vadimv Опубліковано: 19 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 19 листопада 2024 (змінено) 4 години тому, Игорь Long сказав: Добрый день древнему противнику електричек, ничего не меняется в этом мире 🙂 Вы меня с кем-то спутали, я никогда не был противником электричек, я противник пихать их везде и всем невзирая ни на что. ) Меняется в этом мире многое, например место жительства. 4 години тому, Игорь Long сказав: Електричка заменила супруге Джетту и заодно будет мне тоже поджопником для выездов на 100 - 200км, для этого и подбиралась модель с полным набором опций и удобства в салоне при моём росте 1,94м... пусть это и вышло немного дороже. У нас десятки лет у каждого своя машина, так что понятия первая или вместо не существует. А, ну насчет электрички в качестве второй машины я никогда и не возражал. На 100-200 км - почему бы и нет. Для недомобиля - в самый раз. ) 4 години тому, Игорь Long сказав: опять же на примере маршрута жены из Дрогобыча в Васильков: стоимость проезда на електричке обошлась в 850грн, на Джетте 8л на 650км и по 55грн/л талоны Окко = 2860грн. Итого лишний час Опять же, в условиях войны лишний час или 200 км могут отделять вас от состояния живой-мертвый. Но то таке, вам решать... А лично мне легче и проще за один раз махнуть 500 (или даже 1000) км без остановок, чем останавливаться на час через каждые 250 км, растягивая удовольствие на 1-2-3 и т.д. часа. Но то опять жеж индивидуально, кому как. 4 години тому, Игорь Long сказав: По поводу поколений и рестайлов: с 90х годов наблюдал на примере брата, любителя мерседесов, как эта марка от неубиваемого "чемодана" докатилась до нынешних моделей Она не сама "докатилась", а под чутким руководством еврокомиссаров, пихающих везде и всюду эконормы от 1 до 7, и запрещающих ДВС с какого-то там года. Честную конкуренцию технологий они не вывозят. Поэтому запреты, баны, шельмование и затыкание рта. ) 4 години тому, Игорь Long сказав: Вадим, вам же не раз советовали - купите, возьмите в аренду или др, но хоть как-то лично поексплуатируйте какой-то нормальный промежуток времени електричку... я считаю это лучший метод, чтобы потом рассказывать о её плюсах и минусах.🙂 Я конечно понимаю, что учиться на своем опыте - это наше все, но последнее время предпочитаю учиться на чужом. Так что пишите свои рассказы о плюсах и минусах, с интересом почитаю. ) Для себя пока не вижу какой-то жизненной необходимости пересаживаться с допотопного нищебродского унитазика. Пока он позволяет ездить в Севилью со скоростью 120 без стояния на зарядке и поиска где бы зарядиться. Через стеклянную крышу темечко не печет, спина к дермантиновому креслу не прилипает - что еще надо бедному бомжу. Не экономить жеж на спичках одном походе в Меркадону, чесслово... ЗЫ: жаль, что мы так и не услышали мнение эксперта о сравнении Model Y с Model S ) Видать что-то не сложилось с тест-драйвом. )) Змінено 19 листопада 2024 користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь Long Опубліковано: 19 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 19 листопада 2024 1 час назад, vadimv сказал: Так что пишите свои рассказы о плюсах и минусах, с интересом почитаю. ) Для себя пока не вижу какой-то жизненной необходимости пересаживаться с допотопного нищебродского унитазика. Мои посты как раз только ради инфы народу, никого уговаривать ни в чём не собираюсь, т.к. жизнь давно научила, что это довольно неблагодарное дело. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 (змінено) Ну що сказати - 16 кВт/100 прекрасна витрата, тим більше взимку. І фігня, що у автооглядачів при подібних погодних умовах виходить добре за 20) Змінено 20 листопада 2024 користувачем Gonchik 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь Long Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 54 минуты назад, Gonchik сказал: Ну що сказати - 16 кВт/100 прекрасна витрата, тим більше взимку. І фігня, що у автооглядачів при подібних погодних умовах виходить добре за 20) Добре, після якоїсь слідуючої поїздки зроблю фото та викладу, ок? Сьогодні супруга катнула в Обухів і обратно, я потім в Васильків і додому, коли заїзжав в гараж на табло було 102км пробігу і середній розхід 15,2квт... Не знаю яких ви автооглядачів дивилися, я бачив як людина на Ніро поверталася с Закарпаття в Рівне і по результату отримала 550км запасу і десь до 14квт розхід... правда це було літо і з гір 🙂 Є ще варіант, що коли виїзжаєшь зараз з холодною батареєю, то спочатку показує середній десь 25-27 квт, потім десь за 10-15 км падає на 20квт і ще через 10-20 км вже 15-17кв... нижне 14,8 поки не бачив. Одним із головних плюсів Ніро - порівняно невелики витрати енергії, даже на 100-120км швидкості... ви подивіться обзори на Е-трон, там рост квт з ростом швидкості просто ненормальний.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 3 минуты назад, Игорь Long сказал: Добре, після якоїсь слідуючої поїздки зроблю фото та викладу, ок? Сьогодні супруга катнула в Обухів і обратно, я потім в Васильків і додому, коли заїзжав в гараж на табло було 102км пробігу і середній розхід 15,2квт... Не знаю яких ви автооглядачів дивилися, я бачив як людина на Ніро поверталася с Закарпаття в Рівне і по результату отримала 550км запасу і десь до 14квт розхід... правда це було літо і з гір 🙂 Є ще варіант, що коли виїзжаєшь зараз з холодною батареєю, то спочатку показує середній десь 25-27 квт, потім десь за 10-15 км падає на 20квт і ще через 10-20 км вже 15-17кв... нижне 14,8 поки не бачив. Одним із головних плюсів Ніро - порівняно невелики витрати енергії, даже на 100-120км швидкості... ви подивіться обзори на Е-трон, там рост квт з ростом швидкості просто ненормальний.. Та нафіга мені дивитись той етрон, якщо у мене айпейс. То я від заздрощів. Не зважайте) 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь Long Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 5 минут назад, Gonchik сказал: Та нафіга мені дивитись той етрон, якщо у мене айпейс. То я від заздрощів. Не зважайте) А який доречі реальний пробіг виходить на айпейсі літом та зимою? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
мастерок Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 Цікаво,ви обоє дивитися розхід лише по показниках самого авто?Бо особисто у мене стоїть окремий лічильник на зарядну станцію і також сама станція рахує кіловати.Заливаю кожну ніч до повного,тому стовідсоково можу стверджувати що показники авто не співпадають з лічильником і зарядкою,вони показуть 22 кВт на сотню,машина 20,це зараз,місяць назад було 15.Авто Ніссан ЕНВ 200. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 38 минут назад, Игорь Long сказал: А який доречі реальний пробіг виходить на айпейсі літом та зимою? Ну коли їжджу я, то при повній зарядці бачу на табло 420. Це враховуючи те, що авто 18-го року. Якщо жінчин брат, то десь 350) реально до пари відсотків ніколи не виїжджав. Якщо б було хоч кілометрів 500-550, то було б щастя) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 (змінено) 4 години тому, мастерок сказав: показники авто не співпадають з лічильником і зарядкою,вони показуть 22 кВт на сотню,машина 20 Я звісно ні разу не експерт в цьому питанні, але шось таке чув про втрати під час зарядки. Бо ККД інвертора не дорівнює 100%, а ще частина струму йде на нагрівання батареї, дротів і обігрів атмосфери... 4 години тому, Gonchik сказав: Якщо б було хоч кілометрів 500-550, то було б щастя) Кажуть, є така технологія: заливаєте в машину всього 38 кг (50 літрів) концентрованої енергії - і можна їхати 550-1000 км. Потім за 3 хвилини заливаєте ще 50 - і можна їхати знову ) Змінено 20 листопада 2024 користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь Long Опубліковано: 20 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2024 Теж чув про втрати в ланцюгу зарядна станція - авто, але зараз конкретикою не володію. Ставлю поки просто на ніч від заводської зарядки до 3квт за годину, станцію замовив на Аліку, поки чекаю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 21 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 21 листопада 2024 авто на двс в случае поломки можно хоть как то ( в случае автомата ) прицепить на веревку и дотянуть куда то . С электричкой такой фокус не пройдет. Поскольку живу "недалеко от войны" ,то да ,для меня надежность ,простота и ремонтопригодность более важна ,чем экономия ( если она есть ) . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь Long Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 9 часов назад, Made in USSR сказал: авто на двс в случае поломки можно хоть как то ( в случае автомата ) прицепить на веревку и дотянуть куда то . С электричкой такой фокус не пройдет. Поскольку живу "недалеко от войны" ,то да ,для меня надежность ,простота и ремонтопригодность более важна ,чем экономия ( если она есть ) . Если бы я жил на расстоянии вытянутой руки от боевых действий, то думаю тоже не покупал бы электричку... в таких ситуациях думаешь не про экономию или обновление автопарка, а куда завтра возможно придётся срочно уезжать... хватает таких примеров среди близких и друзей. В моей ситуации страшны только шахеды да ракеты, но тем пофиг какая машина попадётся на ихнем пути... а плавное сдыхание бизнеса заставляет задуматься о расходах и несколько сотен долларов, потраченных на бензин, пригодятся в другом месте. 🙂 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 можно ездить на газу. Заметно дешевле. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь Long Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 1 час назад, Made in USSR сказал: можно ездить на газу. Заметно дешевле. Согласен, можно... а можно и на такси, если редко куда надо... на маршрутке, велосипеде, скутере ... вариантов масса, слава богу есть из чего выбрать, а вот одного, универсально удобного для любого человека, я ещё не встречал 😀 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 22 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2024 1 годину тому, Made in USSR сказав: можно ездить на газу. Заметно дешевле. Все йде до того, якщо відсутні кошти, то їздити доведеться на громадському транспорті. P.S. Вадим, не допрацьовуєте ua.news/ua/technologies/ford-skorotit-4000-robochih-mists-u-yevropi-cherez-spad-popitu-na-elektromobili 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 20 часов назад, Made in USSR сказал: можно ездить на газу. Заметно дешевле. Це різні табори. Як мінімум через те, що двигунів, на які нормально стає четверте покоління, на свіжих авто практично не можливо зустріти. А ці всі витребеньки з довпорскуванням не варті уваги, на мою думку. Тобто хочеш без проблем їздити на пропані - шукаєш добре вживане авто без сучасних систем безпеки і інтертейменту. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 Газ можно поставить почти на любое авто .Вопрос целесообразности каждый выбирает сам. На одном из моих авто ( с двигателем 3.6 литра и пробегом 230 тыс ) я не ставил газ и все время ездил на бензине . На трех других стоит газ ( хотя там движки совсем не объемные ) . ,но на них последние три года пробег приличный. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Игорь Long Опубліковано: 23 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 23 листопада 2024 1 час назад, Made in USSR сказал: Газ можно поставить почти на любое авто .Вопрос целесообразности каждый выбирает сам. На одном из моих авто ( с двигателем 3.6 литра и пробегом 230 тыс ) я не ставил газ и все время ездил на бензине . На трех других стоит газ ( хотя там движки совсем не объемные ) . ,но на них последние три года пробег приличный. У меня на Гранд Санта Фе 3,3л GDI, прямой впрыск, установка на него газа при нынешних пробегах ( а с электричкой они ещё уменьшатся) отобъется лет за 5-6, т.к. газ вместо А95 даёт в моём случае 2-3$ економии на 100км. И это только чтобы отбить стоимость газовой установки, без учёта её експлуатации, без учёта что с ней и двигателем будет через эти годА и при стабильном соотношении цены бенза и газа, что вряд ли сохранится, наблюдая постоянный рост газа из-за акцизов и пр. Когда же мы сравниваем економию ДВС - электро, то выводим абсолютные цифры, например опять же про свой случай: при пробеге Джетты и Ниро 20к км в год в пригородном режиме ( пусть на дальняк Санта ездит ) разница в грн по топливу на сегодня составит 103 000грн = 2500$. Добавляю разницу по ТО прибл 200$, итого 2 700$ в год. В этом случае примерно за 6,5 лет отбивается ПОЛНАЯ стоимость Ниро, а не только допоборудования как на газу... да, на батарее скорее всего упадёт пробег, это скажется на цене авто, но сейчас даже лифы-старички с запасом 100км стоят от 5к и выше, а я думаю с 450км до 100км моей батарее падать и падать. Т е. сумма, полученная за Ниро при продаже через 6,5лет ( минус стоимость електрики за 130тыс км пробега, на сегодня это прибл. 1к $) - чистая прибыль. В случае же ДВС есть потеря по аммортизации за 6,5лет плюс топливо и ТО двигателя. Опять же посчитаем на примере моей Санты: 20тыс км съедят 2400л А95, на сегодня 132к грн = 3200$ плюс 2 ТО 300$ = 3500$ в год, за 6,5 лет это 22 750 $. Из своего опыта авто в подобных годах выпуска теряют не менее 500$ в год, итого ещё 3250$ потерь. Т.е. возможно продав Санту где-то за 15 000$, я получу ПАССИВ 11 000$, в случае же с Ниро в моём АКТИВЕ её стоимость на рынке через 6,5 лет ( не хочу гадать, жизнь покажет)... вот эти 11к $ в МОЁМ случае и являются платой за свободу, быстрые дальняки и альтернативу 🙂 Специально не сравнивал Ниро с Сантой ( хотя в этом сравнении она отбивается ещё быстрее), т.к. она пришла на замену Джетте и так будет корректнее... Р.с. стоимость роста електрики вряд-ли пройдёт без стоимости роста топлива, так что думаю в общем мои цифры реальны. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 24 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 24 листопада 2024 (змінено) 19.11.2024 в 08:44, vadimv сказав: Вероятность сломаться всегда выше там, где первое поколение до рестайла Компания Tesla объявила очередной, шестой за год отзыв пикапов Cybertruck, и на этот раз устранить проблему беспроводным обновлением софта не удастся. На 2431 экземпляр электрокара может быть установлен неисправный инвертор, что чревато внезапной потерей тяги во время движения... А еще и вероятность убиться: Tesla установила антирекорд по доле смертельных ДТП в США — При среднем для марок значении в 2.8 смерти на 1 млрд миль пробега результат Теслы составил 5.6, то есть ровно в два раза больше. Змінено 24 листопада 2024 користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 24 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 24 листопада 2024 О, почалось🤣 Тесла ...отзьів...недомобілі...невиліковно "Пропал калабуховский дом"(с) , в данному випадку-тема. Таке явище, як відкликання якоїсь партії автівок не є чимось неординарним для будь якого виробника і будь якої автівки - чи то електричка, чи то ДВС. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nosatiy Опубліковано: 24 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 24 листопада 2024 на самом деле електромобили нишевый продукт. не все готовы к такой экономии, когда взял за 40, продал за 20 через год. ну и шапито с зарядками. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 24 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 24 листопада 2024 1 час назад, vadimv сказал: Компания Tesla объявила очередной, шестой за год отзыв пикапов Cybertruck, и на этот раз устранить проблему беспроводным обновлением софта не удастся. На 2431 экземпляр электрокара может быть установлен неисправный инвертор, что чревато внезапной потерей тяги во время движения... А еще и вероятность убиться: Tesla установила антирекорд по доле смертельных ДТП в США — При среднем для марок значении в 2.8 смерти на 1 млрд миль пробега результат Теслы составил 5.6, то есть ровно в два раза больше. Якщо ви шукали серед потенційно смертоносних свій, то тепер зможете спати спокійно. І це добре. А от те, що корола за поточними показниками проданих в 2024 авто обійшла модел y, а ви не донесли цієї новини до форумної спільноти - це вже викликає певне занепокоєння. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 24 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 24 листопада 2024 3 минуты назад, nosatiy сказал: на самом деле електромобили нишевый продукт. не все готовы к такой экономии, когда взял за 40, продал за 20 через год. ну и шапито с зарядками. Ех, була б у мене стара добра трійка gt з n47 є5 і 8zf, я б теж тролив цих невдах) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nosatiy Опубліковано: 24 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 24 листопада 2024 вітаю 🤝 ну не то щоб невдах, всі мої знайомі задоволені і їздять але ж є обʼєктивна реальність🙂 а з трійкою трішки навіть ще краще ситуація - двигун b47 євро 5 (перехідна між дорест і рестом) не бачу сенсу пересідати покищо на щось інше. буду докатувать 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 24 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 24 листопада 2024 Только что, nosatiy сказал: вітаю 🤝 ну не то щоб невдах, всі мої знайомі задоволені і їздять але ж є обʼєктивна реальність🙂 а з трійкою трішки навіть ще краще ситуація - двигун b47 євро 5 (перехідна між дорест і рестом) не бачу сенсу пересідати покищо на щось інше. буду докатувать То я помилився в буквах) У мене було те саме в f25-му кузові. Навіщо продав - досі не розумію) 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз