Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Тема інвестицій в нерухомість: позбуватися чи купляти ще?

sat-prof

Рекомендовані повідомлення

53 хвилини тому, sat-prof сказав:

Річки, дорога Київ-Чоп, залізнична станція, газифіковане,асфальт по селах,оптичний інтернет,нова пошта,аптека ітд. Поруч місто Стрий

ОК, цікаво було би щось обговорювати предметно. Дві ділянки в одному селі на відстані 300 метрів одна від одної можуть по ціні різнитися в рази.

Можете показати на мапі розташування ділянок? - це ж навряд якийсь "секрет"))) - хто їх у Вас вкраде?)))

І якесь фото (кілька фото) з позначенням конкретно Ваших ділянок. Я "на швидку руку" часто роблю ось так (наведу просто приклад із реального):

- 50 сот фактично на місцевості (42 сот в документах).
- цільове призначення - ОСГ (в стадії зміни цільового, всі сусіди навколо побудовані, тому перешкод не може бути).
- розташування: 15 хвилин до Буковелю і 15 хвилин до підйому на Драгобрат.
- під'їзд: ідеальна асфальтована траса державного значення, звичайна сільська вулиця 1 км від траси, далі провулок уздовж ділянки підсилений каменем 100 метрів - я особисто спокійно заїжджав на Fiat Doblo, Mercedes E "очкарік" та інших. На Tesla Model 3 не ризикував, хоча впевнений, що проїде.
- інфраструктура: школи, садочки, церкви, АТБ, автомийки, поліклініка і т.д. - все в пішій доступності.
- вода: криниця 3 метри до води +/- 5 тонн постійний запас (+по межі ділянки протікає сезонний струмок).
- електроенергія: 16 кВт (за потреби 32 кВт).
- відстань до сусідів: більше 100 метрів в усі сторони від центру ділянки.
- краєвиди: засніжена вершина гори Петрос (+якщо відійти від ділянки на 150 метрів, то +засніжена вершина гори Говерла і хребет Свидовець: Близниці, Драгобрат, Котел), гори Хом'як і Синяк повністю.
- жива природа: 1 км до національного парку, що покриває Чорногірський хребет, навколо і на самій ділянці є їстівні гриби, ягоди, вільно заходять косулі.
- розвиток урочища: активна забудова новими котеджами і готелями (на фото теж частково видно).
- ЦІНА: 1.000 дол/сот станом на середину 2025 року, поки не проведено зміну цільового призначення. Оформлення і мито при оформленні забезпечує покупець. Допомога ріелтора вітається (умови обговорюються персонально).
- середня ціна в цьому нас.пункті і конкретно в цьому урочищі - 1.500 дол/сот.

Я ПРОСТО НАВІВ ПРИКЛАД, опираючись на реальний інвестиційний об'єкт. І додаю фотку з позначенням його розташування.

Чи можете Ви розповісти про Ваш об'єкт? - тоді подібне обговорення матиме хоч якийсь сенс.

Screenshot_20220429-191303_Viber.thumb.jpg.8df7f9fb0566048ba6d47bc243131811.jpg

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 годин тому, kwadrat сказав:

Дві ділянки в одному селі на відстані 300 метрів одна від одної можуть по ціні різнитися в рази.

- краєвиди: засніжена вершина гори Петрос (+якщо відійти від ділянки на 150 метрів, то +засніжена вершина гори Говерла і хребет Свидовець: Близниці, Драгобрат, Котел), гори Хом'як і Синяк повністю.

Згадалося, як в Рожанці можна було відійти від хати 10 м - і з'являвся 4G з вежі на Високому Верху ) А в хаті зв'язку взагалі не було ))

Так само і з дорогою - доходить асфальт і тротуари до церкви, а далі - упс! тільки багнюка і ями з камінням...

Або в Славському - у когось газова труба на ділянці, а у когось - тільки дрова...

Змінено користувачем vadimv
  • Лайк 1
Посилання на коментар

8 годин тому, kwadrat сказав:

Я ПРОСТО НАВІВ ПРИКЛАД

Розповідаєте цікаво. А що з того, купленого для інвестування, вже дало вам  результат та ви маєте профіт з того? Як приклад- купив 10 ділянок, 5 з них вже дали дохід. 

І цікаво послухати про психологичний портрет ваших покупців. Чому питаю, бо для мене ефект "вау" завжди був важливий і добре розумію та маю досвід, що така земля чи нерухомість ( в моєму випадку) має великий % ліквідності.

Посилання на коментар

Перший об'єкт повністю житловий: (не туристичний) GPS координати: 49.10597 пн. ш., 23.59091 сх. д.

- 50 сот фактично на місцевості (42 сот в документах).

- цільове призначення будинок двоповерховий є на ділянці (всі сусіди навколо побудовані).

- розташування: 15 хвилин до м.Сколе та 35 хв до м.Стрий. 105 км до Львова , 168 км до м.Ужгород 

500 метрів до автобусної зупинки, 700 метрів до жд зупинки.

- під'їзд: траса державного значення Київ-Чоп, вулиця асфальтована від траси до самого будинку.

- інфраструктура: школи, садочок, церкви, рукавичка, поліклініка, аптека,будівельний супермаркет, і т.д. - все в пішій доступності.

- вода: криниця 8 метрів до води.

- електроенергія: не цікавився потужністю. Але, оператор укр залізниця.

+ газифіковано, оптичний інтернет.

- відстань до сусідів: менш як 100 метрів в три сторони від центру ділянки.

- краєвиди: (довкола гори) Видно вершину Магури, в селі протікають дві річки та озеро.

- жива природа: відносно не далеко національний парк Сколівські бескиди з горою Парашка↔Водоспад Гуркало та Кам’янка ↔Історичний заповідних Тустань↔Мінеральна вода з джерела в селі Корчин↔Княжі скелі. 

Ціна з будинком +- 15-30тис долл. (приблизно такі ціни)

Знімок екрана 2025-04-26 105946.png

Змінено користувачем sat-prof
Посилання на коментар

7 годин тому, allanek сказав:

Розповідаєте цікаво

Давайте відверто, не тому, щоб себе коханого похвалити, а по факту (кому "багато букафф" і хто не розуміє настрій "просто спілкуємось" - читаємо два речення після останнього подвійного пунктиру):

= крім основного бізнесу, як засновника і керівника вже 30 років великих ріелторських компаній (колективи більше 100+ працівників і до 7 філій),

= я з 2004 року викладач ДЕСЯТИ власних авторських бізнес-тренінгів/курсів - від створення бізнесів з нуля в нових містах/регіонах і персонал-технологій 21 століття до розвитку філіальних мереж і керування бізнесом на відстані.

= з 2008 професійний методолог (член команди, яка на замовлення вирішує складні проблеми великих бізнесів, в тому числі мережевих, в тому числі з політикою і т.д. - в будь-яких сферах бізнесу та/або людської діяльності).
462291719_8403227893092234_658734211537402038_n.thumb.jpg.86b49b02ceaca8d6cdfe0379eb751f69.jpg

Тобто, я не теоретик, який нахапався чужих тез з ютубів та чужих виступів і їздить морочить людям голову. Я - ПРАКТИК, у якого за плечима свій успішний бізнес, який я ТРИЧІ з 1995 року розпочинав з повних нулів і кожного разу в абсолютно нових для мене регіонах за 1.5-3 роки виводив в беззаперечні лідери на десятки років.

Але найголовніше - я люблю те, чим займаюся. Мені 55 років (люди дають максимум 45-47, бо не дохлий))), я все життя в спорті (східні єдиноборства) і з 1985 року маю за плечима більше 200+ піших походів горами (від Карпат до Ельбруса).
490045455_9909910335738899_1268313671383716215_n.jpg.074f49c13594c1646cda1e516c86de8c.jpg

Моє кредо: чим би я не займався, а 50% всього свого активного часу я подорожую з найдорожчими мені людьми - тобто я навчаю інших тому, що сам довів своїм життям, як реальність.
473711403_9406512546078683_336130853883209914_n.thumb.jpg.90f69315fa3c9f9a99ceb197195b7195.jpg

В даний момент вже 2 роки на милицях (часто можу з 1 милицею ходити і на щастя за кермом все норм), але особистий бізнес продовжую, тренінги/курси читаю онлайн (на щастя попит маю без реклами) і активно волонтерю.
489953298_9921273841269215_115817512955829685_n.jpg.551e915c93567134b5735dbdc1dcef7a.jpg

= До всіх своїх недоліків))) я ще з 2000 року читаю онлайн-ФОТОКУРСИ однієї з найстаріших в Україні фотошкіл і в цьому я теж ПРАКТИК, бо тримаю рейтинги на самих відомих світових фото-СТОКАХ - і цьому теж навчаю.
486575433_9813801818683085_2901670033127729403_n.thumb.jpg.5b5f77f9f01d88975541f88d1cbb1ea1.jpg

==========
Це я до чого?))) Ааа! Мабуть, як природній результат цього всього, я таки трохи вмію розповідати!)))

7 годин тому, allanek сказав:

що з того, купленого для інвестування, вже дало вам  результат та ви маєте профіт з того?

Перша моя свідома інвестиція - 2002 рік, коли кредитував тільки Приват і тільки у валюті і тільки під 24.5% річних)))

З тих пір за ці 23 роки придбано близько 30 об'єктів нерухомості - це все абсолютно різні об'єкти від квартири на 1-му поверсі з реконструкцією під магазин в самому центрі міста та побудованого з нуля сучасного котеджа (зданий в експлуатацію в 2022 році) до порожніх земельних ділянок, на яких проводяться де зміни цільового призначення, де різноманітні покращення (від вирівнювання і чистки чагарників до просто покосів і елементарних парканчиків навколо). Такого, щоб об'єкт був придбаний і з ним нічого не потрібно робити - так не буває))) - про такий випадок я розповідав тут на форумі в темі:

Це не про інвестиції, це просто скидання баласту, але навіть в такому випадку ділянка вимагає постійної уваги - там в темі видно в коментарях, що минуло трохи часу і потрібно чистити вже не всю ділянку, а тільки половину. Можливо, мине ще трохи часу і ділянка вже буде чиста на 100%, але тоді й ціна її зміниться.

===========
Із близько 30 об'єктів на даний момент в роботі залишилося 5 основних об'єктів - і вони всі різні в різних регіонах України від Закарпаття і майже до моря (вище десь згадував про гектар землі під забудову в першій лінії Дніпро-Бузького лиману, куди дельфіни приходять).

Ну і різний баласт (якісь земельні ділянки, які дісталися "причепом" до основних) - я їх взагалі не рахую, тут на форумі є теми, де я шукав, кому деякі з них подарувати))) типу таких:

==========
Займаюся питанням докупівлі і доєднання до вже існуючого об'єкту (новий будинок, зданий в 2022 році) ще однієї сусідньої ділянки, а якщо це не зможу реалізувати, то придбаю десь (вірогідно це буде все ж карпатський регіон) просто ще одну гарну видову ділянку.

Ну і ще раз підкреслюю, всі об'єкти, які є в роботі на даний момент - всі вимагають дуже багато уваги.

20221122_155348_web_c.thumb.jpg.dadee90301f35535809d88699f8a0e8d.jpg

===========
Про РЕНТАБЕЛЬНІСТЬ такого інвест-бізнесу. По недосвідченості, зрозуміло, що можна попасти і в мінуси, але ж для чогось всі ми навчаємось. В моєму портфоліо немає жодного об'єкту, який би не приніс дохід, але враховуйте мій 30-річний ДОСВІД в галузі - для цього я і навчаю і консультую людей.

Був об'єкт, проданий (увага!) за 1.670% від своєї покупної ціни. Були продажі за 900%. А за 300-200% - вважаю нормою. Кожен кейс унікальний, має значення не тільки стартова ціна на вході в проект, але й ваші витрати на пошук, покращення і т.д.

Змінено користувачем kwadrat
  • Лайк 4
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Навіть не розраховувала на таку автобіографічну відповідь. Чудово, коли бізнес приносить задоволення. Я не про гроші зараз.

3 години тому, kwadrat сказав:

я не теоретик,

Це відчувалось в попередніх дописах, тому і задала конкретні питання.

3 години тому, kwadrat сказав:

В даний момент вже 2 роки на милицях (часто можу з 1 милицею ходити і на щастя за кермом все норм), але особистий бізнес продовжую, тренінги/курси читаю онлайн (на щастя попит маю без реклами) і активно волонтерю.

Не знаю, що сталось, але хай ваше життя і далі буде таким наповненим, як і до милиць. Ще раз дякую за відповідь. І щасти вам)))

• Лайк 1
Посилання на коментар

18 годин тому, allanek сказав:

Навіть не розраховувала на таку автобіографічну відповідь

))) я рідко маю вільний час, а форум сприймаю як платформу для спілкування. Це ж не Інста/ТікТок, де все відбувається на 99% в односторонньому порядку.

Люди втрачають навички спілкування (і взагалі втрачають базові соціальні навички).

Коли я ставлю комусь запитання, мене не цікавить відповідь в 1 рядок - я можу отримати такі відповіді з мільйона джерел безкоштовно. Мене цікавлять, як мінімум:
- авторство думки
- досвід автора (практичний, бо теорії всі у вільному доступі і більшість з них на практиці не працює із зрозумілих причин)
- контекст досвіду автора - важлива складова будь-якої дискусії, бо самий чудовий практичний досвід інвестування американця в еміратську нерухомість мені абсолютно не цікавий. Інвестувати, вільно шукаючи об'єкти на вільному ринку з "перших рук" та інвестувати в буковельські "шпаківні" - теж принципово різне, хоча і поруч)))

18 годин тому, allanek сказав:

хай ваше життя і далі буде таким наповненим

Щиро дякую. Я оптиміст, яких пошукати. Все буде!)))

20230718_163829.thumb.jpg.87cbdce11c615ac2121a6f71ca16e394.jpg

• Лайк 2
Посилання на коментар

26.04.2025 в 12:25, sat-prof сказав:

50 сот фактично на місцевості

Але ж у Вашому прикладі там немає 50 сот? чи що мається на увазі?

Посилання на коментар

6 годин тому, kwadrat сказав:

Але ж у Вашому прикладі там немає 50 сот? чи що мається на увазі?

За документами немає. (там все стандартно) Але, багато "загороджено" в сторону колії.

p.s Ваша розповідь цікава

Цитата

Арифметика проста якби знав що подешевшає то б продав та вклався в іпотеку закордоном, якби знав що подорожчає або буде ± як зараз і війна закінчиться найближчі 5 років то б нічого не продавав.

Змінено користувачем sat-prof
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...