Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Deye інвертори гібридні

yur43

Рекомендовані повідомлення

13 минут назад, DimaF сказал:

))

Умников тогда бы развелось, закачать по ночному тарифу, и продать по ЗТ - Эльдорадо!))

Пока не придёт Ринат Леонидович ДТЭК и не оштрафует "на всі гроші" 🤧

Змінено користувачем 90BCO
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

48 хвилин тому, 90BCO сказав:image.png.6544bf15d8e8e6456779c0f32ff7be7c.png

1. При ЗТ існує взаємозалік в межах місяця, оплата по більшому показнику, це позбавляє сенсу таку "махінацію". Але гіпотетично можна зарядити батареї наприклад в лютому, коли генерація була дефіцитною, і розрядити в березні, коли профіцит генерації. Ахметову тільки не розказуйте.

2. Енергокомпаніям вигідна генерація в мережу тоді коли немає сонця, а невигідна коли сонце є. Теж не розказуйте.

• Лайк 2
Посилання на коментар

2 години тому, 90BCO сказав:

Тут Вам дудкі 🥳

image.png.6544bf15d8e8e6456779c0f32ff7be7c.png

ШІ як завжди. І там написано «коли ЗТ перестане існувати». Після ЗТ футурологи передбачають нові правила до побутових СЕС - РДН. Зараз мені пофіг коли продавати 

Змінено користувачем МакДо
  • Лайк 3
Посилання на коментар

2 години тому, 90BCO сказав:

Тут Вам дудкі 🥳

Вже ні, бо останні зміни в законодавстві дозволяють продавати енергію сонця будь-коли у визначених проміжках. 

З 1 квітня по 31 жовтня – це з 4:00 по 23:00.

З 1 листопада по 31 березня – з 6:00 по 21:00.

В цих часових періодах можна продавати сонячну енергію в тому числі з акумуляторів в межах виділеної для домогосподаврства потужності для експорту енергії в мережу.

zakon.rada.gov.ua/laws/show/4777-20#Text

• Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар

2 минуты назад, volomoto сказал:

Вже ні, бо останні зміни в законодавстві дозволяють продавати енергію сонця будь-коли у визначених проміжках. 

З 1 квітня по 31 жовтня – це з 4:00 по 23:00.

З 1 листопада по 31 березня – з 6:00 по 21:00.

В цих часових періодах можна продавати сонячну енергію в тому числі з акумуляторів в межах виділеної для домогосподаврства потужності для експорту енергії в мережу.

zakon.rada.gov.ua/laws/show/4777-20#Text

Ну, тобто, ядерка знов відкладується...

Посилання на коментар

10.04.2026 в 10:15, yurriy сказав:

Хто користується SolarAssistant - з'явилось оновлення для Deye.

Я щось не бачив нічого нового. В мене 2026-03-24 Beta

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, volomoto сказал:

Я щось не бачив нічого нового. В мене 2026-03-24 Beta

Власне, з очевидного - на правій панелі дашборду додався прогноз виробітку:

image.png.fa4b551c685f554ce4841a102d7cd0e8.png

Можливо в бета-версії він вже був. Ну і це вже stable, не betа.

Змінено користувачем yurriy
Посилання на коментар

2 години тому, yurriy сказав:

Можливо в бета-версії він вже був. Ну і це вже stable, не betа.

Так, в бета він був і вже ніби як давненько.

• Лайк 1
Посилання на коментар

13 хвилин тому, XL.pro сказав:

Шановні гуру!

Для інвертора на 6 кВт потрібно встановлювати акб від 15 кВт/год? 

притягнуто "за вуха"

залежить від BMS в батереї, від коммунікації її з інвертором, від режимів користування тощо.
наприклад, якщо режим споживання 0,5- 1,5 кВт та ліміт розряджання 20% то 5кВт*г  прекрасно і щасливо буде працювати

• Лайк 3
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

4 хвилини тому, vbb сказав:

притягнуто "за вуха"

залежить від BMS в батереї, від коммунікації її з інвертором, від режимів користування тощо.
наприклад, якщо режим споживання 0,5- 1,5 кВт та ліміт розряджання 20% то 5кВт*г  прекрасно і щасливо буде працювати

Де можна подивитися/почитати про "правильний" підбір інвертора, акб, сонячних панелей?

Посилання на коментар

1 хвилину тому, XL.pro сказав:

Де можна подивитися/почитати про "правильний" підбір інвертора, акб, сонячних панелей?

та тут в темах про СЕС було багато разів - щось накшалт "хочу СЕС" або "який інвертор"... полупайте верхні 5-6 топіків в цьому розділі

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

10 хвилин тому, vbb сказав:

та тут в темах про СЕС було багато разів - щось накшалт "хочу СЕС" або "який інвертор"... полупайте верхні 5-6 топіків в цьому розділі

Щоб прочитати 5-6 топіків і розібратись потрібно не один день (особливо при наявності протилежних думок). Наприклад, на відео вище Сергій Ручко - член правління Асоціації сонячної енергетики України та голова комітету дСЕС. Ви його думку назвали "притягнуто "за вуха"". От і розберись хто і де пише/говорить правильно

Посилання на коментар

26 минут назад, XL.pro сказал:

Я вроде дилетант в этом вопросе, но как мощность инвертора связана с емкостью АКБ!?

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

37 хвилин тому, XL.pro сказав:

Сергій Ручко - член правління Асоціації сонячної енергетики України та голова комітету дСЕС

734029812_.thumb.png.5db5e00e6297342e19bac2bb2849d3bd.png

П.С. Це громадська організація. Можете створити свою і так само підписуватись.

Змінено користувачем beavis
  • Хаха 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

19 хвилин тому, DimaF сказав:

Я вроде дилетант в этом вопросе, но как мощность инвертора связана с емкостью АКБ!?

24 хвилини тому, XL.pro сказав:

Щоб прочитати 5-6 топіків і розібратись потрібно не один день (особливо при наявності протилежних думок). Наприклад, на відео вище Сергій Ручко - член правління Асоціації сонячної енергетики України та голова комітету дСЕС. Ви його думку назвали "притягнуто "за вуха"". От і розберись хто і де пише/говорить правильно

щоб 2 рази не вставати )

там у відео акцентується увага на те що 6 кВт інвертор в режимі максимальної потужності (6кВт) буде тягнути з батареї струм який скажімо "неоптимальний" для батареї невеликої ємністі за якого кількість гарантованих циклів батареї значно зменшується.
про таке я й кажу - "притягнули за вуха" - взяти о"негармонійні" обставини на базі яких зробити висновок.

• Лайк 3
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

59 хвилин тому, XL.pro сказав:

"правильний" підбір інвертора, акб, сонячних панелей

1. маєте порахувати ваше споживання - усереднене та пікове (максимальне) або те що вкрай необхідне плануєте живити - з цього буде зрозуміло мінімум інвертора

2. як довго розраховуєте живитися з батарей на усередненій потужності споживання - це буде мінімальна ємність вашої батареї

3. взимку похмурий день маєте грубо 5% з вашого масиву сонячних панелів впродовж 4 годин... тут або сбільшувати поле - яке тягне за собо. збільшення інвертора або ємність батарей щоб дожити до наступного відносно сонячного дня. Або підзарядитися генератором.

якось так - для початку. далі вже деталізація )

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 година тому, XL.pro сказав:

Сергій Ручко - член правління Асоціації сонячної енергетики України та голова комітету дСЕС. Ви його думку назвали "притягнуто "за вуха"". От і розберись хто і де пише/говорить правильно

Тут потрібно не "думки" а розрахунки в прив'язці до умов використання

знаєте, коли я чую/читаю що каже президент України або президент Трамп, не кажучі вже про рашку, то там навіть такого визначення буде замало....

Змінено користувачем vbb
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

26 хвилин тому, vbb сказав:

1. маєте порахувати ваше споживання - усереднене та пікове (максимальне) або те що вкрай необхідне плануєте живити - з цього буде зрозуміло мінімум інвертора

2. як довго розраховуєте живитися з батарей на усередненій потужності споживання - це буде мінімальна ємність вашої батареї

3. взимку похмурий день маєте грубо 5% з вашого масиву сонячних панелів впродовж 4 годин... тут або сбільшувати поле - яке тягне за собо. збільшення інвертора або ємність батарей щоб дожити до наступного відносно сонячного дня. Або підзарядитися генератором.

якось так - для початку. далі вже деталізація )

Взимку 5% - навіть від нових типів сонячних панелей? 

Сонячні панелі - це про комфорт, економію, зелений тариф? В якому випадку їх доцільно встановлювати?

Змінено користувачем XL.pro
Посилання на коментар

2 хвилини тому, XL.pro сказав:

Взимку 5% - навіть від нових типів сонячних панелей? 

так... ну якщо я скажу 7% - на нових панелях, буде не так сумно ? ))))
ну я ж кажу що грубо - в когось буває 10% за добре підібраного обладнання, а в когось  0%-1% чисто на ХХ самого інвертора... 

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, vbb сказал:

там у відео акцентується увага на те що 6 кВт інвертор в режимі максимальної потужності (6кВт) буде тягнути з батареї струм який скажімо "неоптимальний" для батареї невеликої ємністі за якого кількість гарантованих циклів батареї значно зменшується.
про таке я й кажу - "притягнули за вуха" - взяти о"негармонійні" обставини на базі яких зробити висновок.

А как насчет инвертора 12 квт, и батарейки в 5 !?)

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

2 хвилини тому, DimaF сказав:

А как насчет инвертора 12 квт, и батарейки в 5 !?)

ну так порах'уйте - візміть ваше споживання розділіть на 48 та зазирніть у даташит вашої батарейки - скільки циклів з таким струмом виробник пропонує . чи взагалі не рекомендує такого струму розряду.

• Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

5 минут назад, vbb сказал:

ну так порах'уйте - візміть ваше споживання розділіть на 48 та зазирніть у даташит вашої батарейки - скільки циклів з таким струмом виробник пропонує . чи взагалі не рекомендує такого струму розряду.

Ви якусь хрень несете))

У меня когда нет магистрального электричества, я не включаю обогрев садовых дорожек, это просто здравый смысл....

Змінено користувачем DimaF
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...