andry07 Опубліковано: В неділю в 19:01 Поділитись Опубліковано: В неділю в 19:01 6 часов назад, dragon200 сказал: а чому не можна опирати балки на перегородки? томущо для цього є несучі стіни. Перегородка це ненесуча стіна, у якої немає фундаменту. Плита перекриття, на якій стоїть перегородка, витримає додаткове навантаження від горищного перекриття та покрівлі? Якщо ви сумніваєтеся в проектних рішеннях, то все вирішується однією металевою балкою під стойки даху. Пора***те її вартість і вартість Ваших "костилів" (не забудьте врахувати зменшення площі кімнат) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andry07 Опубліковано: В неділю в 19:07 Поділитись Опубліковано: В неділю в 19:07 5 часов назад, dragon200 сказал: як цю всю конструкцію закріпити до армопояса, от в чому питання? Навіщо балки кріпити до армопоясу? До армопоясу слід обов'язково закріпити дах, а балки горища то зайве. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andry07 Опубліковано: В неділю в 19:31 Поділитись Опубліковано: В неділю в 19:31 у Вас горище зовсім експуатуватися не буде? З такою висотою туди навіть не залізеш. Якщо десь покрівля буде текти як шукати будете? Та взагалі, залізти подивитися що там з деревиною інколи корисно. Я б радив підняти дах. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 13 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 13 годин тому В 11.05.2025 в 22:07, andry07 сказал: Навіщо балки кріпити до армопоясу? До армопоясу слід обов'язково закріпити дах, а балки горища то зайве. ХЗ, тому і запитую, бо я ж кажу що і на ютубі ті балки кутами кріплять і на схемах деяких є те кріплення. але для себе зробив висновок що не буду кріпити. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 13 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 13 годин тому (змінено) В 11.05.2025 в 22:31, andry07 сказал: у Вас горище зовсім експуатуватися не буде? З такою висотою туди навіть не залізеш. Якщо десь покрівля буде текти як шукати будете? Та взагалі, залізти подивитися що там з деревиною інколи корисно. Я б радив підняти дах. так, повна шляпа) це горище мені по пояс) читав що для металочерепиці рекомендують мінімальний кут 20 градусів, а у мене тут по проекту 12градусів (рахував). буду робити 20+ градусів, тоді висота буде 1,5м+ а це вже щось, бо як не крути а якесь барахло на горище буду складати.... Змінено 13 годин тому користувачем dragon200 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 41 хвилину тому, dragon200 сказав: бо як не крути а якесь барахло на горище буду складати.... І не тільки барахло , ще будете утеплювати перекриття і при поточні конфігурації буде ох як не просто лазити в зоні мауерлата. ІМХО . Я б підняв сам дах відносно балок на 1-2 блоки. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 5 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 6 часов назад, andrey_ka сказал: І не тільки барахло , ще будете утеплювати перекриття і при поточні конфігурації буде ох як не просто лазити в зоні мауерлата. ІМХО . Я б підняв сам дах відносно балок на 1-2 блоки. цікава ідея, але як мауерлат кріпити? через блоки шпильку пропускати? чи не полопаються блоки потім як мауерлат буду притягувати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 32 хвилини тому, dragon200 сказав: цікава ідея, але як мауерлат кріпити? через блоки шпильку пропускати? чи не полопаються блоки потім як мауерлат буду притягувати? Спочатку балки , потім підняти стіни на 1 блок вище балок , далі армопояс , мауерлат , дах. До речі , мауерлат 150х150мм. , це супер мега перебор. Він там абсолютно не потрібен такого кінського перерізу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andry07 Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 57 минут назад, dragon200 сказал: цікава ідея, але як мауерлат кріпити? через блоки шпильку пропускати? чи не полопаються блоки потім як мауерлат буду притягувати? монолітний пояс, по ньому балки а піднятися можна цеглою армованою і до неї закріпити мауерлат 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andry07 Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 13 минут назад, andrey_ka сказал: До речі , мауерлат 150х150мм. , це супер мега перебор та ладно. це звичайний розмір мауерлата. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 55 хвилин тому, dragon200 сказав: цікава ідея, але як мауерлат кріпити? А як вам ще така ідея: Виганяєте стіни та заливаєте армопояс. Під час заливки в строго визначених місцях залишаєте закладні . Далі замовляєте ферми та встановлюєте прямо на армопояс , кріплячи до цих закладних. Не потрібні , балки , лєжні , стійки , прогони , мауерлати і... головний біль , як то все монтувати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 4 хвилини тому, andry07 сказав: та ладно. це звичайний розмір мауерлата. Яку функцію він там виконує ? Якщо я його заміню , скажімо на 100х50мм щось зміниться ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andry07 Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 5 минут назад, andrey_ka сказал: Якщо я його заміню , скажімо на 100х50мм щось зміниться ? Це залежить від конструкції покриття та від вузлів кріплення крокв. Але при перетині 100х50 простіше вже зовсім без мауерлата. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 8 хвилин тому, andry07 сказав: Це залежить від конструкції покриття та від вузлів кріплення крокв. Не залежить , принаймні я не бачу цієї залежності. Якщо поясните , буду вдячний. 11 хвилин тому, andry07 сказав: Але при перетині 100х50 простіше вже зовсім без мауерлата. Можна , але не простіше. Якщо ви передбачите в армопоясі надійні закладні для кріплення крокв , то мауерлат цілком можна викинути. В данному випадку якраз мауерлат і додає простоти монтажу крокв. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andry07 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 8 минут назад, andrey_ka сказал: Не залежить , принаймні я не бачу цієї залежності. Якщо поясните , буду вдячний. Якщо ви цього не розумієте, то чому даєте поради ТСу по зменшенню перетину мауерлату? Чи це тролінг такий? Ну добре, спробую пояснити в двух словах. При широкій стіні та великому куту покрівлі грань стіни буде зарізати крокви (або кобилки). Висота мауерлата дозволяє це мінімізувати. В іншому випадку потрібно мауерлат зміщати до зовнішньої грані стіни, що не дуже добре. Для наглядності - картинка: 15 минут назад, andrey_ka сказал: Можна , але не простіше Мауерлат повинен з'єднувати крокви та стіну будівлі. При перетині 100х50 він цього фізично зробити не може і Вам доведеться через мауерлат навскрізь кріпити крокви до монолітного поясу. Погугліть як вітер може підірвати дах. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 17 хвилин тому, andry07 сказав: Ну добре, спробую пояснити в двух словах. При широкій стіні та великому куту покрівлі грань стіни буде зарізати крокви (або кобилки). Висота мауерлата дозволяє це мінімізувати. В іншому випадку потрібно мауерлат зміщати до зовнішньої грані стіни, що не дуже добре. Зовсім ні. Ось приклад , з прив`язкою до реальних розмірів. Дано : ГБ = 400мм Кроква = 200мм Мауерлат = 100х50мм і відповідно 150х150мм. Мауерлат розміщений в 100мм від края ГБ. Кут нахилу крокв 15гр. У випадку мауерлата 100х50мм кроква находить на стіну на 3,5мм. ПС.. Великий переріз мауерлата , в першу чергу обумовлений його фцнкцією яку він виконує . А саме , рівномірний розподіл та передача навантаження від даху на стіни. А в даному випадку рівно це саме робить армопояс , тому такий великий переріз мауерлата абсолютно зайвий. 44 хвилини тому, andry07 сказав: Мауерлат повинен з'єднувати крокви та стіну будівлі. При перетині 100х50 він цього фізично зробити не може і Вам доведеться через мауерлат навскрізь кріпити крокви до монолітного поясу. Погугліть як вітер може підірвати дах. Ось тут взагалі нічого не зрозумів. Як це він фізично цього зробити не може ? Мауерлат 150х150мм ви кріпите за допомогою шпильок які стирчать з армопояса. Рівно те саме відбувається коли мауерлат 100х50мм. І якщо буде вітер який здатен вирвати мауерлат 100х50мм з армопояса , то спочатку від даху залишиться самий мотлох. А крокви до мауерлата так взагалі в обох випадках кріпляться однаково. Для прикладу: металевий кутник та саморізи 6х50мм (жовті такі). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз