Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

с. Тарасівка, Київська обл. Будую будинок :)

dragon200

Рекомендовані повідомлення

6 часов назад, dragon200 сказал:

а чому не можна опирати балки на перегородки?

томущо для цього є несучі стіни. Перегородка це ненесуча стіна, у якої немає фундаменту. Плита перекриття, на якій стоїть перегородка, витримає додаткове навантаження від горищного перекриття та покрівлі? 

Якщо ви сумніваєтеся в проектних рішеннях, то все вирішується однією металевою балкою під стойки даху. Пора***те її вартість і вартість Ваших "костилів" (не забудьте врахувати зменшення площі кімнат)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 часов назад, dragon200 сказал:

як цю всю конструкцію закріпити до армопояса, от в чому питання?

Навіщо балки кріпити до армопоясу? До армопоясу слід обов'язково закріпити дах, а балки горища то зайве.

Посилання на коментар

image.thumb.png.0634af4db30b0b70372a1db2e7fc23fe.png

у Вас горище зовсім експуатуватися не буде? З такою висотою туди навіть не залізеш. Якщо десь покрівля буде текти як шукати будете? Та взагалі, залізти подивитися що там з деревиною інколи корисно. Я б радив підняти дах.

• Лайк 1
Посилання на коментар

В 11.05.2025 в 22:07, andry07 сказал:

Навіщо балки кріпити до армопоясу? До армопоясу слід обов'язково закріпити дах, а балки горища то зайве.

ХЗ, тому і запитую, бо я ж кажу що і на ютубі ті балки кутами кріплять і на схемах деяких є те кріплення. але для себе зробив висновок що не буду кріпити.

• Лайк 1
Посилання на коментар

В 11.05.2025 в 22:31, andry07 сказал:

image.thumb.png.0634af4db30b0b70372a1db2e7fc23fe.png

у Вас горище зовсім експуатуватися не буде? З такою висотою туди навіть не залізеш. Якщо десь покрівля буде текти як шукати будете? Та взагалі, залізти подивитися що там з деревиною інколи корисно. Я б радив підняти дах.

так, повна шляпа) це горище мені по пояс)

читав що для металочерепиці рекомендують мінімальний кут 20 градусів, а у мене тут по проекту 12градусів (рахував). буду робити 20+ градусів, тоді висота буде 1,5м+ а це вже щось, бо як не крути а якесь барахло на горище буду складати....

Змінено користувачем dragon200
  • Лайк 1
Посилання на коментар

41 хвилину тому, dragon200 сказав:

бо як не крути а якесь барахло на горище буду складати....

І не тільки барахло , ще будете утеплювати перекриття і при поточні конфігурації буде ох як не просто лазити в зоні мауерлата.

ІМХО . Я б підняв сам дах відносно балок на 1-2 блоки.

• Лайк 4
Посилання на коментар

6 часов назад, andrey_ka сказал:

І не тільки барахло , ще будете утеплювати перекриття і при поточні конфігурації буде ох як не просто лазити в зоні мауерлата.

ІМХО . Я б підняв сам дах відносно балок на 1-2 блоки.

цікава ідея, але як мауерлат кріпити? через блоки шпильку пропускати? чи не полопаються блоки потім як мауерлат буду притягувати?

Посилання на коментар

32 хвилини тому, dragon200 сказав:

цікава ідея, але як мауерлат кріпити? через блоки шпильку пропускати? чи не полопаються блоки потім як мауерлат буду притягувати?

Спочатку балки , потім підняти стіни на 1 блок вище балок , далі армопояс , мауерлат , дах.

До речі , мауерлат 150х150мм. , це супер мега перебор. Він там абсолютно не потрібен такого кінського перерізу. 

Посилання на коментар

57 минут назад, dragon200 сказал:

монолітний пояс, по ньому балки а піднятися можна цеглою армованою і до неї закріпити мауерлат

• Лайк 1
Посилання на коментар

13 минут назад, andrey_ka сказал:

До речі , мауерлат 150х150мм. , це супер мега перебор

та ладно. це звичайний розмір мауерлата.

Посилання на коментар

55 хвилин тому, dragon200 сказав:

цікава ідея, але як мауерлат кріпити?

А як вам ще така ідея:

Виганяєте стіни та заливаєте армопояс. Під час заливки в строго визначених місцях залишаєте закладні . Далі замовляєте ферми та встановлюєте  прямо на армопояс , кріплячи до цих закладних.

Не потрібні , балки , лєжні , стійки , прогони , мауерлати і... головний біль , як то все монтувати.

Посилання на коментар

4 хвилини тому, andry07 сказав:

та ладно. це звичайний розмір мауерлата.

Яку функцію він там виконує ?

Якщо я його заміню , скажімо на 100х50мм щось зміниться ?

Посилання на коментар

5 минут назад, andrey_ka сказал:

Якщо я його заміню , скажімо на 100х50мм щось зміниться ?

Це залежить від конструкції покриття та від вузлів кріплення крокв. Але при перетині 100х50 простіше вже зовсім без мауерлата.

Посилання на коментар

8 хвилин тому, andry07 сказав:

Це залежить від конструкції покриття та від вузлів кріплення крокв.

Не залежить , принаймні я не бачу цієї залежності. Якщо поясните , буду вдячний.

11 хвилин тому, andry07 сказав:

Але при перетині 100х50 простіше вже зовсім без мауерлата.

Можна , але не простіше.

Якщо ви передбачите в армопоясі надійні закладні для кріплення крокв , то мауерлат цілком можна викинути. В данному випадку якраз мауерлат і додає простоти монтажу крокв.

Посилання на коментар

8 минут назад, andrey_ka сказал:

Не залежить , принаймні я не бачу цієї залежності. Якщо поясните , буду вдячний.

Якщо ви цього не розумієте, то чому даєте поради ТСу по зменшенню перетину мауерлату? Чи це тролінг такий?

Ну добре, спробую пояснити в двух словах. При широкій стіні та великому куту покрівлі грань стіни буде зарізати крокви (або кобилки). Висота мауерлата дозволяє це мінімізувати. В іншому випадку потрібно мауерлат зміщати до зовнішньої грані стіни, що не дуже добре. Для наглядності - картинка:image.png.a88960a4eab0df3e977a85d279b70025.png

15 минут назад, andrey_ka сказал:

Можна , але не простіше

Мауерлат повинен з'єднувати крокви та стіну будівлі. При перетині 100х50 він цього фізично зробити не може і Вам доведеться через мауерлат навскрізь кріпити крокви до монолітного поясу. Погугліть як вітер може підірвати дах.

• Дякую 1
Посилання на коментар

17 хвилин тому, andry07 сказав:

Ну добре, спробую пояснити в двух словах. При широкій стіні та великому куту покрівлі грань стіни буде зарізати крокви (або кобилки). Висота мауерлата дозволяє це мінімізувати. В іншому випадку потрібно мауерлат зміщати до зовнішньої грані стіни, що не дуже добре.

Зовсім ні. Ось приклад , з прив`язкою до реальних розмірів.

Дано 

ГБ = 400мм

Кроква = 200мм

Мауерлат  = 100х50мм і відповідно 150х150мм.

Мауерлат розміщений в 100мм від края ГБ.

Кут нахилу крокв 15гр.

У випадку мауерлата 100х50мм кроква находить на стіну на 3,5мм. 

005.png.7f9b7796d03d19e77002b29a8085cb0f.png

ПС.. Великий переріз мауерлата , в першу чергу обумовлений його фцнкцією яку він виконує . А саме ,  рівномірний розподіл та передача навантаження від даху на стіни. А в даному випадку рівно це саме робить армопояс , тому такий великий переріз мауерлата абсолютно зайвий.

44 хвилини тому, andry07 сказав:

Мауерлат повинен з'єднувати крокви та стіну будівлі. При перетині 100х50 він цього фізично зробити не може і Вам доведеться через мауерлат навскрізь кріпити крокви до монолітного поясу. Погугліть як вітер може підірвати дах.

Ось тут взагалі нічого не зрозумів. 

Як це він фізично цього зробити не може ?

Мауерлат 150х150мм ви кріпите за допомогою шпильок які стирчать з армопояса. Рівно те саме відбувається коли мауерлат 100х50мм. І якщо буде вітер який  здатен вирвати мауерлат 100х50мм з армопояса , то спочатку від даху залишиться самий мотлох. А крокви до мауерлата так взагалі в обох випадках кріпляться однаково. Для прикладу: металевий кутник та саморізи 6х50мм (жовті такі).

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...