Фрай Опубліковано: 7 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 жовтня 2024 (змінено) щиты бимба! 1 година тому, FOX.kissfm сказав: И что самое интересное, был найден судя по всему флакон от какого то одеколона в форме виноградной грозди, Рижский парфюм Дзинтарс Змінено 7 жовтня 2024 користувачем Фрай 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 7 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 7 жовтня 2024 2 минуты назад, Фрай сказал: Рижский парфюм Дзинтарс Ух ты, точно. Загуглил и вот оно... спасибо за наводку. Даже не думал что это целый парфюм ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 7 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 жовтня 2024 Я такой старый, шо запомнил его 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 7 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 7 жовтня 2024 (змінено) 14 минут назад, Фрай сказал: Я такой старый, шо запомнил его Я боюсь представить. Потому что моя находка - это видимо флакон моего деда, а он 1924года рождения )) Змінено 7 жовтня 2024 користувачем FOX.kissfm 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 7 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 жовтня 2024 (змінено) Вряд ли деда, я этот одеколон покупал в Риге в конце 80-х вместе с моделькой 1:43 Руссобалт, она у меня до сих пор есть. ) Змінено 7 жовтня 2024 користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 7 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 7 жовтня 2024 5 минут назад, Фрай сказал: Вряд ли деда, я этот одеколон покупал в Риге в конце 80-х вместе с моделькой 1:43 Руссобалт, она у меня до сих пор есть. ) ну тут без вариантов, больше не кому ) может конечно бабули, но она не любила духи..думаю он там с 60х или раньше Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 7 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 7 жовтня 2024 1 час назад, Фрай сказал: Я такой старый, шо запомнил его Дефицит. За ним гонялись. Дядя, военный, жил в Риге одно время. Туда олию домашнюю, а оттуда Дзинтарс на подарки 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Perforator21 Опубліковано: 8 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 2024 В 19.09.2024 в 22:45, FOX.kissfm сказал: Підкажить будь ласка, що це за давілка (виробник, модель)? Варта уваги? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kvintich Опубліковано: 8 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 2024 В 13.09.2024 в 23:30, FOX.kissfm сказал: І вже доступне вино на продаж врожаю 2023 ) Є сухе? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 8 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 2024 (змінено) 9 часов назад, Perforator21 сказал: Підкажить будь ласка, що це за давілка (виробник, модель)? Варта уваги? Це дробарка Grifo з грібневіділювачем, ручна, модель DMAI (повна нержавійка) Я сказав би що це найкраща дробарка не промислового типу, краще вже тільки промислові. На ній одразу є оснастка для встановлення єлектроприводу, який можна докупити окремо. Що цікаво, що дробарка плюс привід окремо - дешевше ніж одразу з приводом )) Щ о стосується - брати нержавійку чи фарбовану- я всіма руками і ногами за нержавійку. Так це дорожче - але раз, та на все життя. Краще чуть підкопити грошей, ніж потім страждати все життя, від того що лущиться фарба. Вино - це агресивне кислотне середовище, і крашені дробарки за декілька років починають іржавіти. брав тут mirbeer.com.ua/ru/drobilki-dlya-vinograda/1566-drobilka-dlya-vinograda-grifo-s-grebneotdelitelem-ruchnaya.html ось ще тут дешевше samogonka.com.ua/drobilka-dlya-vinograda-grifo-s-grebneotdelitelem-ruchnaya-model-dmai/ А це сайт виробника www.grifomarchetti.eu/product/stainless-steel-grape-crusher-and-grape-stalk-remover-by-hand/ Змінено 8 жовтня 2024 користувачем FOX.kissfm 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 8 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 8 жовтня 2024 (змінено) 3 часа назад, kvintich сказал: Є сухе? В цьому році лише напівусухе близько 3-4% цукру. Дуже яскраве, потужне, танінне вино, варто спробувати ) Змінено 8 жовтня 2024 користувачем FOX.kissfm Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 13 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 13 жовтня 2024 (змінено) Обновочки в винном погребе. Приехала большая емкость для ферментации вина. разрабатывал ее сам, сделали ребята из Харькова. Если кому будет интересно, расскажу детальнее об этом ферментере я для чего там задумана каждая его часть. Изначально планировал емость на 300... максимум 400 литров. Это и по бюджету и по габаритам, для того что бы затащить ее в погреб - было нормально. Но тут возникла проблема.... не смогли найти плавающую крышку под небольшой диаметр. В итоге нашли только большую крышку - пришлось увеличивать диаметр емкости. Тут же и размер по высоте вырос - что бы лист нержавейки не кромсать, по итогу объем получился 550л. Ну это и к лучшему - на будующие планируемые объемы - отлично. Затащить ее в погреб, оказалось еще той проблемой, если диаметр мы высчитывали до милимметра, что бы она прошла в проем дверей, то вот с высотой все казалось с запасом. А вот и нифига, поворот внизу лестницы оказался с ньюансами, и втискивали бочку с большим трудом... прошла миллиметр в миллиметр. Короче будь она на сантиметр выше - пришлось бы размещать ее на верху в винокурне. Но все срослось и ура - теперь в погребе будет большой ферментр. Так же подьехала мелочевка в виде напольного укупорщика, который ну прям очень облегчил жизнь, потому как с ручным я уже запарился. И тара - винная бутылка и удачно взял 5 литровых бутлей для хранения. Ну и загрузил овощехранилище на зиму Ну и винишко быстро улетает ) с прошлого урожая было сделано 120литров, осталось всего 80 ) Кстати, чуть не забыл добавил вентканал под потолком лестницы, прошлой зимой там было влажно и эта часть погреба совершенно не имеет вентиляции, в этом году решил исправить. Немного зацепил краску на стенах, надо будет востановить как потеплеет Змінено 13 жовтня 2024 користувачем FOX.kissfm 14 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 5 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 (змінено) будівництво призупинилось, а от виноробство триває ) Зняв Каберне 2024 з мезги, та поставив на освітлення та ЯМБ. Активно розходиться напівсолодке вино, 2023року. Вирішив віддати його на професійну дегустацію, та отримав досить приємний результат від 6 суддів (один з Італії). Червоним справа - максимум балів Змінено 5 листопада 2024 користувачем FOX.kissfm 14 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 12 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 12 квітня (змінено) Поки стабільно не потепліло, займаюсь садом. Обрізка, обробка, посадка, підв'язування винограду.... Розповім трохи про свій підхід, можливо комусь буде корисно. Перше, що я роблю - проводжу обрізку всіх дерев до настання тепла, зазвичай це лютий-березень, але там все від погоди залежить. Тут головне не потопати в багнюці) Тобто треба встигнути поки не почне відтавати земля, ну або якщо почала танути, то почекати поки верх просохне. Все що обрізав, частково йде в дровник - товсті гілки, ну а тонкі раніше я спалював і золу відразу в грядки (тут ще чим гарна зимова обрізка, що до початку руху соку гілки добре горять, вони не особливо мокрі) Цього року я прикупив щепоріз, і думаю тепер вся дрібнота перероблятиметься на тріску і у вигляді мульчі піде на підсипку всього і вся )) По щепорізу, якщо комусь цікаво, розповім окремо - як вибирав, на чому зупинився в результаті. Після обрізки – перше раннє весняне обприскування. Варіантів, як його проводити багато, я ж роблю так: Чекаю на середньодобову температуру 5-8град. Дивлюся що б бруньки не пішли в ріст. Першим заходом - 7% (700гр. на 10л.) розчин карбаміду - по всьому саду, і по ґрунту, торішньому листі і т.д. (прискорює перегнивання листя у тому числі). Через день-два проходжуся 3% бордоською рідиною. 300гр. мідного купоросу, 500гр. негашеного вапна на 10л. води. Вже після оприскування замазую рани садовим варом. Далі якщо заплановано - саджаю нові рослини. В цьому році наприклад довелось досаджувати туї. Бо торічна літня жара іх зажарила (( Далі підв'язка винограду. Зими зараз досить теплі, та і я лінивий, тому ніколи не прикопую його на зиму. Просто знімаю зі шпалери та кладу на землю. Максимум, якщо обіцяють сильний мороз (-20 і нижче), а сніга немає - тоді просто зимою прикриваю лозу шифером, чи агроволокном. Тому коли починає тепліти я довго не тримаю виноград на землі, а доволі рано підіймаю на шпалєру. В цьому році я це зробив ще в березні )) Тут у мене два аргументи - по перше я робив це перед оприскуванням, і якщо б він лежав на землі, то я б нормально не дістав всю лозу розчином. А по друге - мені так вдобно ) коли вже робишь роботи в саду, то намагаєшься зробити все одразу ) Знову ж таки, ніколи не вгадаєшь з погодою - може бути довго жара - бруньки полізуть, а ти не встиг підв'язати... ну і тоді при підв'язуванні - пообламуєшь частину бруньок. Може бути заморозки, то не ти сам, так вони побьють бруньки. Тому я для сабе обрав вдобний для мене варіант - закинув на шпалери при першому потеплінні, а далі буде як буде )) Потім етап - захист абрикосу та інших косточкових від моніліозу. Це обов'язково робити при розпусканні квіток. Зазвичай першим розпускається абрикос у мене це було тиждень тому - 04.04.2025. В цей день вже більше 50% квіток розкрилося - самий час провести обробку. По температурі було гарно - близько 20 градусів, тому взяв класичний набір - скор+хорус. Якщо було б холодніше - то лише хорус, бо скор би не спрацював. Далі поки ще квітки не осипаються (десь через 3-4 дні після першої) - друга обробка Сигнум (якщо тепло), або Ревіона Ну і там треба дивитись що у вас іще є і як воно цвіте...бо треба ці обробки зробити по всім кісточковим. У мене наприклад всі цвітуть в різний період, тому доводиться прискати ледь не двічи на тиждень )) Ну і поки що все )) Змінено 12 квітня користувачем FOX.kissfm 10 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз