bulaniy.sv Опубліковано: 25 лютого Поділитись Опубліковано: 25 лютого Ребята, а подскажите пожалуйста, задумываюсь себе прикрутить панели, но смущает битумная черепица, в плане пожароопасности. На что обратить (обсудить) внимание при монтаже. К сожалению ровных рук и до войны особо не было, а сейчас... Буду благодарен за любые рекомендации. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 25 лютого Поділитись Опубліковано: 25 лютого 15 минут назад, bulaniy.sv сказал: но смущает битумная черепица, в плане пожароопасности. Солнечные панели будут беречь от перегрева) 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 25 лютого Поділитись Опубліковано: 25 лютого 18 минут назад, bulaniy.sv сказал: Ребята, а подскажите пожалуйста, задумываюсь себе прикрутить панели, но смущает битумная черепица, в плане пожароопасности. не монтуйте кабелі під навантаженням, ставте захисні комбо-бокси, добре перевіряйте конектори і все буде ок. по кріпленню на спеціальні шпильки норм 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 25 лютого Поділитись Опубліковано: 25 лютого 19 хвилин тому, bulaniy.sv сказав: Ребята, а подскажите пожалуйста, задумываюсь себе прикрутить панели, но смущает битумная черепица, в плане пожароопасности. На что обратить (обсудить) внимание при монтаже. К сожалению ровных рук и до войны особо не было, а сейчас... Буду благодарен за любые рекомендации. не лепить прям на битумку - надо зазор, и чтобы мусор там не собирался (листья и пр) у себя делал 10+ см 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 2 березня Поділитись Опубліковано: 2 березня (змінено) Колеги, не заради піськомірства. Заради цікавості. Давайте напишемо регіон, потужність поля та виробіток? Цікавить як аномальний лютий пройшовся по країні. Киівська область, місто Фастів. Поле 6кВт, азимут 189, 25 градусів, генерація 389,4 кВтг. Змінено 2 березня користувачем МакДо 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 березня Поділитись Опубліковано: 2 березня 1 час назад, МакДо сказал: Киівська область, місто Фастів. Поле 6кВт, генерація 389,4 кВтг. Киевская, Макаров 11,6 квт 190 азимут 25 градусов выработка 633 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 2 березня Поділитись Опубліковано: 2 березня 1 годину тому, МакДо сказав: Киівська область, місто Фастів. Поле 6кВт, генерація 389,4 кВтг. Глеваха, 3,48 квт, 220/35, 245квт/г 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 2 березня Поділитись Опубліковано: 2 березня Это ж все с ЗТ?) Или на собственные нужды? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 2 березня Поділитись Опубліковано: 2 березня 14 хвилин тому, ЯД сказав: Это ж все с ЗТ?) Или на собственные нужды? Мій випадок: 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 березня Поділитись Опубліковано: 2 березня 19 минут назад, ЯД сказал: Это ж все с ЗТ?) Или на собственные нужды? у меня с ЗТ но и последних дней 7-8 дом работал мимо инвертора, поесть была только продажа но и потребление дома за исключением котла не учитывалось 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 2 березня Поділитись Опубліковано: 2 березня (змінено) Ну у меня почти с начала февраля на 12,5квт панелей 190 азимут 40 градусов киевская область, Гуровщина всего то 156квт/ч Бо некуда ее девать без ЗТ)) а аккум к 10-11 утра уже в 100%, даже когда разряжал до 30 Змінено 2 березня користувачем ЯД 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 2 березня Поділитись Опубліковано: 2 березня 1 минуту назад, ЯД сказал: Бо некуда ее девать без ЗТ)) так и есть, так что ЗТ в данном случае даже если не про деньги то как большой АКБ рулит 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 3 березня Автор Поділитись Опубліковано: 3 березня (змінено) 16 годин тому, МакДо сказав: Колеги, не заради піськомірства. Заради цікавості. Давайте напишемо регіон, потужність поля та виробіток? Цікавить як аномальний лютий пройшовся по країні. Киівська область, місто Фастів. Поле 6кВт, азимут 189, 25 градусів, генерація 389,4 кВтг. дуже добре, якщо лінійка не бреше, хоча в мене теж вийшло 76,9 продуктивності за лютий 25р. Змінено 3 березня користувачем yur43 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 3 березня Поділитись Опубліковано: 3 березня Дніпро, 7 квт панелей, 135 азімут (південь-схід), 35 градусів - за лютий 360 квт*год, останній тиждень був гарний (20-25 квт за добу). ЗТ немає, батарея 5 квт - ну тобто особливо запасати нічого. пару тижнів тому купив 2 квт тен для бойлера непрямого нагріву, він допомагає утилізувати енергію 8 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 3 березня Поділитись Опубліковано: 3 березня 54 хвилини тому, shneider_vova сказав: останній тиждень був гарний (20-25 квт за добу). ЗТ немає, батарея 5 квт Це ж куди можна "запхати" 25кВт? У мене акумулятор 14кВт/г, бойлер 80л, кондиціонер, калорифер 1.2кВт, не користуюсь мережею, ЗТ немає і то можу взяти від панелей 16-18 (20кВт максимум) за світловий день. За лютий всього 415кВт споживання, панелі 2 стрінга схід/захід по 6кВт 30 градусів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 3 березня Поділитись Опубліковано: 3 березня 2 хвилини тому, sanyas15 сказав: Це ж куди можна "запхати" 25кВт? У мене акумулятор 14кВт/г, бойлер 80л, кондиціонер, калорифер 1.2кВт, не користуюсь мережею, ЗТ немає і то можу взяти від панелей 16-18 (20кВт максимум) за світловий день. За лютий всього 415кВт споживання, панелі 2 стрінга схід/захід по 6кВт 30 градусів. 1) в вашому випадку в аккум - 10 квт*годин 2) посудомийка, стиралка вдень - 4-5 квт*год 3) ПВУ (з підігрівами) - це десь 5-6 квт*год 4) в мене з теном в бойлер спокійно вдень влізе 6-8 квт, бо бойлер 250 літрів, рециркуляція в 3 полотенчика - я вмикаю рециркуляцію на повну, якщо є сонце 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 3 березня Поділитись Опубліковано: 3 березня (змінено) 4 хвилини тому, sanyas15 сказав: Це ж куди можна "запхати" 25кВт? У мене акумулятор 14кВт/г, бойлер 80л, кондиціонер, калорифер 1.2кВт, не користуюсь мережею, ЗТ немає і то можу взяти від панелей 16-18 (20кВт максимум) за світловий день. За лютий всього 415кВт споживання, панелі 2 стрінга схід/захід по 6кВт 30 градусів. Тепла підлога, зарядка автомобіля Змінено 3 березня користувачем beavis 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 3 березня Поділитись Опубліковано: 3 березня За февраль выработка 521 квт, поле 6.9, почти строго на юг. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 3 березня Поділитись Опубліковано: 3 березня 1 година тому, shneider_vova сказав: 2) посудомийка, стиралка вдень - 4-5 квт*год Пошуткували? Скільки треба посуду помити? Та й разів 5-6 стиралку запустити? Стиралка за один раз бере 0.3-0.4кВт/год всього! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 3 березня Поділитись Опубліковано: 3 березня 2 хвилини тому, sanyas15 сказав: Пошуткували? Скільки треба посуду помити? Та й разів 5-6 стиралку запустити? Стиралка за один раз бере 0.3-0.4кВт/год всього! от дуже не впевнений, але можу заміряти навмисно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 3 березня Поділитись Опубліковано: 3 березня 1 минуту назад, sanyas15 сказал: Пошуткували? Скільки треба посуду помити? Та й разів 5-6 стиралку запустити? Стиралка за один раз бере 0.3-0.4кВт/год всього! То в вас якась дуже заощадлива пралка. Моя 1-1,5кВтг споживає в залежності від програми, якими користуюся. І посудомийка біля 1кВтг за часову програму еко бере. Але згоден - 4-5кВтг то дофіга. Мені особисто подобається заряджати акб сонцем - багато можна втиснути, якщо попоредньо як слід звільнити місце в акб. Наразі припинив заряджати акб від мережі навіть у випадках поганого прогнозу на завтра, бо схоже пора року та кут нахилу сонця дозволяє мати генерацію від 10кВтг навіть в умовах суцільній похмурості. Якщо за прогнозом назавтра сонце, то бойлер вночі не грію. Але все одно 15-16кВт на власне споживання за часи сонячной активності це максимум, що я бачив. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 3 березня Поділитись Опубліковано: 3 березня 10 минут назад, shneider_vova сказал: от дуже не впевнений, але можу заміряти навмисно Вот моя стиралка за февраль, тут везде по 2-3 цикла стирки что бы потом сушку забить Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 3 березня Поділитись Опубліковано: 3 березня (змінено) за лютий (28 днів) 879кВт, поле 11,6, Дніпро, азимут 200, кут 22. Рекорд був 24го - 54.8кВт. Експортовано в мережу було 592, решта - 287 освоєно. Змінено 3 березня користувачем razzil 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 3 березня Автор Поділитись Опубліковано: 3 березня 36 хвилин тому, razzil сказав: за лютий (28 днів) 879кВт, поле 11,6, Дніпро, азимут 200, кут 22. Рекорд був 24го - 54.8кВт. Експортовано в мережу було 592, решта - 287 освоєно. рекордні показники при такому азимуті Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 3 березня Поділитись Опубліковано: 3 березня 10 минут назад, yur43 сказал: рекордні показники при такому азимуті Так це ж фактично південь, тобто ідеальний в сенсі генерації напрямок. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз