Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

DIY збірка LiFePO4 батареї

Enot123h

Рекомендовані повідомлення

З інвертором jsdsolar J5500HPC JK-PB заработала по кану (другий роз'єм) по протоколу пилонтеч. Кабель звичайний мережевий патчкорд, що був у комплекті з інвертором.

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

• 1 місяць потому...

Установив 5.5 кВт панелей, сьогодні було то солнце то хмари, 2 цикла за день, останній розряд 0.8С. Комірки прогрілися до 38.5, мабуть корпус з ЛДСП не дуже гарна ідея. Спробую замінити верхню кришку на металл, як що не допоможе, то ставити активне охолодження...

З даташиту на LF105

Recommend cell usage temperature range.
10 ℃ ~ 35 ℃

25 ℃ Cycle - 4000 Cycles
45 ℃ Cycle - 2000 Cycles

Maximum operating temperature
60 ℃

Minimum operating temperature
-35 C

У джиконга по замовчанню 70 С вимкнення, треба буде знизити

Змінено користувачем Enot123h
  • Лайк 3
Посилання на коментар

9 часов назад, Enot123h сказал:

... Спробую замінити верхню кришку на металл, як що не допоможе, то ставити активне охолодження...

Не допоможе встановлення металевої кришки, краще отвори зверху та по боках зробити, щоб тепле повітря мало змогу виходити

• Лайк 1
Посилання на коментар

13 годин тому, Enot123h сказав:

останній розряд 0.8С

На таких струмах буде грітися навіть в металевому корпусі, якщо нема циркуляції повітря.

• Лайк 2
Посилання на коментар

1. Хочу взяти на 8 комірок 280Ah на nkon. Є зараз якісь обмеження по податку? Чи можна одним замовленням однією пачкою замовити всі 8? Який приблизний термін доставки? 

2. Яку BMS порадите?  

3. Брати корпус чи ні? (навантаження будуть до 100А)

Вирішив збирати самому, готова типу REDODO коштує практично в два рази дорожча. Поділіться досвідом

• Лайк 1
Посилання на коментар

49 минут назад, sat-prof сказал:

1. Хочу взяти на 8 комірок 280Ah на nkon. Є зараз якісь обмеження по податку? Чи можна одним замовленням однією пачкою замовити всі 8? Який приблизний термін доставки? 

2. Яку BMS порадите?  

Вирішив збирати самому, готова типу REDODO коштує практично в два рази дорожча. Поділіться досвідом

1. Сроки подивиться у перших сторінках теми, я писав коли вислали і коли доїхали.

Наче ще діє: але не більш як до 1 січня 2026 року, звільняються від оподаткування ввізним митом товари, що ввозяться на митну територію України...

Акумулятори електричні - літій-іонні (крім установок зберігання енергії потужністю менш як 300 Вт змінного та/або постійного струму та окремих літій-іонних комірок ємністю менш як 200 А·год)

Беріть відразу 16 шт на 8S2P, захочете (точно захочете) мігрувати на 48В, будуть однаково зношені комірки, а так 8 продавати та нові 16 брати.

2. JK-PB16S20P мене цілком влаштовує і на 8 комірках і на 16 працювала. Зв'язок з інвертором працює норм.

3. Мене жаба задавила, я шкаф радяньський на корпус попиляв.

Може вам інвертор потрібен на 24В?

Посилання на коментар

2 години тому, sat-prof сказав:

2. Яку BMS порадите?  

Купіть тут вже готове, заводське. Дешевше буде

• Лайк 3
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, Enot123h сказав:

1. Сроки подивиться у перших сторінках теми, я писав коли вислали і коли доїхали.

Наче ще діє: але не більш як до 1 січня 2026 року, звільняються від оподаткування ввізним митом товари, що ввозяться на митну територію України...

Акумулятори електричні - літій-іонні (крім установок зберігання енергії потужністю менш як 300 Вт змінного та/або постійного струму та окремих літій-іонних комірок ємністю менш як 200 А·год)

Беріть відразу 16 шт на 8S2P, захочете (точно захочете) мігрувати на 48В, будуть однаково зношені комірки, а так 8 продавати та нові 16 брати.

2. JK-PB16S20P мене цілком влаштовує і на 8 комірках і на 16 працювала. Зв'язок з інвертором працює норм.

3. Мене жаба задавила, я шкаф радяньський на корпус попиляв.

Дякую за відповідь. Поки не планую переїзд на 48В. 

Ваше оголошення розмістив в себе на сайті sat-prof.com.ua/showthread.php?p=140612#post140612

В мене аналогічний SRNE.

11 хвилин тому, anabioz сказав:

З радістю. Але, виходить в два рази дорожче. Заводський 24В 100Ан по ціні самому зібрати 24В 280Ан

Змінено користувачем sat-prof
  • Дякую 1
Посилання на коментар

2 часа назад, sat-prof сказал:

Ваше оголошення розмістив в себе на сайті

Дуже дякую.

По температурі, зі знятою кришкою +10 +12 градусів від кімнатної на 0.8С 1С
Влітку буде 40, що вище за рекомендовані виробником 35, хоча і не критично. Для подовження сроку служби буду робити активне охолодження. Заказав на алі DC/DC 60V -> 12V. Підєднаю через сухий контакт БМС, у додатку можна виставити як триггер температуру комірок та пороги включення.

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 години тому, anabioz сказав:

Дайте посилання на готові рішення)

Посилання на коментар

4 часа назад, sat-prof сказал:

Сусід брав 16 кВт/г за 68к, зараз наче за 60к віддають. Я був на виробництві, розбирав АКБ, сканував коди та дивився дати та відправника на палетах з комірками. Все гаразд. Спитаю телефон, але не впевнений що на 24В є, може під замовлення зроблять.

• Лайк 1
Посилання на коментар

5 годин тому, sat-prof сказав:

biom.ua/akumuliatory/

а вам нада 24в, в них таких немає

ось, тіки незнаю що там з кан шиною , залежить який у вас інвертор, спочатку нада купить інвертор потім акб.

solar-volt.com.ua/akumuliator-lifepo4-24-200ah-50-kwh-felicity-lpbf24200-m/?gad_source=1&gad_campaignid=22550302037&gclid=Cj0KCQjwucDBBhDxARIsANqFdr1xC0qYAiVntvFhUWfHZcutmx_nW91cZyv55he3HbTfHooDgeffGf0aAhDkEALw_wcB

acdcelectro.com.ua/ua/p2430272987-litij-zhelezo-fosfatnyj.html?source=merchant_center&gad_source=1&gad_campaignid=22567458675&gclid=Cj0KCQjwucDBBhDxARIsANqFdr3aG0ViwuMISwtznWYixRqfYeZQy9FFFsTQeA5RV9C6o71jvsv2wOcaAg-wEALw_wcB

lifer.in.ua/p2455317583-300ach-akkumulyator-volt.html?source=merchant_center&utm_campaign=PM_rem_Merch&gad_source=1&gad_campaignid=20897186762&gclid=Cj0KCQjwucDBBhDxARIsANqFdr1XiKxDDpntgg3a-IZWcL-KhgpvFu6_4vAsLIHHeFNd4bwyNN5ohPkaArmPEALw_wcB

secur.ua/ru/jelektropitanie/akumuliatori/akumuliator-energo-lifepo4-24v-200ah-nrg-km24200lf-wm?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=pmax_ukraine_rufeed&utm_term=&gad_source=1&gad_campaignid=22257948669&gclid=Cj0KCQjwucDBBhDxARIsANqFdr0PH9x1gowybRCqUYflHhQ1ri1ZCqxWDcWRNZJu0ubEzaFin1eye2UaAl-IEALw_wcB

Змінено користувачем Mykola2024
  • Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

11 годин тому, Enot123h сказав:

Ну, прямо мій випадок. Не планував, не збирався. Тепер стоїть такий самий (дійсно гарна машинка) з аналогічним пробігом і батарейка 280 з нкон.
Банки куплялися по 72 бакса - жаба давить спаляти дешевше.

Хоч дачу купляй, щоб було куди поставити :)

• Лайк 2
Посилання на коментар

16 часов назад, AndryG сказал:

Банки куплялися по 72 бакса - жаба давить спаляти дешевше.

Хоч дачу купляй, щоб було куди поставити :)

От тому я всім і кажу, беріть 16 банок на 24В 8S2P. Апетит приходить під час їжі, за годину перекинув перемички на 16S1P і готово 48В без додаткових вкладень.

• Лайк 3
Посилання на коментар

21 хвилину тому, Enot123h сказав:

От тому я всім і кажу, беріть 16 банок на 24В 8S2P. Апетит приходить під час їжі, за годину перекинув перемички на 16S1P і готово 48В без додаткових вкладень.

Додам, що не варто дивитись на 105Аг.

Та хто ж послухає. Всі впевнені, що саме мені 48В не знадобиться :)

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...