Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Deye інвертори гібридні

yur43

Рекомендовані повідомлення

08.02.2025 в 12:22, yurriy сказав:

А я ж показував. Реально працює з будь-якими піками навантаження. У такому варіанті генератор взагалі не бачить ніяких піків. Він працює на зарядний пристрій. 

Ну так ви відключили мережу і інвертор працює повністю автономно. Якщо підключити генератор на ГЕН порт, то він в першу чергу буде живити навантаження, а потім вже заряджати, тоді, звичайно, всі піки будуть лягати на генератор.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, volomoto сказал:

Ну так ви відключили мережу і інвертор працює повністю автономно.

А який сенс заводити генератора при наявній мережі? 

1 час назад, volomoto сказал:

Якщо підключити генератор на ГЕН порт, то він в першу чергу буде живити навантаження, а потім вже заряджати, тоді, звичайно, всі піки будуть лягати на генератор.

Навіть думки такої не мав - у мене ж однофазний гена. Саме тому я підключив його до зарядного пристрою. Робочий спосіб використати однофазний генератор з трифазним інвертором.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, AdolfGitler сказал:

А зарядник напрямую на клеммы акума или как?

Так на фото все ж видно, напряму на клеми для паралельного з'єднання.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Не можу зрозуміти чому від сонця акб не заряджається до 100%. Від мережі заряджається, а від сонця заряд зупиняється на 97-98%.  Важливі налаштування на фото. 

Спойлер

1935856744_.thumb.png.d970f3f4c60d98259213245e21807584.png

1451169724_.thumb.png.7b050be2049bcb1d8d3d47b4217c3687.png

Посилання на коментар

29 хвилин тому, Vikctor сказав:

Не можу зрозуміти чому від сонця акб не заряджається до 100%. Від мережі заряджається, а від сонця заряд зупиняється на 97-98%.  Важливі налаштування на фото. 

Приховати вміст

В бмс по напряжению отрубило заряд? Типа протекшн. Хотя не, если от сети до 100 доходит.

У меня так после долгого не заряда до 100% остановило на 90. Потому что по напряжению уже шибко много, а счётчик говорит еще типа влезет 10

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

22 минуты назад, ЯД сказал:

В бмс по напряжению отрубило заряд? Типа протекшн. Хотя не, если от сети до 100 доходит.

У меня так после долгого не заряда до 100% остановило на 90. Потому что по напряжению уже шибко много, а счётчик говорит еще типа влезет 10

Немає довгих перерв. На вихідні і іноді по буднях заряджаю вночі до 100%. Просто наразі сонячне щастя неочікувано прийшло і за прогнозом затримається, тож сьогодні вночі взагалі не заряджатиму, бо біля 70% залишиться.

Посилання на коментар

57 минут назад, Vikctor сказал:

у меня тоже какой то прикол но наверно стоит максимальная продажа, точно не помню, но выглядит это следующим образом

1. солнца мало заряжает акб и отдает на дом ничего не продает

2. солнца много все продает дом питается от акб в рамках дозволенного и только то что выше то подмешивает от солнца\сети

вот сегодня выработал 31 квт 20 из них продал и на сейчас акб уже пустой ждет 23:00

но до конца еще не отследил, такое солнце только третий день, причем сегодня заряд был до 12 дня а солнце было до 16, а к этому времени акб был уже 85%

Посилання на коментар

8 минут назад, mib сказал:

у меня тоже какой то прикол но наверно стоит максимальная продажа, точно не помню, но выглядит это следующим образом

1. солнца мало заряжает акб и отдает на дом ничего не продает

2. солнца много все продает дом питается от акб в рамках дозволенного и только то что выше то подмешивает от солнца\сети

вот сегодня выработал 31 квт 20 из них продал и на сейчас акб уже пустой ждет 23:00

но до конца еще не отследил, такое солнце только третий день, причем сегодня заряд был до 12 дня а солнце было до 16, а к этому времени акб был уже 85%

В мене в приоритеті власне споживання, далі акб і лишень після задовільнення власних потреб повинно залишок продавати. В принципі все відбувається коректно, але дивує чому не заряджає акб до 100%. Тобто в мене немає принциповой потреби заряджати саме до 100%, бо після заходу сонця все одно споживання будинку на акб. Просто цікаво чому так.

Посилання на коментар

13 минут назад, Vikctor сказал:

В мене в приоритеті власне споживання, далі акб і лишень після задовільнення власних потреб повинно залишок продавати. В принципі все відбувається коректно, але дивує чому не заряджає акб до 100%. Тобто в мене немає принциповой потреби заряджати саме до 100%, бо після заходу сонця все одно споживання будинку на акб. Просто цікаво чому так.

та вот тоже в голову не приходит может в настройках бмс что то

Посилання на коментар

@Vikctorдивись що відбувається з бмс при зупинці заряду від сонця. Скільки бмс нарахувала Ah в цей момент. Також це може бути over voltage protection на якійсь комірці.

• Лайк 2
Посилання на коментар

2 часа назад, volomoto сказал:

Покажіть налаштування бмс і її лог.

Налаштування показую всі, бо хто зна де саме ви шукатимете і щоб двічі не вставати. Стосовно логу - не розумію як в ньому вирахувати реальний час події, бо тут все рахується від створення світу запуску бмс.

1758189708_.thumb.png.c8dd27be8253eaee1cd5af6dea5a0272.png1903278488_.thumb.png.2756d5d1ee1b5bd80e6c1b0d7f693d02.png1475346420_.thumb.png.d983ad591bcd3c01c47f02e9bfcc19f6.png

832307599_.thumb.png.b362ea20733a0812e928c08569fd5bb3.png676770757_.thumb.png.3e786354a5ef79cbd56105dbf270c3dc.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

29 хвилин тому, Vikctor сказав:

як в ньому вирахувати реальний час події

Відняти від TIME, який бачимо зверху, тоді зрозуміло скільки часу пройшло з події.

А так то кілька комірок по черзі дають перенапругу. Можливо це не проявлялося при зарядці від мережі, бо заряджалось меншим струмом ніж від сонця. Чим більше струм заряду, тим швидше росте дисбаланс між комірками. 

Тепер треба дивитися на напругу комірок в кінці заряду.

• Лайк 1
Посилання на коментар

14 часов назад, Vikctor сказал:

Показать контент

Вероятно от панелей ток идёт слишком высокий и по перезарядке отдельных ячеек отрубает батарею.

Посилання на коментар

1 година тому, Vikctor сказав:

Налаштування показую всі, бо хто зна де саме ви шукатимете і щоб двічі не вставати. Стосовно логу - не розумію як в ньому вирахувати реальний час події, бо тут все рахується від створення світу запуску бмс.

И первую страничку, там где пишутся циклы и сколько ампер запихнуло и еще можно залить. но это надо когда по солнцу отрубило не на 100%

Посилання на коментар

Припущення що від мережі заряджає меншим струмом ніж від сонця наразі невірні. Може влітку подібне буде, але точно не зараз. Бо більше 3,5кВт від сонця не було ще, тоді як заряджання від мережі в мене встановлено 60А, тобто те саме. Наразі заряд фактично вимкнувся, бо коливання в кілька десятих  ампера з + чи з - то вже не заряджання. І це не приведе до 100% з досвіду. Ось свіжі скріни.

1628656001_.thumb.png.7ef665b8540bf3172f9c3d32fe252ebd.png277122779_.thumb.png.20152c12fffe04a097ef13065819a4e4.png113865136_.thumb.png.a3d42cdea25a5fc0b06094ebf3a6b7a9.png

1199127858_.thumb.png.626c298bf0a37f7d705dcf347b892e35.png

Посилання на коментар

@Vikctorякби ти не написав, що від мережі заряджається до 100%, то можна було б припустити що фактична ємність менше встановленої в налаштуваннях бмс. А так то дуже дивно... Не видно і натяку на розбаланс по комірках.

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 минуты назад, razzil сказал:

@Vikctorякби ти не написав, що від мережі заряджається до 100%, то можна було б припустити що фактична ємність менше встановленої в налаштуваннях бмс. А так то дуже дивно... Не видно і натяку на розбаланс по комірках.

Ось і я ж про це. Сам не знаю чому так відбувається.

Посилання на коментар

2 години тому, Vikctor сказав:

Стосовно логу - не розумію як в ньому вирахувати реальний час події, бо тут все рахується від створення світу запуску бмс.

В лозі все добре, бо остання подія 121 день тому.

А от з налаштуваннями не дуже, бо дуже мала різниця між RCV та SoC 100% Volt. В деє є така особливість, що він дає різну напругу заряду залежно від того чи є сонце, чи ні, і цих 0.2 якраз можуть бути критичними при ваших налаштуваннях.

Для початку рекомендую поставити наступні значення:

RCV: 3.5
SoC 100%: 3.47

Тоді і різниця більша, і балансування відбудеться, бо зараз у вас толком нема його, бо старт балансування на 3.45.

• Лайк 5
  • Дякую 3
Посилання на коментар

34 минуты назад, volomoto сказал:

В лозі все добре, бо остання подія 121 день тому.

А от з налаштуваннями не дуже, бо дуже мала різниця між RCV та SoC 100% Volt. В деє є така особливість, що він дає різну напругу заряду залежно від того чи є сонце, чи ні, і цих 0.2 якраз можуть бути критичними при ваших налаштуваннях.

Для початку рекомендую поставити наступні значення:

RCV: 3.5
SoC 100%: 3.47

Тоді і різниця більша, і балансування відбудеться, бо зараз у вас толком нема його, бо старт балансування на 3.45.

Змінив налаштування і одразу за пару хвилин рівень заряду досягнув 100%. Наразі відбувається балансування. Щіро дякую.

• Лайк 6
Посилання на коментар

всім вітання. може і мені хто підскаже - що не можу роздуплитись зі смарт лоадом. коли сонця недостатньо, він працює від батареї (коли стоїть галочка On grid always ON). якщо цю галочку вимкнути то не вмикається коли батарея 100 і є сонце.

ап. подивився ютуб і роздуплився. виявляється самі нижні параметри це загальні, а не відносяться до "мікроінверторних" налаштувань поряд з ним. 

Змінено користувачем newbee2020
Посилання на коментар

вопрос до спільноти
Это норм, что не смотря что бмс говорит 100% Дея солнцем все равно пихает все что можно, пока БМС не начнет рубить по протекшну? И это не флоат режим пока что. выглядит не очь

image.png.96471281c28c6c1668eb6d4e2a5d27de.png

БМС 15.35 прошивка, флоат выключен на бмс, инвертор обновляли пару недель назад на лейтест

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

1 хвилину тому, ЯД сказав:

Это норм, что не смотря что бмс говорит 100% Дея солнцем все равно пихает все что можно, пока БМС не начнет рубить по протекшну?

Скиньте налаштування БМС і краще відразу всі. А також фотку екрану Li-BMS з інвертора.

Посилання на коментар

55 хвилин тому, volomoto сказав:

Скиньте налаштування БМС і краще відразу всі. А також фотку екрану Li-BMS з інвертора.

ну це я зможу зробити тільки на вихідних
Але я пам'ятаю налаштування протекшнів)

OVP - 3.55
RCV - 3.5
SOC100 - 3.45

OVPR - 3.449 - ось цей - не впевнений

З інвентора - можу з аплікухи 

АПД
с важного еще протокол - Дейе на БМС, на инвенторе - 0

либо уже на выходные - буду фоткать

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...