sanyas15 Опубліковано: 23 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 8 хвилин тому, makita сказав: поки що сонячні панелі не планую ставити. Можливо в майбутньому. То ставте відразу саме сонячний інвертор. 8 хвилин тому, makita сказав: ДБЖ і сонячний інвертор без панелів виконують однакові функціі. Так? Саме так. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 23 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 15 хвилин тому, sanyas15 сказав: 24 хвилини тому, makita сказав: ДБЖ і сонячний інвертор без панелів виконують однакові функціі. Так? Саме так. Як це може бути? ДБЖ віддає накопичену енергію у будь-який час, а сонячний інвертор яким чином? Лише при наявності акумуляторів. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
makita Опубліковано: 23 квітня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 18 минут назад, Фрай сказал: Як це може бути? ДБЖ віддає накопичену енергію у будь-який час, а сонячний інвертор яким чином? Лише при наявності акумуляторів. я це і мав на увазі. До ДБЖ можна прикрутити додатковий АКБ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 23 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 1 хвилину тому, makita сказав: До ДБЖ можна прикрутити додатковий АКБ? Якщо йдеться про великі ДБЖ для будинку – то там використовуються лише зовнішні акумулятори. Подивіться, наприклад, продукти Logic Power, або Victron Energy Multiplus. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 23 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 1 час назад, makita сказал: Що краще- ДБЖ чи сонячний гібридний інвертор? Краще, коли техника використовується за призначенням. Тобто якщо з сонячними панелями - інвертор, а якщо без - ДБЖ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
makita Опубліковано: 23 квітня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 2 минуты назад, smotesko сказал: Якщо йдеться про великі ДБЖ для будинку – то там використовуються лише зовнішні акумулятори. Подивіться, наприклад, продукти Logic Power, або Victron Energy Multiplus. дякую. Вище дава посилання- такий комплект можна розглядати до покупки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 23 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 1 час назад, makita сказал: За цей комплект що скажете? На форумі інвертори Deye хвалять. Собі теж такий на майбутнє придивився. Про акумулятори MUST нічого не можу сказати. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 23 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 (змінено) 53 хвилини тому, Alvalk сказав: На форумі інвертори Deye хвалять. Собі теж такий на майбутнє придивився. Про акумулятори MUST нічого не можу сказати. Собі ставив інвертор Deye 6 квт і акум Deye також 6 квт (120Аг). Саппорт віддалено вже не тіки на інверторі прошивку оновлює по запиту, а і на акумі. Змінено 23 квітня 2024 користувачем beavis 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
makita Опубліковано: 23 квітня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 такий комплект с акб Deye можливо кращий? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
makita Опубліковано: 23 квітня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 21 минуту назад, beavis сказал: Собі ставив інвертор Deye 6 квт і акум Deye також 6 квт (120Аг). Саппорт віддалено вже не тіки на інверторі прошивку оновлює по запиту, а і на акумі. інвертор 6кВт для чого хватає? Можливо некоректне питання). Для аварійного живленяя( котел,світло,роутер,холодильник) потрібен на 6кВт,чи меньше достатньо? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 23 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 (змінено) 45 хвилин тому, makita сказав: котел,світло,роутер,холодильник Для цього достатньо 1кВт, якщо у вас сучасний холодильник. У мене холодильник Бош, не інверторний, спокійно стартує на живленні від Victron Multiplus 500VA. Змінено 23 квітня 2024 користувачем smotesko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 23 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 (змінено) 55 хвилин тому, makita сказав: інвертор 6кВт для чого хватає? Можливо некоректне питання). Для аварійного живленяя( котел,світло,роутер,холодильник) потрібен на 6кВт,чи меньше достатньо? У мене в будинок заведено всього 5 квт) тож мені наче більше і не треба. Це якщо говорити про максимальну потужність. Ну а про достатність тих 120 Аг - то вже дивлячись що живити без мережі. Холодос, роутери, лампочки, котел - годин на 10, мабудь. Одного разу вирубили світло на 2 дні, то підзаряжав акум генератором і далі сидів на інверторі. Змінено 23 квітня 2024 користувачем beavis 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 23 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 3 години тому, makita сказав: За цей комплект що скажете? За цим посиланням комплект з інвертора потужністю 6000Вт та акумулятора 48В 100А/г. Є два моменти. Перше: в інструкції акумулятора заявлений максимальний струм розряду 100А. Помножити на 48В = 4800Вт. Це максимальна потужність що може видати цей акумулятор. Незважаючи на те що інвертор 6кВт, потужність цього комплекту 4.8кВт. Друге: вибирайте того хто дасть кращу гарантію на акумулятор. Чим дешевше акумуляторна збірка – тим менш якісні елементи там використані. Краще щоб ви не за свої кошти то ремонтували. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
makita Опубліковано: 23 квітня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 13 минут назад, smotesko сказал: потужність цього комплекту 4.8кВт. тобто, якщо я буду споживати 4,8 кВт-мені його вистачить на 1 годину. Якщо споживати буду 1кВт- вистачить пошти на 5 годин. Я правильно рахую? АКБ на 48В краще їх вибирати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 23 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 (змінено) 3 хвилини тому, makita сказав: тобто, якщо я буду споживати 4,8 кВт-мені його вистачить на 1 годину. Якщо споживати буду 1кВт- вистачить пошти на 5 годин. Я правильно рахую? АКБ на 48В краще їх вибирати? Вам кажуть, що акум не покриє повну потужність інвертора. 48 не краще, а умова інвертора. на 6 квт Deye треба брати акум на 120 Аг (48В), або парочку по 100 Аг. Змінено 23 квітня 2024 користувачем beavis Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
makita Опубліковано: 23 квітня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 10 минут назад, beavis сказал: Вам кажуть, що акум не покриє повну потужність інвертора. це погано? Можливо тоді інвертор буде працювати не на межі своїх можливостей і швидше заряжатиме акб.... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 23 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 (змінено) 14 хвилин тому, makita сказав: це погано? Це погано в тому випадку якщо ви його навантажите на повну потужність інвертора 6кВт. Може спрацювати захист батареї і все потухне. Краще в тому комплекті замінити інвертор на слабший, або батарею на потужнішу. У мене є ще установка з інвертором 3000 VA та батареєю Pylontech US5000. Характеристики батареї такі ж як те що ми розглядаємо, а інвертор я вибрав слабший – щоб потужність батареї точно покрила потужність інвертора. 29 хвилин тому, makita сказав: тобто, якщо я буду споживати 4,8 кВт-мені його вистачить на 1 годину. Якщо споживати буду 1кВт- вистачить пошти на 5 годин. Я правильно рахую? Так. Змінено 23 квітня 2024 користувачем smotesko 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 23 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 (змінено) 21 хвилину тому, smotesko сказав: Це погано в тому випадку якщо ви його навантажите на повну потужність інвертора 6кВт. Може спрацювати захист батареї і все потухне. Краще в тому комплекті замінити інвертор на слабший, або батарею на потужнішу А если взять послабее и нагрузить на те же 6квт? - все будет работать?))) Может просто подбирать инвертор на планируемую мощность изначально и батарейку соответственно Змінено 23 квітня 2024 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 23 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 (змінено) 5 хвилин тому, ЯД сказав: А если взять послабее и нагрузить на те же 6квт? - все будет работать?))) Тоді спрацює захист інвертора, але інвертор залишиться з живленням від батареї. Він зможе нормально просигналізувати про перевантаження і відновитися коли навантаження зменшиться. 5 хвилин тому, ЯД сказав: Может просто подбирать инвертор на планируемую мощность изначально и батарейку соответственно Згоден. Я ж коментував готовий комплект обладнання по лінку що показав @makita. Змінено 23 квітня 2024 користувачем smotesko 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 23 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 10 хвилин тому, smotesko сказав: Тоді спрацює захист інвертора, але інвертор залишиться з живленням від батареї. Він зможе нормально просигналізувати про перевантаження і відновитися коли навантаження зменшиться. Ну я имел в виду для юзера - свет пропадет. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
makita Опубліковано: 23 квітня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 21 минуту назад, ЯД сказал: Может просто подбирать инвертор на планируемую мощность изначально и батарейку соответственно які правила підбору інвертора і батареї? Потужність інвертора і АКБ повинна бути однакова? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 23 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 44 минуты назад, smotesko сказал: Це погано в тому випадку якщо ви його навантажите на повну потужність інвертора 6кВт. Може спрацювати захист батареї і все потухне. Краще в тому комплекті замінити інвертор на слабший, або батарею на потужнішу. Имхо в резерве использовать все 6кВт это странно При запасе всего в 5 кВт Уж думаю в такой комплектации бойлер с духовкой подождут Но если сразу есть инвертор на 6 кВт и в перспективе могут появиться солнечные панели то и акб можно докупить Другое дело что потребность на сейчас около 1квт хотя в реальных условиях блекаута это будет 200-300 ватт и холостой ход 6ти киловатного ящика будет уже заметен Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 23 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 3 минуты назад, makita сказал: які правила підбору інвертора і батареї? Потужність інвертора і АКБ повинна бути однакова? Скорее нужно говорить не про инвертор, а про нагрузку Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 23 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 (змінено) 11 хвилин тому, makita сказав: які правила підбору інвертора і батареї? Потужність інвертора і АКБ повинна бути однакова? Ну не уверен что правила. Вы посчитайте нагрузку, которую должен вытягивать инвертор, и время резерва. С учетом пиков, как от холодильника или насоса, чтобы инвертор не ушел в защиту. А потом батарейка, учитывая что в 0 не разряжать и, как пишут на форуме, до 90% для продления жизни. То есть 80% от номинала. Потом нагрузку на время и получите объем. И Макс выдаваемый ток - пик на батарейке, чтобы батарея в защиту тоже не ушла. А если с солнцем - пока не знаю)) Еще 1 момент. Нагрев. Чем больше в % нагрузки от максимума идет через инвертор, тем больше греется - больше жужит. При этом чем на больше кВт инвертор, тем больше холостой ход (потребление самого инвертора). Надо выбирать чтобы оптимально запас/холостой. Змінено 23 квітня 2024 користувачем ЯД 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
smotesko Опубліковано: 23 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2024 10 хвилин тому, mib сказав: Имхо в резерве использовать все 6кВт это странно При запасе всего в 5 кВт Уж думаю в такой комплектации бойлер с духовкой подождут Кавоварка, фен. Ці штуки мають потужність 2кВт, але працюють пару хвилин. Люди користуються такими пристроями і на резерві, за пару хвилин акум не посадиш. Якщо є бажання – можна такі пристрої закладати в бюджет потужності при виборі інвертора. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз