МакДо Опубліковано: 20 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2024 1 година тому, Vikctor сказав: All Black. дуже красиво. Навіть профілі для кріплення панелей чорні. І завжди було цікаво - хто вигадав оці убогі Z-кріплення на торцях через що стирчать кінці профілів. Виявляється що існують естетичні кріплення, дле нічого ніде не стирчить. Дуже красиво. Але все залежить від того, чи хтось розгледить то все після монтажу. Більшість людей не бум-бум в цій темі. В моєму випадку (вулиця вниз від мене) я мусив відходити метрів на 50, щоб побачити конструкцію. Це більш схоже на перфекціонізм зі сторони інсталятора). Обовʼязково сфотографую вам кінцівки на моїх стрінгах. По проєкту там має залишитися трішки менше, ніж по 2,5см профілю. П.с. - теж дивлюся на п- та г-зажими і прям кортить їх пофарбувати з балону у чорний, в колір рами панелі. Але то може роздивитися хіба що перфекціоніст) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 20 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2024 15 минут назад, МакДо сказал: Дуже красиво. Але все залежить від того, чи хтось розгледить то все після монтажу. Більшість людей не бум-бум в цій темі. В моєму випадку (вулиця вниз від мене) я мусив відходити метрів на 50, щоб побачити конструкцію. Це більш схоже на перфекціонізм зі сторони інсталятора). Обовʼязково сфотографую вам кінцівки на моїх стрінгах. По проєкту там має залишитися трішки менше, ніж по 2,5см профілю. П.с. - теж дивлюся на п- та г-зажими і прям кортить їх пофарбувати з балону у чорний, в колір рами панелі. Але то може роздивитися хіба що перфекціоніст) Я все це роздивляюся на дахах з окна автівки і чудово бачу ті края профілів. У вас відкрита конструкція, яку важко сховати, а у разі кріплення на даху хай би окрім панелей нічого не було б видно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 20 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2024 (змінено) 45 хвилин тому, Vikctor сказав: Я все це роздивляюся на дахах з окна автівки і чудово бачу ті края профілів. У вас відкрита конструкція, яку важко сховати, а у разі кріплення на даху хай би окрім панелей нічого не було б видно. Можливо то через недостатній перфекціонізм інсталяторів, що не замовляють проєкт, а будуть на «око» в сторону +, для запасу на всяк. Або ж буває, коли кінці профілів не потрапляють стропильну систему і їх потрібно продовжувати до наступної крокви. Змінено 20 жовтня 2024 користувачем МакДо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 20 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2024 я б ото зара тако поставив 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 20 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2024 1 година тому, yur43 сказав: я б ото зара тако поставив В мене також фальцева покрівля на будинку і її ні в якому разі не можна дірявити. В мене так само стирчатимуть профілі, бо я не в змозі з двинути ребра картин ближче до панелей. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
pavel_555 Опубліковано: 21 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 жовтня 2024 14 часов назад, vovarpd сказал: В мене зараз така версія, цей баг пропав і вже пару тижнів не появляється. Спасибо, проверил версию - оказалась еще июльская, хотя скачивал как последнюю. Обновил на 28/09/2024 - буду наблюдать. И еще вопрос - подскажите, можно ли Multiplus-II настроить в режим UPS feature как описано в инструкции ? Сейчас при переключении город-АКБ пауза небольшая, мерцает свет, сбиваются часы на технике. В ранних версиях Multiplus это можно было выбрать переключателями, а здесь что то не найду как. Спасибо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 22 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 2024 23 години тому, pavel_555 сказав: И еще вопрос - подскажите, можно ли Multiplus-II настроить в режим UPS feature как описано в инструкции ? Сейчас при переключении город-АКБ пауза небольшая, мерцает свет, сбиваются часы на технике. В ранних версиях Multiplus это можно было выбрать переключателями, а здесь что то не найду как. Так не повинно бути. Режим UPS має бути включена галочка у VEConfigure, вона там по замовчуванню включена. І на перших і на других мультіплюсах. Але тільки якщо там Grid Code стоїть NONE або Other. Я у себе виставив Europe, то ці налаштування стають недоступні, але все одно при пропаданні мережі лампочка не блимає, комп не виключається, годинник тоже на місці. Коли є ESS асистент включений UPS функція теж включена автоматично але можуть бути нюанси через стандарти отого grid code. Тут схожа проблема. Перевірте свій Grid Code (що там вибрано..), можливо якісь є специфічні налаштування в LOM і т.п. communityarchive.victronenergy.com/questions/142576/enable-ups-function-with-ess.html 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
pavel_555 Опубліковано: 22 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 2024 1 час назад, vovarpd сказал: Я у себе виставив Europe, то ці налаштування стають недоступні Теперь понятно. У меня тоже стоит Europe, а ESS пока не ставил, жду изменений в паспорте точки, потому как с ESS генерация в сеть все же есть небольшая, а за это до подписания договора могут выписать штраф. Жду тогда паспорт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 22 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 2024 7 хвилин тому, pavel_555 сказав: Теперь понятно. У меня тоже стоит Europe, а ESS пока не ставил, жду изменений в паспорте точки, потому как с ESS генерация в сеть все же есть небольшая, а за это до подписания договора могут выписать штраф. Жду тогда паспорт. Люди котрі генерували в мережу з двостороннім лічильником навіть отримували гроші за те що продано до заключення договору, без штрафів. Ті хто генерував без двостороннього лічильника - платив за те що продавав. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
pavel_555 Опубліковано: 22 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 2024 32 минуты назад, k-master сказал: Люди котрі генерували в мережу з двостороннім лічильником навіть отримували гроші за те що продано до заключення договору, без штрафів. Ті хто генерував без двостороннього лічильника - платив за те що продавав. Ну вот такую страшилку мне рассказал установщик солнечных панелей, говорит что ставили клиенту и систему и сразу после установки он погнал генерацию в сеть, а договора еще небыло. Не зачли то что отдал и еще и штраф выписали. Байка - нет, не знаю. Но проверять что то не хочется. Если кто может внятно проконсультировать - буду благодарен. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 22 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 2024 5 хвилин тому, pavel_555 сказав: Байка - нет, не знаю. Байка, бо до встановлення двонаправленого лічильника нема технічної можливості рахувати експорт. Якщо ж вже поставили такий лічильник але не оформили ЗТ, то для населення нема ніяких штрафів за експорт. В мене була така ситуація, коли два тижні експортував без договору і все потім зарахували. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 22 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 2024 38 хвилин тому, volomoto сказав: Байка, бо до встановлення двонаправленого лічильника нема технічної можливості рахувати експорт. не зовсім байка, бо простий лічильник рахує все в споживання, от за це й могли штраф виписати. а може там ще й зміна потужності була та генерація пішла більше ніж потужність по попередніх документах. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 22 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 2024 Тільки що, vbb сказав: не зовсім байка, бо простий лічильник рахує все в споживання, от за це й могли штраф виписати. Він рахує це в споживання, тому постфактум неможливо сказати, що там був експорт. 1 хвилину тому, vbb сказав: а може там ще й зміна потужності була та генерація пішла більше ніж потужність по попередніх документах. Це теоретично можливо, але тільки якщо лічильник не був правильно параметризованим і пропускає більшу потужність, ніж дозволяють ТУ. Лічильника не міняють до зміни ТУ, тому неможливо щоб стояв новий лічильник, але були "попередні документи". Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 22 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 2024 4 хвилини тому, volomoto сказав: Лічильника не міняють до зміни ТУ, так у тому ж і річ пустили генерацію до завершення зміни ТУ/лічильника мабуть. мутна історія ) 1 година тому, pavel_555 сказав: сразу после установки он погнал генерацию в сеть, а договора еще небыло Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 22 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 2024 7 хвилин тому, vbb сказав: пустили генерацію до завершення зміни ТУ/лічильника мабуть Звичайний лічильник не має внутрішньої пам'яті для погодинної генерації і макс. потужностей експорту та імпорту, тому ніяк не є можливо визначити, що там був експорт, та ще й з перевищенням потужності. Штрафи можуть бути в комерції чи промисловості, але там трохи інший облік навіть без ЗТ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
pavel_555 Опубліковано: 22 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 2024 Мне счетчик поменяли 28 августа, просто по заявке по телефону без каких либо документов, выставили счет, я оплатил, они поменяли. А поехал подавать документы на замену паспорта точки, они посмотрели, оформили заявку на выезд проверяющего, и сказали что уже с протоколом проверки прийти подавать документы на изменения паспорта точки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 22 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 2024 Мені людина котра міняла лічильник з ДТЕКА розказала мабуть не вигадану історію, що людині поставили сонячну станцію, але без двонаправленого лічильника та без ЗТ. Людина увімкнула експорт та до кінця місяця експортувала більше 1000 кВтгод. Однонаправлений лічильник порахував то все як імпорт і єдиний нормальний варіант виправити це заплатити то що він нарахував. Інші варіанти теоретично можливі, але не гарантовані та вимагають часу та додаткових грошей як мінімум щоб кататись у ДТЕК. Можливо таку ситуацію інсталятори й назвали штрафом. Я почав експортувати з двонаправленим лічильником без ЗТ, ніяких штрафів. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
pavel_555 Опубліковано: 24 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2024 (змінено) Подскажите по настройкам JK BMS. За ночь батарея разряжается до уровня 57-62%, но стоит появиться солнышку и начинается слабая зарядка 500-600 Вт и уровень заряда минут за 30-40 сразу становится 100%, правда при этом еще пол дня батарея "кушает" 15-20 ампер в час. Так же по идее быть не должно ? Змінено 24 жовтня 2024 користувачем pavel_555 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 24 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2024 7 годин тому, pavel_555 сказав: Подскажите по настройкам JK BMS. За ночь батарея разряжается до уровня 57-62%, но стоит появиться солнышку и начинается слабая зарядка 500-600 Вт и уровень заряда минут за 30-40 сразу становится 100%, правда при этом еще пол дня батарея "кушает" 15-20 ампер в час. Так же по идее быть не должно ? В мене нічого такого нема - батарея досягає 100% приблизно після отримання стільки скільки віддала. Якось так це виглядає: Після досягнення 100% інвертор показує постійно +- пара ват то заряду то розряду, але то здається особливості його схемотехніки. А ще в інвертора можна забрати статистику батареї за сьогодні заряд/розряд і там цифра розряду практично завжди дорівнює заряду. Типа такого: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 24 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2024 10 годин тому, pavel_555 сказав: Подскажите по настройкам JK BMS. За ночь батарея разряжается до уровня 57-62%, но стоит появиться солнышку и начинается слабая зарядка 500-600 Вт и уровень заряда минут за 30-40 сразу становится 100%, правда при этом еще пол дня батарея "кушает" 15-20 ампер в час. Так же по идее быть не должно ? Швидше за все батарея ще не збалансувалась, це може тривати деякий час. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 24 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 24 жовтня 2024 2 часа назад, yur43 сказал: Швидше за все батарея ще не збалансувалась, це може тривати деякий час. В мене десь 1,5 доби балансувалась нова батарея. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
pavel_555 Опубліковано: 25 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 жовтня 2024 (змінено) У меня как то странно все (((( Ток заряда небольшой, солнца нет, а заряд раз и 100% Змінено 25 жовтня 2024 користувачем pavel_555 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 25 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 жовтня 2024 10 часов назад, pavel_555 сказал: У меня как то странно все (((( Ток заряда небольшой, солнца нет, а заряд раз и 100% А если на ячейки посмотреть? Может там кто то вперед убегает? И бмс заряд отключает Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 28 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 жовтня 2024 В 30.09.2024 в 11:44, Vikctor сказал: Ти диви - в житті б не здогадався що на алі можна шукати українською. Це ж відчиняє нові горизонти))) vi.aliexpress.com/item/1005005224479837.html?spm=a2g0o.productlist.main.5.4a6eWmWtWmWtfb&algo_pvid=d619abd6-83bc-4694-b968-e0b8a24f62ab&algo_exp_id=d619abd6-83bc-4694-b968-e0b8a24f62ab-2&pdp_npi=4%40dis!USD!5.44!5.44!!!37.81!37.81!%40210133e017276858191756729e8391!12000032259020183!sea!UA!4778658086!X&curPageLogUid=SdgHWiTju0ag&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A Доводиться таки замовляти ці кріплення. Думав обійдуся стяжками, але їх не всюди можна застосувати. Виявилось що на даху одноповерхового будинку з землі дуже добре видно все що сховано знизу панелей і треба всі з'єднання/дроти акуратно закріпити, щоб вигляд був охайним. Напевно працюючи вдвох можна взагалі не розмотувати оті кіляця дротів з коннекторами по боках панелей. Бо коли панелі впритул, то конектори легко з'єднати і в такому вигляді. Але я монтую їх один і тому доводиться розмотувати ті дроти і з'єднувати конектори вверху, бо довжини рук не вистачає щоб підлізти під змонтованими панелями до їх середини. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 29 жовтня 2024 Поділитись Опубліковано: 29 жовтня 2024 23 часа назад, Vikctor сказал: Доводиться таки замовляти ці кріплення. Думав обійдуся стяжками, але їх не всюди можна застосувати. Виявилось що на даху одноповерхового будинку з землі дуже добре видно все що сховано знизу панелей і треба всі з'єднання/дроти акуратно закріпити, щоб вигляд був охайним. Напевно працюючи вдвох можна взагалі не розмотувати оті кіляця дротів з коннекторами по боках панелей. Бо коли панелі впритул, то конектори легко з'єднати і в такому вигляді. Але я монтую їх один і тому доводиться розмотувати ті дроти і з'єднувати конектори вверху, бо довжини рук не вистачає щоб підлізти під змонтованими панелями до їх середини. Змонтував себе панелі. Теж придбав ці креплення. Але не всюди можно їх застосувати. Бо низ панелі, це ребро товщиною десь 10 мм. Не закрепиш. А бокові впритул одна до одної. Я дроти між панелями не ховав. Тільки роз'єми ховав під панели і крепив хомутом. Бо в мене 2 поверхи. Не видно.)) А ці кріплення застосував на капельніку. Ховав дрот під ним. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз