic-олаевна сказав:

Рік мого народження - СРСР(івський), тому октябрятія, піонерія, до комсомолу правда  діло не дійшло. Школа, університет - все на російській мові. Де народилася, там і живу (Сумська обл). То я теж не з Львівщини чи Закарпаття, якщо що)))

Рік мого народження такий, що я пройшла всі ці стадії від  "октябренка" до "комсомолки". Ще студенткою платила 2коп комсомольських внесків. Але, коли була пропозиція вступити в партію, бо це впливало на подальшу карьєру, категорично відмовилась.  "Привіт" прихильникам Фаріон, що була комуністкою, а зараз затята мовознавиця та борчиня з русским язьіком в окопах на нулі. Партквіток в СРСР це було про совість та пристосування до корита. Не мали (майже) вибору на стадії "октябренок-комсомолец", але вибір, чи стати комуністом був завжди.

В Києві я з "понаєхов". Вперше побачила його , коли з класом приїхали на екскурсію. І закохалась. Тому і інститут вибирала тут, і коли в мене був вибір, залишатись в Києві чи їхати в мацкву по отриманню диплома, не витратила ні хвилини на роздуми- тільки Київ. Кацапія завжди була мені тим, де я ніколи не хотіла жити.

 

9 годин тому, Сарочка сказав:

В мене свій шлях до мови в вас буде свій.

Але він буде,100% ,так думаю.  Не «прошібаємо» зараз наше місто, бо це маленьке містечко біля столиці, в яке заїхало переселенців с східу більше,  ніж було мешканців  цього місту, яке до війни було не дуже україномовним, ( 90% розмовляли російською в побуті ) маю на увазі до  2022.

В нашому кутку, де майже всі розмовляли мовою окупанта, непомітно стало україномовним. Якось познайомилась з переселенкою з Краматорська. Теж розмовляє українською. Почала вчити українську після 24.02. І в неї українська добра, хоча є і помилки, а в кого з нас їх нема? Тож так, в кожного свій шлях.

9 годин тому, Сарочка сказав:

і часу в нас зараз більше ,аніж ми витрачаємо на сад-город.

Тож можемо дозволити собі побазікати про життя взагалі)))

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 часов назад, allanek сказал:

Наташа, до вас що, жодного разу не прилітало? Не було такого, щоб від кацапні прилетіло по жилих будинках-садочку-лікарні-школі? Чи люди не підписані на Телеграм, ютуб чи щось таке? Я навмисно не згадала про Єдиний марафоні на що він перетворився. Невже 24.02.2022р. в вас не вибухало та не літали літаки з гелікоптерами? Невже ціле містечко позбавлено критичного мислення

Прилітало, але мабуть у мізки не долетіло. Прилітало тричі: м'ясокомбінат не працюючий, НДІХП теж напівмертве, міський парк. У всіх випадках з руйнувань у людей вибиті вікна, з жертв - охоронець на м'ясокомбінаті і то по чутках, бо місцева влада не коментувала наслідки.

24-го нас розбудила сусідка зателефонувавши. Навкруги були війська, але дякувати Богові до нас в місто не зайшли. Ми опинилися в кільці, виїхати було майже неможливо, бо стріляли тих хто їхав, продуктів, ліків не стало за першу годину роботи магазинів. Літаків з гелікоптерами, отаких щоб видно їх було, ми не бачили. Бо все що прилітало - то були ракети запущені бог зна звідки 

Телеграм і інші новинні сайти є у всіх, а мозку нема. Ніхто не пов'язує мову з війною, хоча всі клянуть війну і путлєра. Багато наших чоловіків на фронті, в місті не одна алея слави з прапорами, в кожній сім'ї хтось да на фронті, але....мова у нас російська. 

Навіть не знаю, як виправдати місто. Може тому що молоді мало, більшість пенсіонерів, які не хочуть нічого змінювати; може дійсно дуже близько кордон; може не відчули всього горя, не знаю. Двоюрідна сестра виїхала працювати в Чехію, приїздила на Новий рік, то розмовляла українською і мені було з ким поспілкуватися нормально. Але через тиждень перебування тут знову перейшла на російську. От такі ми нЄпрошибаємі.((

Це щодо міста. А щодо району, то прилітало і по школах і по садочках, і з жертвами. І відбулося відселення з 5 км. зони населення по лінії кордону. Але! Мова російська.

Змінено користувачем Nic-олаевна
  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

16 часов назад, Сарочка сказал:

Коли я зараз чую, що всі досі російськомовні….Невже в вас такого немає? В магазине,в побуті  зараз чую 60/40 суржік, Але чістой, гарной не чую.Тобто от то що ви назвали- глвалтування російської мови от то -100%

В магазинах намагаються обслуговувати на українській мові, але не завжди. Якщо покупець розмовляє російською, то переходять на російську. От саме тоді і чути отой суржик, який є просто ситуативний і не є показником формування нового місцевого діалекту.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

15 годин тому, Nic-олаевна сказав:

Навіть не знаю, як виправдати місто.

Наташа, вам не потрібно його виправдовувати. Місто- це люди, в кожного своя голова, а що вже в ті голові, то відповідальність конкретної людини. Дякую за розповідь.

 

  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 тижні потому...

Поки є час до весняних польових робіт )) можна прослухати   семінар на тему сучасного українського саду...що там буде я не знаю, але може бути цікаво ( сподіваюсь )

ilovesad.com/u-poshukakh-ukrainskoho-sadu/

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

На Ютубі іноді попадаються ролики Андрія Каранди. Враження, що він намагається пробудити фантазію тих, для кого сад це газон і туї вздовж паркану.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

29 хвилин тому, allanek сказав:

На Ютубі іноді попадаються ролики Андрія Каранди. Враження, що він намагається пробудити фантазію тих, для кого сад це газон і туї вздовж паркану.

я вже в темі писала за Андрія))так, він справді намагається розширити рамки саду і відійти від "туї у рядочок"...чому скинула посилання на семінар, тому що буде обговорення саме створення українського саду, без шароварщини ( тин/горщики і т.і)...англійські/японські сади дуже впізнані, то може і для українського вже настав цей час ?

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Мені дуже подобається  цей ботанік. Мабуть ,років пʼять дивлюсь , ще с часів коли він робив якусь програму на телебаченні.

Він мешкав Запожськой області , Чомусь на початку мені гадалось, що він с Криму, домівка, що була потім ,після Криму, схоже зараз,  окупована ,або прифронтова - я не дуже досліджувала  .а так було б зразумило піденне вона розташована чи більш північна.
. Але в него дуже багато роліков було раніше по вирощуванню с насіння, або черенкування богаторичнікив і хвойних ,схоже ,він цім захоплюється. В него,  в своему саду, було багато рослин, про які він продовжував розповідати , там була також мушумула японська, про яку, деякою кількість сторінок хтось згадував. Вона в него в Запоріжжі зараз без господаря, і  вже два рокі, і можна подивіться , як вона бесхозно- дико ті два рокі расте.
Взагалі мені він подобається.  відео і про кладовищі, і що  там саджають- , то, про що тут була розмова раніше. Деякі рослини в бот садах ( які зараз він знімає в Нимечінні дуже цікаві, бо деяких в нас нема, хоча в нас вони можуть рости). Це не якось окремо відео, це окремі роликі, як дуже багато. Можливо знайдете по уходу щось для себе

 

Змінено користувачем Сарочка
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ой, до речі. Нарешті, мені вдалось вдосконалити рецепт козацького хліба с шкварками бекона і і луком для хлібопечкі( в мене Panasonic)  . Ну щоб не мусоріть тему, кому потрібною рецепт то велакам в лічку. Отвал голови даже для тіх, хто хліб не полюбляє 

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

 У кого нема хлібопічки у мене є дуже непоганий рецепт швидкого і неморочливого хліба...сьогодні пекла і вже нема))

20240121_155127.jpg

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 годин тому, Сарочка сказав:

Ой, до речі. Нарешті, мені вдалось вдосконалити рецепт козацького хліба с шкварками бекона і і луком для хлібопечкі( в мене Panasonic)  . Ну щоб не мусоріть тему, кому потрібною рецепт то велакам в лічку. Отвал голови даже для тіх, хто хліб не полюбляє 

Аня, такі речі не засмічують тему, навпаки, відповідають темі саду. Чим займатись взимку, як не поповнювати скарбничку знань різними цікавими речами , що стосуються дому та саду. Викладайте тут рецепт, в мене якраз є гарний бекон, що я добавляю в піцу і не тільки. Він  призначений для такого.

7 годин тому, irina1969 сказав:

У кого нема хлібопічки у мене є дуже непоганий рецепт швидкого і неморочливого хліба...сьогодні пекла і вже нема))

Дівчата, ви знущаєтесь?!!! Аня каже , що зробила рецепт хліба вдосконаленим та не викладає, Іра показує смачне фото і теж не пише рецепт. Це тортури якісь. Рецепт буде?

  • Лайк 1
  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 години тому, allanek сказав:

 

Дівчата, ви знущаєтесь?!!! Аня каже , що зробила рецепт хліба вдосконаленим та не викладає, Іра показує смачне фото і теж не пише рецепт. Це тортури якісь. Рецепт буде?

ми просто генії маркетингу🙃

рецепт пишу , він у мене для звичайної духової шафи

 Тісто: 400 гр звичайного борошна, 200 гр житнього, 1 пакетик  сух дрожжей , 2 ч.л ( без чубка) солі, 450 гр теплої води (  коли є я  беру сироватку від сиру), 2 ст.л олії, 1.5 ст.л меду....борошно має бути просіяне

 мед я додаю в сироватку ( воду) в у мікрохвильовку-мед розходиться і сироватка тепла...змішали все, тесто ДУЖЕ рідке,як для хліба !!!! не лякайтесь )) все  перекладаємо ( лопаткою) в миску змащеную олією, зверху харчова плівка і в духову шафу  на годину  температура 40  гр , потім перекладаємо в високу посудину ( у мене керамічна форма для запікання з кришкою), трішки присипаю жітнім борошном для краси і на  годину- півтори ( дивимось по духовці,тикаємо палочкою до " сухого сірника ") режим верх\ низ без конверції, температура 250 гр, тобто спочатку духова шафа майже холодна, а до 250 піднімаємо коли вже поставили випікатись,потім на 5 хв зняти кришку для скоринки, але у мене він і так засмажений виходить

борошна більше ніж в рецепті не додаємо, бо заб"ється 
   

Змінено користувачем irina1969
Додала інфу по рецепту
  • Лайк 1
  • Дякую 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

27 хвилин тому, irina1969 сказав:

ми просто генії маркетингу🙃

Судячи з того, що сюди ( з вподобайкою тобі) прибігло те, чому тут нема чого робити, то таки, генії. Є ще і друге припущення, але ти і сама здогадаєшся, на що я натякаю.

Я так і зрозуміла, що то житня мука. Іра, в хлібопічці житній хліб виходить щільнішим на відміну від пшеничного. В тебе на світлині він виглядає м'яким та пухнастим. У мого Панасоніка є кілька рецептів хліба та, окремо, тіста з житньою мукою. Мені подобається схожий на твій рецепт, з медом, але ще додається житній солод, що заливається крутим кип'ятком, охолоджується та потім додається до борошна.

 

 

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Хліб Козацькій( під такою назвою колись купляла схожій хліб, тому таку назву оставляю) 

Сам рецепт авторській, тобто суто мій

Хлібопечка дуже старий Panasonic, якому вже 25 років, то я не знаю, мабуть с часом змінились ведерця і , можливо в вашу може не влізе, то  передивіться, будь ласка, щоб ваша хлібопечка була розрахована на буханку вагою в 500 гр муки 

Засипаємо в той последовательности , в якої написала рецепт

330 вода

1,5 ст л олія рослинна

1,5 ч л цукор

2 ч л дріжджі 

50 гр фінський солод житній для хліба

50 гр борошно цільнозернове сіяне

400 гр борошно високого гатунку

1,5 ч, л соль без горбика 

опціонально -1 десертна ложка гарбузового насіння трохи дроблено. Або 1 десертна насіння льону. 0,5 ч. л насіння коріандру потолкти в ступці 

Для начинки 

1 маленька цибулина 

50 гр бекону 

1 чайна ложка цукру

Готовимо так

Все засипали ( окрім цибулі і бекону) в емність обрали програму BAKE( основна 4 години)

Приготуємо начинку 

бекон порізати на кубик 0,5-0,7 см повільно на сковородке обжаримо, щоб витекло сало. Бекон прибрати. На сало кинуть цибулю , потрусіть цукром зверху( карамелізуємо цибулю) . Коли цибуля буде прозорою, вертаємо бекон на сковородку і ще трошечки жаримо, щоб поєднать сіль с бекону и солодкій присмак цибулі 

Коли програма хлібопечкі дійде до половини часу достанемо тісто и на килимку руцями распластаемо його . Начинку покласти по поверхні тіста. Загорнуть як суширол , потім ще раз равликом . Швом до низу вернуть в ведерце хлібопечкі і вернуть назад в апарат для продовження програми

Смачного. Фото додам трохи пізніше, бо чомусь ніколи не фотографувала процес

 

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
  • Дякую 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Аня, є питання, але задам пізніше.

1. Хлібопічки розраховані на різний розмір (вагу хлібу). Моя розрахована на 600гр борошна.

2. Про послідовність. в мене все навпаки. Спочатку дріжджі, потім борошно, потім сіль-цукор, олія, яйця, вода.

Все,останні питання пізніше будуть)))

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

24 хвилини тому, allanek сказав:

Аня, є питання, але задам пізніше.

1. Хлібопічки розраховані на різний розмір (вагу хлібу). Моя розрахована на 600гр борошна.

2. Про послідовність. в мене все навпаки. Спочатку дріжджі, потім борошно, потім сіль-цукор, олія, яйця, вода.

Все,останні питання пізніше будуть)))

То в вас даже трохи більша ніж в мене

про послідовність

чому саме так. В мене однажди, с незрозумілих причин прилипли дріжджі до донця і с того часу я спочатку рідину додаю першою . Якщо ставлю на таймер с отсрочкой, то тоді дріжджі кидаю останнім зверху, щоб вони передчасно не активувались

 

Сахар потрібен дріжджам для розмноження, тому додаю их в шар там ,де дріжджі. Сіль , навпаки їх прігничює, тому їх в інший слой кладу. Яйця бовтаю з  рідиною( якщо , наприклад, сдобна випічка планується) 

Змінено користувачем Сарочка
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

41 хвилину тому, Сарочка сказав:

То в вас даже трохи більша ніж в мене

Є ще більшої ємності, але мене цікавили можливості, об'єм внликий мені не потрібен. В меге хлібопіч х двома мішалками, окрема для житнього хліба та тіста з житнім борошном.

45 хвилин тому, Сарочка сказав:

про послідовність

А інструецвя до впшої хлібопічки що говорить?Питаю, томк що різні хлібопвчки вимашають різного порядку. 

 

47 хвилин тому, Сарочка сказав:

дріжджі кидаю останнім зверху, щоб вони передчасно не активувались

В мене спочатку дріжджі, потім  борошно буфером.

Я так розумію, що послідовність зберегти ту , що  каже хлібопічка?

1 година тому, Сарочка сказав:

Коли програма хлібопечкі дійде до половини часу достанемо тісто и на килимку руцями распластаемо його . Начинку покласти по поверхні тіста. Загорнуть як суширол , потім ще раз равликом . Швом до низу вернуть в ведерце хлібопечкі і вернуть назад в апарат для продовження програми

Так, от тут питання. Ви так робите тому, що в вас нема діспенсера, куди закладаються бекон та цибуля, чи це тому, що так хліб виходить кращим? Бо в мене діспенсер відкривається та засипає в тісто все сам, автоматом, коли йому программа каже. Тож я діспенсер наповнюю на почптку і він сам відкривається, коли потрібно. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

54 хвилини тому, allanek сказав:

Є ще більшої ємності, але мене цікавили можливості, об'єм внликий мені не потрібен. В меге хлібопіч х двома мішалками, окрема для житнього хліба та тіста з житнім борошном.

А інструецвя до впшої хлібопічки що говорить?Питаю, томк що різні хлібопвчки вимашають різного порядку. 

 

В мене спочатку дріжджі, потім  борошно буфером.

Я так розумію, що послідовність зберегти ту , що  каже хлібопічка?

Так, от тут питання. Ви так робите тому, що в вас нема діспенсера, куди закладаються бекон та цибуля, чи це тому, що так хліб виходить кращим? Бо в мене діспенсер відкривається та засипає в тісто все сам, автоматом, коли йому программа каже. Тож я діспенсер наповнюю на почптку і він сам відкривається, коли потрібно. 

В мене в інструкції до хлібопечкі закладка залежить від рецепту. 
ось цитата з інструкції 

……….Чашка – это мерный стакан к хлебопечке (300мл). 
Мерная ложка состоит из двух половин чайная ложка (5мл) и столовая ложка (15мл). 
Общий принцип соотношения жидкости и сухих компонентов: 
•   для обычной муки - на 500гр муки 280-330мл жидкости; 
•   для ржаной муки - на 500гр муки 380-430мл жидкости.    
500гр. муки – это 2 и 2/3 чашки (300мл); 
400гр. муки – это 2 и 1/3 чашки (300мл); 
300мл (чашка) – это 180гр насыпной муки (неуплотненной). 

Закладку компонентов можно производить наоборот, не как в инструкции. 
Сначала заливаются все жидкие ингредиенты (вода, молоко, мед, яйца), а сверху сухие (мука, соль, сахар, быстродействующие дрожжи). Дрожжи закладываются последними, в маленькое углубление в муке посередине формы…….

 

Вот тількі однажди я випадково кінула дріджи в воду. Результат мені сподобався більше саме так( виключно працює тількі для випічки одразу, без отсрочки).якщо рассмотреть процес такой закладки, то скоріш за все ,можно сказать, що цей рецепт на опаре -1 час в мене тількі нагрів компонентов. Тобто 1 час в мене активуються дріжджі в родині  без перемішування 

І так, дійсно в мене нема діспенсера. Жодного разу ніде не доводилось їм погратися. Тому спробуйте через діспенсер. 
Колись пробувала просто зверху в свою насипать начинку після основного замеса- мала потім неравномерное розподілення внутрі теста. Тому роблю так , як описала.

 

Змінено користувачем Сарочка
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ось фото, правда буханка сегодня трохи с дефектом- то син витряхнул с ведерця и трохи зламав горбушку( муку зверху то я притрусила для прикраси, зазвичай вона досить рівненька виходіть, але сегодня мені схотілось « рваний» край, то я швом равлика до гори вклала в ведерце.

два инших фото в процесе готовкі як приклад до якой стадії жарю и як розкладаю начинку 

IMG_5094.jpeg

IMG_5096.jpeg

IMG_5090.jpeg

IMG_5091.jpeg

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 2
  • Дякую 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 годину тому, Сарочка сказав:

В мене в інструкції до хлібопечкі закладка залежить від рецепту. 

В мене Панасонік, що вже замінили на іншу модель, але в моєму такого нема, щоб "гратися" закладкою туди-сюди. Завжди однаково- на дно відерця кладемо дріжджі і далі по рецепту. Виняток для безглютенових рецептів, там дріжджі кладуться в останню чергу, зверху. Всі рецепти надруковані в вигляді таблиці і всі продукти написані по порядку. Якщо першим номером пишуть дріжджі, то вони  кладуться на дно і так по порядку.

1 годину тому, Сарочка сказав:

І так, дійсно в мене нема діспенсера. Жодного разу ніде не доводилось їм погратися. Тому спробуйте через діспенсер. 

Дуже зручно, все, що з нього викидається в тісто, рівномірно там розподіляється. Тож спробую. Дякую.

Змінено користувачем allanek
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ще знайшла фото . То можу поділіться ще таким хлібом с класичним песто и пармезаном. Але тут 100% або робіть равлик потрібно руцями, або формувать с подальшим використанням духовці. Діспенсер не спрацює- буде все размазано по тісту.

А тут виходіть щось схоже на зебру. Взимку особливо смачно все зелене 😀 То влітку , коли богато зеленкі такі  потрібно робіть песто.
На жаль нема фото готового хліба. Якщо цікаво, то зроблю і сфотаю « розтин» пацієнта.

 

330 вода, або сироватка 50/50 с водою

1,5 ст л олія рослинна

1,5 ч л цукор

2 ч л дріжджі 

120 гр борошно цільнозернове сіяне

400 гр борошно звичайне

1,5 ч л соль без горбика 

Приготування в режиме основної (4 часа)

начинка

 класичне песто с базиліком банка 180 гр

сир пармезан або грюер 70 гр

. Коли програма дійде до середини, ( остаточний час біля 2 годин) сформувать руками и …. Далі потрібно дістать лопатку , щоб хліб більше не осаджувался. Сформірував равлика вернуть хліб вже в чашу без лопатки для растойкі і випікання. Я не вимикаю програму на час формування. Якщо забудете дістать лопатку, то вона трохі подряпае  тісто и сир осядет на донце. Буде трохи занадто засмаженим . Можно додати ще  20 гр муки, то тоді тісто буде більш пружним, можливо( але не точно) сир не впаде на дно. Я люблю, щоб хліб був більш пухкім, а ви завжди можете зробіть під себе корекцію рецепта.

В нових Панасоніках можно от це все зробіть двумя программамі окремо « Тесто» потім «Випічка» В мене такого нема, бо я взагали навчилась на всіх рецептах тількі однієї програмой все робіть, бо інши ( як їх аж три) в мене розраховани на меншій розмір булок.
далі вам потрібно Обрати  розмір ХЛ, скоринка середня. 
Хліб в мене завжди више ведерця, майже під кришку подпірає, то це точно розрахунок на XL розмір. Але в мене він дуже швидко закінчується, то я так і не перерахувала рецепт на L розмір 

Ще в мене є один дуже цікавий хліб «мавпяний хліб з сиром та часником» Точніше его адаптація К хлебопечці. Це варіація на тему часникових пампушек.  Додам трохи пізніше 

IMG_5099.jpeg

IMG_5100.jpeg

Змінено користувачем Сарочка
  • Дякую 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...