Oksana Boiko Опубліковано: 14 травня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 травня 2024 Ех, наша пісня гарна й нова... Гідроізоляція знову переноситься, не встигли закінчити попередній об'єкт. Ок, доведеться почекати, з майстрами зараз напряг. По опаленню прийняли деякі рішення: залишити газ, але змінити котел, ставити сталеві радіатори, з урахуванням того, що колись потім, якщо усе буде ок, поставимо ГТН. Придбала точила для ножів та нову мітлу. Про зміну графіку у бригади дізналася саме після цього. Савпадєніє?🤔😁 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 14 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 травня 2024 1 хвилину тому, Oksana Boiko сказав: ставити сталеві радіатори, з урахуванням того, що колись потім, якщо усе буде ок, поставимо ГТН Это оверсайз радиаторы ставить? Или как предполагается? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oksana Boiko Опубліковано: 14 травня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 травня 2024 (змінено) 7 хвилин тому, ЯД сказав: Это оверсайз радиаторы ставить? Так Змінено 14 травня 2024 користувачем Oksana Boiko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 14 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 травня 2024 Понеслось. Ну, налепить радиаторов за кучу евро под соусом "а потом тепловой насос" много ума не надо, просто реально тепловой режим около +35 по среднему и радиатор на два киловатта перевалит ценой три сотки евро. А таких приборов надо не один. Чо там про миллион говорили? Я уже сотку грн в радиаторах нашел это мы ещё к котельной не подходили даже. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 14 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 травня 2024 10 часов назад, Vitaliy67 сказал: Когда увязните во всем этом, поймёте где там миллион. Там с миллиона по-хорошему надо только начинать. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oksana Boiko Опубліковано: 14 травня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 травня 2024 12 хвилин тому, murava сказав: Понеслось. Ну, налепить радиаторов за кучу евро под соусом "а потом тепловой насос" много ума не надо, просто реально тепловой режим около +35 по среднему и радиатор на два киловатта перевалит ценой три сотки евро. А таких приборов надо не один. Чо там про миллион говорили? Я уже сотку грн в радиаторах нашел это мы ещё к котельной не подходили даже. От ці професіонали, навіть годинку помріяти не дадуть!😁 ГТН, та і взагалі, максимально можлива автономія - реально мрія, але по-перше ціна кусається, по-друге, без серйозного утеплення тоді точно не обійтися, по-третє навіть, якщо сильно псіхануть (ні, не збираюся), то з нашими енергетичними реаліями, цілком можливо залишитися і без тепла, і без грошей, і взагалі в **пі, тому немає сенсу ризикувати. Але, якщо таки помріяти, що доживу я до тих прекрасних часів, то як? Знову заміна ваще всього? Буду вдячна за думки з розумінням Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 травня 2024 2 минуты назад, Oksana Boiko сказал: Буду вдячна за думки з розумінням Утки нас всех спасут утки, тьху ты кондиционеры Они же тепловые насосы воздух-воздух Но в первую очередь как писал выше думайте как отделить и на зиму замораживать лишнее Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 14 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 травня 2024 Зробіть як на закарпатті. В них теж будинки великі, але живуть вони зазвичай в прибудовах до тих будинків. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oksana Boiko Опубліковано: 14 травня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 травня 2024 3 хвилини тому, mib сказав: Утки нас всех спасут утки, тьху ты кондиционеры Они же тепловые насосы воздух-воздух Но в первую очередь как писал выше думайте как отделить и на зиму замораживать Завтра буду переглядати, заміряти, але дууже сумніваюся, що це можливо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oksana Boiko Опубліковано: 14 травня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 травня 2024 2 хвилини тому, delic сказав: Зробіть як на закарпатті. В них теж будинки великі, але живуть вони зазвичай в прибудовах до тих будинків. Консервувати на зиму? А сенс? Через три роки я планую там жити постійно, а за цей час зробити ремонт. Ціни скоро попруть, тут вже й сумнівів нема Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 травня 2024 5 минут назад, Oksana Boiko сказал: Консервувати на зиму? А сенс? Через три роки я планую там жити постійно, а за цей час зробити ремонт. Ціни скоро попруть, тут вже й сумнівів нема Давайте зайдем с другой стороны Как вы думаете сколько вам будет обходится отопление в условном декабре? И какая стоимость этого самого отопления вас не испугает? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oksana Boiko Опубліковано: 14 травня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 травня 2024 7 хвилин тому, mib сказав: Давайте зайдем с другой стороны Как вы думаете сколько вам будет обходится отопление в условном декабре? И какая стоимость этого самого отопления вас не испугает? Злякає будь-яка, я взагалі якась пугана останнім часом🤣 А якщо серйозно, то будинок багато пережив і я вважаю за потрібне просушити його з усіх боків майбутньої зими, але на мінімально необхідних для нього (не для мене) температурах. Заразом побачу максимально об'єктивно і що по чому, і як працює система, і усе інше. Ну, якщо буде зашкал, то ТПК догріватиму. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 14 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 травня 2024 33 хвилини тому, Oksana Boiko сказав: Консервувати на зиму? А сенс? Вбиваєте відразу двох зайців. По-перше, велика економія: на опаленні, на прибиранні і т.і. По-друге, у вас все ще є великий будинок. На літо можна здавати в оренду і заробляти кошти на його подальшу експлуатацію. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oksana Boiko Опубліковано: 14 травня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 травня 2024 2 хвилини тому, delic сказав: Вбиваєте відразу двох зайців. По-перше, велика економія: на опаленні, на прибиранні і т.і. По-друге, у вас все ще є великий будинок. На літо можна здавати в оренду і заробляти кошти на його подальшу експлуатацію. Ой ні, я не збираюся його ремонтувати для орендарів. Я тут мрію про власний світ та втечу від сусідів, хоча б за паркан, а Ви мені їх ще ближче підтягти пропонуєте))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 14 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 травня 2024 1 час назад, Oksana Boiko сказал: Злякає будь-яка, я взагалі якась пугана останнім часом🤣 А якщо серйозно, то будинок багато пережив і я вважаю за потрібне просушити його з усіх боків майбутньої зими, але на мінімально необхідних для нього (не для мене) температурах. Заразом побачу максимально об'єктивно і що по чому, і як працює система, і усе інше. Ну, якщо буде зашкал, то ТПК догріватиму. Я почему спрашиваю, мы же вас не знаем, и даже не представляем о ваших доходах, соответственно все навалились со словами дорого Грубо в декабре или январе или феврале по нынешним тарифам 20 000 грн вас пугают или это чуть меньше чем вы тратите на скрепки? От этого просто очень много зависит и 20 это до подородания может быть и 40 или не хочу фантазировать 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oksana Boiko Опубліковано: 15 травня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2024 1 годину тому, mib сказав: Я почему спрашиваю, мы же вас не знаем, и даже не представляем о ваших доходах, соответственно все навалились со словами дорого Грубо в декабре или январе или феврале по нынешним тарифам 20 000 грн вас пугают или это чуть меньше чем вы тратите на скрепки? От этого просто очень много зависит и 20 это до подородания может быть и 40 или не хочу фантазировать Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oksana Boiko Опубліковано: 15 травня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2024 Платити по 20т щомісяця у сезон я не готова, але останні дві зими були не настільки холодними і я сподіваюся, що так буде й надалі, знову ж таки, працюватиме на мінімалках. У майбутньому знайду спосіб мінімізувати витрати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 15 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2024 15 минут назад, Oksana Boiko сказал: Платити по 20т щомісяця у сезон я не готова, але останні дві зими були не настільки холодними і я сподіваюся, що так буде й надалі, знову ж таки, працюватиме на мінімалках. У майбутньому знайду спосіб мінімізувати витрати. Ну вот у вас вроде 380 квадратов, хотя я почему то думал что у вас 600, надеюсь опять не перепутал У меня грубо 100 квадратов и дом как я говорю из пенопласта сип панели условный термос но дышать хочется по этой причине вентиляция присутствует, газа у меня нет отопление электрическое преимущественно ночным тарифом это похоже на сейчас на отопление газом при нынешних тарифах Так вот у меня счет в самый холодный месяц был около 4000 грн, да я держу 25 градусов в доме, но будь даже 20 меньше 3000 не получилось бы, а у вас площадь в четыре раза больше, это уже выходит 12-16 тысяч Скорее всего тариф в этом году поднимут вдвое, тоесть у меня будет условно 8, а у вас если не придумаете как уменьшить отапливаемую площадь будет 32 и повторюсь у меня дом из пенопласта условно энергоэфективный у вас каменный без утепления Главный посыл в том что ценник на отопление вам может очень сильно не понравиться 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Oksana Boiko Опубліковано: 15 травня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2024 18 хвилин тому, mib сказав: Ну вот у вас вроде 380 квадратов, хотя я почему то думал что у вас 600, надеюсь опять не перепутал У меня грубо 100 квадратов и дом как я говорю из пенопласта сип панели условный термос но дышать хочется по этой причине вентиляция присутствует, газа у меня нет отопление электрическое преимущественно ночным тарифом это похоже на сейчас на отопление газом при нынешних тарифах Так вот у меня счет в самый холодный месяц был около 4000 грн, да я держу 25 градусов в доме, но будь даже 20 меньше 3000 не получилось бы, а у вас площадь в четыре раза больше, это уже выходит 12-16 тысяч Скорее всего тариф в этом году поднимут вдвое, тоесть у меня будет условно 8, а у вас если не придумаете как уменьшить отапливаемую площадь будет 32 и повторюсь у меня дом из пенопласта условно энергоэфективный у вас каменный без утепления Главный посыл в том что ценник на отопление вам может очень сильно не понравиться 380, але це загальна площа. Цоколь ізольований, якщо він і буде опалюватися, то на мінімалках завжди, засклена тераса ніколи й не опалювалася. Треба глянути план, але думаю, що метрів 200 під нормальне опалення з часом буде, а майбутній сезон і вони підуть на мінімумі 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sерджио Опубліковано: 15 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2024 (змінено) 8 часов назад, Oksana Boiko сказал: Консервувати на зиму? А сенс? Через три роки я планую там жити постійно, а за цей час зробити ремонт. Ціни скоро попруть, тут вже й сумнівів нема Вони вже пруть. Приміром, мені на будинок 107 квадратів електрика - дроти, автомати, щитова + різні необхідні дрібниці - у 22 році вийшло сумарно десь у 28 кгрн. Це при тому, що усю роботу я виконав сам. А з роботою 60 - легко. Зараз - ще дорожче. І так в принципі усе. Змінено 15 травня 2024 користувачем Sерджио Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sерджио Опубліковано: 15 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2024 (змінено) 5 часов назад, Oksana Boiko сказал: Платити по 20т щомісяця у сезон я не готова, але останні дві зими були не настільки холодними і я сподіваюся, що так буде й надалі, знову ж таки, працюватиме на мінімалках. У майбутньому знайду спосіб мінімізувати витрати. Ну от дивіться. Знаю приклад одних знайомих. Дача. Котра теж була побудована із силікату. І електрокотел. І погане утеплення. 5 см. пінопласту. Цифра за опалення за лютий цього року здається (точно не пам"ятаю - коли там -15 було? ) - 11 тисяч гривень на місяць. Площа там сумарна - десь близько 140 квадратів. Так, що Вам правильно тут говорять - ціни на опалення - та ще й при Вашій площі - вас дюууже неприємно здивують. Навіть у таку помірну зиму. Змінено 15 травня 2024 користувачем Sерджио Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 15 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2024 (змінено) 10 годин тому, Oksana Boiko сказав: По опаленню прийняли деякі рішення: залишити газ, але змінити котел, ставити сталеві радіатори З напольного 40кВт на настінний конденсаційний 24кВт? Це ще потягне заміну газового проекту та купівлю ДБЖ з аккумуляторами чи генератора 5 годин тому, Oksana Boiko сказав: працюватиме на мінімалках Ви не зможете жити при +5, а підтримувати +20 одного оптимізму недостатньо, швидко і дешево змінити температуру цей будинок не дасть. Якщо електрика зникне на тиждень, то знову полопають труби і знову ремонт... Камін напевно теж відкритий (без скла)? Який гріє тільки біля себе Відновіть радіатори у двох-трьох кімнатах першого поверху і спробуйте одну зиму як воно, в мене мати так відрізала будинок від опалення, злила воду і перейшла жити у літню кухню 30м2 Особисто я при реконструкції цегляного будинку робив теплу підлогу на першому поверсі і утеплював будинок, тоді навіть без опалення температура нижче 0 не опускається і вода не замерзає (гріє тепло землі), а на другому поверсі утеплене перекриття і МП двері на сходах, там взагалі немає водяного опалення і якщо двері зачинені, то ніяких додаткових витрат не йде, температура +10 там тримається сама собою, тобто одне утеплення і тепло землі вже дасть ваше опалення на мінімалках навіть без котла, але тільки у цоколі і частково вглибині першого поверху, на другому вже буде мінус Змінено 15 травня 2024 користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 15 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2024 8 годин тому, Oksana Boiko сказав: Ой ні, я не збираюся його ремонтувати для орендарів. Я тут мрію про власний світ та втечу від сусідів, хоча б за паркан, а Ви мені їх ще ближче підтягти пропонуєте))) Тоді краще вкластися в якийсь хутір на пару гектарів землі. Там дійсно можна буде побудувати власний світ (і це я не про будинок). А будинок, тож в першу чергу про людей які в ньому будуть жити. Більше площа - більше людей. Чи вам подобаються пусті кімнати? Навіть якщо так, то все рівно не буде ефективно - жити вдох або самому на 380м2. І якщо не додати прислугу (домогосподарку та/або садівника) то якість життя буде під сумнівом. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ozor Опубліковано: 15 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2024 20 годин тому, Oksana Boiko сказав: Ні, я не викладала плану Це не є гуд. Бо найкраща порада, була розділити слона на три окремі частини з подальшою можливістю оренди, або продажу частин. В цьому випадку, інвестиції в цього монстра, набувають іншого сенсу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 15 травня 2024 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2024 29 минут назад, ozor сказал: Це не є гуд. Бо найкраща порада, була розділити слона на три окремі частини з подальшою можливістю оренди, або продажу частин. В цьому випадку, інвестиції в цього монстра, набувають іншого сенсу. Как вы представляете этот раздел с той замковой архитектурой?? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз