volomoto Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 27 хвилин тому, yur43 сказав: мабуть правильніше те називати "перехідний опір", як сума внутрішнього опору і опору конструкції збірки. Ну так би відразу написали 14 хвилин тому, yur43 сказав: Випадок з МакДо якраз правильними налаштуваннями компенсації вн.опору дозволяє правильно балансувати і використовувати його батарею. Не факт, бо налаштування додаткового опору – це більше костиль, тобто вплив на симптоми, а не вирішення проблеми. Знаючи той опір дійсно можна точніше знати напругу комірку, але це не означає, що бмс зможе її відбалансувати, бо на тих струмах опір має мінімальний вплив на балансування. На великих струмах, коли опір має найбільший вплив, балансування практично не має ніякого ефекту, а на малих струмах – вже опір не має ефекту. Ця бмс некоректно проводить балансування і про це є мільйон постів в інтернеті. Вона банально відключає зарядні мосфети коли одна комірка досягає OVP, незалежно від того який розбаланс є та той момент. Мало того, там OVP та 100% SoC – це той самий параметр. Проблема не в тому, що опір неправильно заданий, а в тому, що балансування тупо не працює і це пофіксали тільки в 3-й версії. Єдиним рішенням є забезпечення максимально рівномірного додаткового опору шляхом конструктивних змін і початкове балансування всіх комірок. Далі воно буде якось працювати. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 2 хвилини тому, newbee2020 сказав: хто б подумав, що з фабричним китаєм головняка буде в рази більше, ніж самому зібрати.. Там дуже великий зоопарк і є багато трешу, але статистично PACE працює набагато краще, ніж Seplos. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 (змінено) 1 годину тому, volomoto сказав: 1. Єдиним рішенням є забезпечення максимально рівномірного додаткового опору шляхом конструктивних змін і початкове балансування всіх комірок. 2. Далі воно буде якось працювати. 1. Тут у мене своя думка. Її реалізація могла б стати умовно безкоштовною, навіть без розбирання АКБ, але власник вирішив і не пробувати. 2. Якось так воно і буде, без діагностики і налаштування. Так як і більшість самозбору. Змінено 20 грудня 2024 користувачем yur43 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 2 години тому, yur43 сказав: Її реалізація могла б стати Добрий день. Здається, я вже викладав скріншот налаштування опорів. Які тут показники необхідні, або ж який алгоритм їх визначення? Дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 (змінено) 5 годин тому, МакДо сказав: Які тут показники необхідні, або ж який алгоритм їх визначення? 1. Вивести батарею на 50% рівень заряду. Вимкнути балансування на час подальшої роботи. 2. Струмом нехай 50А навантажити або увімкнути заряд, тестово, для визначення тих елементів які випадають із загального ряду. Дані дивимось тут При спокої напруги будуть майже однакові. При струмі наприклад 50А дані будуть мати відмінності, які треба виправити. Наприклад для збірки 8+8 з однією перемичкою напруга №8 або №9 буде відрізнятись від напруг інших елементів. Залежить від того куди під'єднано провід БМС, якщо він на +№8, то напруга №9 буде випадати з ряду, якщо дріт на - №9 то №8 буде випадати з ряду. Так можна проаналізувати якість і конфігурацію збірки, не розбираючи її. Для виправлення похибок збірки 8+8 досить одного значення коригування для №8 або №9. Якщо зрозумієте принцип, можна навіть підлаштуватись під різні комірки, вони можуть бути теж різні. 3. Підбором значення опору корегування для випадаючих з ряду елементів в налаштуваннях встановити такі значення, коли поведінка збірки однорідна. Я не бачив меню Seplos, але той німець писав про наявність цих налаштувань. В JK вони мають такий вигляд: Гарним результатом стануть однакові напруги в стані спокою і при струмі 0,5 номінального. Адже БМС їх розраховує як Ux+(I*Rx(внутр)). Змінено 20 грудня 2024 користувачем yur43 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 4 години тому, yur43 сказав: 1. Вивести батарею на 50% рівень заряду. 2. Струмом нехай 50А навантажити або увімкнути заряд, тестово, для визначення тих елементів які випадають із загального ряду. Дані дивимось тут При спокої напруги будуть майже однакові. При струмі наприклад 50А дані будуть мати відмінності, які треба виправити. Наприклад для збірки 8+8 з однією перемичкою напруга №8 або №9 буде відрізнятись від напруг інших елементів. Залежить від того куди під'єднано провід БМС, якщо він на +№8, то напруга №9 буде випадати з ряду, якщо дріт на - №9 то №8 буде випадати з ряду. Так можна проаналізувати якість і конфігурацію збірки, не розбираючи її. Для виправлення похибок збірки 8+8 досить одного значення коригування для №8 або №9. Якщо зрозумієте принцип, можна навіть підлаштуватись під різні комірки, вони можуть бути теж різні. 3. Підбором значення опору корегування для випадаючих з ряду елементів в налаштуваннях встановити такі значення, коли поведінка збірки однорідна. Я не бачив меню Seplos, але той німець писав про наявність цих налаштувань. В JK вони мають такий вигляд: Гарним результатом стануть однакові напруги в стані спокою і при струмі 0,5 номінального. Адже БМС їх розраховує як Ux+(I*Rx(внутр)). Це все круто, але всі можливі налаштування опору я вам показав на скріні. Ця Бмс не дає можливості кожну банку коригувати. Лише три стрінги. Тобто опір кожної першої банки стрінгу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 9 хвилин тому, МакДо сказав: Це все круто, але всі можливі налаштування опору я вам показав на скріні. Ця Бмс не дає можливості кожну банку коригувати. Лише три стрінги. Тобто опір кожної першої банки стрінгу. А з загального ряду які банки випадають? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 (змінено) 17 хвилин тому, yur43 сказав: А з загального ряду які банки випадають? 5, 9, 13. Тобто кожна перша банка після перемички, які я замінив на мідну шину. Вони «запамʼятали» своб поведінку з затонулими перемичками з завеликим опором. Змінено 20 грудня 2024 користувачем МакДо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 82 параметр це контроль дротів БМС, це нам не треба. Поставте в параметр 84 значення 1 mOm і прослідкуйте які комірки це змінить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 20 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 грудня 2024 45 хвилин тому, МакДо сказав: Це все круто, але всі можливі налаштування опору я вам показав на скріні. Ця Бмс не дає можливості кожну банку коригувати. Лише три стрінги. Тобто опір кожної першої банки стрінгу. Я бачу тільки два значення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 22 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 грудня 2024 (змінено) 20.12.2024 в 23:05, yur43 сказав: 82 параметр це контроль дротів БМС, це нам не треба. Поставте в параметр 84 значення 1 mOm і прослідкуйте які комірки це змінить. До зміни значення 84 параметру: Після встановлення значення 1мОм у 84 параметр 9а комірка пішла. Бо 9а вказана у 83му параметрі. Тобто можна обрати 2 комірки та задати їм опір Змінено 22 грудня 2024 користувачем МакДо 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 22 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 грудня 2024 В цілому: АКБ працює як з коробки, навіть краще після заміни перемичок. Різкий розряд 40-0% та різкий повний заряд 56-100% прибрав. Відкалібрував ампераж та внісс коректні дані по ємності (бо я не роздивлявся налаштування від Енді, що собі встановив там було 280Аг). Пробував розрядити в нуль. На інверторі виставив Shotdown 0%, Low battery 10%. АКБ не впав в 0%. Розряд зупинився на 14%. Не знаю чим, чи БМС, чи інвертором. Як доберуся до лептопу, де я залогінений, гляну вольтаж 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 22 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 грудня 2024 (змінено) 40 хвилин тому, МакДо сказав: встановлення значення 1мОм у 84 параметр 9а комірка пішла. Бо 9а вказана у 83му параметрі. Тобто можна обрати 2 комірки та задати їм опір тоді ця БМС не така гнучка як JK, там можна кожний елемент корегувати. У Вашої батареї 4 секції по 4 комірки, відповідно з перемички, налаштувань не вистачає. Все рівно можете потренуватись, орієнтовно значення 0,1 mOm на потрібні дві перемички, батарея буде розбалансовуватись по останній тільки. Або запросити у Сеплос прошивку для 3 компенсацій, може бути й таке. Змінено 22 грудня 2024 користувачем yur43 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 22 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 грудня 2024 14 хвилин тому, yur43 сказав: тоді ця БМС не така гнучка як JK, там можна кожний елемент корегувати. У Вашої батареї 4 секції по 4 комірки, відповідно з перемички, налаштувань не вистачає. Все рівно можете потренуватись, орієнтовно значення 0,1 mOm на потрібні дві перемички, батарея буде розбалансовуватись по останній тільки. Або запросити у Сеплос прошивку для 3 компенсацій, може бути й таке. Обовʼязково звʼяжуся з китайцями з приводу відкриття параметру на більшу кількість комірок. Та й таке: вирішив зібрати собі 16s 314Ah. Сверблять руки без роботи по новому «хоббі». Тому цю АКБ буду в майбутньому продавати. І справа не в тому, що активний балансир за 1,4тис треба купити для адекватної роботи. От хочеться самому нову скласти. Бо це як наркотик. Дружина, звісно, варена. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 22 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 грудня 2024 38 минут назад, МакДо сказал: Обовʼязково звʼяжуся з китайцями з приводу відкриття параметру на більшу кількість комірок. Та й таке: вирішив зібрати собі 16s 314Ah. Сверблять руки без роботи по новому «хоббі». Тому цю АКБ буду в майбутньому продавати. І справа не в тому, що активний балансир за 1,4тис треба купити для адекватної роботи. От хочеться самому нову скласти. Бо це як наркотик. Дружина, звісно, варена. Це заразно, бо вже не можу спокійно дивитись на скати без панелей). Хоча я навіть не знаю чи хтось взагалі отримує гроші за експортовану електрику. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 22 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 грудня 2024 3 хвилини тому, Vikctor сказав: Це заразно, бо вже не можу спокійно дивитись на скати без панелей) Точно. В мене ще два скати даху є. І деколи думаю про мікроінвертори, щоб закрити рядом панелей глуху стіну на південь. Тим самим зменшити нагрів стіни і отримати додаткових кілька кіловат в сторону півдня 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 22 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 грудня 2024 16 минут назад, МакДо сказал: Точно. В мене ще два скати даху є. І деколи думаю про мікроінвертори, щоб закрити рядом панелей глуху стіну на південь. Тим самим зменшити нагрів стіни і отримати додаткових кілька кіловат в сторону півдня Ваша хворба зайшла далі, бо я про стіни поки що не думав))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 22 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 грудня 2024 11 хвилин тому, Vikctor сказав: Ваша хворба зайшла далі, бо я про стіни поки що не думав))) Ну, а чому ген порту просто гуляти?) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 23 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 19 годин тому, МакДо сказав: Розряд зупинився на 14%. Не знаю чим, чи БМС, чи інвертором. Як доберуся до лептопу, де я залогінений, гляну вольтаж Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 23 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 Як мінімум, на SOH 86% вже можна розраховувати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня В прошивці 15.35 до інверторної JK мене зацікавили перші три пункти і я вирішив їх потестувати: Цитата V15.35 Upgrade logs 1.Optimized ampere-hour integration algorithm to improve SOC accuracy. 2.Optimized SOC reset logic to 100%. After the absorption timer ends, if BATVOL > VOLSOC100%*CELLCOUNT , the SOC is set to 100%. 3.Added logic to enter float mode. After the absorption timer ends, if BATVOL > VOLSOC100%*CELLCOUNT, the BMS enters floating mode. Otherwise, the device enters bulk mode again. 4.Running parameters add the current charging status (Bulk, Absorption, Float), RCV Timer, RFV Timer display (mobile phone APP needs to be updated). Верхній графік показує SoC: Зелена лінія – SoC, яке я витягую з інвертора, яке в свою чергу йому передає паралельна збірка з 3-х бмс. Жовта лінія – SoC, яке я витягую з Victron SmartShunt. Шунт агрегує струм всіх бмс і знає про сумарну ємність всіх трьох стрінгів. Нижній графік показує напругу і струм шунта. 1. Десь в 2:00 шунт та бмс резетнули свої SoC на 100% і після того почався повільний розряд. Через 10 годин бачимо різницю в SoC приблизно на 2 пункти: шунт показує 83%, а JK – 85%. Як на мене, то це дуже велика похибка, яка врахувати, що пройшло тільки 10 годин. Звичайно, що якщо кожного дня заряджати до 100%, то біти нема, але якщо не буде повного заряду, тому дріфт ймовірно буде зростати, але це я також потестую. Не знаю що там змінили в алгоритні інтеграції, але точність всеодно мала. 2. Тут все працює ніби правильно і дійсно 100% стає тільки після певного часу перебування на RCV. Правда час не дуже точний, бо в мене в налаштуваннях RCV Time приблизно 20 хв, а 100% Volt – 3.48, тобто VOLSOC100%*CELLCOUNT ≈ 55.7, але реальний час батареї на напрузі більше 55.7 був більше 45хв: Це не є проблемою, бо можна зменшити RCV Time, просто цікаво чому так. 3. На графіках вище видно спадання напруги після досягнення 100% SoC, тому все ок. Звагалом дуже хороші зміни, а дріфт SoC легко прибирається періодичним заряджанням до 100%, правда я потестую наскільки далеко воно втече без повного заряду. Дуже добре, що тепер є час на балансування комірок, правда для мене це не критично, бо комірки супер однакові і на струмі розбігу більше 10мВ я не бачив. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня підскажіть хтось просту і правильну інструкцію для перепрошивки інверторної жеки Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня 6 хвилин тому, newbee2020 сказав: підскажіть хтось просту і правильну інструкцію для перепрошивки інверторної жеки youtu.be/NtJ9aUTIWxk?si=_-mT4brxhg5Syusc Там все просто 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня а кабель де шукати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 3 січня Поділитись Опубліковано: 3 січня (змінено) 19 хвилин тому, newbee2020 сказав: а кабель де шукати? Купить/ купить переходник, как в видео и сделать / найти у кого есть взять попользоваться) Апд. Вы вроде из Киева, могу свой кабель дать поюзать Змінено 3 січня користувачем ЯД 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз