Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Deye інвертори гібридні

yur43

Рекомендовані повідомлення

1 хвилину тому, DimaF сказав:

Ви якусь хрень несете))

У меня когда нет магистрального электричества, я не включаю обогрев садовых дорожек, это просто здравый смысл....

так і я ж про те - тупо прив'язувати паспортну потужність інвертора до батареї без реальних умов споживання - притягувати за вуха.

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 минут назад, vbb сказал:

так і я ж про те - тупо прив'язувати паспортну потужність інвертора до батареї без реальних умов споживання - притягувати за вуха.

И все равно не так.

Это больше вопрос: имеем авто с расходом 7 литров на сотню и бак в 50 литров.

Что будет если поставить бак на 100!?

Ничего не будет, просто ехать можно без дозаправки в два раза больше, но и заправляться придется в 2 раза дольше на АЗС)

Опять же кривые графиков зависимости веса авто и расхода, можно не учитывать, по причине 100 грамм туда-сюда)

Змінено користувачем DimaF
Посилання на коментар

2 години тому, DimaF сказав:

И все равно не так.

Ничего не будет, просто ехать можно без дозаправки в два раза больше, но и заправляться придется в 2 раза дольше)

не корректно 

бак має помпу з фіксованою продуктивністю. бак для малого мотору має помпу на розхід як ви кажете 7л
100км, а бак з великого авто має помпу з продуктивністю 20л/100км. а в авто є "бек-флоу" трубка що вертає невикористане палово назад в бак.

ПС
якщо вже порівнювати з авто, то мова про менший бак на потужний двигун - 
припустимо мопедний бачок з помпою на авто - якщо форсанемо помпу на продуктивність потрібну споживанню мотора, то помпа вийде з ладу доволі швидко, бо експлуатувалась у нерекомендованому режимі.

А, ще згадав - помпа на збільшеній продуктивності буде смоктати так що в бачку утвориться вакум і його зімне )- механічна аналогія роздутим акумуляторам

в батареях є параметр - рекомендований струм розряду та заряду - це хімія, площа електродів та інше. 

Змінено користувачем vbb
Посилання на коментар

3 часа назад, XL.pro сказал:

Для інвертора на 6 кВт потрібно встановлювати акб від 15 кВт/год? 

Танцуйте в первую очередь от потребности

1. Резервируемая назгузка

2. Желаемое время резерва

3. Учтите свою жабу, когда будет солнце его может оказаться некуда девать

В этой теме у большинства, как мне кажется уже 16+ я пока еще держусь и отгоняю дурные мысли

Но 5 это мало, так что бы было проще считать инвертор на себя и на кпд съест 100 ватт*ч тоесть за сутки уже половину от акб

Зимнее солнце примите как 0 с декабря по середину февраля, так не будет разочарований

• Лайк 1
Посилання на коментар

7 хвилин тому, DimaF сказав:

И все равно не так.

Ничего не будет, просто ехать можно без дозаправки в два раза больше, но и заправляться придется в 2 раза дольше на АЗС)

Опять же кривые графиков зависимости веса авто и расхода, можно не учитывать, по причине 100 грамм туда-сюда)

З машиною тут не можна порівнювати. Якщо й порівнювати то тоді бензонасос повинен качати паливо відповідно до потужності двигуна. І насос може качати паливо щоб забезпечити двигун на повну потужність, але не довго. Рекомендують щоб потужність двигуна була максимум на половину потужності (якщо ми порівнюємо 6 квт інвертор з батарейкою на 6 квтгод). І тут щоб нормально та довго їздити на повну потужність двигуна треба ставити 2 бака у кожного з котрих буде свій бензонасос котрий буде працювати на половину потужності.

Посилання на коментар

57 хвилин тому, DimaF сказав:

А как насчет инвертора 12 квт, и батарейки в 5 !?)

давайте так щоб було корректніше - 

за умови, що ваш інвертор працює 60% часу на потужності близько до максимальної - скажімо 10 кВт
то він "смокче" з батареї струм проблизно 10000/48=208 А

тепер беремо параметри вашої батареї - наприклад, (зі стелі) там гарантується 4000 циклів зі струмом розряду 0,5С (батарея з банок у 100А/Г)- 50А  та 1000 циклів зі струмом розряду 2С - 200А

тобто ресурс вашої батареї просувається у напрямку до 1000 циклів.

Якщо ж ви хочете гарантовано мати 4000 циклів, то ваш інвертор має працювати у режимі приблизно не више ніж 50*48=2400 Вт 90% часу

Змінено користувачем vbb
Посилання на коментар

42 хвилини тому, mib сказав:

Танцуйте в первую очередь от потребности

1. Резервируемая назгузка

2. Желаемое время резерва

3. Учтите свою жабу, когда будет солнце его может оказаться некуда девать

В этой теме у большинства, как мне кажется уже 16+ я пока еще держусь и отгоняю дурные мысли

Но 5 это мало, так что бы было проще считать инвертор на себя и на кпд съест 100 ватт*ч тоесть за сутки уже половину от акб

Зимнее солнце примите как 0 с декабря по середину февраля, так не будет разочарований

Не дуже занурюючись в деталі хочу зрозуміти чи потрібно все це мені. Наприклад, минулий опалювальний сезон протягнув на зарядній станції 2 кВт та генераторі (в лютому запускав).

Зараз, для більш комфортного проходження зими, планую встановити інвертор з АКБ на 5-6 кВт. Можливо є зміст докупити сонячні панелі? Якщо економія на панелях у весняно-літній період окупиться за 15-20 років, то не буду купувати.

Електромобіля немає, ЗТ не цікавить.

Змінено користувачем XL.pro
Посилання на коментар

2 хвилини тому, XL.pro сказав:

Не дуже занурюючись в деталі хочу зрозуміти чи потрібно все це мені. Наприклад, минулий опалювальний сезон протягнув на зарядній станції 2 кВт та генераторі (в лютому запускав).

Зараз, для більш комфортного проходження зими, планую встановити інвертор з АКБ на 5-6 кВт. Можливо є тоді докуповувати сонячні панелі? Якщо економія на панелях у весняно-літній період окупиться за 15-20 років, то не бачу змісту їх купувати.

Електромобіля немає, ЗТ не цікавить.

неоднозначне питання.

1. без ЗТ якщо мова про гроші - не окупиться ніколи (за виключенням рахунків по бензину на генератор).

2. енергетика в такому стані що заряджати станцію придеться більше з генератора ніж с мережі.

3. рах'уйте. тілько ви самі знаєте своє споживання та спроможності.

• Лайк 1
Посилання на коментар

13 хвилин тому, vbb сказав:

неоднозначне питання.

1. без ЗТ якщо мова про гроші - не окупиться ніколи (за виключенням рахунків по бензину на генератор).

2. енергетика в такому стані що заряджати станцію придеться більше з генератора ніж с мережі.

3. рах'уйте. тілько ви самі знаєте своє споживання та спроможності.

Річне споживання 3600 кВт. Без ЗТ та електромобіля немає економічного змісту встановлювати сонячні панелі?

Посилання на коментар

2 хвилини тому, XL.pro сказав:

Річне споживання 3600 кВт. Без ЗТ та електромобіля немає економічного змісту встановлювати сонячні панелі?

економічного - нема.

виживання та рівень комфорту не вимірюються в грошах....

або перерах'уйте у бензін (за його наявності) для зарядки станції та покриття споживання. 

я до того про що казав Буданов - з енергетікою буде гірше.

• Лайк 3
Посилання на коментар

48 минут назад, XL.pro сказал:

Якщо економія на панелях у весняно-літній період окупиться за 15-20 років, то не буду купувати.

Ну, все, обвал ринку панелей гарантовано🙄

Посилання на коментар

28 хвилин тому, vbb сказав:

економічного - нема.

виживання та рівень комфорту не вимірюються в грошах....

або перерах'уйте у бензін (за його наявності) для зарядки станції та покриття споживання. 

я до того про що казав Буданов - з енергетікою буде гірше.

З економікою зрозуміло, її немає. За минулий опалювальний сезон на бензин для генератора витратив 2 тис.грн, це максимум.

Наприклад, влітку інвертор на 6 кВт перекриє більшість потреб, зарядити його можна буде за 2-3 години нічного тарифу. В чому полягає комфорт? Тільки в тому, що можна не 6 кВт споживати, а 10-15 за рахунок панелей? Моє денне середнє споживання 10 кВт

5 хвилин тому, 90BCO сказав:

Ну, все, обвал ринку панелей гарантовано🙄

Ха-ха

Змінено користувачем XL.pro
Посилання на коментар

34 хвилини тому, XL.pro сказав:

зарядити його можна буде за 2-3 години нічного тарифу.

...якщо буде мережа....

36 хвилин тому, XL.pro сказав:

в тому, що можна не 6 кВт споживати, а 10-15 за рахунок панелей?

ні, це не так працює
ви вдень споживаєте з панелів плюс вони заряджають батарею (мах 6кВт тотал вихід), а вночі з батареї (мах 6кВт на протязі - в залежності від ємністі батареї та споживання).

40 хвилин тому, XL.pro сказав:

В чому полягає комфорт?

в тому що ви не палите бензін генератором і він не тарабанить під вухом.

ще раз кажу - забудьте за мережеву електрику.... з того і виходьте у розрахунках.

• Лайк 1
Посилання на коментар

42 минуты назад, XL.pro сказал:

Моє денне середнє споживання 10 кВт

Вы сейчас про квартиру или про дачу родителей?

Но если вам хватало 2 квт экофлоу то или у вас свет практически не выключали или вы им практически не пользовались, но может тогда проще купить доп акб к экофлоу

Хотя для меня загадка и про 10 квт*ч в сутки, даже с газом как то очень мало

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, DimaF сказал:

А как насчет инвертора 12 квт, и батарейки в 5 !?)

Рано чи пізно станеться негарна ситуація. BMS відключить батарею на "повному галопі" при перевищенні струму розряду в 100А. Дейе можливо й не вийде з ладу в такій прикрій ситуації, а щось подешевше випустить чарівний білий дим. 100А це всього лиш 5 кВт навантаження.

Змінено користувачем yurriy
Посилання на коментар

24 хвилини тому, mib сказав:

Вы сейчас про квартиру или про дачу родителей?

Но если вам хватало 2 квт экофлоу то или у вас свет практически не выключали или вы им практически не пользовались, но может тогда проще купить доп акб к экофлоу

Хотя для меня загадка и про 10 квт*ч в сутки, даже с газом как то очень мало

Все освітлення замінив на лед лампи, 2,5 холодильника, 2 пральні, сушильна машини, електрична духовка шафа, праска, а літом по 1000 до для поливу городу маслає насос. Ніхто електроенергію не економить, річне споживання 3600 кВт

У січні- лютому були дні, тижні, що електроенергію з 8 до 23  подавали на 2-3 години. Зарядної станції на 2 кВт було замало, доводилось вимикати холодильники для довшої роботи котла і насосів і заряджав генератором (у разі необхідності).

Зараз хочу більше комфорту і розглядаю придбання потужнішого інвертора та АКБ. Хотів відразу встановити і сонячні панелі. Тепер розумію, що в опалювальний сезон користі від них набагато, а літом чи є доцільність саме для мене?!

33 хвилини тому, vbb сказав:

ні, це не так працює
ви вдень споживаєте з панелів плюс вони заряджають батарею (мах 6кВт тотал вихід), а вночі з батареї (мах 6кВт на протязі - в залежності від ємністі батареї та споживання).

Для 6 кВт інвертора яка потужність повинна бути панелей? Якщо АКБ заряджені, куди дівається е/е від панелей при відсутності ЗТ?

Посилання на коментар

14 хвилин тому, XL.pro сказав:

Тепер розумію, що в опалювальний сезон користі від них набагато, а літом чи є доцільність саме для мене?!

Для 6 кВт інвертора яка потужність повинна бути панелей? Якщо АКБ заряджені, куди дівається е/е від панелей при відсутності ЗТ?

ДЕЯ 6кВт дозволяє вроді до 9600 потужності сонячного поля. це важливо взимку - навіть з 5% можна зібрати щось на підтримку батареї.

Спитайти в тутешніх хто з вашого регіону, яка ефективність взимку. 0 - то не зовсім правда, бо таки шось повинно бути

якщо батарея повністю заряжена та нема експорту, то інвертор просто обмежує генерацію рівнем споживання. не бере з панелів всього що вони виробляють.
влітку можете гріти бойлер та користуватись кондішкою, пральні роботи перенести на день, електроплитку... а так то сумувати )

Змінено користувачем vbb
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...