Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Моя стройка в Каменском. Дом, сад, винокурня, винный погреб немножко бункер ))

FOX.kissfm

Рекомендовані повідомлення

щиты бимба!

1 година тому, FOX.kissfm сказав:

И что самое интересное, был найден судя по всему флакон от какого то одеколона в форме виноградной грозди,

Рижский парфюм Дзинтарс

image.jpeg.326b8ec6540554f0086e0f05d2bc9b19.jpeg

Змінено користувачем Фрай
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 минуты назад, Фрай сказал:

Рижский парфюм Дзинтарс

Ух ты, точно. Загуглил и вот оно... спасибо за наводку. Даже не думал что это целый парфюм )

Screenshot_62.thumb.jpg.f8a21a5575d42eef557928390be0e567.jpg

Посилання на коментар

14 минут назад, Фрай сказал:

Я такой старый, шо запомнил его image.gif.6d08d64cb364671b3362f9778114e521.gif

Я боюсь представить. Потому что моя находка - это видимо флакон моего деда, а он 1924года рождения ))

Змінено користувачем FOX.kissfm
  • Хаха 1
Посилання на коментар

Вряд ли деда, я этот одеколон покупал в Риге в конце 80-х вместе с моделькой 1:43 Руссобалт, она у меня до сих пор есть. )

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар

5 минут назад, Фрай сказал:

Вряд ли деда, я этот одеколон покупал в Риге в конце 80-х вместе с моделькой 1:43 Руссобалт, она у меня до сих пор есть. )

ну тут без вариантов, больше не кому ) может конечно бабули, но она не любила духи..думаю он там с 60х или раньше

Посилання на коментар

1 час назад, Фрай сказал:

Я такой старый, шо запомнил его image.gif.6d08d64cb364671b3362f9778114e521.gif

Дефицит. За ним гонялись. Дядя, военный, жил в Риге одно время. Туда олию домашнюю, а оттуда Дзинтарс на подарки :)

• Лайк 1
Посилання на коментар

В 19.09.2024 в 22:45, FOX.kissfm сказал:

IMG_2337.thumb.JPG.7ca6692ef93763b375bbec718193b2d4.JPG

IMG_2338.thumb.JPG.b00a42b530ebc0b5a5ddd149e2cb8c34.JPG

Підкажить будь ласка, що це за давілка (виробник, модель)? Варта уваги?

Посилання на коментар

9 часов назад, Perforator21 сказал:

Підкажить будь ласка, що це за давілка (виробник, модель)? Варта уваги?

Це дробарка Grifo з грібневіділювачем, ручна, модель DMAI (повна нержавійка)

Я сказав би що це найкраща дробарка не промислового типу, краще вже тільки промислові.

На ній одразу є оснастка для встановлення єлектроприводу, який можна докупити окремо. Що цікаво, що дробарка плюс привід окремо - дешевше ніж одразу з приводом ))

Щ о стосується - брати нержавійку чи фарбовану- я всіма руками і ногами за нержавійку. Так це дорожче - але раз, та на все життя. Краще чуть підкопити грошей, ніж потім страждати все життя, від того що лущиться фарба. Вино - це агресивне кислотне середовище, і крашені дробарки за декілька років починають іржавіти.

брав тут mirbeer.com.ua/ru/drobilki-dlya-vinograda/1566-drobilka-dlya-vinograda-grifo-s-grebneotdelitelem-ruchnaya.html

ось ще тут дешевше samogonka.com.ua/drobilka-dlya-vinograda-grifo-s-grebneotdelitelem-ruchnaya-model-dmai/

А це сайт виробника www.grifomarchetti.eu/product/stainless-steel-grape-crusher-and-grape-stalk-remover-by-hand/

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 часа назад, kvintich сказал:

Є сухе?

В цьому році лише напівусухе близько 3-4% цукру. Дуже яскраве, потужне, танінне вино, варто спробувати )

Посилання на коментар

Обновочки в винном погребе.

Приехала большая емкость для ферментации вина. разрабатывал ее сам, сделали ребята из Харькова. Если кому будет интересно, расскажу детальнее об этом ферментере я для чего там задумана каждая его часть.

IMG_3031.thumb.JPG.4b93f3a0ac25ae7606801bf89f742f10.JPG

IMG_3033.thumb.JPG.42339a59406b36fca183d25e0b36ff83.JPG

IMG_3034.thumb.JPG.a0a273dbf060812e12d4810ab2049f90.JPG

IMG_3044.thumb.JPG.5d7a91b879fbcc57ba781b3458b92514.JPG

Изначально планировал емость на 300... максимум 400 литров. Это и по бюджету и по габаритам, для того что бы затащить ее в погреб -  было нормально.

Но тут возникла проблема.... не смогли найти плавающую крышку под небольшой диаметр.

В итоге нашли только большую крышку - пришлось увеличивать диаметр емкости. Тут же и размер по высоте вырос - что бы лист нержавейки не кромсать, по итогу объем получился 550л. Ну это и к лучшему - на будующие планируемые объемы - отлично.

Затащить ее в погреб, оказалось еще той проблемой, если диаметр мы высчитывали до милимметра, что бы она прошла в проем дверей, то вот с высотой все казалось с запасом. А вот и нифига, поворот внизу лестницы оказался с ньюансами, и втискивали бочку с большим трудом... прошла миллиметр в миллиметр. Короче будь она на сантиметр выше - пришлось бы размещать ее на верху в винокурне. Но все срослось и ура - теперь в погребе будет большой ферментр. 

Так же подьехала мелочевка в виде напольного укупорщика, который ну прям очень облегчил жизнь, потому как с ручным я уже запарился.

И тара - винная бутылка и удачно взял 5 литровых бутлей для хранения.

Ну и загрузил овощехранилище на зиму

Screenshot_73.thumb.jpg.560835741499e9e5ab240738ffd45d92.jpg

IMG_3095.thumb.JPG.dda2968771d533dfbcf0eb7ab381354c.JPG

Ну и винишко быстро улетает ) с прошлого урожая было сделано 120литров, осталось всего 80 )

Кстати, чуть не забыл добавил вентканал под потолком лестницы, прошлой зимой там было влажно и эта часть погреба совершенно не имеет вентиляции, в этом году решил исправить. Немного зацепил краску на стенах, надо будет востановить как потеплеет

IMG_3098.thumb.JPG.c769da396095e65cbc922035a717c79c.JPG

• Лайк 14
  • Дякую 1
Посилання на коментар

• 4 тижні потому...

будівництво призупинилось, а от виноробство триває )

Зняв Каберне 2024 з мезги, та поставив на освітлення та ЯМБ.

IMG_3412.JPG

IMG_3452.JPG

Активно розходиться напівсолодке вино, 2023року. 

Вирішив віддати його на професійну дегустацію, та отримав досить приємний результат від 6 суддів (один з Італії). Червоним справа - максимум балів

Screenshot_32.thumb.jpg.05a60c76021b0df5e0b39b33253a7aaf.jpg

• Лайк 14
Посилання на коментар

• 5 місяців потому...

Поки стабільно не потепліло, займаюсь садом. Обрізка, обробка, посадка, підв'язування винограду....

Розповім трохи про свій підхід, можливо комусь буде корисно.

Перше, що я роблю - проводжу обрізку всіх дерев до настання тепла, зазвичай це лютий-березень, але там все від погоди залежить.

Тут головне не потопати в багнюці) Тобто треба встигнути поки не почне відтавати земля, ну або якщо почала танути, то почекати поки верх просохне.

Все що обрізав, частково йде в дровник - товсті гілки, ну а тонкі раніше я спалював і золу відразу в грядки (тут ще чим гарна зимова обрізка, що до початку руху соку гілки добре горять, вони не особливо мокрі)

Цього року я прикупив щепоріз, і думаю тепер вся дрібнота перероблятиметься на тріску і у вигляді мульчі піде на підсипку всього і вся ))

По щепорізу, якщо комусь цікаво, розповім окремо - як вибирав, на чому зупинився в результаті.

Після обрізки – перше раннє весняне обприскування. Варіантів, як його проводити багато, я ж роблю так:

1. Чекаю на середньодобову температуру 5-8град.
  2. Дивлюся що б бруньки не пішли в ріст.
  3. Першим заходом - 7% (700гр. на 10л.) розчин карбаміду - по всьому саду, і по ґрунту, торішньому листі і т.д. (прискорює перегнивання листя у тому числі).
  4. Через день-два проходжуся 3% бордоською рідиною. 300гр. мідного купоросу, 500гр. негашеного вапна на 10л. води. 
  5. Вже після оприскування замазую рани садовим варом.

Далі якщо заплановано - саджаю нові рослини.

В цьому році наприклад довелось досаджувати туї. Бо торічна літня жара іх зажарила ((

Далі підв'язка винограду.

Зими зараз досить теплі, та і я лінивий, тому ніколи не прикопую його на зиму. Просто знімаю зі шпалери та кладу на землю. Максимум, якщо обіцяють сильний мороз (-20 і нижче), а сніга немає - тоді просто зимою прикриваю лозу шифером, чи агроволокном.

Тому коли починає тепліти я довго не тримаю виноград на землі, а доволі рано підіймаю на шпалєру.

В цьому році я це зробив ще в березні )) Тут у мене два аргументи - по перше я робив це перед оприскуванням, і якщо б він лежав на землі, то я б нормально не дістав всю лозу розчином. А по друге - мені так вдобно ) коли вже робишь роботи в саду, то намагаєшься зробити все одразу )

Знову ж таки, ніколи не вгадаєшь з погодою - може бути довго жара - бруньки полізуть, а ти не встиг підв'язати... ну і тоді при підв'язуванні - пообламуєшь частину бруньок. Може бути заморозки, то не ти сам, так вони побьють бруньки. 

Тому я для сабе обрав вдобний для мене варіант - закинув на шпалери при першому потеплінні, а далі буде як буде ))

Потім етап - захист абрикосу та інших косточкових від моніліозу.

Це обов'язково робити при розпусканні квіток. 

Зазвичай першим розпускається абрикос у мене це було тиждень тому - 04.04.2025. В цей день вже більше 50% квіток розкрилося - самий час провести обробку. По температурі було гарно - близько 20 градусів, тому взяв класичний набір - скор+хорус. Якщо було б холодніше - то лише хорус, бо скор би не спрацював.

Далі поки ще квітки не осипаються (десь через 3-4 дні після першої) - друга обробка Сигнум (якщо тепло), або Ревіона

Ну і там треба дивитись що у вас іще є і як воно цвіте...бо треба ці обробки зробити по всім кісточковим. У мене наприклад всі цвітуть в різний період, тому доводиться прискати ледь не двічи на тиждень ))

Ну і поки що все ))

IMG_4369.thumb.JPG.2523f53eaa4f1f775b1038d895681226.JPG

IMG_4376.thumb.JPG.03d02af46d1f16be922925f05151dbbb.JPG

IMG_4382.thumb.JPG.ad3f1d4d59eacd4f579ab9f356843c7b.JPG

IMG_4391.thumb.JPG.099e3a2fdab1f90fdea50e85d80d358c.JPG

image.thumb.png.1724394ad264e3832f7abac964ed959b.png

image.thumb.png.4dadf6e0348b4396d479e984b26b308a.png

• Лайк 10
  • Дякую 1
Посилання на коментар

• 3 місяці потому...

Переїхав на YouTube ))

І ось зробив перше відео із серіі про будівництво льоху та винокурні ) 

• Лайк 2
Посилання на коментар

37 хвилин тому, FOX.kissfm сказав:

Переїхав на YouTube ))

І ось зробив перше відео із серіі про будівництво льоху та винокурні ) 

Може в підпис канал поставити ?

• Лайк 1
Посилання на коментар

14 минут назад, irina1969 сказал:

Може в підпис канал поставити ?

Як раз тягнулась мишка до налаштувань )

• Хаха 1
Посилання на коментар

На звісах гранитних плит парапету обов'язково потрібно сформувати капельник.

Це просто канавка, яка не дає стікаючій воді затікати на стіни.

Робиться алмазним кругом.

Мінімальний розмір ширини канавки - 10 мм, бо менша буде все одно змочуватись та підтікати.

Ну, і нахил плит потрібно передбачити.

Змінено користувачем АлександрБ.
  • Лайк 1
Посилання на коментар

21 минуту назад, АлександрБ. сказал:

На звісах гранитних плит парапету обов'язково потрібно сформувати капельник.

Це просто канавка, яка не дає стікаючій воді затікати на стіни.

Робиться алмазним кругом.

Мінімальний розмір ширини канавки - 10 мм, бо менша буде все одно змочуватись та підтікати.

Ну, і нахил плит потрібно передбачити.

Дякую. 

Якщо ви додивились до гранітних плит, там є вставочка відео з даху, і я як раз показую на капельник )...але у мене він десь 3мм. Треба буде потестувати, чи достатньо

І нахил, так, передбачено в середину даху.

Посилання на коментар

3 мм  мало, це навіть менше діаметру краплини.

А якщо ще й нахил зворотній, всередину ... 

Щоби не пиляти, можна нагнути з сірого металу акуратних полосок з відбортовками.

І приклеїти знизу на клей 

epicentrk.ua/shop/hermetyk-sika-sikaflex-11fc-purform-siryi-310-ml.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&adtype=pla&product_channel=online&gad_source=1&gad_campaignid=22079283820&gbraid=0AAAAADLIb1MJ_klIeAS2GN2y0XkxnmHsQ&gclid=CjwKCAjwwNbEBhBpEiwAFYLtGFxQNQv_5BVVDtsXvu9r5uK5BNxc2ORecVhvPlS82rjiHJ2Edcn2tRoCxa0QAvD_BwE

Це простіше, ефективніше, але

трохи постраждає візуальна гармоничність вузла.  

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 минуты назад, АлександрБ. сказал:

Щоби не пиляти, можна нагнути з сірого металу акуратних полосок з відбортовками.

І приклеїти знизу на клей 

метал точні ні. Потестую, може тоді доріжу. Дякую за підказку.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...