Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Поміряємося продуктивністю фотоелектричних модулів ?

yur43

Рекомендовані повідомлення

1 годину тому, Vikctor сказав:

Не знаю як то у вас вийде, бо собі не ставлю завдань зібрати всю можливу сонячну енергію, але в мене грубо з 11 до 16 задіяні обидва скати і відповідно оверпанелінг буде економічно недоцільним. Принаймні маючи один інвертор. Щось мене наразі попустило стосовно встановлення додаткових панелей на південний скат автонавісу, бо генерація все одно суттєво перевищує споживання, а заробляти на ЗТ особливого бажання немає.

У вас же 12ка? Можете підняти продуктивність PV до 18кВт та використовувати АКБ як буфер для продажу. 
п.с. - я так роблю, і ця штучка мені допомагає не бігати до інвертора, щоб перемикати режими та % в ToU. :) 

image.jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

15 минут назад, МакДо сказал:

Можете підняти продуктивність PV до 18кВт та використовувати АКБ як буфер для продажу. 

Можу. Але не хочу. Для мене СЕС це антикризове рішення через блекаути, яке бонусом дозволило економити на рахунках і поступово окупати систему. Але азарту розширюватись особливо немає. В мене 10-ка.

• Лайк 2
Посилання на коментар

3 хвилини тому, Vikctor сказав:

Можу. Але не хочу. Для мене СЕС це антикризове рішення через блекаути, яке бонусом дозволило економити на рахунках і поступово окупати систему. Але азарту розширюватись особливо немає. В мене 10-ка.

Я вас розумію. В моєму випадку мене не тішить користування АКБ на заявлений виробником строк 10-16 років, так як технології не стоять на місці. :) Тому я намагаюся використовувати їх «на всі гроші». Тим паче, ЗТ допомагає мені це робити швидше. Маю на увазі окупність. Та й в моєму випадку, кризові ситуації стали далекими через послаблення атак на енергосистему Київщини та пристосованість енергетиків до тих ситуацій. Тому завжди тримаю запас 40% від ємності АКБ на ніч для бойлера та перефірійки. Бо знаю ю, що новий день - нова енергія, яке б не було сонце, бо панелі мусять перекривати :) 

P.s. - фантазую, бо самий темний день травня дав лише 11,7кВт*г, що в справжні блекаути здавались ого якими екофлоу, навіть без великих АКБ.

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 час назад, МакДо сказал:

Тим паче, ЗТ допомагає мені це робити швидше. Маю на увазі окупність.

Я вот сделал файлик в экселе, в котором попытался учесть все моменты и самопотребление и перекачку ночного в дневной за этот год тоесть за 5 месяцев получается я заплатил в дтэк 80$ и наэкономил/напродавал на 250$

Вот интересно что будет за год, потом 8000/на эту цифру и получу сколько лет окупаемости

Но рыбалка увлекательное занятие, но тоже отложил пока идею добавления панелей на восток

• Лайк 2
Посилання на коментар

11 годин тому, МакДо сказав:

Тому завжди тримаю запас 40% від ємності АКБ на ніч для бойлера та перефірійки.

Та перенеси бойлер на день, коли найбільше сонця є. Мережі буде краще, якщо ти не будеш туди пхати, коли всі пхають, і не будеш брати, коли ніхто не пхає.

• Лайк 3
Посилання на коментар

2 години тому, volomoto сказав:

Та перенеси бойлер на день, коли найбільше сонця є. Мережі буде краще, якщо ти не будеш туди пхати, коли всі пхають, і не будеш брати, коли ніхто не пхає.

Переніс. Дякую. Тепер можна продавати більше АКБ увечері :) 

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...