МакДо Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 5 хвилин тому, k-master сказав: Вони оновлюють навіть якщо нема ні сонця ні мережі, а тільки батарейка? Бо хто знає коли вони вирішать це зробити. Оновлюють якщо інвертор увімкнений і є інтернет. На сонце, мережу - пофіг. Остання прошивка не перезавантажує інвертор, тому іноді треба заглядати, щоб перевірити 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому Зловив цікавий глюк чи то фічу 2ф гібрида Деє, до якого на Ген порт підключені мікроінвертори. Коли нема мережі, то гібрид керує потужність мікроінверторів шляхом зміни частоти і макс. значення можна задати в налаштуваннях: В мене зараз 50.5, хоча раніше було 52.5, але про це пізніше. Ситуація виглядає так, що частота залежить і від SoC, і від потужності навантаження, але ця залежність мені не є явною, просто кореляція чітко прослідковується: Буду далі досліджувати, бо дуже не хочеться втрачати генерацію під час відключень мережі. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 4 минуты назад, volomoto сказал: Буду далі досліджувати... Обережно, бо китайці Вас викрадуть і будете в них за тарілку рису працювать 🙄 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 1 час назад, volomoto сказал: гібрид керує потужність мікроінверторів шляхом зміни частоти Підвищення частоти знижує потужність мікроінверторів, так? Тобто, максимальне значення, яке задається в налаштуваннях визначає мінімальну потужність мікроінверторів? А щоб повністю їх зупинити (немає ЗТ), яке максимальне значення частоти треба задати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 51 хвилину тому, yurriy сказав: Підвищення частоти знижує потужність мікроінверторів, так? Тобто, максимальне значення, яке задається в налаштуваннях визначає мінімальну потужність мікроінверторів? Так 51 хвилину тому, yurriy сказав: А щоб повністю їх зупинити (немає ЗТ), яке максимальне значення частоти треба задати? То залежить від конкретної моделі МІ, але типово це 52.5 Гц. Зазвичай старт зниження генерації починається з 50.2 Гц з коефіцієнтом -40%/Гц, тобто при при 52.5 Гц буде 100% зниження генерації. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 2 години тому, volomoto сказав: Буду далі досліджувати, бо дуже не хочеться втрачати генерацію під час відключень мережі. Дослідив і все виявилось просто, але нетривіально. Раніше в налаштуваннях була можливість задати межі SoC включення і виключення мікроінверторів і відповідно проміжну зону плавного регулювання, але в останніх прошивках це забрали, тому частота не залежить від SoC. Також частота не залежить від потужності навантаження, бо я перелопатив багато даних і не знайшов такої закономірності. Виявилося, що частота залежить від різниці напруг: поточної батареї і затребуваної БМСкою, тобто RCV. В мене батарея зарядилась до 100% і перейшла у флоат, який в моєму випадку задає RCV 53.8 В. Якщо різниця RCV та напруги батареї більша, ніж 1 В, то частота росте і генерація обмежується: Коли не було відключень електрики, то я не дуже звертав увагу на таку поведінку, але стало цікаво чи такі ситуації були раніше, тому я порився в архівах даних і знайшов кілька випадків. Наприклад в серпні було довге відключення і при досягненні напруги в 55.2В, тоді як RCV 56.2, частота підстрибнула і трималась такої поки не виконались re-bulk умови моєї бмс і RCV знову не піднялось до 56.2 В: Майже весь час в плаваючому режимі напруга батареї була на дуже близькою до RCV, крім кількох короткочасних моментів, коли було велике навантаження. Також є трохи дивний випадок, коли правило різниці в 1 В не завжди виконувалося і я не маю тому пояснення: Найпростішим вирішенням проблеми є відключити флоат в БМС, але я б не хотів тримати комірки на високій напрузі довго, тому спробую спочатку змінити умови re-bulk на ось такі: Тобто якщо після переходу на флоат напруга впаде до 53 В або SoC знизиться до 95%, то RCV буде дорівнювати bulk напрузі, яка в мене на рівні 56.2 В: 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 4 години тому, МакДо сказав: тому іноді треба заглядати, щоб перевірити а куди заглядати і що перевіряти? Бо я свого часу заборонив йому виходити в інтернет через оці раптові оновлення. А load він тепер теж не рубає при оновленні? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 38 хвилин тому, razzil сказав: а куди заглядати і що перевіряти? На екран інвертора або ж Дея клауд. 38 хвилин тому, razzil сказав: Бо я свого часу заборонив йому виходити в інтернет через оці раптові оновлення. Десь читав, що відключені від інтернету інвертори не ремонтують по гарантії. 39 хвилин тому, razzil сказав: А load він тепер теж не рубає при оновленні? Взагалі нічого не відбувається. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) Маю трохи загальне питання. Можливо зможу продати два своїх Деєвських акума (по 6 квт), то поки там думають маю питання - чи є в кого перевірені продавани, щоб придбати у них шось на 15+ квт? Або комплект для самозбірки, хоча поки ше не відчуваю в собі натхення тим займатись... Змінено 8 годин тому користувачем beavis Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 1 хвилину тому, beavis сказав: Маю трохи загальне питання. Можливо зможу продати два своїх Деєвських акума (по 6 квт), то поки там думають маю питання - чи є в кого перевірені продавани, щоб придбати у них шось на 15+ квт? Або комплект для самозбірки, хоча поки ше не відчуваю в собі натхення тим займатись... Нкон, Алі) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому На нконе ничего нема, все выкуплено Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 1 хвилину тому, МакДо сказав: Нкон, Алі) Нє, так шоб десь за тиждень закрити питання Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 5 минут назад, beavis сказал: Маю трохи загальне питання. Можливо зможу продати два своїх Деєвських акума (по 6 квт), то поки там думають маю питання - чи є в кого перевірені продавани, щоб придбати у них шось на 15+ квт? Або комплект для самозбірки, хоча поки ше не відчуваю в собі натхення тим займатись... Бажаєте збільшити батарею? То може докупити ще 2 на 6 кВт? Я так і зробив влітку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому Тільки що, yurriy сказав: Бажаєте збільшити батарею? То може докупити ще 2 на 6 кВт? Я так і зробив влітку. 1) Вартість 2) У мене на одній вже 600 циклів, на другій трохи більше 300. SOH відповідно теж вже трохи падає. Якось змішувати з зовсім свіжими - не певен на що це вплине Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 6 хвилин тому, ЯД сказав: На нконе ничего нема, все выкуплено Після завтра будуть корнекси та репти. Хай старт на початку лютого. 7 хвилин тому, beavis сказав: Нє, так шоб десь за тиждень закрити питання Ну так. З нкон то 2-3 тижні. Інакше готуйся купувати комірки не за 2500грн, а за 3500-4000 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 1 минуту назад, beavis сказал: Якось змішувати з зовсім свіжими - не певен на що це вплине Ні на що не вплине. У мене аналогічна ситуація. Старші так і залишаться старшими, а новіші новішими, та й годі. Щодо ціни - треба порівнювати, мабуть 12 кВт*год дейе все ж дешевше буде ніж 30 кВт*год самозбору. Але не перевіряв сам, не впевнений. Зате з підключенням взагалі ніяких траблів. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 1 година тому, yurriy сказав: Щодо ціни Ось тут саме цікаве. 16кВт*г самозбір 55-60к грн. Deye rw-6.1 - 45к грн. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 1 час назад, МакДо сказал: Ну так. З нкон то 2-3 тижні. Це з наявності? Бо купував свого часу по передзамовленню, то місяці 2 точно чекав. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому Тільки що, Vikctor сказав: Це з наявності? Бо купував свого часу по передзамовленню, то місяці 2 точно чекав. З моменту наявності. Я замовляв по передоплаті в кінці листопада. 22 грудня як і було обіцяно вони передали їх новій пошті. Але тут була моя друга спроба замовлення з нкон і друга потрапила на новорічні свята. Тому вже 10 січня я отримав комірки. Зараз же кілька позицій по передоплаті на завтра. Але не факт. Може там залишки типу 4-8 шт лишилось. Влом перевіряти. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 4 минуты назад, МакДо сказал: Ось тут саме цікаве. 16кВт*г самозбір 55-60к грн. Deye rw-6.1 - 45к грн. Тобто, докупити дві Deye rw-6.1 таки дешевше, ніж зібрати 2 по 15. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому Тільки що, yurriy сказав: Тобто, докупити дві Deye rw-6.1 таки дешевше, ніж зібрати 2 по 15. Ну так. Але точно одна на 16кВт*г дешевше, ніж 2 по 6кВт*г 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 6 хвилин тому, Vikctor сказав: місяці 2 точно чекав Доречі, он я замовив на днях звідти смарт шунт, то як приїде - точно скажу скільки то зайняло часу від моменту замовлення Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 9 минут назад, yurriy сказал: Тобто, докупити дві Deye rw-6.1 таки дешевше, ніж зібрати 2 по 15. Пане Юрію, у вас якесь дивне порівняння.) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 10 минут назад, МакДо сказал: Доречі, он я замовив на днях звідти смарт шунт, то як приїде - точно скажу скільки то зайняло часу від моменту замовлення 74 євро за те саме, що показує бмс? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 7 минут назад, Vikctor сказал: Пане Юрію, у вас якесь дивне порівняння.) Нічого дивного, дивись контекст. У beavis вже є 2 таких батареї. Додати ще 2 потребує менших затрат як фінансових, так і часових, ніж збирати нові. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз