mib Опубліковано: 4 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2024 2 минуты назад, sly сказал: Сусід скинув свій графік виработки поля 5,5 кВт взимку - в принципі, мене влаштовує (січень - 130 кВт виработки). Але якщо б було 8 кВт поля - було б краще. Вы почему то все время смотрите выработку за месяц, для этого либо акб должен быть на 100 кВт*ч либо вас выработка по дням должна интересовать Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 4 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2024 Только что, mib сказал: Вы почему то все время смотрите выработку за месяц, для этого либо акб должен быть на 100 кВт*ч либо вас выработка по дням должна интересовать по дням - я прекрасно понимаю, что мне нужно будет запускать генератор. Я уже про это писал. Сосед за зиму генератор не запускал - говорит, батареи были постоянно заряжены. Но и со светом ситуация была получше. Была бы месячная выработка не 130, а 30 кВт - я бы, может, и не дергался. Хотя, сейчас вот у меня появилась новая мотивация - пожилым родственникам летом нужен кондиционер, потому СЕС быть в любом случае. Вчера вот свет был чуть более 4 часов за сутки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 4 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2024 1 минуту назад, sly сказал: Была бы месячная выработка не 130, а 30 кВт - я бы, может, и не дергался. Так она такая почти и есть, инвертор показывает выработку, а трехфазная дея съест за месяц 70 кВт На себя 2 минуты назад, sly сказал: Хотя, сейчас вот у меня появилась новая мотивация - пожилым родственникам летом нужен кондиционер, потому СЕС быть в любом случае. Вчера вот свет был чуть более 4 часов за сутки. Летом нет вопросов, даже от моей микро станции у меня сейчас работает и кондиционер и фильтрация бассейна 3 минуты назад, sly сказал: Сосед за зиму генератор не запускал - говорит, батареи были постоянно заряжены. Но и со светом ситуация была получше. В том то и дело, я тоже не запускал именно по этой причине, если ээ будет в сутки +-8 часов мне хватит и отопиться и зарядится Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 4 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2024 8 минут назад, mib сказал: а трехфазная дея съест за месяц 70 кВт тоже верно, потому все более склоняюсь к 1ф. Она вроде жрет как и маст. 9 минут назад, mib сказал: если ээ будет в сутки +-8 часов у нас уже сейчас меньше, что уже говорить о зиме. Два года назад был период, когда ээ была 2-4 часа в сутки стабильно долгий период. Мне хватало даже при том, что заряжал 4-х кВт батареи током всего в 20А. 11 минут назад, mib сказал: Летом нет вопросов, даже от моей микро станции значит, по верному пути иду и теперь вопрос лишь по железу и финансам. Разбег от 200 до 400 тыс на одну систему... суммы ваще не радуют. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 4 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2024 9 минут назад, sly сказал: значит, по верному пути иду и теперь вопрос лишь по железу и финансам. Разбег от 200 до 400 тыс на одну систему... суммы ваще не радуют. У вас же вроде масты уже есть, почему сейчас не добавить к ним панели, купив их с прицелом под новый инвертор, а потом когда пошлины снимут и рынок насытится поменять инвертор Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 4 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2024 45 хвилин тому, yur43 сказав: Прібори! Помоніторте своє споживання за останній місяць, інвертор має задовільняти максимальні моменти. Ось моє за цей рік, з опаленням навіть. мені вистачає однофазного 5кВт. В будинку все електричне, газу немає. Я не маю лаборатоних моніторингів споживання 😀. Я просто додав потужність електрочайнику та конфорки, тому вийшов на 5кВт потужності. Опалення в таких випадках дровами. Я трішки не зрозумів з ваших слів про можливість роботи однофазного інвертора у трифазній мережі будинку. Я то розумію, що його можна на вихід підключити як генератор - через шлейф. Але як він відреагує на появу мережі у 3х фазах будинку? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 4 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2024 3 минуты назад, mib сказал: У вас же вроде масты уже есть трехкиловаттные масты. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 4 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2024 1 минуту назад, sly сказал: трехкиловаттные масты. А сколько на них панелей можно? У меня сейчас потребление от солнца в сутки около 8 кВт, базовые потребности закрывает, бойлер индукционку понятно что нет, но может родственникам и этого хватит Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 4 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2024 14 минут назад, mib сказал: А сколько на них панелей можно? если я правильно понимаю, то более 3 кВт поле подключать не стоит. Я бы с радостью прикрутил с существующим системам панели. Но потом снова где-то докупать панели, искать кто их установит и так далее... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 4 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2024 18 минут назад, sly сказал: если я правильно понимаю, то более 3 кВт поле подключать не стоит. Лучше фото наклейки 18 минут назад, sly сказал: Я бы с радостью прикрутил с существующим системам панели. Но потом снова где-то докупать панели, искать кто их установит и так далее... Нене вы ставите панели все сразу к примеру с прицелом на дею, но часть из них не подключаете, а берете только то что может переварить нынешний, а потом просто разъемы перещелкнуть когда инвертор поменяется, панели просто это самый дешевый элемент системы, да и с наличием пока ок, разве что с установщиками беда 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 4 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2024 (змінено) 29 минут назад, mib сказал: ставите панели все сразу к примеру с прицелом на дею, но часть из них не подключаете вот эта идея мне ну очень даже нравится. Пока лишь второй день вникаю, уровень - чайник. Прикольно, никогда не обращал внимания на стикер и тут понял, что девайс у меня на 2 кВт... 2,5 кВт он держит, на 2,6 отрубается. Змінено 4 червня 2024 користувачем sly Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 4 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2024 11 минут назад, sly сказал: вот эта идея мне ну очень даже нравится. Пока лишь второй день вникаю, уровень - чайник. Прикольно, никогда не обращал внимания на стикер и тут понял, что девайс у меня на 2 кВт... 2,5 кВт он держит, на 2,6 отрубается. Он такой же низковольтовый как и мой, если верить наклейке то можно что то типа 420 панелей подключить по принципу 2p3S так и в ток и в напряжение вписываетесь Я себе от каждого P опустил свой провод до инвертора, тоесть на земле 2P2S могу превратить в 4s но будут доп потери на проводах, зато лазить никуда не надо 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Asot Опубліковано: 4 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2024 1 час назад, МакДо сказал: Я трішки не зрозумів з ваших слів про можливість роботи однофазного інвертора у трифазній мережі будинку Прийдеться перебирати щиток і на 1ну фазу вішати все необхідне в межах потужності інвентора .в мене теж 3 ,так удобно ,нічого не вибивае ,можна все і зразу включати ,але по суті мені і 1еї б хватило 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 4 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2024 3 години тому, МакДо сказав: Я трішки не зрозумів з ваших слів про можливість роботи однофазного інвертора у трифазній мережі будинку. моя думка - до 8кВт сенсу в 3ф немає. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kruchenik Опубліковано: 4 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2024 (змінено) хто може порадити толкову контору яка установить трифазний Deye гібридний замість однофазного, відповідно з перекомутацією + якщо є можливість додати сонячних панелей. об'єкт 200 км від Києва Змінено 4 червня 2024 користувачем kruchenik Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Слободарий Опубліковано: 4 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2024 7 кВтг номінал запас електрики в акумуляторах - можете порахувати на скільки вам його вистачить. Враховуючи що зимою виробітки може не бути взагалі, і власне споживання такого потужного інвертора буде кілька кВтг на добу. До того ж для комфортного користування, скоріше за все ви будете використовувати не всі 7 кВтг, а скоріше за все лише 5 з 7. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 4 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2024 Только что, Слободарий сказал: 7 кВтг номінал запас електрики в акумуляторах - можете порахувати на скільки вам його вистачить. Враховуючи що зимою виробітки може не бути взагалі, і власне споживання такого потужного інвертора буде кілька кВтг на добу. До того ж для комфортного користування, скоріше за все ви будете використовувати не всі 7 кВтг, а скоріше за все лише 5 з 7. С появлением тарифа 4,32 уже появляется смысл компенсации собственного потребления, а тут мы как раз упираемся в мощность инвертора 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Слободарий Опубліковано: 4 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2024 5 часов назад, Asot сказал: Прийдеться перебирати щиток і на 1ну фазу вішати все необхідне в межах потужності інвентора .в мене теж 3 ,так удобно ,нічого не вибивае ,можна все і зразу включати ,але по суті мені і 1еї б хватило Переробив собі на одну фазу давно, ще до інвертора, бо одна фаза мала нижчу напругу ніж інші (в нас напруга зависока) Теж нічого не вибиває. А у сусіда з трьома фазами відгорів нуль і згоріла вся техніка... Зараз у мене на трьох (двох) фазах лишився тільки електрокотел, який давно не вмикається. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Слободарий Опубліковано: 4 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2024 6 часов назад, sly сказал: вот эта идея мне ну очень даже нравится. Пока лишь второй день вникаю, уровень - чайник. Прикольно, никогда не обращал внимания на стикер и тут понял, что девайс у меня на 2 кВт... 2,5 кВт он держит, на 2,6 отрубается. Якісь дивні межі напруги для сонячних елементів... Чи дійсно в інверторі є МРРТ? У вас вказаний сонячний струм аж 80А. Ви можете додаткові панелі з'єднати паралельно і використовувати. А потім для інвертора з високовольтним входом перекомутувати їх послідовно. Якщо в наявному інверторі немає МРРТ, то більше 40В йому давати по сонячному входу немає сенсу. Поміряйте струм по сонячному входу і до акумулятора. Якщо вони однакові, то МРРТ немає. А якщо у Вас подається з сонячного поля велика напруга, то Ви зможете пожвавити роботу інвертора з'єднавши всі панелі паралельно. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Asot Опубліковано: 4 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2024 18 минут назад, Слободарий сказал: Переробив собі на одну фазу давно, Та це я експерта одного послухав,а пізніше поняв ,шо він просто хотів заробити на мені) не мав куди 60тис викинути 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 4 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 4 червня 2024 36 минут назад, Слободарий сказал: Якісь дивні межі напруги для сонячних елементів... Чи дійсно в інверторі є МРРТ? У вас вказаний сонячний струм аж 80А. Напряжение как раз для мппт, но ток меня тоже удивил Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 5 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 червня 2024 8 часов назад, mib сказал: Напряжение как раз для мппт, но ток меня тоже удивил у соседа такой инвертор стоит с несколькими панелями (четыре, вроде). Сосед выехал еще 2 года назад, детали уже не узнаю, но он говорил, что с зарядкой от панелей была какая-то ерунда и у него стоит внешний mppt зарядник. Зарядку видел - да, стоит ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 5 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 червня 2024 26.05.2024 в 22:39, Oksana Boiko сказав: Задача була: СЕС гібридна, 10квт, з можливістю збільшення, 3 фази, дах з металочерепиці, споживання наразі невідоме, опалення газом, але + бойлер на електриці та і взагалі багато чого на електриці буде у майбутньому, нині прорахувати важко, у приорітеті безпека. Якось так. Мене цікавить якість запропонованого, може ті, хто ставив, а особливо користувався, підкажуть плюси-мінуси по вказаних позиціях Я не фахівець, але з власного досвіду можу сказати, що варто докупити ще один аккум, зараз резерв важливіший за потужність інвертора. Ще цікава позиція по комплектації Пілонтеч, я також доплачував за кабелі, а виявляється, що вони йдуть у комплекті до аккума. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 5 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 червня 2024 2 часа назад, sly сказал: у соседа такой инвертор стоит с несколькими панелями (четыре, вроде). Сосед выехал еще 2 года назад, детали уже не узнаю, но он говорил, что с зарядкой от панелей была какая-то ерунда и у него стоит внешний mppt зарядник. Зарядку видел - да, стоит ) Ну вот и на наклейке пишут мппт и на сайтах продавцов мппт но меня смутил именно входящий ток от панелей 80 ампер, если это не опечатка то это очень круто А что в мануале сказано по этому поводу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 5 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 5 червня 2024 @Фрай с возвращением! 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз