Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

DIY збірка LiFePO4 батареї

Enot123h

Рекомендовані повідомлення

И если я правильно помню, на СРНЕ болт М8 и комплектный наконечник SC 35-8

Змінено користувачем ЯД
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 минут назад, ЯД сказал:

И если я правильно помню, на СРНЕ болт М8 и комплектный наконечник SC 35-8

Не помню, но в теме срне вроде были фото

• Лайк 1
Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Привіт. 

Чи сильно тратить моя батарея lifepo4 100ah ресурс? Якщо її грузити на розряд 50А,інколи на трохи 70А буває. (0.6С - 0.8С

Заряд завжди до 0.5С. 

IMG-0a02b29e4c0a0d37505334c22fca3cff-V.jpg

Змінено користувачем sat-prof
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Доброго вечора. Питання:
якщо я надумаю купити ще одну таку батарею Must LP16-24100 (для збільшення місткості до 200Ah). Чи вистачить просто з'єднати - + між собою? Чи потрібно щось мудрити з комунікацією? Якщо так, то що мені дасть ця комунікація між батареями? Скажете що чому я не з'єднаю. Так інформації "0" продавці не знають, у виробника такої інформації не знайшов. 

• Дізлайк 3
Посилання на коментар

51 хвилину тому, sat-prof сказав:

Доброго вечора. Питання:
якщо я надумаю купити ще одну таку батарею Must LP16-24100 (для збільшення місткості до 200Ah). Чи вистачить просто з'єднати - + між собою? Чи потрібно щось мудрити з комунікацією? Якщо так, то що мені дасть ця комунікація між батареями? Скажете що чому я не з'єднаю. Так інформації "0" продавці не знають, у виробника такої інформації не знайшов. 

Вам вже казали, що це тема по самозбірним акумам. Ви ж продовжуєте тут про той маст. 

А щодо вашого питання - інструкцію гортали? Не маю ні вашого акума, ні ваших питань, але витратив аж 2 хв в гуглі чисто з цікавості щоб знайти, як підключати ВАШ акум паралельно:

1826946419_.png.3d1ca83e15c87a0045b596589b0e5b34.png

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

58 хвилин тому, sat-prof сказав:

що мені дасть ця комунікація між батареями?

Правильную информацию по остатку заряда (SOC), и правильную инфу для инвертора, если подключена коммуникация с инвертором конечно.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

В 14.07.2025 в 22:14, Dmode сказал:

Підтягування помагало короткочасно, через кілька тижнів все повторювалось. Розібрав і закрутив на вагівську пасту. Ніби стабілізувалось. 

скажите пожалуйста , Вы такой пастой пользовались ?

epicentrk.ua/shop/pasta-wago-alu-249-130-dlia-zakhystu-aliuminiievykh-provodiv-vid-okysliv-siryi-22-2491-3-w.html

Посилання на коментар

4 минуты назад, Dmode сказал:

Такою.

ее надо намазывать , потом вытирать ?

она ведь ток не проводит .

я нанес сверху на клеммы аккумулятора , положил сверху перемычку - контакт вообще пропал , пришлось вытереть нанесенную пасту

Посилання на коментар

Я в збірці використав САВЕП “ЕлКонт-Н для нерухомих контактів, , вона тож не проводить, але без неї опір був в рази більший чим з нею, 9 місяців пройшло з моменту збірки а опір акб як був в районі 9,5 мОм так і лишивсь. Є ще для рухомих там буковка інча "Р". Я за для експерименту скрутив мідну пластинку з алюмінієвою без пасти опір був 0,15мОм, через місяць він виріс до 0,4мОм, потім розібрав не зачищав намазав скрутив, знов ті самі 0,15мОм, і так вони лежать уже не один місяць і опір не піднімається вище 0,25 мОм, знач праста недає окислятися.

Посилання на коментар

5 хвилин тому, Mykola2024 сказав:

вона тож не проводить,

Проводит, я проверял) хоть и примитивно, но обычный тестер пищит что есть контакт через пасту (в пластиковый контейнере с пастой сунул щупы по разным сторонам)

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

10 хвилин тому, ЯД сказав:

Проводит, я проверял) хоть и примитивно, но обычный тестер пищит что есть контакт через пасту (в пластиковый контейнере с пастой сунул щупы по разным сторонам)

знач у нас різні пасти,мож у вас тащо "Р", у мене не пищить і не дзвониться навіть на 2МОм, ні мультиметром ні тестером для акумів, і в того чувака що відос знімав про неї, тож не проводило.

Змінено користувачем Mykola2024
Посилання на коментар

1 хвилину тому, Mykola2024 сказав:

знач у нас різні пасти,мож у вас тащо "Р", у мене не пищить і не дзвониться навіть на 2МОм, ні мультиметром ні тестером для акумів, і в того чувака що відос знімав про неї, тож не проводило.

Цікаво. Но покупал я именно САВЕП от ЕлКонт. А вот Н или нет я уже не помню, но я думаю Н, потому что я тогда общался с их человеком и объяснял, что это на клеммы.

Посилання на коментар

7 хвилин тому, ЯД сказав:

Цікаво. Но покупал я именно САВЕП от ЕлКонт. А вот Н или нет я уже не помню, но я думаю Н, потому что я тогда общался с их человеком и объяснял, что это на клеммы.

"Н" це для нерухомих, така у мене, а "Р" це для рухомих, мені здається що остання якраз повинна проводить бо контакти рухаються і буде іскрить якщо паста буде в ролі ізолятора, я свою навіть під навантаженням перевіряв на лабораторнику з лампочкою, торкався через пасту то лампочка не світила, струм 0А

Посилання на коментар

Тільки що, Mykola2024 сказав:

Н це для нерухомих, така у мене, а Р це для рухомих, мені здається що остання якраз повинна проводить бо контакти рухаються і буде іскрить якщо паста буде в ролі ізолятора, я свою навіть під навантаженням перевіряв на лабораторнику з лампочкою, торкався через пасту то лампочка не світила, струм 0А

k-energo.com.ua/product/elektroprovidna-pasta-savep-elkont-n-dlya-alyuminiyevyh-ta-midnyh-neruhomyh-kontaktiv/

Они вот в описании так же пишут, что она проводит.. ну хз)

Посилання на коментар

5 хвилин тому, ЯД сказав:

k-energo.com.ua/product/elektroprovidna-pasta-savep-elkont-n-dlya-alyuminiyevyh-ta-midnyh-neruhomyh-kontaktiv/

Они вот в описании так же пишут, что она проводит.. ну хз)

ткніть носом де там написано таке бо я небачу, на додачу можу фотку з тестером і щупами в пасті виложить

Цитата

Вона руйнує плівки, що не проводять і слабо проводять електричний струм,

ви напевно з цим перепутали по неуважності

Посилання на коментар

7 хвилин тому, Mykola2024 сказав:

ткніть носом де там написано таке бо я небачу

Она даже в названии Смазка Антикоррозийная ВысокоЕлектроПроводимая

Screenshot_20250803-223605-069.png

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

можливо вона починає проводить коли її зжать?, там написано

Цитата

при стисканні в контактному з’єднанні утворюють суцільну струмопровідну металеву прокладку.

може тоді починає проводить? бо лабораторник навіть на КЗ щупами через пасту показує 0А, я щей подумав що купив лайно за великі гроші. а оказалось вона того таки коштує.

Посилання на коментар

2 хвилини тому, ЯД сказав:

Но тара у них, имхо, не для хобби) те 100 гр я хз, на сотку другую ячеек хватит)

я нею навіть роз'єми конекторів сонячних панельок позмазував, і да тої кількості на все життя вистачить, можна в себе і в сусіда все перемазать і ще залишиться.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Тільки що, Mykola2024 сказав:

можливо вона починає проводить коли її зжать?, там написано

може тоді починає проводить? бо лабораторник навіть на КЗ щупами через пасту показує 0А, я щей подумав що купив лайно за великі гроші. а оказалось вона того таки коштує.

Я проверял в пластиковом контейнере, без сжатия и пр. Щупы я в самую гущу засовывал

В принципе пофигу, главное что работает как должно 

• Лайк 1
Посилання на коментар

А хто би як збирав батареї під інвертор 12в, 2.4квт номіналу з піком в 6квт.

Получається треба бмс яка витримає 500А хоча б 1 секунду, а номінально буде тримати 200А.

Тобто 4s2p  є серйозні питання до бмс. 

Інший варіант зібрати 2-3-4 окремих батареї 4s з власними бмс, і включити їх паралельно.

Тут теж питання до бмс. Струми менші але яку обрати.. щоб нормально комунікувало з інвертором і між собою. 

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...