Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Deye інвертори гібридні

yur43

Рекомендовані повідомлення

5 хвилин тому, k-master сказав:

Вони оновлюють навіть якщо нема ні сонця ні мережі, а тільки батарейка? Бо хто знає коли вони вирішать це зробити.

Оновлюють якщо інвертор увімкнений і є інтернет. На сонце, мережу - пофіг. Остання прошивка не перезавантажує інвертор, тому іноді треба заглядати, щоб перевірити

• Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Зловив цікавий глюк чи то фічу 2ф гібрида Деє, до якого на Ген порт підключені мікроінвертори.

Коли нема мережі, то гібрид керує потужність мікроінверторів шляхом зміни частоти і макс. значення можна задати в налаштуваннях:

image.thumb.png.fcd8d63b8b89c3846dd2dd1b018484ee.png

В мене зараз 50.5, хоча раніше було 52.5, але про це пізніше.

Ситуація виглядає так, що частота залежить і від SoC, і від потужності навантаження, але ця залежність мені не є явною, просто кореляція чітко прослідковується:

image.thumb.png.bd7f092ab0908d5b666b62e2a15ef5ef.png

Буду далі досліджувати, бо дуже не хочеться втрачати генерацію під час відключень мережі.

• Лайк 2
Посилання на коментар

4 минуты назад, volomoto сказал:

Буду далі досліджувати...

Обережно, бо китайці Вас викрадуть і будете в них за тарілку рису працювать 🙄

• Хаха 6
Посилання на коментар

1 час назад, volomoto сказал:

гібрид керує потужність мікроінверторів шляхом зміни частоти

Підвищення частоти знижує потужність мікроінверторів, так? Тобто, максимальне значення, яке задається в налаштуваннях визначає мінімальну потужність мікроінверторів? А щоб повністю їх зупинити (немає ЗТ), яке максимальне значення частоти треба задати?

Посилання на коментар

51 хвилину тому, yurriy сказав:

Підвищення частоти знижує потужність мікроінверторів, так? Тобто, максимальне значення, яке задається в налаштуваннях визначає мінімальну потужність мікроінверторів?

Так

51 хвилину тому, yurriy сказав:

А щоб повністю їх зупинити (немає ЗТ), яке максимальне значення частоти треба задати?

То залежить від конкретної моделі МІ, але типово це 52.5 Гц. Зазвичай старт зниження генерації починається з 50.2 Гц з коефіцієнтом -40%/Гц, тобто при при 52.5 Гц буде 100% зниження генерації.

• Дякую 1
Посилання на коментар

2 години тому, volomoto сказав:

Буду далі досліджувати, бо дуже не хочеться втрачати генерацію під час відключень мережі.

Дослідив і все виявилось просто, але нетривіально.

Раніше в налаштуваннях була можливість задати межі SoC включення і виключення мікроінверторів і відповідно проміжну зону плавного регулювання, але в останніх прошивках це забрали, тому частота не залежить від SoC. Також частота не залежить від потужності навантаження, бо я перелопатив багато даних і не знайшов такої закономірності.

Виявилося, що частота залежить від різниці напруг: поточної батареї і затребуваної БМСкою, тобто RCV. В мене батарея зарядилась до 100% і перейшла у флоат, який в моєму випадку задає RCV 53.8 В. Якщо різниця RCV та напруги батареї більша, ніж 1 В, то частота росте і генерація обмежується:
image.thumb.png.829f507c8d1f2537ced71036d0db00c4.png

Коли не було відключень електрики, то я не дуже звертав увагу на таку поведінку, але стало цікаво чи такі ситуації були раніше, тому я порився в архівах даних і знайшов кілька випадків.

Наприклад в серпні було довге відключення і при досягненні напруги в 55.2В, тоді як RCV 56.2, частота підстрибнула і трималась такої поки не виконались re-bulk умови моєї бмс і RCV знову не піднялось до 56.2 В:
image.thumb.png.5d688cccf8e0b2286f5a157a76ca21f8.png

Майже весь час в плаваючому режимі напруга батареї була на дуже близькою до RCV, крім кількох короткочасних моментів, коли було велике навантаження.

Також є трохи дивний випадок, коли правило різниці в 1 В не завжди виконувалося і я не маю тому пояснення:
image.thumb.png.bfcfbddb1fd8f01e5048aae8d7cd02de.png

Найпростішим вирішенням проблеми є відключити флоат в БМС, але я б не хотів тримати комірки на високій напрузі довго, тому спробую спочатку змінити умови re-bulk на ось такі:
image.png.6cae29108325862b74b073d9215efdbb.png

Тобто якщо після переходу на флоат напруга впаде до 53 В або SoC знизиться до 95%, то RCV буде дорівнювати bulk напрузі, яка в мене на рівні 56.2 В:

image.thumb.png.e3fa8b38c1189998cc4dbeefd36b8045.png

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

4 години тому, МакДо сказав:

тому іноді треба заглядати, щоб перевірити

а куди заглядати і що перевіряти? Бо я свого часу заборонив йому виходити в інтернет через оці раптові оновлення. А load він тепер теж не рубає при оновленні?

Посилання на коментар

38 хвилин тому, razzil сказав:

а куди заглядати і що перевіряти?

На екран інвертора або ж Дея клауд.

38 хвилин тому, razzil сказав:

Бо я свого часу заборонив йому виходити в інтернет через оці раптові оновлення.

Десь читав, що відключені від інтернету інвертори не ремонтують по гарантії.

39 хвилин тому, razzil сказав:

А load він тепер теж не рубає при оновленні?

Взагалі нічого не відбувається.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Маю трохи загальне питання.

Можливо зможу продати два своїх Деєвських акума (по 6 квт), то поки там думають маю питання - чи є в кого перевірені продавани, щоб придбати у них шось на 15+ квт? Або комплект для самозбірки, хоча поки ше не відчуваю в собі натхення тим займатись...

Змінено користувачем beavis
Посилання на коментар

1 хвилину тому, beavis сказав:

Можливо зможу продати два своїх Деєвських акума (по 6 квт), то поки там думають маю питання - чи є в кого перевірені продавани, щоб придбати у них шось на 15+ квт? Або комплект для самозбірки, хоча поки ше не відчуваю в собі натхення тим займатись...

Нкон, Алі)

Посилання на коментар

5 минут назад, beavis сказал:

Бажаєте збільшити батарею? То може докупити ще 2 на 6 кВт? Я так і зробив влітку. 

Посилання на коментар

Тільки що, yurriy сказав:

Бажаєте збільшити батарею? То може докупити ще 2 на 6 кВт? Я так і зробив влітку. 

1) Вартість

2) У мене на одній вже 600 циклів, на другій трохи більше 300. SOH відповідно теж вже трохи падає. Якось змішувати з зовсім свіжими - не певен на що це вплине

Посилання на коментар

6 хвилин тому, ЯД сказав:

На нконе ничего нема, все выкуплено 

Після завтра будуть корнекси та репти. Хай старт на початку лютого.

7 хвилин тому, beavis сказав:

Нє, так шоб десь за тиждень закрити питання

Ну так. З нкон то 2-3 тижні. Інакше готуйся купувати комірки не за 2500грн, а за 3500-4000 :( 

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, beavis сказал:

Якось змішувати з зовсім свіжими - не певен на що це вплине

Ні на що не вплине. У мене аналогічна ситуація. Старші так і залишаться старшими, а новіші новішими, та й годі. Щодо ціни - треба порівнювати, мабуть 12 кВт*год дейе все ж дешевше буде ніж 30 кВт*год самозбору. Але не перевіряв сам, не впевнений. Зате з підключенням взагалі ніяких траблів. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, yurriy сказав:

Щодо ціни

Ось тут саме цікаве. 16кВт*г самозбір 55-60к грн. Deye rw-6.1 - 45к грн.

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 час назад, МакДо сказал:

Ну так. З нкон то 2-3 тижні.

Це з наявності? Бо купував свого часу по передзамовленню, то місяці 2 точно чекав.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Тільки що, Vikctor сказав:

Це з наявності? Бо купував свого часу по передзамовленню, то місяці 2 точно чекав.

З моменту наявності. Я замовляв по передоплаті в кінці листопада. 22 грудня як і було обіцяно вони передали їх новій пошті. Але тут була моя друга спроба замовлення з нкон і друга потрапила на новорічні свята. :) Тому вже 10 січня я отримав комірки. 
Зараз же кілька позицій по передоплаті на завтра. Але не факт. Може там залишки типу 4-8 шт лишилось. :)  Влом перевіряти.

• Лайк 1
Посилання на коментар

4 минуты назад, МакДо сказал:

Ось тут саме цікаве. 16кВт*г самозбір 55-60к грн. Deye rw-6.1 - 45к грн.

Тобто, докупити дві Deye rw-6.1 таки дешевше, ніж зібрати 2 по 15. 

Посилання на коментар

Тільки що, yurriy сказав:

Ну так. Але точно одна на 16кВт*г дешевше, ніж 2 по 6кВт*г :) 

• Лайк 2
Посилання на коментар

6 хвилин тому, Vikctor сказав:

місяці 2 точно чекав

Доречі, он я замовив на днях звідти смарт шунт, то як приїде - точно скажу скільки то зайняло часу від моменту замовлення 

Посилання на коментар

9 минут назад, yurriy сказал:

Пане Юрію, у вас якесь дивне порівняння.)

Посилання на коментар

10 минут назад, МакДо сказал:

Доречі, он я замовив на днях звідти смарт шунт, то як приїде - точно скажу скільки то зайняло часу від моменту замовлення 

74 євро за те саме, що показує бмс?

Посилання на коментар

7 минут назад, Vikctor сказал:

Пане Юрію, у вас якесь дивне порівняння.)

Нічого дивного, дивись контекст. У beavis вже є 2 таких батареї. Додати ще 2 потребує менших затрат як фінансових, так і часових, ніж збирати нові.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...